روزنامه شرق نوشت: اینکه پایداریها شمشیر را برای رئیس مجلس و حامیانش در مجلس از رو بستهاند، بر کسی پوشیده نیست و بارها شاهد وزنکشی سیاسی دو طیف قالیبافیها و پایداریها در صحن بهارستان بودهایم که در بزنگاههای خاصی مانند ماجرای سیسمونی نوه قالیباف یا معرفی وزرا و جابهجاییهای اخیر در دولت به اوج خود رسیده است. دیروز هم احمدیبیغش، نماینده نزدیک به پایداری، در انتقاد از عملکرد رئیس مجلس شورای اسلامی او را به تندی خطاب قرار داد و بابت عملکردش توضیح خواست.
او گفت: با گذشت دوسالونیم از مجلس یازدهم فرصت فراهم شده تا برای ارزیابی عملکرد ریاست مجلس اقدام شود؛ چراکه عملکرد ایشان مورد نقد جدی است. محمود احمدیبیغش گفت: ملاک و معیار ارزیابی در کیفیت رفتار، عملکرد، شیوه بیان مسائل کلیدی کشور و مهمتر از همه سطح درک آن نسبت به جایگاه مجلس و نمایندگان ملت از سوی رئیس مجلس چیست؟ اکنون با گذشت دوسالو نیم از مجلس یازدهم فرصت فراهم شده تا برای ارزیابی عملکرد ریاست مجلس اقدام شود؛ چراکه مطابق اصل ۸۴ قانون اساسی و ماده ۲۰ آییننامه داخلی مجلس مورد نقد جدی است. نماینده مردم شازند عنوان کرد: جذب و بهکارگیری بیضابطه و گسترده نیرو در بخشهای مختلف بهویژه ساختمان ریاست بسیار تعجببرانگیز است و مشخص نیست جذب این همه نیرو با چه هدف و توجیهی صورت گرفته است. این در حالی است که به دلیل برخوردهای غیرحرفهای با نیروهای باسابقه، کاردان و باتجربه مجلس منجر به خروج درخورتوجهی از آنها از مجلس و مأموریت اجباری آنها به دستگاههای دولتی شده است.
احمدیبیغش در ادامه خطاب به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: مصرانه میخواهم با صراحت اعلام کنید در دوسالونیم چند نفر نیرو برای مجلس جذب کردهاید و ضرورت آن چه بوده است؟ بنده و خیلی از همکاران نگران این هستیم که مبادا در مدت باقیمانده عمر مجلس خانه ملت هم به سرنوشت شهرداری تهران دچار شود و این ترافیک و تورم نیروها معضلی برای مجلس شود.
او ادامه داد: مطابق ماده ۲۰ بند ۶ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس موظف است هر سه ماه یک بار گزارش کاملی از تصمیمات و اقدامات هیئترئیسه درباره مسائل مختلف به مجلس و واحدهای تابعه آن از جمله مرکز پژوهشها در صحن علنی به نمایندگان ارائه دهد؛ بفرمایید در این حدود ۳۰ ماه چند بار از تریبون مجلس به این قانون عمل کردهاید و نمایندگان و مردم را در جریان امور قرار دادهاید؟ این موضوع مهم در مجلس یازدهم بهشدت مغفول مانده و ابهامات زیادی در ارائهنشدن گزارشها به وجود آورده است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ضعف مجلس درباره مسائل اخیر در این دو ماه و موضعگیریهای مختلف نمایندگان و نبود یک نظر واحد که این هم به دلیل ضعف مدیریت ریاست مجلس است و همچنین گزارشهای نگرانکنندهای که درباره مداخلات در عزل و نصبهای مدیران و امور دیگر به گوش میرسد که یکی از آنها مربوط به شایعات گسترده مداخله رئیس در برکناری دبیر مناطق آزاد کشور است؛ بنابراین انتظار میرود در این زمینه شفافسازی شود. قطعا خوشحال میشویم که این مطالب صحت نداشته باشد.
احمدیبیغش با بیان اینکه نحوه اداره امور مجلس و ریاست جلسات علنی و غیرعلنی با ضعفها و نواقص شدیدی مواجه است، گفت: این مسئله در نوع نگارش متن و قرائت آنها از سوی رئیس کاملا مشهود است و بارها دستاویز رسانهها و فضای مجازی قرار گرفته است. آقای رئیس، همانگونه که قبلا هم تذکر داده بودیم، بهتر است در مشاوران خود تجدید نظر اساسی کنید.
او افزود: شکایت جنابعالی از آقای نوباوه، نماینده تهران، از عجایب این دوره است. مگر جرم این جانباز چه بوده جز یک اظهارنظر درباره موضوع سیسمونی؟ این شکایت یعنی امنیتیشدن مجلس در دوره مدیریت شما. پیشنهاد میدهم که برای حفظ شأن مجلس و حرمت تریبون از رؤسای قبلی مجلس امثال آقایان لاریجانی و ناطقنوری درباره مدیریت مجلس مشورت بگیرید؛ چون آنها در چارچوب انقلاب و نظام هستند و نباید ملاحظات سیاسی و سلیقهای خودمان را بر منافع ملت ترجیح دهیم. احمدیبیغش درعینحال گفت: البته حرکت شما در هفته گذشته نسبت به وزیر اقتصاد که در صحن حضور داشت، بجا بود و ای کاش همیشه و نسبت به آن دسته از وزرای ناکارآمد از جمله وزیر اقتصاد اینگونه موضعگیری میکردید.
بیژن نوباوه از دیگر نمایندگان جبهه پایداری است که درباره ماجرای سیسمونی نوه قالیباف توییت زده بود و با اعلام شکایت قالیباف از خودش بابت نشر اکاذیب، گفته است: «بعد از ماجرای رسوایی سیسمونی نوه آقای قالیباف که بازتاب بسیاری در جامعه داشت، از طرف تعدادی از نمایندگان مجلس بیانیهای خطاب به رهبری تهیه شده بود که در انتهای آن بدون آنکه با نمایندگان مطرح شود، مطلبی در حمایت از رئیس مجلس اضافه کرده بودند. او با تأکید بر اینکه آنچه ما امضا کردیم، فقط مربوط به رهبری بود، افزود: بعد از قرائت نامه در صحن مجلس، تعدادی از نمایندگان ازجمله آقایان کوثری و نادری و خانم لاجوردی از تریبون مجلس نسبت به این اتفاق اعتراض کردند و بسیاری از نمایندگان امضای خود را پس گرفتند و این مسئله انعکاس فراوانی در رسانهها داشت. این نماینده مجلس اظهار کرد: چند روز پس از این ماجرا، در حساب کاربری خودم در توییتر مطلبی منتشر کردم؛ مبنی بر اینکه این کار فریبکاری است و در شأن نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیست؛ در پی انتشار این مطلب شخص آقای قالیباف از من شکایت و اعلام کردند که اطلاعی از موضوع نداشتند که این خودش یک جرم است که بدون اطلاع ریاست مجلس بیانیهای صادر شده است؛ این در حالی است که هم شواهد نشان میدهد و هم من اطلاع دارم که آقای قالیباف در جریان موضوع قرار گرفته بودند.
نوباوه ادامه داد: براساس قانون، این شکایت برای بررسی به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان ارجاع داده شد و تعدادی از نمایندگان مجلس و همچنین برخی از اعضای هیئت نظارت با من صحبت کردند و از من خواستند که عذرخواهی کنم تا ماجرا خاتمه یابد که من بههیچوجه این پیشنهاد را نپذیرفتم. او گفت: امروز احضاریهای به دادگاه با اتهام نشر اکاذیب به من ابلاغ شده که در آن قید شده که اگر تا پنج روز آتی به دادگاه مراجعه نکنم، حکم جلب من صادر میشود و بازداشت خواهم شد. این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه صددرصد قصد دارم که در جلسه دادگاه شرکت کنم، عنوان کرد: اقدامی را که آقای قالیباف نسبت به آن اعلام شکایت کردهاند، برای حفظ رعایت حقوق مردم و در راستای وظایف نمایندگی میدانم. در دادگاه اسناد و مدارک لازم را ارائه خواهم داد و در این قضیه شاهد هم دارم. همچنین اگر ضرورت داشته باشد، اطلاعات بیشتری درخصوص سفرهای خارجی خانواده قالیباف به همراه عکس و مدرک کافی ارائه خواهم داد.
- 11
- 2