چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۰۸ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۵۵۱
مجلس

دولت روحانی با پول پرقدرت، استقراض و چاپ اوراق قرضه کشور را اداره می‌کرد

ذوالنوری: شروط جدیدی برای مذاکرات داریم | وال استریت ژورنال: دولت آمریکا هیچ تضمینی در خصوص خروج از برجام نمی دهد

شروط تازه ایران در برجام,آغاز مذاکرات برجامی
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: ایران شروط جدیدی برای مذاکرات دارد و تضمین‌های جدی و جدید می‌خواهد تا دوباره غربی‌ها نقض برجام نکنند و به دنبال پیمان‌شکنی نباشند.

حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری در گفتگو با مهر، در واکنش به اظهارات برخی از افراد مبنی بر اینکه دولت چاره‌ای جز پذیرش شروط غربی‌ها در برجام ندارد چرا که وضعیت اقتصاد در گرو برجام است، اظهار داشت: برجام دستاورد دولت سابق است و ما تمام هزینه‌های آن را دادیم. هزینه جدید دیگری متصور نیست که غربی‌ها به واسطه برجام بخواهند به ایران تحمیل کنند.

وی یادآور شد: میزان تحریم‌های جمهوری اسلامی ایران بعد از برجام شدیدتر از قبل شد و حتی روحانی و ظریف هم به این مسئله اقرار کردند که شدیدترین تحریم‌های دوران تاریخ به کشورمان تحمیل شد و میزان تحریم‌ها از قبل از انعقاد برجام هم بیشتر شد.

ایران شرط جدیدی را در برجام نمی‌پذیرد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنابراین دلیلی ندارد که جمهوری اسلامی ایران شرط جدیدی را در برجام بپذیرد. ما همه هزینه‌ها را در برجام دادیم و الان وقت آن است که آمریکا و کشورهای اروپایی عضو برجام تعهدات خود را عملیاتی کنند. غربی‌ها باید کوتاه بیایند، شروط ما را بپذیرند، تحریم‌های ایران را رفع کنند و در توافقات جدید وین گشایش ایجاد کنند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران زیر بار هیچ شرطی نخواهد رفت چرا که ابزار دیگری که وضع ما را بدتر کند، دست غربی‌ها نیست. از سوی دیگر با تلاش‌هایی که در کشور انجام شده، تورم نقطه به نقطه ۴.۵ درصد کاهش پیدا کرده است و مابقی امور هم در حال پیگیری است تا مشکلات مردم مرتفع شود.

قرارداد راهبردی ایران و چین هنوز به مرحله اجرا نرسیده است

وی گفت: روابط ایران با چین و روسیه روز به روز در حال تقویت شدن است. هنوز قرارداد راهبردی که با چین داشتیم، به مرحله اجرا نرسیده است و اجرای آن بسیاری از مشکلات کشور را کاهش می‌دهد. همچنین به دنبال انعقاد قراردادی این چنین و بلند مدت با روسیه هستیم که آن هم گشایش‌هایی را به دنبال خواهد داشت.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: غربی‌ها در شرایطی نیستند که بخواهند شروط جدیدی را به ما تحمیل کنند. ایران در غنی‌سازی اورانیوم دست برتر را دارد و با تولید نسل جدید ماشین‌های سانتریفیوژ و سایر اقداماتی که بر اساس قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران انجام شده است، در موضع برتر قرار دارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته ایران همواره مطابق با برجام حرکت کرده است و ما به هیچ وجه برجام را نقض نکردیم. جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه زیاده‌روی نکرده و همه اقداماتی که تاکنون انجام شده است، براساس اختیاراتی است که در برجام داریم.

ذوالنوری بیان کرد: آمریکا و غرب باید حقوق ملت ما را به رسمیت بشمارند و به اجرای تعهدات خود تمکین کنند. ما به ضرورت ادامه مذاکرات وین مصر هستیم. ایران میز مذاکره را ترک نکرده است و ترک نمی‌کند. مذاکرات وین انجام خواهد شد و فعلاً جمهوری اسلامی ایران در صدد تکمیل برنامه خود برای ورود قوی و منطقی به ادامه مذاکرات وین است و در نهایت مذاکرات از سر گرفته خواهد شد.

ایران شروط جدیدی برای مذاکرات دارد و تضمین‌های جدی و جدید می‌خواهد

وی افزود: غربی‌ها هم به این نتیجه رسیدند که جمهوری اسلامی ایران شرط جدیدی را در برجام نمی‌پذیرد و آنان خودشان را برای‌ عدم پذیرش شروط جدید از طرف ایران آماده کرده‌اند. اتفاقاً ایران شروط جدید دارد و تضمین‌های جدی و جدید می‌خواهد تا دوباره غربی‌ها نقض برجام نکنند و به دنبال پیمان‌شکنی نباشند. الان ما طلب‌کار هستیم نه طرف غربی و آنان باید شروط ما را بپذیرند. با این نگاه، قطعا شرایط آینده بهتر از وضع موجود خواهد شد و به طور یقین ما به زودی بهبود را خواهیم دید.

نباید متکی به برجام باشیم

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای اینکه برجام به خوبی اجرا شود ما نباید به برجام تکیه کنیم. اگر همه تکیه ما به برجام باشد و برجام را تنها راه نجات کشور بدانیم، قطعاً فشار از ناحیه طرف مقابل بیشتر خواهد شد اما اگر راه‌ بی‌نیازی از برجام را پیش بگیریم و به برجام تکیه نکنیم، شرایطمان بهتر خواهد شد.

ذوالنوری تأکید کرد: ایران برجام را نقض و یا لغو نکرده است. ما هزینه‌های برجام را دادیم و برجام یک چک نقد نشده است و ما باید به دنبال نقد کردن این چک برویم. عزم جمهوری اسلامی ایران جزم است که چک برجام را نقد کند تا ایران هم از منافع برجام برخوردار شود. تاکنون برجام یک طرفه بوده، فقط برای ما هزینه داشته و هیچ گونه سودی از برجام عاید ما نشده است، این در حالی است که در متن برجام، منافعی برای ایران در نظر گرفته شده است اما غربی‌ها سهم ما را ندادند.

ایران باید سهم خود از برجام را بگیرد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: برخی تصور می‌کنند که ایران به دنبال آن است که برجام را اجرا نکند که کاملاً اشتباه فکر می‌کنند و اطلاع درستی در این زمینه ندارند. ایران هزینه‌های برجام را داده است و الان باید سهم خودش را از برجام بگیرد. عاقلانه نیست زمانی که می‌خواهیم سهم خود را بگیریم، برجام را زیر پا بگذاریم. عزم جمهوری اسلامی ایران این نیست که برجام را اجرا نکند.

ذوالنوری تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برجامی را دنبال می‌کند که سهمش را از آن بگیرد نه برجامی را که مانند گذشته فقط برای کشورمان هزینه در بر داشته باشد. با قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران، دیگر برجام یک سویه که فقط برای کشورمان هزینه ساز بود، اجرا نمی‌شود و مطابق با این قانون دولت موظف است برجام اولیه را با نقد کردن سود و سهم کشورمان پیگیری کند. ایران این مسیر را ادامه می‌دهد تا سهم خودش از برجام را بگیرد.

وی با تاکید بر ضرورت تقویت رابطه با همسایگان و کشورهای همسو، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در کنار برجام، راهکارهای دیگری را هم در دستور کار دارد تا دیگر حل مشکلات اقتصادی مردم در گرو مذاکرات و برجام نباشد. در واقع تأکید بر این است تا راهکارهای دیگری در نظر گرفته و دنبال شود تا اگر برجام محقق نشد، فشار دیگری به مردم تحمیل نشود. اگر غربی‌ها با ما در زمینه برجام همراهی نکنند، کشور ما بدون برجام بهتر از وضع موجود قابل اداره خواهد بود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نباید اقتصاد کشور را به برجام گره بزنیم، تصریح کرد: بدون برجام و با عزم دولت جدید، کشور بهتر از وضع موجود قابل اداره است. چه برجام محقق شود و چه محقق نشود، مردم در کوتاه مدت تأثیر بهبود اداره کشور و زندگی خود را خواهند دید.

دولت روحانی با پول پرقدرت، استقراض و چاپ اوراق قرضه کشور را اداره می‌کرد

ذوالنوری متذکر شد: دولت روحانی به صورت مرتب پول پرقدرت وارد بازار می‌کرد، برای اینکه دولت را اداره کند دست در جیب بانک مرکزی می‌کرد و برای اداره کشور متکی به استقراض و چاپ اوراق قرضه بود. در حال حاضر دولت رئیسی باید ماهانه بین ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت سابق را پرداخت کند؛ به این معنا که هر ماه زمان سررسید اوراق قرضه‌ای که دولت سابق داده است، می‌رسد و دولت سیزدهم مجبور است این بدهی‌ها را تسویه کند. دولت روحانی تا چهار سال بدهی روی دوش دولت رئیسی گذاشته است.

دولت روحانی بدهی زیادی را به کشور تحمیل کرد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنابراین دولت رئیسی نه تنها دیون دولت روحانی را می‌پردازد بلکه از زمانی که روی کار آمده است، برای اداره کشور اوراق قرضه به فروش نرساند و بدون چاپ اوراق قرضه و ایجاد بدهی جدید، کشور را اداره کرده است.

وی ادامه داد: اگر هنوز تغییر محسوسی از حیث بهبود وضعیت کشور ندیدیم به این دلیل است که دولت جدید هنوز به صورت جدی بر کار خودش مسلط نشده است و بسیاری از مسئولان جابه جا نشده‌اند و تیم اجرایی دولت هم به طور کامل مشخص نشده‌ است.

ذوالنوری اظهار داشت: علاوه بر این دولت سیزدهم در این مدت مشغول برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات کشور بوده است تا بتواند به مرور برنامه‌های خود را به اجرا بگذارد. طی ماه‌های آینده که دولت سیزدهم برنامه‌های خود را اجرا کند، قطعاً مردم بهبود وضعیت کشور را نسبت به گذشته شاهد خواهند بود. بنابراین می‌توان بدون شرطی کردن اقتصاد به برجام و مذاکرات، کشور را با وضع بسیار مطلوب‌تری اداره و مشکلات مردم را برطرف کرد.

وال استریت ژورنال: دولت آمریکا هیچ تضمینی در خصوص خروج از برجام نمی دهد

خبرنگار وال استریت ژورنال نوشته آمریکا تضمین دادن را مغایر برجام می داند و معتقد است اگر ایران تضمین می خواهد آمریکا هم خواسته های دیگری دارد تیم ایران در مراحل پایانی مذاکرات وین، درخواستش را از دریافت ضمانت دائمی درباره عدم خروج آمریکا از برجام به اخذ ضمانتی مبنی بر عدم خروج دولت بایدن از توافق تقلیل داده است.

شروط تازه ایران در برجام,آغاز مذاکرات برجامی

لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال نوشت: درخواست ایران برای اخذ ضمانت از آمریکا در خصوص عدم خروج دوباره از برجام چگونه به عاملی برای ایجاد بن‌بست در مذاکرات تبدیل شده است.

 اینکه ایران و آمریکا به صورت مستقیم با یکدیگر گفت‌وگو نمی‌کنند در ایجاد سوءتفاهم آنها از مواضع و انتظارات یکدیگر نقش داشته است.

تیم ایران در مراحل پایانی مذاکرات وین، درخواستش را  از دریافت ضمانت دائمی درباره عدم خروج آمریکا از برجام به اخذ ضمانتی مبنی بر عدم خروج دولت بایدن از توافق تقلیل داده است.

با این حال، موضع محوری آمریکا کاملاً روشن است. [از نگاه آمریکایی‌ها] برجام سندی است که بر روی آن توافق شده است. [در این توافق] هیچ ضمانتی داده نشده که طرفی هرگز از آن خارج نشود. این، یک توافق سیاسی با تعهدات سیاسی بوده است. اگر ایران می‌خواهد توافق را تغییر دهد، آمریکا هم خواسته‌های خودش را دارد

مسئله روشن بود: در واقع، علناً اعلام شد که ضمانت دائمی منتفی است. هیچ رئیس‌جمهور آمریکا اختیار ملزم کردم دولت بعدی به یک معاهده غیرالزام‌آور که از تأیید کامل سنا برخوردار نیست را ندارد.

رابرت مالی می گوید دولت بایدن این را هم به صراحت بیان کرد که هر گونه ضمانت حقوقی، فراتر از توافقی خواهد بود که بر سر آن اجماع حاصل شده است. با این حال، آنها کاملاً تمایل داشتند در داخل متن، تعهد سیاسی خودشان را به اجرای توافق و پایبندی به آن به صراحت قید کنند.

در آن زمان رایزنی‌های متعددی درباره لحن بیان چنین ضمانتی انجام شد.

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
عجب کلاه بزرگ و گشادی سر خریداران اوراق باد هوا با تضمین حالا تا یکسال دیگر کی زنده کی مرده رفت. همیشه دست توانمندتری هست خخخخ مکروا مکر الله شمایی که ادعای زرنگی میکردی
من واقعا در این فکرم که این سودهای بالا که قولش را به خریداران اوراق دادند از کجا میخواهند بدهند یا کسری بودجه صحیح نیست یا نهاد نظارتی مجلس و .... در خوابند
فروش اوراق به ظرفیت ۴۰ برابر بازار بورس با یک وعده سود بالا به خریدارانش که افراد و شرکتهای خاص بودند باعث ناراحتی مطلق ۲۰میلیون سهامدار شد و همه سرمایه خود را دارند از بازار بورس ایران میبرند بیرون حالا بیا جمعش کن
الان که بازار بورس را بسیار خراب کردند. تمام همکارن من به من اعتراض می کنند که چرا انتخابت این گروه بود
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش