دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۳ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۱۳۴۵
خاورمیانه

راه حل دو دولت هنوز زنده است؟

تقابل عباس با ترامپ

محمود عباس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
در کتاب مجموعه اشتباهات، توهین‌ها و گام‌های اشتباه ترامپ در دوران ریاست جمهوری، سیاست او در قبال اسرائیل و فلسطین می‌تواند در راس آسیب‌هایی قرار گیرد که او ایجاد کرده است.

 محمود عباس به دلیل جملات تاثیرگذار شناخته نمی شود و او فاقد کاریزمایی است که یاسر عرفات از آن برخوردار بود. اما او حالا به دلیل جملاتی که مخاطب آن ترامپ بود معروف شده است. عبارت «خانه اش ویران باید» شاید به طور رسمی به معنای آرزوی خرابی کاخ سفید یا برج ترامپ نباشد. اما حسی که از آن می آید قابل فهم و درک است. عباس با یک سری جملات به یادماندنی ظاهر شد و بازی کلمات او بسیار خوب بود: «وعده رئیس جمهور آمریکا که آن را معامله قرن خوانده در واقع «سیلی قرن بود و ما آن را بازخواهیم گرداند.»

 

این خشم در میان ترجمه ها گم نشد: جانشین عرفات به عنوان رهبر سازمان آزادی بخش فلسطین هنوز از تصمیم جنجالی ترامپ برای نابود کردن دهه ها سیاست و اجماع گسترده بین المللی و معرفی کردن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل ناراحت است. در جملات ترامپ هیچ قولی درباره حق فلسطینی ها وجود نداشت نه در شهرمقدس و نه در جای دیگری.

 

عباس مکنی به ابومازن همچین تایید کرد که جریانی از شایعات و حرف ها وجود دارد که ترامپ با کمک سعودی ها سعی دارد تا با به شکلی قدرتمند جا بیندازند که فلسطینی ها ابودیس، در حومه شرقی بیت المقدس، را به عنوان پایتخت آینده فلسطین پذیرفته اند. این کار پیش از تهدید به قطع بودجه پناهندگان فلسطینی و شبه دولتی که حکومت خودگردان فلسطینی را اداره می کند، انجام شده است. راه حل دو کشور به نوعی مرگ طولانی تن در دادن است. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: قدس پایتخت ابدی فلسطین باقی می ماند و ما مرتکب اشتباهات گذشته نمی شویم.

 

در کتاب مجموعه اشتباهات، توهین ها و گام های اشتباه ترامپ در دوران ریاست جمهوری، سیاست او در قبال اسرائیل و فلسطین می تواند در راس آسیب هایی قرار گیرد که او ایجاد کرده است. او نه تنها اعتبار ایالات متحده را تخریب کرده بلکه کاری کرده که ایالات متحده جایگاه خود را برای کمک به حل شدن یکی از بدترین درگیری ها و بحران های جهان را از دست بدهد. خشم و سرخوردگی عباس بی تردید نشان از این است که او خود را در نقطه ای ناامن و رو به پایان می بیند و هیچ دیدگاهی برای پایان دادن به بیش از نیم قرن اشغال سرزمین های فلسطینی ندارد.

 

اسرائیل به سرعت این سخنرانی را با عبارت های «افراطی» و «یهودستیزانه» محکوم کرد. این یادآوری تلخی از روایتی آشتی ناپذیر است که در قلب جنگ صهیونیستی ها روی می دهد: اسرائیلی ها و صهیونیست ها همیشه تمرکز خود را در ایجاد و حفظ وحدت یهودی قرار داده و عمدتا خود را آوارگانی مظلوم معرفی می کنند و فلسطینی ها را مزاحمانی خارجی. این حرکت در برابر عباس تندتر و بیش تر از همیشه انجام می شود به این دلیل که اسرائیل عباس را نماینده عملی ناسیانولیسم فلسطینی می بیند. رهبری که در حال حاضر درک کرده و می داند که باید با دشمن اش به پای گفت وگو بنشیند. همچنین بالاترین مقام سیاسی گروه فتح است.

 

او اولین نخست وزیر دولت فلسطین است و از مارس تا اکتبر ۲۰۰۳ در این سمت بر سر کار بود تا اینکه به علت عدم حمایت آمریکا و اسرائیل و همین طور تحریکات داخلی علیه او از کار خود کناره گرفت. عمده هدف او در این پست، تضعیف محور مقاومت و جنبش حماس بود؛ محمود عباس قبل از نخست وزیر شدن مسؤول مذاکرات ساف بود. او بعد از یاسر عرفات تا ۱۱ نوامبر ۲۰۰۴ اداره کننده کمیته اجرایی ساف نیز بود. پس از تهاجم صهیونیست ها به نوار غزه در سال ۲۰۰۹ و وقوع جنگ ۲۲ روزه، که به کشتار چندین هزار فلسطینی توسط صهیونیست ها منجر شد، محمود عباس در راستای سیاست صهیونیست ها و جلوگیری از ادامه انتفاضه از انتشار گزارش کمیته حقیقت یاب سازمان ملل موسوم به گلدستون جلوگیری کرد. اگر نوری در این تاریکی وجود داشته باشد آن تاکید دوباره و دوباره عباس و تعهد مستمرش روی راه حل دو دولت بر اساس قوانین بین المللی و مرزهای تعیین شده در سال ۱۹۶۷ است.

 

 

ایان بلک

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش