جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۳۹ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۲۳۰
مجلس

ذبیح‌الله اعظمی: برجام امضا نشود، قیمت‌ها قابل کنترل نخواهد بود| هاشمی‌طبا: هیچ کسی نمی تواند مشکلات داخلی و بین المللی را برطرف کند

ذبیح‌الله اعظمی,صحبت های نماینده مجلس درباره برجام
عضو کمیسیون کشاورزی با اشاره به دلایل افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر تاکید کرد که اگر تمهیداتی اندیشیده نشود، قیمت مرغ تا عید افزایش پیدا خواهد کرد و اگر دولت آینده تدبیر نکند و برجام امضا نشود قیمت‌ها در سال آینده غیرقابل کنترل است.

ذبیح‌الله اعظمی ساردویی نماینده مجلس یازدهم در گفت‌وگو با ایلنا، درباره وضعیت آب کشور و اتفاقات خوزستان اظهار داشت: وضعیت خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی که اکنون می‌بینیم در پنجاه سال اخیر بی‌سابقه بوده است، به طوری که سدهای ما منفی ۴۹ ورودی و منفی ۲۵ ذخیره داشتند پس اوضاع‌مان در ذخیره آب پشت سدها خوب نیست. همچنین متوسط بارندگی در سراسر کشور به ویژه در جنوب استان کرمان که ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر بارندگی بوده به کمتر از ۵۰ میلیمتر رسیده است، این فاجعه است؛ استان خوزستان نیز از این شرایط مستثنی نیست. 

وی با بیان اینکه مشکل این است که تاکنون در این حوزه مدیریت راهبردی نداشتیم، ادامه داد: چندین جلسه با وزیر نیرو، معاونان وی و متخصصان این حوزه داشته و آن‌ها را به کمیسیون کشاورزی دعوت و مسائل را بررسی کرده‌ایم، در برخی قسمت‌ها نتایج خوب بوده و در برخی قسمت‌ها نه؛ به طوری که معاون وزیر نیرو عنوان کردند که در تابستان در بخش کشاورزی مشکل خواهیم داشت که اکنون با آن مواجه شده‌ایم. 

نماینده جیرفت و عنبرآباد گفت: اما اظهار داشتند که برای کشت پاییزه مشکلی نداریم و امیدوارم که به همین شکل باشد، چراکه کشت جنوب استان کرمان به ویژه جیرفت و عنبرآباد از شهریور ماه شروع می‌شود تا برای خرداد ماه سال بعد آماده شود. بخش بعدی این است که ما باید یک فکر اساسی داشته باشیم که البته به وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو بازمی‌گردد. 

وی با بیان اینکه چگونه مردم ما در این کویر و فلات یک کشور متمدن با پیشینه تاریخی بسیار زیاد زندگی می‌کردند، افزود: قنات‌ها هنر مردان ایرانی است و با این وضعیت در شرایط بحرانی و خشکسالی زندگی می‌کردند و آب را از دل زمین بیرون می‌آوردند؛ اما متاسفانه ما کمتر به آن توجه کرده‌ایم هر چند که بودجه برای مرمت قنوات تخصیص داده می‌شود، اما کافی نیست. 

وی اضافه کرد: دوم اینکه همین آبی که در کشور موجود است در بخش کشاورزی برای استفاده بهینه باید به سمت استفاده از آبیاری‌های نوین و پیشرفته برود که وزارت جهاد کشاورزی ۸۰ درصد یارانه می‌دهد و ۲۰ درصد دیگر را نیز باید باغدار بدهد. مشکل اساسی که وجود دارد این است که فرهنگ‌سازی در این مورد انجام نشده است به طوریکه کشاورز و باغدار ما وقتی از آب قنات و چشمه استفاده و وقتی سیستم آبیاری قطره‌ای را نصب می‌کند مقداری آب اضافه‌تر می‌آورد بنابراین به جای اینکه صرفه‌جویی شود و در سفره‌های زیرزمینی باقی بماند کشاورز سطح زیر کشت خودش را افزایش می‌دهد. 

این عضو کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه مصرف آب در کشور بی‌رویه است، با یادآوری طرح‌های قبل از انقلاب خاطرنشان کرد: در دشت‌هایی مثل دشت رفسنجان و اطراف جنوب استان کرمان حفر چاه ممنوع بوده است؛ اما در یکی از دولت‌ها گفتند که اجازه بدهید که مردم چاه حفر کرده و کشاورزی کنند و نان بخورند و این فاجعه که در حال حاضر می‌توانیم بگوییم که چاه‌های غیر مجاز بیش از چاه‌های مجاز در کشور هستند، رخ داد که البته آمار دقیقی از آن‌ها وجود ندارد. 

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی فرونشست دشت‌ها همین موضوع است که به جرات می‌توانم بگویم در دشت رفسنجان و جهرم سطح آب‌های زیرزمینی به عمق بیش از ۵۰۰ متر رسیده است. 

این نمایده مجلس در بخش دیگری از صحبت‌های خود به یکی دیگر از دغدغه‌های کمیسیون کشاورزی اشاره کرد و درباره گران شدن قیمت مرغ بیان داشت: برای مرغ و تخم‌مرغ باید از سال قبل برای سال آینده برنامه‌ریزی کنیم تا نتیجه آن را ببینیم؛ اما از اواخر سال ۹۸ با برنامه‌ریزی غلط، کمبود نهاده‌ها و خوراک دام و طیور و رسیدن به مرحله جوجه‌کشی و جوجه‌سوزی، به تبع آن افزایش نرخ ارز و کاهش ذرت و جو که همچنان ادامه دارد و همچنین مافیاهایی که پشت وارد کردن نهاده.ها با ارز دولتی، احتکار کردن و عدم توزیع به موقع آن‌ها هستند، وضعیت به اینجا کشیده شده است. 

وی ادامه داد: در جلسه کمیسیون در یکشنبه هفته گذشته گفته شد که بیش از ۳ میلیون تن نهاده دامی در بندرهای بوشهر و ماهشهر و ۶ میلیون تن در کل کشور وجود دارد اما عامل اصلی و مشکل اصلی، نقل و انتقال آن‌ها است؛ یعنی روزانه باید حدود ۲۵۰۰ کامیون این بار را جابجا کند که متاسفانه کمتر از دو هزار کامیون وجود دارد؛ همچنین باید حدود ۱۵۰ واگن در روز بار جابجا کند که به حد نصاب نرسیده است؛ همین مسئله باعث شده است که قیمت مرغ و تخم مرغ افزایش پیدا کند. 

اعظمی تصریح کرد: امیدوارم برنامه‌ریزی انجام شود که دولت بعدی با این چالش روبرو نشود اما می‌توانم بگویم این وضعیت ادامه دارد. وزارت جهاد کشاورزی به جای اینکه سال قبل وضعیت بارندگی را نگاه کند از بهمن ماه در این مورد برنامه‌ریزی کرده است. مطمئن باشید اگر دولت آقای رئیسی تمهیداتی انجام ندهد، به ویژه تامین و توزیع به موقع نهاده‌های دامی، تا شب عید ما مشکل گرانی مرغ را خواهیم داشت. می‌توانم بگویم امضای برجام در این قسمت خیلی تاثیر دارد و در غیر این صورت در مرحله بعد که ارز ترجیحی را حذف کنیم و قطعاً در بودجه سال ۱۴۰۱ حذف خواهد شد، قیمت‌ها دیگر قابل کنترل نخواهد بود.

***

هاشمی طبا: هیچ کسی نمی تواند مشکلات داخلی و بین المللی را برطرف کند

هاشمی‌طبا گفت: رئیسی باید از کابینه خود افراد توانایی را استفاده کند که تخصص و توانائی در زمینه مربوطه را داشته باشند. از اسامی که دیده‌ایم فکر نمی‌کنم آن توانایی‌ها وجود داشته باشد.

ذبیح‌الله اعظمی,صحبت های نماینده مجلس درباره برجام

به گزارش مدارا، سید مصطفی هاشمی طبا، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کابینه دولت سیزدهم گفت: قطعاً باید افراد توانمند و علاقه‌مند انتخاب شوند. این موضوع را نیز اشاره کنم با توجه به اینکه خیلی می‌گویند دولت رییسی فراجناحی است بعید می‌دانم باشد. آقای رئیسی خود باید سبک و سنگین کند که با چه افرادی می‌توانند کار کنند. به نظر من، فراجناحی بودن کابینه بعید است. اسامی کاندیدا‌های وزراتخانه‌های منتشر شده قطعاً از این افرادی هستند که احساس نزدیکی به آقای رئیسی می‌کنند، انتخاب می‌شوند. آقای رئیسی باید افرادی را که می‌توانند با ایشان کار کنند را انتخاب کنند.

وی درباره جلسات رییسی با وزرا دولت دوزادهم تصریح کرد: به نظر من، مسئله خاصی نیست و اطلاعات از وزرای دولت دوازدهم دریافت می‌کنند که این هم ایرادی ندارد و حتی می‌تواند کمک کننده برطرف شدن مشکلات کشور باشد. نظر پرسیدن عیب نیست.

هاشمی طبا در پاسخ به این سوال، احتمال وجود دارد وزرا دولت کار و کرامت از کابینه دوزادهم نیز باشد اظهار داشت: خیلی بعید است. معمولاً از کسانی که اسامی آن‌ها منتشر شده، انتخاب می‌شود. هیچ یک از وزرای فعلی دولت روحانی در لیستی که منتشر شده مطرح نیستند. بنابراین، استنباط من این است که از وزرای کابینه دوازدهم استفاده نمی‌شود.

او درباره بحث جوانگرایی در دولت سیزدهم گفت: هر کسی برای جوانگرایی توجیهی می‌کند. ممکن است بگویند ما برخی جا‌ها تجربه را بر جوانی ترجیح می‌دهیم. این واژه جوانگرایی معنایی ندارد. افرادی باید در راس کار باشند که توانایی جسمی، توانایی ذهنی و توانایی تخصصی و کارآمدی داشته باشند، سن در اینجا مهم نیست.

وی با اشاره به صحبت‌های رییسی در مشهد که اشاره به مدیران انقلابی و جهادی داشت تصریح کرد: باید دید مصداق‌هایی که آقای رئیسی عنوان می‌کنند چه کسانی هستند. خیلی خوب است جوان انقلابی، فهمیده، باتجربه و متخصص باشد بسیار عالی است که در امورات مدیریتی استفاده شود.

او با بیان اینکه رییس دولت منتخب با برای تشکیل کابینه اولویت بندیش چه مواردی باشد تصریح کرد: هیچ کسی نمی‌تواند مشکلات داخلی و بین المللی را برطرف کند، هر کسی را انتخاب کنند باز مشکلات ما مواردی دیگر است و به این سادگی قابل رفع نیست. به هر حال باید افراد توانائی باشند که تخصص و توانائی در زمینه مربوطه را داشته باشند. از اسامی که دیده ایم فکر نمی‌کنم آن توانائی‌ها وجود داشته باشد. به دلیل اینکه کار سخت و پیچیده‌تر از این است که بتوان به سادگی مشکلات را برطرف کرد. ان شاالله بتوانند این کار را انجام دهند.

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش