
به گزارش ایلنا، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده پیشین مجلس ، در پاسخ به این سوال که نمایندگان مجلس از عملکرد دولت ناراضی هستند و از این وضعیت انتقاد میکنند. علیرغم آنکه قبل از انتخابات از ابراهیم رئیسی برای حضور در انتخابات دعوت کردند، دلیل این انتقاد چیست، گفت: مجلس در همکاری با دولت آنقدر افراط کرد که در نهایت از آن طرف بام افتاد. این حمایت صددرصدی بدون قید و شرط و کت بسته باعث تضعیف مجلس شد و الان تمام موارد اتهامی به سمت مجلس است و مردم مجلس را زیر سؤال میبرند.
وی افزود: مجلس برای اینکه از غافله عقب نماند از الان شروع به گرد و خاک کردن، اعتراض و شلوغ کردن کرده است. اما سؤال مردم از نمایندگان به قوت خود باقی است. مردم به این افراد میگویند شما به آنها رأی دادید، شما به وزیری رأی دادید که سابقه اداره یک کلاس را نداشت، معلوم است اگر او بیاید، نمیتواند یک وزارتخانه را اداره کند. شما به فردی رأی دادید که اصلاً کارمند دولت نبوده، مدارک تحصیلیاش هنوز دچار ابهام است و الی ماشاءالله. قابل پیشبینی است، وقتی شما فردی را وزیر کنید که سابقه مدیریت نداشته حالا میتواند راهبر آن وزارتخانه باشد؟!
نماینده سابق مجلس عنوان کرد: در درجه اول، نمایندگان مجلس افراط شدید کردند. ۲۲۰ نفر به آقای رئیسی نامه نوشتند که بیا. شخص آقای رئیسی هم میخواست بیاید. حالا چه شما مینوشتید، چه نمینوشتید. شما نماینده مجلس هستید یعنی شخصیت مستقل حقوقی ندارید که هرکاری بخواهید انجام دهید. شما باید از جامعه هدفتان اجازه میگرفتید. بعد از آن هم چشم بسته به همه وزرا رای دادید که اصلا خوب نبود و حالا مردم دارند هزینه کابینه ضعیف را پرداخت میکنند.
وی افزود: امروز هم که مردم از آنها انتقاد میکنند، برای فرافکنی به دولت میتازند. امروز مجلس باید به دولت کمک کند. اگر امروز بیاید خط خود را از دولت جدا کند، بدترین خطا برای کشور است. امروز که میبینند جامعه ملتهب، ناراضی و عصبانی است، مجلس میخواهد خودش را از این مشکلات مبرا کرده و میگویند کی بود کی بود؟ ما نبودیم. این حرفها فرار به جلو بوده و مردم این حرفها را از نمایندگان نمیپذیرند.
ایمن آبادی در پاسخ به این سوال که آیا در آینده شاهد جدال میان دولت و مجلس خواهیم بود، گفت: فکر میکنم تنش بین دولت و مجلس در سال آتی افزایش پیدا کند. به این دلیل که دولت تا به اینجای کار تقریبا کارنامه موفقی نداشته و این موضوع باعث میشود که مردم ناراضی باشند و نمایندگان هم که میخواهند از مردم رای بگیرند، سال آخر نماینده مردمی میشوند و از این به بعد در بغل مردم میافتند.
این نماینده پیشین در پاسخ به این سوال که برخی گفتند با یکدست شدن دولت و مجلس کارهای اجرایی بهتر و سریعتر به جریان میافتد اما امروز شعارهای دولت هم عملیاتی نشده است، اشکال کار در کجاست و راهکار حل این مشکلات را در کجا میبینید، گفت: افراط! «یکدستی» به معنای این بود که تنشهای بیجهت، چالشهای غیرضروری، کینهتوزی و ... نباشد. مانند دو سال آخر آقای روحانی که اگر آقای روحانی در بهشت را باز میکرد، میگفتند نه در جهنم است.
وی افزود: مجلس در موضوع بودجه، رای اعتماد به وزرا و داستانهای دیگر خیلی کوتاهی کرد و هزینه این کوتاهی را مردم پرداخت کردند. یکدستی به این معنا است که تنش، درگیری، دعوا و چوب لای چرخ گذاشتن نباشد. اما نه اینکه کسی وظیفه خود را انجام ندهد. هرکسی باید وظیفه قانونی و حرفهای خود را بدون حب و بغض انجام دهد. یکدستی خوب است اما اگر ماموریت اصلی، کشور و مردم را رها کنیم، اصلا برای چه مجلس تشکیل شده؟ خب مجلس را تعطیل کنند دیگر!.
جعفرزاده ایمنآبادی تصریح کرد: اگر قرار بود همه رای بیاورند و همه مملکت گل و بلبل باشد و دولت هرکاری دلش بخواهد انجام دهد، پس مجلس برای چیست؟ مجلس باید یک جایی جلوی آن را بگیرد و بگوید این به صلاح نیست. مردم امروز کاملا توجیه هستند که این صحبتها ظاهر پوپولیستی دارد و در پشت پرده میروند کار دیگری انجام میدهند و رای کیلویی میدهند. رای خود را در اختیار بعضی از تندروهای پایداری قرار میدهند و بعد میخواهند چهار حرف بین مردم هم بزنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس وزیری از دولت را استیضاح یا دولت را مجبور به تغییر کابینه میکند یا خیر، گفت: دولت باید خودش آستین بالا بزند. آقای رئیسی شعاری داشت مبنی بر اینکه «من تعارف ندارم». واقعا کابینه ضعیف است. دیگر چقدر میخواهد مردم را هزینه کند تا به او ثابت شود. سازمان برنامه و بودجه رها شده است. بدنه کارشناسی تعطیل است. وزرای اقتصاد و تعاون تمام پرسنل خود را بلاک کردند. آنقدر کارمندان رفتند مطلب نوشتند این افراد رفتند همه را بلاک کردند.
نماینده پیشین مجلس افزود: باید مقداری به آقای رئیسی حق بدهیم. آقای رئیسی عضو حزب و گروه نبوده و در قوه قضائیه مشغول بوده است. نهایتا آقای رئیسی چهل قاضی خوب میشناسد. او با صنعت، بانک، بازار، کشاورزی، هتلدارها و ... هیچ ارتباطی نداشته است. این موضوع باعث شد وقتی آمد از هر طرف به او نیروهای بی کیفیت، بیسواد و بعضا مسئلهدار تحمیل کردند که امیدوارم اگر آقای رئیسی اقدامی انجام نداد، خود مجلس این حرکت را انجام دهد.
وی گفت: کماکان همه وظیفه داریم که به آقای رئیسی کمک کنیم. آقای رئیسی روز به روز به واقعیتها بیشتر آشنا میشود. قبلا بیرون گود بوده و حالا داخل گود است و امروز متوجه میشود کار اجرایی در کشور ما سختی خاص خودش را دارد و آن شعارهایی که اول انتخابات داد تا حدی خریدار دارد و بعد از آن خریدار ندارد و باید آستین بالا زد و کار کرد. در نهایت مجلس خطا و افراط کرد و وظیفه خود را انجام نداد و هزینه روی دست مردم گذاشته است و حالا مجلس باید به دولت کمک کند.
سمیه محمودی: استیضاح ۵ وزیر مطرح است/ فاطمی امین و عبدالملکی در اولویتند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: من هم جزو کسانی هستم که اعتقاد دارم باید تغییرات اساسی در دولت داده شود و نه تنها وزرا، اکنون ما داریم میبینیم حتی در سطح مدیران پایین دستی هم افرادی آمدند و کار را برعهده گرفتند که هیچ سابقه کاری ندارند و آمدند و شدند رئیس یک اداره یا یک سازمان.

سمیه محمودی نماینده مردم شهرضا و دهاقان در رابطه با لزوم ایجاد برخی تغییرات و به نوعی ترمیم کابینه، گفت: نظر بنده هم این است که نیاز به تغییر و تحول وجود دارد، چراکه دولت یک سری وعده و شعار داده و مردم با امید آمدند و به دولت رأی دادند؛ لذا نیاز است که آن شعارها تحقق پیدا کند. اما با این روندی که پیش میرویم، تحقق شعارها قدری دور از دسترس به نظر میرسد.
وی ادامه داد: در همان زمان که وزرا برای رأی اعتماد به مجلس آمده بودند، هم در فضای موجود برنامه ارائه نکردند و مواردی را مطرح میکردند که جالب توجه بود به عنوان مثال وزیر صمت در مورد خودرو یا کاهش قیمت آهن وعدههایی را مطرح کرده بودند، یا مثلا در بحث اشتغال وزیر کار اول آمدند خودشان را متولی اشتغال دانستند ولی بعداً اعلام کردند که ما متولی اشتغال نیستیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه ابراز کرد: خب همه این شعارها و برنامهها موجود است، با اتفاقاتی که رقم خورده مثلا عدد و رقم بالا کردن و گزارش دادن چیزی در جامعه احساس نمیشود، تحقق این موارد باید در جامعه قابل لمس باشد.
نماینده مردم شهرضا همچنین افزود: من هم جزو کسانی هستم که اعتقاد دارم که باید تغییرات اساسی در دولت داده شود و نه تنها وزرا، اکنون ما داریم میبینیم حتی در سطح مدیران پاییندستی هم افرادی آمدند و کار را برعهده گرفتند که هیچ سابقه کاری ندارند و آمدند و شدند رئیس یک اداره یا یک سازمان.
محمودی با تاکید بر لزوم اصلاح کابینه، تصریح کرد: چون ابتدای دولت است، دولت باید پاسخ خیلی زیادی به نمایندگان و مردم درخصوص عملکرد خود بدهد، نظر من این است که خود دولت تغییراتی را ایجاد کند و به سمتی نرود که مجلس ورود پیدا کند؛ ولی مسلماً اگر دولت خودش تغییری ایجاد نکند به نظر میرسد مجلس باید سریع دست به کار شود و استیضاح را دنبال کند.
وی افزود: الان هم فکر میکنم که ۵-۶ نفر از وزرا استیضاحشان مطرح است و استیضاح برای ۲ نفر جدیتر از سایر وزرا است، یکی بحث وزارت صمت و دیگری وزارت کار.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که «شما استیضاح و تغییر کدام وزرا را اکنون لازم میدانید؟»، گفت: بنده تغییر وزرای صمت، کار و ارتباطات را در اولویت میدانم و درخواست استیضاح این سه وزیر را امضاء کردهام.
وی خاطرنشان کرد: به هر حال نیاز است که یک سری تغییراتی در دولت ایجاد شود، حالا جلوتر برویم بالاخره عملکرد وزرای دیگری را هم باید با دقت بیشتر ببینیم و رصد کنیم که نسبت به وعدهها و برنامههای اعلام شده چه عملکردی داشتهاند.
- 12
- 1