چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۳۵ - ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۱۹۵۷
خاورمیانه

از سرگیری روابط دیپلماتیک قطر و بحرین پس از ۶ سال | بیانیه مشترک عربستان و سوریه

آشتی بحرین و قطر,مذاکره بحرین و قطر
کمیته پیگیری روابط بحرین و قطر از توافق دو کشور برای از سر گیری روابط دیپلماتیک میان خود پس از گذشت نزدیک به شش سال از طع آن خبر می دهد.

به گزارش شفقنا، خبرگزاری های رسمی قطر (قنا) و بحرین (بنا) بامداد امروز (پنج شنبه) گزارش دادند که کمیته پیگیری روابط میان دو کشور دیروز (چهارشنبه) دومین نشست خود را در مقر دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس در شهر ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار کرده است.

بنا بر این گزارش، هیئت قطری به ریاست «احمد بن حسن الحمادی»، دبیرکل وزارت امور خارجه این کشور و هیئت بحرینی به ریاست «عبدالله بن احمد آل خلیفه»، معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه این کشور، در نشست خود به مسائل مندرج در دستور کار آن پرداخته و در جریان نتایج نخستین نشست کمیته های مشترک حقوقی و امنیتی نیز قرار گرفتند.

در جریان دومین نشست هیئت های قطری و بحرینی در ریاض همچنین مقرر شد که روابط دیپلماتیک میان دو کشور بر اساس مبانی منشور سازمان ملل متحد و مفاد «پیمان وین» درباره روابط دیپلماتیک در سال ۱۹۶۱ میلادی از سر گرفته شود.

هیئت های قطری و بحرینی تاکید کردند که این گام برآمده از تمایل متقابل برای توسعه روابط دو جانبه و تقویت یکپارچگی و وحدت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس مطابق با اهداف اساسنامه شورای همکاری و همچنین احترام به مبانی برابری میان کشورها، حاکمیت ملی و استقلال، تمامیت ارضی و حسن همجواری است.

شایان ذکر است که عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر اواسط سال ۲۰۱۷ میلادی در اقدامی مشترک، روابط دیپلماتیک و تجاری خود با قطر را قطع کردند با این حال پس از گذشت بیش از سه سال و نیم، سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در چهل و یکمین نشست خود که در اوایل ژانویه ۲۰۲۱ (اواسط دی ۱۳۹۹) به میزبانی عربستان و با حضور مصر برگزار شد، «اعلامیه العلا» را در راستای پایان بحران مذکور به امضا رساندند.

پس از امضای اعلامیه العلا با میانجی گری کویت و پشتیبانی آمریکا نیز، عربستان، امارات و مصر روابط دیپلماتیک خود با قطر را از سر گرفتند با این حال روابط دیپلماتیک بحرین با این کشور همچنان به حالت تعلیق مانده بود تا این که در نهایت پس از گذشت نزدیک به شش سال، امروز از سر گرفته شد.

بیانیه مشترک عربستان و سوریه برای از سر گیری روابط دیپلماتیک و پروازها

ریاض و دمشق بامداد امروز (پنج شنبه) و در پایان سفر رسمی «فیصل المقداد»، وزیر امور خارجه سوریه به شهر جده عربستان در پاسخ به دعوت شاهزاده «فیصل بن فرحان آل سعود»، وزیر امور خارجه این کشور، یک بیانیه مطبوعاتی مشترک صادر کردند که در آن، ضمن استقبال از آغاز روند از سر گیری خدمات کنسولی و پروازهای میان دو کشور، اهمیت تقویت امنیت و مبارزه با تروریسم در همه اشکال را مورد تاکید قرار دادند.

آشتی بحرین و قطر,مذاکره بحرین و قطر

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری عربستان سعودی (واس)، در این بیانیه مطبوعاتی مشترک که چهارشنبه شب منتشر شد، آمده است: پادشاهی عربستان سعودی در چارچوب علاقه و اهتمام به هر چیزی که در خدمت مسائل امت عرب و توسعه منافع کشورها و ملت‌های آن باشد از «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه برای سفر به عربستان دعوت کرد و وزیر امور خارجه سوریه در ۲۱ رمضان بنا به دعوت فیصل بن فرحان آل سعود وزیر خارجه عربستان از این کشور دیدن کرد.

در ادامه این بیانیه آمده است: نشستی بین دو طرف برگزار شد که در آن تلاش‌های انجام شده برای دستیابی به راه‌حل سیاسی در حل بحران سوریه که وحدت، امنیت، ثبات، هویت عربی و تمامیت ارضی سوریه را حفظ کند به گونه‌ای که به نفع مردم این کشور باشد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دو طرف در زمینه اهمیت حل مشکلات بشردوستانه، فراهم کردن بستر مناسب برای رسیدن کمک‌ها به تمام مناطق سوریه، ایجاد شرایط لازم برای بازگشت پناهندگان و آوارگان سوری به مناطق خود و پایان دادن به رنج آن‌ها و ایجاد زمینه بازگشت امن آن‌ها به کشورشان و اتخاذ تدابیر بیشتر که به تثبیت اوضاع در سرتاسر خاک سوریه کمک می‌کند، توافق کردند.

در بیانیه مطبوعاتی مشترک وزیران خارجه عربستان و سوریه آمده است که دو طرف بر اهمیت ارتقای امنیت و مبارزه با تروریسم در همه اشکال و سازمان‌های آن و تقویت همکاری در مبارزه با قاچاق و تجارت مواد مخدر و ضرورت حمایت از نهادهای دولت سوریه برای گسترش کنترل آن‌ها بر سرزمین‌های این کشور جهت پایان دادن به حضور شبه نظامیان مسلح در آنجا و مداخله خارجی در امور داخلی سوریه تاکید کردند.

دو طرف همچنین درباره اقدامات لازم برای دستیابی به یک راه حل سیاسی جامع در حل بحران سوریه که به همه پیامدهای آن پایان می‌دهد و دستیابی به صلح ملی و کمک به بازگشت سوریه به محیط عربی خود (اتحادیه عرب) و ازسرگیری نقش طبیعی آن در جهان عرب گفت و گو کردند.

بر اساس این بیانیه دو طرف همچنین از آغاز عملیات از سرگیری خدمات کنسولی و پروازهای بین دو کشور استقبال کردند.

وزیر امور خارجه سوریه از تلاش‌های انجام شده توسط عربستان سعودی برای پایان دادن به بحران سوریه و ارائه کمک‌های بشردوستانه و امدادی به زلزله‌زدگان این کشور قدردانی کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس) فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه دیروز بعد از ظهر وارد شهر جده شد و با ولید بن عبدالکریم الخریجی معاون وزیر خارجه عربستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش واس، محور رایزنی‌های المقداد؛ گفت‌وگو درباره تلاش‌های انجام شده برای دستیابی به راه حل سیاسی برای بحران سوریه، تسهیل بازگشت آوارگان سوری به سرزمین خود و همچنین تضمین ارسال کمک‌های بشردوستانه به مناطق آسیب دیده در سوریه است.

این اولین سفر رسمی یک مقام ارشد سوریه به عربستان سعودی پس از ۱۲ سال قطعی روابط میان دو کشور محسوب می‌شود.

سفر المقداد به عربستان سعودی دو روز قبل از نشست کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس و همچنین اردن، مصر و عراق درجده برای بررسی موضوع بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، انجام شد.

اتحادیه عرب عضویت دولت سوریه در این اتحادیه را در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۱ به دلیل جنگ در سوریه به حالت تعلیق درآورده بود.

"ماجد الانصاری" سخنگوی وزارت خارجه قطر درباره نشست مذکور تصریح کرد: با توجه به اینکه تحولات زیادی در رابطه با موضوع سوریه و دیدگاه اعراب نسبت به بازگشت دمشق به اتحادیه عرب وجود دارد، هدف اصلی این نشست بررسی وضعیت سوریه است.

از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که عربستان سعودی قصد دارد از "بشار اسد" رئیس‌جمهوری سوریه برای شرکت در نشست اتحادیه عرب که در ماه مه آینده به میزبانی ریاض برگزار می‌شود، دعوت کند.

در پی وقوع زلزله مهیب هفت و هشت دهم ریشتری سال گذشته در شمال غرب سوریه (و جنوب ترکیه) که خسارت‌های زیادی به بار آورد، باب کمک‌های برخی کشورهای جهان به سوریه باز شدهو چند هیات سیاسی، پارلمانی به دمشق سفر کرده‌اند و راه بازگشت دمشق به اتحادیه عرب هموار شده است. کشورهایی همچون قطر نیز دفتر معارضان سوری در دوحه را بستند و ریاض چراغ سبز خود را برای برقراری رابطه و رفع کدورت‌ها با دمشق نشان داد. ترکیه نیز طی چند ماه گذشته بارها اعلام کرده که خواهان برقراری رابطه با سوریه است.

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش