چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۱۱ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۷۹۸
مجلس

واکنش ها به تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار؛ تعریف قالیباف و انتقاد یک وکیل دادگستری

طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار,انتقاد از طرح طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکا
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس، با تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، به دوران تاریک مجوزهای رانتی، حلقه‌های بستۀ صنفی، انحصارهای شغلی و امضاهای طلایی پایان داد.

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در آغاز جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود اظهار کرد: در هفته گذشته ملت ایران با شرکت در راهپیمایی های باشکوه در عراق و شهرهای مختلف کشورمان آیین پیاده روی اربعین حسینی و مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان را برپا نمودند، از تمامی عزیزانی که در برگزاری این آیین مقدس مشارکت داشتند قدردانی و تشکر می نمایم.

رئیس مجلس در ادامه گفت: یکی از مهم‌ترین مصوباتِ اثربخشِ مجلس در چند دهۀ اخیر، سرانجام به بار نشست. نمایندگانِ محترم طرح «تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار» را با رأی قاطع خود به تصویب رساندند. این طرح موانع پیشِ‌روی مردم را برای راه‌اندازیِ کسب‌وکار و خلق ثروت برمی‌دارد و در این زمینه انقلابی ایجاد می‌کند. همۀ کسانی که فقط یک‌بار، برای کسب‌وکاری کوچک، مراحل پرپیچ‌وخمِ اخذ مجوز را طی کرده باشند، خوب می‌دانند که شروع هر کسب‌وکاری به ده‌ها مجوز نیاز داشت.

قالیباف تصریح کرد: مجلس، با تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، به دوران تاریک مجوزهای رانتی، حلقه‌های بستۀ صنفی، انحصارهای شغلی، امضاهای طلایی پایان داد. این تصمیمِ شجاعانه و تاریخ‌سازِ مجلس یازدهم، بی‌گمان، در سپهر قانون‌گذاری کشور، ستاره‌ای درخشان و ماندگار خواهد شد و مسیرِ گرفتنِ ‌چنین تصمیماتی را در عرصۀ حکمرانی باز خواهد کرد.

انتقاد یک وکیل دادگستری از طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار

یک وکیل دادگستری از طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار انتقاد کرد.

طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار,انتقاد از طرح طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکا

 به گزارش ایسنا، سیدمهدی حجتی در این باره اظهار کرد: اصولاً قرار گرفتن موضوع مهمی مانند نحوه برگزاری آزمون ورودی کارآموزی وکالت در این طرح با اشکال مواجه است و کمیسیون جهش و رونق تولید به لحاظ فقدان اشراف حقوقی و نگاه اقتصادی صرف به مؤلفه مهمی مانند حق دفاع شهروندان، نباید متولی بررسی و تصویب این طرح در آن کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی می شد.

این وکیل دادگستری گفت: قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و یا قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار همگی رویکردی اقتصادی و بازاری دارند و نمی توان در مقام اصلاح این قوانین، وارد حوزه های شد که قوانین موضوع اصلاح، شمولی بر آنها ندارند.

حجتی با بیان اینکه پروانه وکالت نه در زمره مجوزهای ثبت محور و نه در زمره مجوزهای تأیید محور قرار دارد افزود: وقتی که طرحی صرفا رویکرد اقتصادی داشته باشد بدیهی است که گنجاندن امور غیر اقتصادی در آن، باعث ایجاد تناقض می گردد و به همین دلیل در حالی که ماده ۷ مکرر الحاقی در این طرح، مجوزهای کسب و کار را به دو دسته ثبت محور و تأیید محور تقسیم کرده است اما تبصره ۱ ماده ۶ آن حکایت از خروج موضوعی پروانه وکالت از زیرمجموعه هر یک از دو نوع مجوز مورد اشاره دارد و مجلس باید در مورد این تناقض توضیح قانع کننده ای داشته باشد. 

این عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: ماده ۶ طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار به شعار نادرست اشتغال زایی برای دانش آموختگان حقوق نوشته شده در حالی که همگان می دانند که پروانه وکالت، فی حد داشته باعث ایجاد اشتغال نمی شود و مادامی که زمینه برای فعالیت دارندگان پروانه وکالت در کشور وجود نداشته باشد، افراد صرفا  پروانه وکالتی در دست دارند که از قبل آن چیزی عاید ایشان نمی شود.

حجتی اضافه کرد:  کشور ما فاصله زیادی با بسیاری از کشورهای جهان از حیث استفاده از خدمات وکلای دادگستری دارد و بسیاری از خدمات حقوقی که در سایر کشورها منحصرا توسط وکلا ارائه می گردد در ایران توسط افراد غیر وکیل ارائه و یا اصولاً نیازی به استفاده از این خدمات دیده نمی شود و در دعاوی نیز، حضور وکلای دادگستری الزامی نیست ولز همین حیث تیز نمی توان ایران را با بسیاری از کشورها مقایسه کرد.

این وکیل دادگستری با انتقاد از قرار دادن نصاب شناور به عنوان معیار علمی برای ورود به حرفه وکالت گفت: از نظر انساب اربعه در منطق، به هیچ وجه نمی توان بین نصاب شناور و معیار علمی، رابطه تساوی برقرار کرد و به نظر می رسد بین این دو، رابطه نباید وجود دارد زیرا هر مقدار که داوطلبان ورود به حرفه وکالت از بنیه علمی ضعیف آری برخوردار باشند، با اعمال نصاب شناور تعداد بیشتری از آنها در آزمون وکالت پذیرفته خواهند شد و این امر به معنای فاجعه ای جبران ناپذیر در نظام حقوقی ما خواهد بود که خروجی آن وکلایی با دانش حقوقی اندک است که امنیت قضایی شهروندان و حق دفاع ایشان را به شدت به چالش خواهد کشید.

حجتی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به" توجه مجلس به تذکرات و انتقادات دلسوزانه جامعه حقوقی کشور" در خصوص موضوع گفت: قوانین مربوط به حوزه وکالت نیاز دارد که به روز شود ولی نه از مجرای طرح های اقتصادی و با نگاه تجاری سازی و بازاری. بی تردید وقتی که سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری، وکالت را زیرمجموعه امور قضایی می داند، طبعا مجلس نیز باید به تأسی از رهبری، نگاه اقتصادی خویش از حرفه وکالت را بر مبنای اصل ۱۱۰ قانون اساسی بردارد و به این موضوع که وکالت در زیرمجموعه فصل سوم قانون اساسی و حقوق ملت آمده توجه ویژه داشته باشد نه آنکه بر خلاف قانون اساسی، وکالت را زیر مجموعه فصل چهارم و اصل ۴۴ قانون اساسی که ناظر بر امور اقتصادی است قرار دهد.

  • 14
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
اشتباه قانونگذادی
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش