یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۸ - ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۴۰۳
مجلس

نماینده مجلس: هر خانواری باید حداقل دو خودرو داشته باشد/ با قدرت پیگیر استیضاح وزیر صمت هستم

قانون ممنوعیت واردات خودرو,رانت و فساد در خودروسازی
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: استیضاح را با قدرت پیگیری می‌کنم، ما قبلا در رابطه با عملکرد وزیر نمی‌خواستیم استیضاح کنیم؛ اما من الان می‌خواهم استیضاح را اصلاح کنم چون من در رابطه با قیمت خودرو به ایشان انتقاد داشتم، الان عملکرد وزیر نشان می‌دهد آقای فاطمی‌امین از خیلی موضوعات بیگانه و دور است.

به گزارش الینا، لطف‌الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درخصوص بحث واردات خودرو و اعمال نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصوبه نمایندگان مجلس، گفت: استنباط ما این است که این مساله در اختیار دولت است و دولت می‌تواند واردات داشته باشد، کاری که مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام داد این بود که گزارشی را به شورای نگهبان داد و شورای نگهبان هم با هیات رئیسه که مجوزی از صحن داشتند، با هم کنار آمدند و نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر حذف اعمال شده است.

وی ادامه داد: اما استنباط ما این است که این طرح توسط دولت قابل اجراست به این خاطر که چند ماه دیگر قانون ممنوعیت واردات به کلی برداشته می‌شود به این جهت که زمانش تمام شده است. بنابراین دولت می‌تواند به این موضوع وارد شود و عمل کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به نقش و اهمیت خودرو در زندگی روزمره مردم، بیان داشت: بحث خودرو را نباید به عنوان یک کالای لوکس و کالایی در کنار زندگی مردم تعریف کنیم، بلکه امروز خودرو کالای اساسی زندگی محسوب می‌شود. یک زمانی تلویزیون، یخچال و حتی تلفن کالای لوکس محسوب می‌شدند که از هر چند خانواده تعداد محدودی از آن‌ها برخوردار بودند، امروز می‌توانیم بگوییم این‌ها کالای لوکس هستند؟

وی اضافه کرد: ما امروز داریم در یک دوران مدرن زندگی می‌کنیم و کف رفاه مردم امروز نسبت به دهه‌های گذشته بالاتر رفته و بسیاری از کالاها که ممکن است به ذهن بعضی‌ها لوکس باشد، از جنبه لوکس خارج شده و به کالای اساسی زندگی تبدیل شده است. به نظر من خودرو جزو کالاهای اساسی لاینفک زندگی است و هر خانواری تقریبا باید حداقل دو خودرو داشته باشند چون هم زن شاغل است و هم مرد؛ در دنیا هم به این سمت رفتند و اکنون میانگین در دنیا هر ۴ نفر دو خودرو است ولی ما در ایران هنوز یک خودرو و کمتر از یک خودرو داریم.

نماینده مردم قزوین در مجلس همچنین ابراز داشت: بنابراین این نگاه را باید اصلاح کنیم و بدانیم که خودرو کالای اساسی است، همان فرمولی که نسبت به کالاهای اساسی داریم باید با همان فرمول به این موضوع نگاه کنیم، حتی خودرو در یک سری امور بالاتر از کالاهای اساسی است چون جان مردم را به خطر می‌اندازد. شما در همین روزهای عید تصادفات و مرگ و میر را دیدید، در طول سال هم این آمار را نگاه کنید. بنابراین اگر بخواهیم به خودرو از زاویه کالای اساسی نگاه کنیم کارهای زیادی باید انجام دهیم که انجام نداده‌ایم؛ یکی از آن کارها «ایجاد رقابت و شکستن انحصار بازار» و «واردات برای تنظیم بازار» است که این موارد به نظر من جزو ابزار این کار است.

سیاهکلی در رابطه با موضوع استیضاح وزیر صمت که از سال گذشته به هیات رئیسه تحویل داده شده و تاکنون اعلام وصول نشده است، گفت: به تازگی یک مطلب جدید پیش آمده که رسانه دولت اصلا ماها را منفعت‌طلب خطاب کرده و گفته این‌هایی که دنبال استیضاح هستند مفعت‌طلب هستند. جالب است به عنوان یک رسانه دولتی که از بیت‌المال پول می‌گیرد، بالای ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه می‌گیرد، بیش از ۱۰۰۰ کارمند دارد، در کشورهای مختلفی نمایندگی دارند و باید مدافع واقعی دولت و مردم باشد و این رویه خیلی وحشتناک است.

وی ادامه داد: از نظر بنده‌ای که رسانه‌ای هستم و بیش از ۳۷-۳۸ سال با رسانه کار کردم این اقدام را نه اخلاقی می‌دانم نه حرفه‌ای بلکه دلالی می‌دانم. با این وضعیت مجلس با آن‌ها برخورد خواهد کرد و من حتما شکایت خواهم کرد، امروز هم از هیات رئیسه و کمیسیون اصل نود و از وزیر خواستم که سریعاً به این موضوع رسیدگی کنند.

عضو کمیسیون صنایع همچنین در رابطه با ادامه پیگیری استیضاح خاطرنشان کرد: استیضاح را با قدرت پیگیری می کنم، ما قبلا که در رابطه با فعالیت وزیر نمی‌خواستیم استیضاح کنیم؛ من الان می‌خواهم استیضاح را اصلاح کنم چون من در رابطه با قیمت خودرو می‌خواستم ایشان را استیضاح کنم اما الان عملکرد وزیر نشان می‌دهد آقای وزیر از خیلی موضوعات بیگانه و دور است.

وی گفت: در چارت اخیری که ما آن را افشا کردیم و ابلاغ شده است اصلا «معدن» وجود نداشت، نمی‌دانم آقای وزیر دارد چه کار می‌کند. بنابراین اگر تا دیروز از من می‌پرسیدند، می‌گفتم نمی‌خواهم عملکرد وزیر را استیضاح کنم اما از این به بعد عملکرد وزیر را هم می‌خواهم استیضاح کنم.

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش