سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۶ - ۳۱ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۲۵۷۵
مجلس

نماینده اهواز: با وجود ۵ سد بزرگ، ٧٠٠ روستا و ٢۵ شهر خوزستان دچار تنش آبی هستند

مجتبی یوسفی,بی آبی در خوزستان
نماینده اهواز در مجلس با تاکید بر ضرورت رهاسازی آب در خوزستان و جبران غرامت و خسارت مردم، خواستار اتمام هرچه سریعتر پروژه‌های تامین آب شرب در این استان شد و گفت: گریه آور است که با وجود ۵ سد بزرگ، ٧٠٠ روستا و ٢۵ شهر تنش آبی داشته باشند.

به گزارش ایسنا، مجتبی یوسفی اظهار کرد: هر قدر در سنوات گذشته و خصوصاً یک سال گذشته در مجلس در مورد بحران های مدیریت منابع آب و برق در کشور تذکر دادیم متاسفانه به آن توجه نشده و الان هم شاهد پروژه‌های غیرکارشناسی انتقال آب از سرشاخه ها هستیم که از نظر زیست محیطی و علم منابع آب جای سوال دارد. من از آقای اردکانیان که خودش را صاحب نظر در مسائل آب می داند تعجب می کنم. ایشان ما را توجیه کند در کجای دنیا ۲۵ شرکت فولادی در کویر کشور احداث می‌کنند و بعد هزاران کیلومتر آب را انتقال می دهند که آنجا را آباد کنند؟ با این روش ما اکوسیستم منطقه را به هم می زنیم؛ همان اتفاقی که برای دریاچه ارومیه افتاد و آن را به دریاچه نمک تبدیل کرد و نهایتا ۵ استان گرفتار شدند.

این عضو هیات رییسه مجلس وی با بیان اینکه ۱۵ سال گذشته پدیده ای به عنوان ریزگردها در جنوب کشور و خوزستان وجود نداشت، یادآور شد: خوزستان به اندازه تمدن بشریت جلگه بوده؛ جلگه بین‌النهرین و هور، که از ایران تا عراق و بخشی از سوریه ادامه داشته است. این سوء مدیریت در حوزه منابع آب است و مردم این را می بینند. در سال ۹۸ شاهد سیل خود ساخته وزارت نیرو با عدم مدیریت منابع و رهاسازی منابع آب بودیم چرا که می خواستند بگویند خوزستان منابع آب مازاد دارد و آن را انتقال بدهند.

یوسفی ادامه داد: ما هنوز مصاحبه‌های برخی مسئولین وزارت نیرو و شخص آقای کلانتری در سال ٩٨ و ٩٩ را یادمان نمی‌رود که گفتند خوزستان تا ۵۰ سال آینده کمبود آب ندارد، خوب الان به مردم پاسخ بدهید چه شده که ۷۰۰ روستای استان خوزستان با ۵ سد بزرگ دچار تنش آبی شدید هستند و ۲۵ شهر مشکل جدی آب شرب دارند؟ اینها نشان‌دهنده سوء مدیریت است. در جنوب خوزستان ٢٠٠ روستا دچار کمبود آب و بی‌آبی هستند، دام مردم دارد از بین می‌رود و معیشت کشاورزان و دامداران به خطر افتاده و اینها همان سوءمدیریت است.

وی همچنین یادآور شد: در سال ٩٩ یک متر فاضلاب در اهواز، شادگان، بندر امام، ماهشهر، آبادان و خرمشهر وارد خانه و زندگی مردم شد، مردم حق دارند گله من باشند این مردم همیشه ولایت‌مدار و حافظ منافع کشور و مرزنشین بوده‌اند، آیا ما می‌خواهیم اتفاقی که در شرق کشور افتاد و برخی مناطق در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی با عدم توجه، خالی از سکنه شد در غرب کشور هم رخ دهد؟ و بعد هزاران میلیارد برای نگهداشتن مرزها هزینه کنیم؟ این چه سیاست غلطی است؟

نماینده مردم اهواز در مجلس وی ادامه داد من به عنوان خدمتگزار مردم به سفر پوپولیستی برخی معاونین وزرا بدون اختیار هیچ امیدی ندارم. انتظار این است که دولت منتخب که مردم به آن امید بستند و رئیس جدید دستگاه قضا اقدامی در این زمینه انجام دهند؛ از جمله دستگاه قضا در موضوعات ترک فعل های گذشته که باعث آسیب زدن به مردم شد وارد شود. در سیل سال ۹۸ و بارندگی های سالهای ۹۷ و ۹۸ و ۹۹ زندگی مردم زیر فاضلاب رفت و غرامت وسایل آنها هنوز پرداخت نشده، قرار بود با برخی مدیران که قصور و تقصیر شان در آن جا برای همه اثبات شده بود برخورد شود ولی این اتفاق نیفتاد، امیدواریم در این زمینه تمهیداتی اندیشیده شود و بعد در این باره به مردم گزارش داده شود.

یوسفی در پایان درباره راهکارهای کوتاه مدت حل بحران در خوزستان گفت: نکته اول این است که آب را رهاسازی کنند تا هم زندگی و دام مردم از بین نرود و هم معیشت آنها بیش از این به خطر نیفتد، نکته بعدی این است که پروژه هایی که بناست غیرکارشناسی و محرمانه به عنوان انتقال آب انجام شود به مظان قضاوت صاحب‌نظران و کارشناسان و مردم گذاشته شود. در کجای دنیا استانی را از جلگه به کویر تبدیل می‌کنند که شاید بشود کویر کشور را به سبزه زار تبدیل کرد؟ این سیاست غلطی است که ما شاهد آن هستیم. نکته بعدی جبران غرامت و خسارت مردم است. مردم بدبین هستند، زیرا در سیل سال ۹۸ هم خسارت خود را به طور کامل دریافت نکردند. همچنین انتظار داریم اتمام هر چه سریعتر پروژه های تامین آب شرب مردم استان در دستور کار قرار گیرد.

این عضو هیات رییسه مجلس در پایان افزود: غصه آور است که دام مردم و میلیون‌ها آبزی در هورالعظیم از بین رفته، گریه آور است که ۵ سد بزرگ وجود داشته باشد و ۷۰۰ روستا در خوزستان و ۲۵ شهر تنش آبی داشته باشند. امید ما به دولت آینده و دستگاه قضا است که یکبار برای همیشه با مسببین برخورد کند.

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش