پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۲:۴۷ - ۱۱ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۲۶۸۶
خاورمیانه

انتقاد اردوغان از سعودی‌ها و آمریکا در پایان نشست گروه ۲۰

رجب طیب اردوغان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
رئیس‌جمهوری ترکیه با انتقاد از سکوت جامعه جهانی در قبال بحران یمن، گفت باید هرچه زودتر راهکاری جامع برای حل بحران یمن و حفظ تمامیت ارضی و استقلال این کشور یافت.

به گزارش فارس، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه روز شنبه با اشاره به ادامه بحران انسانی در یمن، گفت باید هرچه سریع‌تر برای پایان دادن به این وضعیت، یک راه‌حل جامع یافت.

 

رئیس‌جمهور ترکیه که در پایان نشست گروه ۲۰ در بوینس آیرس آرژانتین در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: «در چهار سال گذشته بحرانی رو به گسترش در یمن وجود داشته که واقعا نیاز به یک راه حل دارد. متاسفانه جهان برای مدتی بیش از حد طولانی سکوت پیشه کرده است. بحران انسانی در آن کشور نه فقط به جمعیت مسلمان آن منطقه آسیب زده، بلکه قلب تمام بشریت را به درد آورده است.»

 

وی افزود: «کودکانی هستند که از قحطی و گرسنگی رنج می‌برند. پیکرهای بی‌گناهان از زیر آوار ساختمان‌ها بیرون کشیده می‌شود. و برخی از اعضای مشخص جامعه بین‌الملل بر این مسئله چشم بسته‌اند. آن‌ها در قبال این وضع مسئول هستند. متأسفانه مناطقی که منابع عظیم نفتی نداشته باشند، چندان مورد توجه جهان قرار نمی‌گیرند. باید برای بحران یمن راه حلی جامع یافت که استقلال و تمامیت ارضی این کشور را حفظ کند.»

 

رئیس‌جمهور ترکیه گفت دولت او از ابتکار سازمان ملل متحد برای برگزاری مذاکره میان طرفین درگیر در یمن، حمایت می‌کند.

 

اظهارات تند اردوغان علیه سعودی‌ها

اردوغان در بخش دیگری از این نشست خبری به پرونده قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستانی در کنسولگری سعودی در استانبول پرداخت و گفت سعودی‌ها با تحقیقات در مورد این پرونده همکاری کافی نداشته‌اند.

 

وی گفت: «پرونده قتل خاشقچی، آزمونی واقعی برای جهان است... از زمانی که از این موضوع مطلع شدیم، تمام منابع خود را به کار گرفتیم تا حقایق را مشخص کنیم. رژیم سعودی ابتدا این مسئله را انکار کرد و بعد هم تلاش کرد تا واقعیات را تحریف کند. اما نهایتا به این قتل اعتراف کردند. »

 

رئیس‌جمهور ترکیه افزود: «موضع قاطع ترکیه به روشن شدن موضوع کمک کرد. ما این موضوع را هرگز مسئله‌ای سیاسی ندیدیم و نباید هم ببینیم. از نظر ما، این یک پرونده قتل هولناک است و همین‌طور هم می‌ماند. متأسفانه سعودی‌ها به اندازه کافی از تیم تحقیق و دستگاه قضایی ما پشتیبانی نکرده‌اند.»

 

او با بیان اینکه قتل خاشقچی از «پیش برنامه‌ریزی شده» بوده، گفت پیشرفت تحقیقات «تناقض‌ها و دروغ‌های» مطرح‌شده توسط سعودی‌ها را افشا کرده است.

 

وی افزود: «ما فایل صوتی‌هایی داریم که ثابت می‌کند که خاشقچی ظرف ۷.۵ دقیقه به قتل رسیده است. ما این مدارک را با کل جهان به اشتراک گذاشته‌ایم و آن‌ها را در اختیار هرآنکس که درخواست کرده، قرار داده‌ایم.»

 

رئیس‌جمهور ترکیه سپس بار دیگر از ریاض خواست مظنونین پرونده را به آنکارا تحویل دهد. او گفت: «این قتل در استانبول رخ داده و ما معتقدیم که عاملان آن باید به ترکیه بازگردانده شوند. رسما این درخواست را به سعودی‌ها ارائه کرده‌ایم، اما آن‌ها درخواست ما را رد کرده و از این سر باز زدند.»

 

او با اشاره به سفر دادستان سعودی به ترکیه، گفت این مقام عربستانی صرفا به دنبال دریافت مدارک ترکیه بود و خود هیچ مدرکی درباره این حادثه به ترکیه ارائه نکرد. 

 

رئیس‌جمهور ترکیه سپس گفت: «نمی‌خواهیم به خاندان سعودی آسیبی بزنیم، صرفا می‌خواهیم تمام ابعاد قتل مشخص شود. این به نفع خاندان سعودی هم هست.»

 

کنایه رئیس‌جمهور ترکیه به آمریکا

اردوغان در ادامه با اشاره به «تلاش برای کودتا» در ترکیه در سال ۲۰۱۶، سازمان وابسته به «فتح الله گولن» واعظ معارض ترکیه‌ای که در آمریکا مستقر است را به دست داشتن در آن اتفاقات متهم کرد و گفت: «با وجود شواهدی که علیه این افراد وجود دارد، برخی از کشورهای مشخص به آن‌ها پناه داده‌اند.»

 

وی در ادامه کنایه‌هایش به آمریکا که از شبه نظامیان کرد در سوریه حمایت می‌کند، افزود: «متحدان ما تحت پوشش بهانه مبارزه با داعش، به حمایت از سازمان‌های تروریستی می‌پردازند و با تأمین سلاح و تجهیزات دیگر، به آن‌ها کمک می‌کنند. چنین رفتاری نتیجه‌ای جز تشویق تروریسم ندارد.»

 

او به وضعیت سوریه نیز اشاره کرد و گفت: «در شمال سوریه ممکن است تهدیداتی وجود داشته باشد، اما این تهدیدات دوام نخواهند یافت. شرق و غرب فرات به زودی از اشغال سازمان‌های تروریستی پاکسازی می‌شود.»

 

رئیس‌جمهور ترکیه افزود: «ما نمی‌خواهیم شاهد این باشیم که متحدان ما بر اساس استانداردهای دوگانه عمل کنند، بلکه خواهان آنیم که آن‌ها رفتاری صادقانه داشته باشند.»

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش