شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۰:۴۱ - ۲۵ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۷۱۱۹
خاورمیانه

جسد صدام حسین بعد از نبش قبرش کجاست؟

صدام حسین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
یک منبع نزدیک به خانواده صدام حسین (رییس‌جمهور سابق عراق) مدعی شده است که نیروهای حشد شعبی قصد نبش قبر او را داشته و به همین منظور آنها (خانواده صدام) جسد وی را شبانه به مکان دیگری منتقل کرده‌اند.

صدام حسین، در ۲۸ آوریل ۱۹۳۸ در روستای العوجه در نزدیکی شهر تکریت به دنیا آمد و پس از اعدام در ۳۰ دسامبر ۲۰۰۶، در روستای محل تولدش به خاک سپرده شد اما حالا جسد او درون قبرش نیست و «هیچ‌کس نمی‌داند جسد صدام حسین کجاست». یک منبع عراقی نزدیک به خانواده صدام، به العربیه گفت که از قصد و نیت نیروهای حشد شعبی برای نبش قبر و انفجار قبر صدام در جریان عملیات آزادسازی روستای "العوجه" (محل دفن صدام) مطلع شده بودند به همین دلیل آنها شبانه قبل از ورود نیروهای حشد شعبی به العوجه در جریان آزادسازی شهر تکریت جنازه صدام و دو پسرش؛ عدی و قصی را به مکانی نامعلوم منتقل کردند. به گفته او، به جز تعدادی بسیار محدودی، «هیچ‌کس نمی‌داند جسد صدام حسین کجاست».

از سوی دیگر، یک منبع دیگر گفته است که علی‌رغم گذشت پنج سال از آزادسازی روستای العوجه اما اهالی این روستا همچنان به دلیل بیم از انتقام و یا بازداشت می‌ترسند که به خانه‌های خود بازگردند. این منبع مدعی شد: ما می‌ترسیم که به العوجه بازگردیم چرا که به اتهام‌های از پیش تنظیم شده بازداشت خواهیم شد. داعش در سال ۲۰۱۴ شهر تکریت، مرکز استان صلاح‌الدین و همه روستاها و مناطق پیرامون این شهر، از جمله زادگاه صدام حسین را اشغال کرد. نیروهای نظامی عراقی توانستند در ماه مارس ۲۰۱۵ این مناطق را از دست داعش بازپس بگیرند. با گذشت نزدیک به ۵ سال از آزادسازی روستای العوجه، ساکنان اصلی روستا کماکان به روستا بازنگشته‌اند. علیرغم صدور دستور رسمی از سوی دولت عراق، گروه‌های شبه‌نظامی شیعی به بهانه ارتباط برخی از افراد روستا به داعش یا حزب منحل‌شده بعث، اجازه بازگشت اقوام صدام حسین به زادگاهشان را نمی‌دهند.

روستای العوجه از زمان آزادسازی در اختیار شبه‌نظامیان شیعه، از جمله «عصائب اهل الحق» و گروه شبه‌نظامی «جند الامام» به رهبر احمد الاسدی، قرار دارد. اهالی روستا می‌گویند که در ۵ سال گذشته تعدادی زیادی روستائیان دور از محل تولد خود درگذشته‌اند و تعدادی نیز دور از روستا به دنیا آمده‌اند. بسیاری از کودکان هنوز روستا را ندیده‌اند و براساس آمارهای رسمی ۱۵۰۰ خانوار روستای العوجه آواره گشته‌اند. یکی از روستائیان که به دلایل امنیتی خواست نامش فاش نشوند، به «العربیه» گفت: «ما می‌ترسیم به روستا بازگردیم، زیرا که به اتهامات از پیش آماده شده، بازداشت خواهیم شد. در نتیجه حضور نیروی حشد [شعبی] در روستا و تغییر دموگرافیک صورت گرفته، آنها حتی نام بیمارستان روستا را که پیش از این «مستشفي العوجه» نام داشت، تغییر داده و آن را «مستشفي الامام المهدي» نامیده‌اند.»

این اظهارات در حالی مطرح شده است که عمار الجبوری، استاندار صلاح الدین در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که یک کنفرانس امنیتی گسترده با حضور تمامی فرماندهان امنیتی از جمله ابو مهدی المهندس، معاون هئیت حشد شعبی در شهر تکریت برگزار شد که هدف از آن پیشبرد طرح بازگشت آوارگان و پرونده خدمات رسانی به مناطق آزاد شده بود. وی افزود: در این کنفرانس درباره بازگشت آوارگان از مناطق پوشش داده نشده مانند العوجه توافق شد و همچنین توافق شد که نیروهای حشد شعبی در اطراف تکریت باشند و خود شهر از دفاتر و مقرهای گروه‌های وابسته به حشد شعبی خالی شود. این منبع در ادامه به موضوع انفجار قبر صدام پرداخت و گفت: انفجار قبر صدام تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر عملیات انتقال جسد وی به مکانی نامعلوم بود و مسأله محرمانه درباره این اتفاقات موضوع وصیت‌نامه‌ای است که صدام پیش از اعدامش آن را به خانواده‌اش داده بود و طبق این وصیت‌نامه، جسد وی باید به مکان دیگری منتقل می‌شد که تا بدین لحظه مکان مذکور نامشخص است.

این در حالی است که خمیس الجباره، رئیس شورای عشایر استان صلاح الدین در کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد، پس از اعدام صدام عبدالله جبارة، معاون استاندار سابق به همراه علی الندا، رئیس قبیله بوناصر که صدام به آن تعلق داشت جسد وی را از بغداد به العوجه منتقل و در آنجا دفن کردند. پس از ورود داعش به صلاح الدین در سال ۲۰۱۴ و تسلط آن بر شهرهای مختلف این استان، خانواده و پسران قبیله صدام جسد وی را از این روستا به مکان نامشخصی منتقل کردند و عملیات انتقال جسد وی کاملاً محرمانه و بدون ارائه اطلاعاتی از محل جدید دفن جسد انجام شد.

baharnews.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش