یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۳۸ - ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۷۲۳
مجلس

کدام نمایندگان طرح جنجالی در مورد اشیای باستانی و گنج‌‌ها را امضا کردند؟ | همه شوکه شده‌اند

طرح جنجالی در مورد اشیای باستانی و گنج‌‌ها,فروش آثار باستانی
طرح «استفاده بهینه از اشیای باستانی و گنج‌ها» را دیده‌ام، همه‌جور فکری کردم و به‌هیچ‌وجه نتوانستم بپذیرم که این طرح احتمالا پیش‌‌نویس طرحی از سوی تعدادی از نمایندگانی است که اسامی آنها نیز آنجا آمده است. نمایندگانی که خودشان قانون‌گذار هستند و به قولی یکی از وظایف اصلی‌شان در کشور تسلط ‌بر قوانین اساسی، آیین‌نامه‌ها و تبصره‌های حقوقی و اداری و قانونی است و بعید است این طرح از سوی همه این نمایندگانی که اسمشان آمده، دیده شده ‌باشد.

مصطفی  ده‌پهلوان-رئیس مؤسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران در روزنامه شرق نوشت :‌ طرح «استفاده بهینه از اشیای باستانی و گنج‌ها» را دیده‌ام، همه‌جور فکری کردم و به‌هیچ‌وجه نتوانستم بپذیرم که این طرح احتمالا پیش‌‌نویس طرحی از سوی تعدادی از نمایندگانی است که اسامی آنها نیز آنجا آمده است.

نمایندگانی که خودشان قانون‌گذار هستند و به قولی یکی از وظایف اصلی‌شان در کشور تسلط ‌بر قوانین اساسی، آیین‌نامه‌ها و تبصره‌های حقوقی و اداری و قانونی است و بعید است این طرح از سوی همه این نمایندگانی که اسمشان آمده، دیده شده ‌باشد. من هنوز باور نمی‌کنم که چنین طرحی واقعا توسط نمایندگان دیده شده ‌باشد. نمایندگانی که بی‌شک خیلی از مسائل را رصد می‌کنند و مشاوره‌های کارشناسی مختلفی می‌گیرند. من به‌هیچ‌وجه تا این دقیقه باورم نشده است، هرچند از مدیران ارشد وزارتخانه میراث فرهنگی جویا شدم و آنها تأیید کردند که چنین طرحی یا بگوییم پیش‌نویس طرحی در مجلس دیده شده است و خود وزارتخانه هم گروهی را در نظر گرفته‌اند که آن را بررسی کنند و نظرات کارشناسی و فنی وزارتخانه در این حوزه را به مجلس رسما اعلام کنند؛ اما از زمانی که این طرح بین گروه‌های مختلف باستان‌شناسان و علاقه‌مندان به میراث، دارد دست به دست می‌چرخد، واقعا همه شوکه شده‌اند.

اگر این طرح واقعیت داشته باشد، به‌هیچ‌وجه نمی‌توان آن را قبول کرد. می‌شود گفت وقیح‌ترین و فجیع‌ترین طرحی است که تاکنون درباره آثار تاریخی کشورمان دیده شده ‌است. حتی بگوییم روی پادشاهان قاجار در تاراج و غارت مواریث این کشور را سفید کرده‌اند. در یک کلام این طرح یک شبیخون فرهنگی مهیب است. بدون تردید این طرح، طرح شومی است و روشن می‌سازد که نمایندگان ما، نمایندگانی که حداقل می‌دانم این طرح را تأیید و امضا کرده‌اند و احتمالا به مجلس پیشنهاد داده‌اند، درک و برداشت درستی از میراث فرهنگی، از باستان‌شناسی، از تاریخ این کشور، هویت و ساختارهای اداری، حقوقی، علمی و فرهنگی ندارند و به گمراهی رفته‌اند.

نام ننگین این طرح «استفاده بهینه از آثار باستانی و گنج‌ها!!!!!» نشان می‌دهد حفاران قاچاق، شیادان و کلاهبردانی که در فضای مجازی آنها را می‌بینیم، تأثیرشان روی نمایندگان مجلس از تأثیر قشر علمی، فرهنگی و فرهیخته این کشور بیشتر است و جای تأسف دارد. اگر قرار باشد نمایندگان ما در حوزه‌های مختلف کشور، این‌چنین ناشیانه تصمیم بگیرند، کشور در مسائل مختلف رو به ویرانی خواهد نهاد و ما در سراشیبی سقوط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی‌ قرار داریم. من نمی‌توانم واقعا وارد جزئیات بشوم که بگویم کجاهای این طرح مشکل دارد. من باید بگویم که همه‌ جای این طرح مشکل دارد. همه‌ جای آن اصلا قابل پذیرش نیست.

گویا این طرح را مافیای قاچاق آثار تاریخی نوشته‌اند تا نمایندگان محترم مجلس! مگر می‌شود کسی که رشته باستان‌شناسی خوانده باشد، تاریخ خوانده باشد و رشته‌های مرتبط، بتواند کاوش کند، بتواند حفاری علمی داشته باشد. ما حتی باستان‌شناسانمان را که به آنها مجوز کاوش می‌دهیم، باید چندین دوره آموزش دیده باشند، در هیئت‌های مختلف حضور فعال داشته باشند به‌عنوان عضو هیئت، کسب تجربه کرده ‌باشند تا آن موقع بتوانند کلنگ بزنند و ما به آنها مجوز بدهیم. 

کاوش باستان‌شناسی با حضور ده‌ها متخصص در حوزه‌های مختلف علمی از قبیل پزشکی، شیمی، زمین‌شناسی، جغرافیای طبیعی، متخصصان مستندنگاری (عکاسی و نقشه‌برداری) و... و پس از انتقال یافته‌ها به موزه‌ها و آزمایشگاه‌ها پژوهش‌های موشکافانه و با صرف زمان زیاد انجام می‌گیرد. حدود سه دهه است که علوم پزشکی، علوم پایه، فنی و مهندسی و... به صورت هدفمند به یاری پژوهش‌های مرتبط با میراث فرهنگی آمده‌اند.

اهم این پژوهش‌ها در حوزه باستان‌شناسی و مرمت آثار و ابنیه به انجام رسیده‌اند. باستان‌شناسی از حوزه نظر تا حوزه‌های بنیادی و کاربردی علمی خود، دست در دست علوم دیگر نهاده و بهره‌های زیادی از علوم میان‌رشته‌ای یا به عبارتی علوم ترکیبی گرفته است.

باستان‌شناسی امروزه به دنبال حوزه‌های جدیدی از زندگی انسان است، حوزه‌هایی از قبیل باستان ژنتیک‌شناسی، باستان‌ انگل‌شناسی، دیرین‌ اقلیم‌شناسی، پالئوپاتولوژی (بیماری‌های کهن)، دیرین اقلیم‌‌شناسی، باستان‌شناسی جنایی، باستان جانورشناسی، باستان گیاه‌شناسی، متالوگرافی و متالوژی باستان، باستان‌شناسی ادراکی، باستان‌شناسی اجتماعی، باستان‌شناسی سیاسی، باستان‌شناسی دریایی، باستان‌شناسی صنعتی و... . باستان‌شناسان برای فعالیت در این حوزه‌ها باید از متخصصان و پژوهشگران رشته‌هایی از قبیل انسان‌شناسی جسمانی و فرهنگی، پزشکی، شیمی، متالوژی، زمین‌شناسی، جغرافیای طبیعی، گیاه‌شناسی، دامپزشکی، جامعه‌شناسی و... یاری بگیرند.

 ما شوربختانه نتوانستیم نمایندگان و مدیرانمان را در این زمینه آگاه کنیم که کاربرد میراث فرهنگی و باستان‌شناسی در جامعه امروز چیست و هنوز باستان‌شناسان را به عنوان کارشناسانی می‌بینند که می‌روند گنج‌ها را درمی‌آورند، در موزه‌ها می‌گذارند و احتمالا تعدادی از آنها را می‌فروشند. بحث اینکه تجارت اشیا و یافته‌هایی که از کاوش‌ها به‌ دست می‌آید، خودش یعنی غارت آثار تاریخی. یعنی خروج آثار تاریخی که خط قرمز قوانین جمهوری اسلامی است. من اصلا مانده‌ام، شوکه شده‌ام که باید چه کرد. برایم غیر قابل باور است، وامصیبتاست و باید شک کرد به نمایندگانی که در این حوزه‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند.

۴۶ نفر از نمایندگان مجلس پیش‌نویس طرح «استفاده بهینه از اشیای باستانی و گنج‌‌ها» را امضا کرده‌اند که اسامی آنها به این شرح است:

«حجت‌الاسلام نصراله پژمان‌فر نماینده مشهد - حجت‌الاسلام سیدمحمود نبویان نماینده تهران -یعقوب رضازاده نماینده سلماس - احمدحسین فلاحی نماینده همدان - حسین حق‌وردی نماینده شهریار - عبدالکریم جمیری نماینده بوشهر، گناوه و دیلم - فریدون حسنوند نماینده اندیمشک - سیدعلی یزدی‌خواه نماینده تهران- حسین امامی‌راد نماینده چناران، طرقبه و شاندیز - امیرحسین بانکی‌پورفرد نماینده اصفهان و ورزنه - سیدالبرز حسینی نماینده زنجان- سارا فلاحی نماینده ایلام – حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان – روح‌الله حضرت‌پورطلاتپه نماینده ارومیه- الهویردی دهقانی نماینده ورزقان - حجت‌الاسلام حسین جلالی نماینده رفسنجان و انار - یحیی ابراهیمی نماینده دلفان و سلسله - قاسم ساعدی نماینده دشت‌ آزادگان و هویزه - سیدجلیل میرمحمدی‌میبدی نماینده میبد و تفت - محسن پیرهادی نماینده تهران - بهروز محبی‌نجم‌آبادی نماینده سبزوار - مجتبی توانگر نماینده تهران- سیدناصر حسینی‌پور نماینده گچساران - جعفر قادری نماینده شیراز- حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر و میمه و برخوار - حسن همتی نماینده میاندوآب و شاهین‌دژ و تکاب - حجت‌الاسلام مجید نصیرائی نماینده فردوس، طبس، سرایان و بشرویه - کیومرث سرمدی واله نماینده اسدآباد - علیرضا عباسی نماینده کرج- حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا نماینده سنقر- اصغر سلیمی نماینده سمیرم – علی‌اکبر بسطامی نماینده ایلام - احمد مرادی نماینده بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی‌آباد و خمیر - محمدمهدی فروردین نماینده فیروزآباد - الیاس نادران نماینده تهران- غلامحسین کرمی نماینده دشتی و تنگستان- مهدی عسگری نماینده کرج - غلامعلی کوهساری نماینده آزادشهر و رامیان - مجتبی رضاخواه نماینده تهران – علی‌اکبر علیزاده‌برمی نماینده دامغان - فرهاد طهماسبی نماینده استهبان و نی‌ریز - عباس جهانگیرزاده نماینده پارس‌آباد- موسی احمدی نماینده دیر، کنگان، جم و عسلویه - سلمان اسحاقی نماینده قائنات- ذبیح‌الله اعظمی‌ساردوئی نماینده جیرفت و عنبرآباد - سهراب گیلانی نماینده شوشتر».

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش