به گزارش ایرنا، «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه این سخنان را روز جمعه در گفت وگو با بخش عربی شبکه «روسیا الیوم» بیان کرده است.
لاورنتیف اضافه کرد: وظیفه اصلی برقراری روابط سوریه و کشورهای عربی بر دوش این کشورهاست؛ چرا که دمشق به دنبال ترک اتحادیه عرب نبوده است.
نماینده ویژه «ولادیمیر پوتین» در خصوص مسأله جولان اشغالی سوریه و حاکمیت رژیم صهیونیستی بر آن گفت: امیدوارم که سوریه به محلی برای تسویه حساب کشورها تبدیل نشود؛ چرا که آن چه اسرائیل به دنبال آن است می تواند از شیوه های دیگری نیز به دست آید.
روسیه، ایران و ترکیه شامگاه جمعه به عنوان ضامنان مذاکرات صلح در آستانه، تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی های جولان اشغالی سوریه را که نقض فاحش حقوق بین الملل و بویژه قطعنامه شماره ۴۹۷ شورای امنیت است و نیز صلح و امنیت در خاورمیانه را تهدید می کند، قویاً محکوم کردند.
** بررسی موضوع ادلب و اردوگاه الرکبان در مذاکرات آستانه
وی به نتایج دوازدهمین دور مذاکرات در نورسلطان (آستانه) اشاره کرد و گفت: حضور «گئیر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه به لحاظ سیاسی بسیار ثمر بخش بود و مأموریت وی، تسهیل راه حل سیاسی به رهبری سوریه است.
لاورنتیف اضافه کرد: نماینده ویژه سازمان ملل متحد مکلف به ایجاد ساز وکاری برای تدوین قانون اساسی جدید سوریه است و اوست که فهرست کمیته ای برای این کار را اعلام خواهد کرد.
نماینده روسیه در دوازدهمین دور مذاکرات صلح سوریه در نور سلطان افزود: امیدوارم که فهرست کمیته تدوین قانون اساسی جدید سوریه در نشست ماه جولای (تیر/ مرداد ۹۸) در نورسلطان (آستانه) مشخص شود.
وی گفت: نمی خواهیم کمیته تدوین قانون اساسی سوریه تنها به صورت ظاهری تشکیل شود، بلکه به دنبال آن هستیم که این کمیته فعال عمل کند.
لاورنتیف حضور کشورهای عراق و لبنان در مذاکرات صلح سوریه را پیشرفت خوبی دانست و گفت: به آمریکایی ها می گوییم که دروازه مذاکرات نورسلطان (آستانه) به روی شما باز است، اما به نظر می رسد که مقام های واشنگتن به خاطر حضور ایران در این مذاکرات شرکت نمی کنند.
** حضور نظامیان آمریکایی در سوریه باید پایان یابد
لاورنتیف در خصوص چگونگی اجرای توافق نامه آدنا میان سوریه و ترکیه بدون تماس های مستقیم میان دو طرف، گفت: این مساله پیچیده ای است و نه تنها مسکو، بلکه تهران نیز حمایت خود را از اجرای این توافقنامه اعلام کرده است.
همکاری کامل دمشق با آنکارا در باره آنچه که ترکیه مبارزه با تروریسم می داند، تروریستی نامیده شدن حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک.) از سوی دولت بشار اسد و جلوگیری مقام های سوری از ورود اعضای این گروه به خاک ترکیه از جمله بندهای توافقتنامه آدناست که در سال ۱۹۹۸ میلادی میان ترکیه و سوریه منعقد شده است.
وی، شایعات وجود اختلاف میان مسکو و تهران در مورد سوریه را رد کرد و گفت: طرف هایی که به این شایعات دامن می زنند، تنها به دنبال تخریب روابط ایران و روسیه هستند.
لاورنتیف درباره ادامه گفت وگوها با واشنگتن درباره سوریه، تصریح کرد: حضور نظامیان آمریکایی در سوریه، غیر قانونی است و باید خاتمه یابد؛ حال این حضور می تواند در شرق فرات باشد یا در منطقه الرکبان در تنف در جنوب سوریه.
وی، گفت وگوها میان کردها با دولت مرکزی دمشق را عامل اصلی برای بیرون راندن آمریکایی ها از سوریه دانست و افزود: این گفت وگو از آن جهت دارای اهمیت است که کردها در گروه های افراطی (تروریستی) عضویت نداشتند و اختلافات چندانی با دولت سوریه ندارند.
دوازدهمین دور مذاکرات صلح سوریه در نورسلطان (آستانه) قزاقستان شامگاه جمعه با انتشار بیانیه ای به کار خود پایان داد.
در این نشست دوروزه که روز پنجشنبه آغاز شد، نمایندگان مسکو، تهران، آنکارا، دمشق، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و هیأت مخالفان سوریه حضور داشتند.
- 14
- 2