دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۲ - ۲۹ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۴۷۰
خاورمیانه

گزارش آسوشیتدپرس از عقب نشینی چهار کشور عربی در مقابل قطر

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه,عبدالله المعلمی
 چهار کشور تحریم کننده قطر، در پیشنهادی از دوحه خواستند که به شش اصل مبارزه با تروریسم و افراط گرایی پایبند باشد و در خصوص طرحی با تدابیر ویژه با آن‌ها به مذاکره بپردازد.

به گزارش واحد مرکزی خبر از سازمان ملل، عبدالله المعلمی سفیر عربستان سعودی در سازمان ملل شب گذشته با شرکت در کنفرانسی خبری در جمع گروهی از خبرنگاران در مقر این سازمان اعلام کرد چهار کشور تحریم کننده قطر هم اکنون بر لزوم پایبندی بر شش اصل مورد توافق در نشست روز پنجم ژوییه وزیران خارجه این کشور‌ها در قاهره تاکید می‌ورزند و امیدوارند دوحه نیز از این اصول حمایت کند.

 

این اصول شش گانه مواردی مانند پایبندی به مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، جلوگیری از تامین مالی و ایجاد فضای امن برای این گروه‌ها و تعلیق همه اقدامات تحریک آمیز و ایراد سخنرانی هایی که با تحریک به نفرت پراکنی و خشونت همراه باشد را شامل می‌شود. 

 

المعلمی اعلام کرد این چهار کشور عربی بر این باورند که دیگر پذیرش این اصول شش گانه برای قطری‌ها آسان خواهد بود. وی تاکید کرد اجرا و نظارت بر این اصول از موضوعات اساسی خواهد بود و درباره پایبندی به این اصول شش گانه هیچ اغماض و مصالحه‌ای وجود نخواهد داشت.

 

وی افزود دو طرف می‌توانند درباره جزییات مربوط اعم از «تاکتیک‌ها وابزارهای اجرای این اصول» و نیز جاهایی که می‌توانند دو طرف بر سر آن‌ها به مباحثه و مصالحه بپردازند، با یگدیگر به مذاکره بپردازند.

 

سفیر عربستان سعودی در سازمان ملل همچنین توضیح داد که در فهرست اولیه مطالبات سیزده گانه از قطر نیز برخی از این اصول و برخی از ابزار‌ها و شیوه‌های دستیابی به توافق ذکر شده بود.

 

المعلمی تاکید کرد متوقف ساختن روند تحریک به خشونت نیز امری مهم و اساسی به شمار می‌رود ولی شاید در این میان تعطیلی شبکه تلویزیونی الجزیره چندان ضروری نباشد.

 

وی افزود: «اگر تن‌ها راه تحقق این اصل مهم تعطیلی شبکه الجزیره باشد که خوب انجام می‌شود ولی اگر می‌توان این مهم را بدون بستن شبکه الجزیره انجام داد که این هم خوب است و اشکالی ندارد. مسئله مهم تحقق این هدف مورد نظر و رعایت اصل مربوط به آن است.» 

 

ریم الهاشمی وزیر مشاور در امور همکاریهای بین المللی امارات عربی متحده نیز اعلام کرد همه کشورهای درگیر در مسئله با آمریکا روابط مستحکمی دارند و ما بر این باوریم که آمریکایی‌ها نقشی بسیار سازنده و بسیار مهم دارند که می‌توانند برای دستیابی به راه حلی صلح آمیز برای بحران کنونی ایفا کنند.»‌

 

الهاشمی این یادداشت تفاهم را گامی عالی توصیف و اعلام کرد ما مایلیم شاهد اقدامات بیشتری باشیم. ما خواستار اتخاذ تدابیری شدیدتر و تعهداتی قدرتمندانه‌تر برای برخورد با این مسائل هستیم.»‌

 

وی تاکید کرد: «در شرایط کنونی و در این مرحله توپ در زمین قطر قرار دارد. ما منتظر تغییرات جدی در رفتار دوحه و اتخاذ تدابیر جدی هستیم و نه حرف و سخن بیشتر.»‌

 

الهاشمی در عین حال گفت: اقدام قطر در ترغیب حضور نظامی ترکیه در خاک خود، اوضاع را متشنج‌تر کرده است. 

وی تصریح کرد: «ما خواهان هیچگونه تشدید نظامی در منطقه از هیچ نوع نیستیم. ما امیدواریم بتوانیم این موضوع را در محافل داخلی و در میان خودمان و با کمک میانجیگری قاطع و قوی، چه از سوی آمریکا چه از سوی کویتی ها، حل و فصل کنیم.»‌

 

سفیر عربستان سعودی در سازمان ملل همچنین با اشاره روشن به دو کشور ترکیه و ایران که از دوحه حمایت می‌کنند، تاکید کرد سرنوشت قطر در دستان همسایگان این کشور قرار دارد نه در دست کشورهای دورتر.»‌

 

المعلمی افزود: «برادران ما در ترکیه لازم است بدانند که دوره دخالتهای پنهانی و تا حدودی ناخواسته و نامطلوب در جهان عرب مدتهاست که به سر آمده است و اگر ترکیه می‌خواهد که نقش سازنده‌ای ایفا کند ما از آن استقبال می‌کنیم ولی هر گونه تلاش برای ایفای نقشی از طریق ایجاد پایگاه‌های نظامی یا دخالت‌های نظامی، اقدامی سازنده به شمار نمی‌رود و برای آبرو و اعتبار ترکیه در جهان عرب نیز خوب و مفید نخواهد بود.»‌

 

دیپلماتهای چهار کشور تحریم کننده قطر که در این کنفرانس خبری حضور داشتند اعلام کردند در خصوص اقدامات احتمالی بعدی مذاکراتی در جریان است.

 

 

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش