جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۰۰ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۶۷۷
خاورمیانه

سعد حریری: حکم دادگاه را می‌پذیریم و خواهان عدالت هستیم

سلیم عیاش عضو حزب الله «مشارکت کننده» در ترور نخست‌وزیر اسبق لبنان است/ میشل عون: امکان ندارد حزب‌الله دلیل انفجار بیروت باشد

اخبار لبنان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
دادگاه ویژه ترور رفیق حریری، نخست وزیر اسبق لبنان امروز سه شنبه رای نهایی خود را درباره این پرونده ۲۶۰۰ صفحه‌ای اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، این دادگاه پس از تعویق ۱۱ روزه به خاطر انفجار بیروت، امروز در لاهه هلند و با حضور سعد حریری برگزار شده است.

در این جلسه به دلیل رعایت امور بهداشتی تنها به برخی خبرنگاران اجازه حضور در جلسه دادگاه داده شد.

در ابتدای این جلسه مقامات دادگاه به شرح عملیات منجر به ترور رفیق حریری پرداختند. "دیوید ری"، قاضی دادگاه عنوان داشت، متهمان این "اقدام سیاسی" که "وابسته به حزب‌الله" هستند، از قبل حریری را به شدت تحت نظر داشتند و از طریق تلفن‌های همراه هماهنگ شدند و انفجار خودروی حامل رفیق حریری با خودروی وانت میتسوبیشی یک عامل انتحاری که حاوی ۲.۵ تن مواد منفجره بود، صورت گرفت.  

به گفته قاضی دادگاه متهمان سلیم عیاش، حسن مرعی و مصطفی بدرالدین از شبکه‌های ارتباطی برای هماهنگی جهت ترور حریری استفاده کردند و مخالفت حریری با باقی ماندن نیروهای سوریه در لبنان، از زمینه‌های سیاسی این "اقدام تروریستی" با "انگیره‌های سیاسی" بوده است. در مه ۲۰۱۶، حزب الله از کشته شدن مصطفی بدرالدین در سوریه خبر داد و اعلام کرد که او از فرماندهان این حزب بوده است. با این وجود، اسم او در این پرونده باقی مانده است.

با این حال دادگاه در حین ارائه داده‌های حکم اعلام کرد که شاهدی بر مسئولیت رهبری حزب‌الله که رابطه خوبی با رفیق حریری داشت، یا دخالت مستقیم دولت سوریه در این ترور وجود ندارد.

دادگاه اعلام کرد که به این نتیجه رسیده است که تصمیم ترور همزمان با رفتن "ولید معلم" به منزل حریری و نیز نشستی در هتل البرستول با حضور مخالفان حضور سوریه بوده است. ترور حریری بعد از استعفای وی از نخست وزیری و قبل از ورود به انتخابات پارلمانی انجام شد، به همین دلیل، درک پیشینه سیاسی ممکن است به درک علت ترور کمک کند. شواهد نشان می‌دهد که سوریه سلطه‌ای بر زندگی در لبنان بعد از پایان جنگ لبنان داشت و در حزبی که حریری وابسته به آن بود، افراد مخالف با حضور سوریه قرار داشتند.

این دادگاه ادامه داد: سوری‌ها نامزدهایی را بر حریری در انتخابات تحمیل کردند و سوریه می‌خواست که دوره ایمیل لحود تمدید شود، اما تنها راه، اصلاح قانون اساسی در پارلمان بود. در اوت ۲۰۰۴، رئیس جمهور سوریه به حریری دستور داد که دوره لحود را تمدید کند و گفت که فقط سوریه، رئیس جمهور را در لبنان تعیین می‌کند. پیش از ترور، همپیمانان حریری، خواهان پایان سلطه سوریه بر لبنان شدند.

دادگاه هم‌چنین تاکید کرد: از صحنه جرم حفاظت به عمل نیامد و نیروهای امنیتی شواهد مهمی را از مکان جرم زدودند و در صحنه جرم دستکاری شد و روند جستجوی افراد مفقود شده به صورت هماهنگ انجام نشد. برخی از اهالی یکی از افراد مفقود شده را بعد از گذشت ۱۷ روز با سگ‌های ویژه و با هزینه خودشان، پیدا کردند.

دادگاه بین‌المللی ویژه لبنان هم‌چنین افزود، پیش از ترور رفیق حریری تلاش شد تا "مروان حمادة" که هم‌پیمان حریری و دوست وی بود، در اواخر سال ۲۰۰۴ ترور شود اما او از انفجار جان سالم به در برد و همراه شخصی او کشته شد و شاهدان اعلام کردند که این انفجار هشداری برای حریری و جنبلاط بود تا در رفتار با سوریه، از حد و حدود خود نگذرند.

در همین حال میشل عون، رئیس جمهوری لبنان درباره دادگاه امروز گفت، هرچه دادگاه بین‌المللی در پرونده رفیق حریری صادر کند، باید بپذیریم اما عدالت به تاخیر افتاده، عدالت نیست.

میشل عون: امکان ندارد حزب‌الله دلیل انفجار بیروت باشد

رئیس جمهوری لبنان در سخنانی گفت که غیر ممکن است سلاح حزب‌الله باعث انفجار بندر بیروت شده باشد.

اخبار لبنان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، میشل عون، رئیس جمهوری لبنان در مصاحبه با یک روزنامه ایتالیایی درباره تحقیقات انفجار بیروت اظهار کرد: این فرضیه که انفجار بندر بیروت ناشی از انفجار انبار مهمات حزب‌الله بوده، غیر ممکن است اما تحقیقات تمامی احتمالات را دربر می‌گیرد.

وی افزود: حزب الله هیچ تسلیحاتی را در بندر بیروت انبار نکرده است.

عون گفت: تحقیقات در حال بررسی این مسأله است که آیا این انفجار در اثر سهل انگاری، اتفاقی  یا "مداخله خارجی" رخ داده است.

وی تصریح کرد: بسیاری از مردم از دیدن هواپیماها در آسمان بندر درست قبل از انفجار صحبت می‌کنند و اگرچه این صحبت‌ها "خیلی قابل اعتماد نیست" اما باید شنیده شود.

سفیر عربستان: حکم دادگاه ترور رفیق حریری فرصت طلایی برای کنار زدن حزب‌الله است

سفیر عربستان در لبنان در اظهاراتی کینه‌توزانه گفت: باید گروه‌های سیاسی در لبنان از صدور حکم دادگاه بین‌المللی ویژه ترور رفیق حریری برای دور کردن حزب‌الله از صحنه سیاسی استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، ولید البخاری، سفیر عربستان در لبنان در مصاحبه با روزنامه "البلاد" بحرین گفت: باید گروه‌های سیاسی در لبنان از فرصت طلایی صدور حکم دادگاه ویژه ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر فقید لبنان برای کنار زدن حزب‌الله از صحنه سیاسی استفاده کنند.

البخاری می‌خواهد از طریق اظهارات خود میان گروه‌های سیاسی و طوایف شیعه و سنی لبنان جنگ طایفه‌ای و تنش ایجاد کند.

دادگاه ترور «رفیق حریری» ۴ تن از اعضای حزب‌الله را تبرئه کرد

دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده «ترور رفیق الحریری»، نخست‌وزیر وقت لبنان اعلام کرد که چهار تن از اعضای حزب‌الله در این ترور نقشی نداشته‌اند.

این دادگاه امروز سه‌شنبه در جلسه خود که به قرائت حکم نهایی در رابطه با این پرونده تشکیل شده بود، اعلام کرد که «مصطفی بدرالدین»، «حسن حبیب مرعی»، «حسین عُنیسی» و «صبرا» مبرا از هرگونه اتهام‌های مطرح شده در پرونده حریری هستند؛ چرا که ادله لازم بر اتهام این چهار نفر وجود ندارد و به‌زودی یادداشتی در ارتباط با تبرئه این سه تن صادر خواهد کرد.

بااین حال، این دادگاه «سلیم عیاّش»، از اعضای حزب‌الله را «مشارکت کننده» در ترور نخست‌وزیر اسبق لبنان دانست و مدعی شد که او در این ترور دست داشته است.

این دادگاه برخلاف ادعاهای قبلی خود که مستقیماً حزب‌الله و سوریه را متهم به دست داشتن در این ترور می‌کرد، در جلسه امروز خود گفت که «شاید حزب‌الله و سوریه انگیزه‌هایی در ترور نخست‌وزیر سابق لبنان رفیق الحریری داشته باشند ولی شواهد دال بر این مسئله وجود ندارد».

سعد حریری: حکم دادگاه را می‌پذیریم و خواهان عدالت هستیم

سعد حریری، نخست وزیر پیشین لبنان و پسر رفیق حریری در کنفرانس خبری به رای دادگاه بین‌المللی واکنش نشان داد.

حریری اظهار کرد: دادگاه بین‌المللی ویژه لبنان حکم خود را داد و ما به نام خانواده نخست وزیر فقید این رای را می‌پذیریم و خواهان اجرای صریح عدالت هستیم.

او تاکید کرد: از حق خون نمی‌گذریم اما خواسته لبنانی‌هایی که بعد از جنایت ترور به خیابان‌ها رفتند آگاهی از واقعیت بود، عدالت و واقعیت امروز برای همه ما مشخص شده عدالتی باقی مانده که با طولانی شدن زمان هم اجرا خواهد شد.

واکنش عربستان به حکم دادگاه ترور رفیق حریری

وزارت خارجه عربستان اظهار کرد، دولتش حکم قضایی پرونده رفیق حریری، نخست وزیر فقید لبنان را تجلی حقیقت و سرآغاز تحقق عدالت به واسطه تعقیب عاملان، بازداشت و مواخذه آنها می‌داند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، در بیانیه مداخله جویانه وزارت خارجه عربستان آمده است: عربستان رای دادگاه بین‌المللی ویژه لبنان را که حکم خود را درخصوص ترور رفیق حریری قرائت کرد، دنبال کرد و این حکم دربرگیرنده محکومیت یک عضو حزب‌الله لبنان است.

در این بیانیه کینه توزانه ادعا شده است: دولت عربستان خواهان تحقق عدالت و مجازات حزب‌الله لبنان و عناصر "تروریستی" آن است و بر لزوم حمایت از لبنان، منطقه و جهان در برابر اقدامات "تروریستی" این حزب تاکید دارد. ترور رفیق حریری یکی از اقدامات خرابکارانه و تروریستی است که بر امنیت و ثبات لبنان تاثیر دارد.

وزارت خارجه لبنان افزود، عربستان امیدوار است لبنان شاهد امنیت و ثبات و پایان دادن به در اختیار داشتن و استفاده از سلاح خارج از چارچوب دولت و تقویت منافع ملت لبنان باشد.

این وزارتخانه تاکید کرد: ملت لبنان مستحق برخوردای از ثبات و شکوفایی اقتصادی و امنیت هستند.

  • 15
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش