پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
۰۸:۴۲ - ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۳۳۷۵
خاورمیانه

آرایش ناوهای جنگی در ساحل شام

ناوهای جنگی در سوریه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
با به بن بست رسیدن جلسه شورای امنیت و گسیل ناوهای جنگی امریکا و متحدانش به سواحل سوریه هر لحظه بیم آن می رود که شعله جنگ در مدیترانه روشن شود.

کشتی‌های نظامی امریکا و متحدانش، رج به رج صف تهاجم احتمالی به سوریه را می‌بافند و همزمان جنگنده‌هایشان بر فراز آسمان سوریه مانور می‌دهند تا مردم رنج‌دیده منطقه ایمان بیاورند که رؤیای خوش صلح فرسنگ‌ها از آنها دور افتاده است. بهانه‌شان چیست می‌گویند دولت دمشق در دوما حمله شیمیایی انجام داده است، بهانه‌ای که حتی به تأیید هم نرسیده است و قرار است طی روزهای آتی سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی هیأتی از متخصصان را روانه دوما کند تا صحت ادعایی را که در روزهای اوج پیشروی ارتش سوریه در دوما، بی‌هیچ پایه و اساسی مطرح شده بود، بسنجند.

 

سه‌شنبه شب در آستانه این قدرت‌نمایی‌ها، نشست شورای امنیت با محوریت مسائل سوریه برگزار شد و امریکا در تصویب قطعنامه‌های ناعادلانه علیه سوریه ناکام ماند.

 

به گزارش «ایران» به نقل از خبرگزاری فرانسه، مناقشات میان روسیه و امریکا بر سر سوریه به اندازه‌ای کلاف سر درگم شده که سه بار قطعنامه‌هایی که از سوی طرفین ارائه شده بود، از سوی طرف مقابل وتو شد. یکی از این پیش‌نویس‌ها را امریکا و دو پیش‌نویس دیگر را روسیه ارائه کرده بود اما هر سه پیش‌نویس به سرنوشت مشابهی محتوم شدند. پس از اینکه روسیه پیش‌نویس امریکا را وتو کرد، امریکا و چند کشور دیگر هم پیش‌نویس روسیه را که بر ضرورت حضور شورای امنیت در مراحل تحقیق تأکید کرده بود، وتو کردند. در پیش‌نویس روسیه صریحاً ذکر شده بود که برای انجام تحقیق درباره استفاده از تسلیحات شیمیایی باید از کارشناسان سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی هم استفاده شود.

 

پیش از این، این سازمان اعلام کرده بود که بازرسان خود را روانه دوما خواهد کرد تا صحت ادعای استفاده از سلاح شیمیایی در آن منطقه را بررسی کند. وسیلی نبنزیا نماینده روسیه در شورای امنیت در جلسه سه‌شنبه با انتقاد از مواضع خصمانه امریکا در برابر دولت سوریه گفت: «رویکرد و تصمیم کنونی امریکا در برابر سوریه می‌تواند به حمله کشورهای غربی به سوریه منجر شود. امریکا بار دیگر همت کرده تا اذهان جامعه بین‌الملل را منحرف کند و به رویارویی با سوریه نزدیک‌تر شود. امریکا و متحدانش به‌ دنبال تیم تحقیقاتی‌ای هستند که مانند مکانیسم مشترک تحقیقات، مترسکی در دست آنها باشد. ظاهراً این نشست ربطی به تحقیق در این باره ندارد زیرا تصمیم‌ها برای گناهکار شناختن دولت سوریه از قبل گرفته شده است. ما به درخواست دولت سوریه در آنجا هستیم اما شما به دعوت تروریست‌ها در آن کشور هستید.»

 

آرایش نظامی غرب علیه سوریه

در حالی که جلسه شورای امنیت برای رسیدن به قطعنامه‌ای درباره سوریه با بن‌بست مواجه شده است، هر لحظه بیم بالا گرفتن تنش‌ها و آغاز درگیری‌های نظامی می‌رود.

 

به گزارش «ایران» به نقل از مجله نیوزویک، این روزها در فضای سیاسی منطقه شاهد رویارویی دو مثلث هستیم، امریکا، فرانسه و عربستان سعودی از یک سو و ایران، روسیه و چین هم در مثلث متقابل، روبه‌روی یکدیگر قرار گرفته‌اند. سارا هاکبی سندرز سخنگوی کاخ سفید روز گذشته در جمع خبرنگاران با تأیید خبر حمله نظامی قریب‌الوقوع امریکا به سوریه گفت: «ما با متحدانمان گفت‌و‌گو کرده‌ایم و تصمیم خود را گرفته‌ایم.»

 

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری و جیمز ماتیس وزیر دفاع امریکا سفرهای خود را طی روزهای اخیر لغو کرده‌اند تا بتوانند بر اوضاع و احوال حاکم بر سوریه بیشتر تمرکز کنند. یک روز پیش از این، امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه طی گفت‌و‌گویی تلفنی با ترامپ بر این موضوع توافق کردند تا «پاسخ مقتدرانه و محکمی از سوی جامعه بین‌الملل طی روزهای آتی و حتی با مشخص کردن اهداف احتمالی حمله» به عاملان حمله شیمیایی دوما بدهند.

 

از آنجایی که نام ایران همواره در معادلات منطقه حضور دارد، جای تعجب نیست که عربستان از هیچ تلاشی برای جا ماندن از این قافله دریغ نکند. محمد بن سلمان شاهزاده ۳۲ ساله آل سعود که این‌روزها شخص اول مملکتش شده است، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مکرون، از حضور عربستان در حمله احتمالی به سوریه خبر داد. پیش از این عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان به خبرنگاران گفته بود که تعدادی از کشورها رایزنی‌هایی را درباره چگونگی واکنش نشان دادن به حمله با تسلیحات شیمیایی در سوریه برگزار کرده و خواستار واکنشی در این باره شده‌اند.

 

مانند ایران و روسیه، چین هم حامی دولت دمشق است اما با محافظه‌کاری و محدودیت مواضع خود را اعلام می‌کند. چین و روسیه که طی سال‌های اخیر روابط و همکاری‌هایشان را تقویت کرده‌اند، در عرصه‌های دیپلماتیک هم اغلب از سیاست‌های یکدیگر حمایت می‌کنند. در همین راستا چین با بهره گرفتن از امتیاز عضویت دائم در شورای امنیت، یکی از عناصر اخلال در تصویب قطعنامه علیه بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه شد.

 

بنا به گزارش نیروی دریایی امریکا، ناو هواپیمابر یواس‌اس هری اس. ترومن هم روز چهارشنبه همردیف ناوشکن یو‌اس دونالد کوک، که حامل ۶۰ موشک تام‌هاوک است، در منطقه قرار گرفت تا هر لحظه با فرمان مقام‌های این کشور، مواضع دولت سوریه را با خاک یکسان کند. این ناو هواپیمابر با ۷ کشتی تهاجمی مسلح به موشک‌های کروز و ۶۵۰۰ ملوان به سمت منطقه حرکت کرده است. این ناو در بخش اول از سفرش در کنار ناو اف‌جی‌اس هسن آلمان قرار خواهد گرفت.

 

به گزارش «ایران» خبرگزاری فرانسه هم اطلاع داده که جنگنده‌های فرانسه در پایگاه نظامی سنت دیزیه در شمال شرق این کشور در حالت آماده‌باش و منتظر دستور برای حمله به اهدافی در سوریه هستند. بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم فوراً اعلام کرد که نیروهای این رژیم برای حمله به سوریه آماده هستند. روز سه‌شنبه آویگدور لیبرمن وزیر جنگ این رژیم مانند همیشه در موضعی خصمانه علیه ایران گفت: «ما به هر قیمتی که شده به ایران اجازه نمی‌دهیم پایه‌های حضور دائمی خود در سوریه را نگه دارد» و وزیر مسکن این رژیم هم مدعی شد که لحظه ترور بشار اسد فرا رسیده است.

 

جولی بیشاپ وزیر خارجه استرالیا هم از آمادگی کشورش برای حضور در صف حمله‌کنندگان به سوریه خبر داد. در حالی که تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس از ترزا می‌خواسته در حمله به سوریه انگلیس را مشارکت دهد، می‌گفته که اگر استفاده از سلاح شیمیایی در دوما اثبات شود، چنین تصمیمی خواهد گرفت. به گزارش «ایران» به نقل از خبرگزاری الجزیره، آژانس بین‌المللی کنترل ترافیک هوایی به شرکت‌های هواپیمایی هشدار داده که طی سه روز آتی با احتیاط کامل بر فراز آسمان آب‌های مدیترانه پرواز کنند.

 

سپر دفاعی روسیه در برابر موج تهاجمی غربی

در حالی که صف تهاجمی غربی در برابر سوریه رفته‌رفته تکمیل می‌شود، روسیه هم اعلام کرده که در واکنش به حمله احتمالی سکوت نخواهد کرد و هر موشکی که به سوریه فرستاده شود، سرنگون خواهد شد. سفیر این کشور در لبنان اعلام کرد: «نه تنها موشک‌های فرستاده شده به سوریه را نابود می‌کنیم، بلکه به مناطقی که از آنها این موشک‌ها فرستاده شده‌اند حمله خواهیم کرد.»

 

به گزارش «ایران» رامی عبدالرحمان مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه که به معارضان سوری وابسته است به خبرگزاری فرانسه اعلام کرده که نیروهای سوریه از دو شب پیش، همزمان با آغاز تهدیدها، آماده‌باش هستند و دمشق و مناطق تحت کنترل دولت تحت تدابیر امنیتی قرار گرفته‌اند. با افزایش تنش‌ها میان طرف‌های درگیر در منطقه، رز گوته‌مولر معاون دبیرکل ناتو به روزنامه روسی کومرسانت گفت:‌ «بدیهی است که ما قطعاً از رویارویی مستقیم با روسیه دوری می‌کنیم،البته نباید در برابر کارهای روسیه منفعلانه عمل کنیم اما درگیری نظامی با این کشور چیزی نیست که ما دنبالش باشیم.»

 

سراب سوریه برای ترامپ

دونالد ترامپ با قطع امید از دستاوردهای امریکا از جنگ سوریه، قصد خروج نیروهای نظامی کشورش از سوریه را داشت که با جلسه مقام‌های نظامی و دفاعی راضی به ماندن آنها در منطقه برای مدت کوتاهی شد، اما تصمیم اخیر او برای حمله به مواضع سوریه در حالی گرفته می‌شود که باز هم می‌توان تکرار سیاست‌های مداخله‌جویانه پیشین را در آن پیدا کرد.

 

به گزارش «ایران» واشنگتن‌پست در تحلیلی نوشته: مهم نیست ترامپ چطور سر قولی که داده می‌ماند و «پاسخ سختی» به رژیم اسد می‌دهد، او اکنون باید با واقعیت تلخی دست و پنجه نرم کند: وقتی پای جنگی خشن در میان باشد، دولت ترامپ به گوشه رینگ می‌افتد. برای ترامپ که عاشق برد است، هیچ بردی در سوریه وجود ندارد اما او پتانسیل بدتر کردن اوضاع را دارد. او می‌تواند در توئیتی به اسد بگوید «حیوان» یا مدام رئیس‌جمهوری سابق امریکا را برای ضعف در برابر اسد تحقیر کند اما حقیقت این است که او هیچ برنامه‌ای برای آینده سوریه و برکناری اسد ندارد.

 

فرحناز دهقی

 

 

iran-newspaper.com
  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش