دولت پیشبرد امور لبنان امروز (یکشنبه) اعلام کرد که تعداد کشتههای انفجار مهیب بیروت به ۱۹۰ نفر رسیده و همچنین ۶۵۰۰ تن دیگر نیز مجروح شدهاند و همچنان هفت نفر نیز مفقود هستند.
به نوشته وبگاه اسکای نیوز، ارتش لبنان نیز روز گذشته (شنبه) اعلام کرد که سه تن از مفقودین لبنانی، سه تن سوری و یک تن دیگر تبعه مصر است.
همچنین انفجار چهارم آگوست در بیروت موجب آواره شدن ۳۰۰ هزار نفر شده و به طور مستقیم ۱۵ میلیارد دلار خسارت به بار آورده است. ۵۰ هزار خانه و نُه بیمارستان بزرگ و ۱۷۸ مدرسه نیز خسارت دیدهاند.
در همین میان، فراکسیونهای پارلمانی لبنانی قرار است تا فردا (دوشنبه) در خصوص انتخاب نخستوزیر جدید نشستی برگزار کنند. روز سه شنبه نیز قرار است «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه وارد لبنان شود.
روز چهارم آگوست، انفجاری مهیب منطقه بندرگاه بیروت را ویران کرد. اشتعال مواد نیترات آمونیوم در انبار ۱۲ بندر بیروت باعث وقوع انفجار شد. در این انفجار بندر کاملا ویران شد و خسارتهای جدی به شمار زیادی از منازل و ادارات شهر بیروت وارد شد.
این حادثه علاوه بر تلفات جانی و خسارتهای مالی و اقتصادی، تبعات سیاسی نیز داشته و «حسّان دیاب»، نخستوزیر لبنان بعد از چند روز تظاهرات ساماندهی شده از سوی جریان غربگرای ۱۴ مارس و استعفای چند وزیر کابینه، خود او نیز استعفا داد و با درخواست میشل عون، فعلا پیشبرد امور را تا برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام برعهده خواهد داشت.
سازمان ملل: شاید نیمی از لبنانیها دچار بحران تهیه کالاهای اساسی شوند
یکی از نهادهای وابسته به سازمان ملل امروز (دوشنبه ) اعلام کرد که به احتمال زیاد نیمی از مردم لبنان در خطر بحران غذایی ناشی از انفجار اخیر بندر بیروت هستند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از بیانیه کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیای غربی سازمان ملل با اعلام این مطلب افزود : تا پایان سال (میلادی) بیش از نیمی از جمعیت لبنان با خطر عدم امکان دسترسی به مایحتاج اولیه روبرو خواهند شد و باید تدابیر فوری برای جلوگیری از بحران غذایی اتخاذ شود.
این نهاد از دولت لبنان خواست تا بازسازی سیلوهای بندر بیروت را که بزرگ ترین انبار غله این کشور به شمار میروند، در اولویت قرار دهد.
کمیسیون مزبور افزود: انتظار میرود میانگین تورم سالانه لبنان در سال ۲۰۲۰ به ۵۰ درصد برسد که این رقم در سال گذشته ۲. ۹ درصد بود.
خبرگزاری فرانسه به استناد اطلاعات متخصصان و سازمانهای امدادی نوشت که لبنان ۸۵ درصد از مایحتاج غذایی خود را وارد میکند و نابودی سیلوهای بیروت میتواند اوضاع کنونی را وخیمتر کند.
در بیانیه کمیسیون آمده که افزایش هزینه واردات مواد غذایی میتواند به رشد بیشتر قیمتها منجر شده و مسئولان لبنانی برای پرهیز از وقوع بحران باید برای مواد غذایی سقف قیمت تعیین کرده و فروش مستقیم از تولیدکنندگان داخلی به مصرف کنندگان را تشویق کنند.
- 13
- 6