دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۴۵ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۲۳۸۷
مجلس

نماینده مجلس: با دورهمی هیاتی نمی‌توان بحران اقتصاد را مدیریت کرد

جلیل رحیمی جهان‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی,انتقاد از سواد دولت رئیسی
جلیل رحیمی جهان‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم در یک سال و نیم گذشته می‌گوید: ضعف اساسی که در دولت فعلی وجود دارد، عدم وجود یک فرمانده کاربلد در تیم اقتصادی است.

به گزارش رویداد۲۴، تیم دولت سیزدهم عمدتاً از دو بخش تشکیل شده است؛ بخشی از نهاد‌هایی مانند بنیاد مستضعفان و از این‌دست به دولت آمده‌اند که در تا کنون کار‌های عمده اقتصادی انجام نداده‌اند و بیشتر در کار حفظ و نگهداری اموال هستند. بخشی هم از قوه قضاییه هستند که اصلاً با کار اقتصادی سر و کار ندارند. این دو طیف، تیم اقتصادی دولت را تشکیل داده‌اند.

او می‌گوید: در اینکه آقای رییسی، نیت خیرخواهانه دارد و تلاش شبانه‌روزی می‌کند و دغدغه مردم را دارد، شکی ندارم. افرادی هم که اطراف رییس جمهور چه در تیم اقتصادی و چه در تیم ریاست جمهوری فعالیت دارند، انسان‌های نیکی هستند، اما ما برای گذر از شرایط بحران اقتصادی و تامین مطلوب معیشت مردم، نیاز به تیمی خیلی قدرتمندتر از تیم فعلی در حوزه اقتصادی داریم؛ تیمی که توانایی کار کردن با بازار، دور زدن تحریم‌ها و همینطور تجربه لازم برای فعال کردن بخش‌های تولیدی را داشته باشد و نکته مهم‌تر اینکه تیم اقتصادی دولت باید با بهره‌گیری از تیم تخصصی و کارشناسی، تسلط در امر صادرات و واردات را هم داشته باشد.

با دورهمی‌های هیاتی نمی‌توان بحران اقتصادی کشور را مدیریت کرد

نماینده تربت جام می‌گوید: متاسفانه چیزی که در دولت آقای رییسی مشاهده می‌شود این است که این مهارت‌هایی که اشاره کردم را ندارند و غالب تیم اقتصادی دولت فعلی، افرادی هستند که تجربه قابل قبولی در این امور نداشتند. بسیاری از این افراد اصلاً سابقه کار در وزارتخانه را نداشتند و الان نیز، بیشتر کار ستادی انجام می‌دهند نه کار دولتی و کار مجموعه وزارتخانه‌ای. با تصمیم و کاری که در یک هیات دورهمی هم انجام می‌شود، نمی‌توان بحران‌های اقتصادی کشوری با این عظمت را مدیریت کرد.

رحیمی جهان آبادی می‌گوید: در حال حاضر در وضعیتی قرار داریم که هر تصمیم، گفته و اظهارنظر داخلی در نظام بین‌الملل بر اقتصاد ما، ارزش پول ملی، رفت و آمد مردم به خارج، فرار سرمایه و نخبگان از کشور، آثار دارد. هر موضع‌گیری و هر تصمیمی که می‌گیریم باید این آثار را بسنجیم. نمی‌شود با افرادی که با دیپلماسی، سیاست خارجی، حکومت‌داری به مفهوم تخصصی آن، آشنا نیستند و از یک سری مجموعه نهاد‌های قضایی و عمومی بر سر کار آمده‌اند، اقتصاد را سر و سامان بدهیم.

این چهره اصلاح‌طلب مجلس می‌گوید: متاسفانه ما در دهه هشتاد هم در یک مقطع، همین مشکلات را داشتیم که مثلاً اظهارنظر فردی درباره یک مطلب بین‌المللی به کشور بسیار آسیب می‌زد و شاید معروف‌ترین جمله همان باشد که گفت «قطعنامه‌های سازمان ملل کاغذ پاره‌اند.» این نشان‌دهنده عمق عدم‌اطلاع یک مقام مسئول ما از فضای بین‌المللی و آثار یک قطعنامه است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌گوید: به اعتقاد من، بخش‌هایی از تیم اقتصادی دولت در حد و قواره قول‌هایی که آقای رییسی به مردم دادند و در قواره رفع نیاز‌ها و مطالباتی که مردم دارند و حتی در حد و قواره برطرف کردن مشکلاتی که کشور دارد و مردم گرفتار آن هستند، نیست و واقعاً مردم ایران از نظر اوضاع اقتصادی، ناتوان و فلج شده‌اند و هیچ‌یک از راهکار‌های ارائه شده تیم اقتصادی دولت، نمی‌تواند به آن‌ها کمک کند که بین دخل و خرج خودشان تعادل برقرار کنند. 

فکر می‌کنیم چون نیت‌مان خیر است، خدا در حکومت‌داری مشکلات اقتصاد را حل می‌کند!

وی می‌گوید: با توجه به شعار‌های اولیه دولت مبنی بر کنترل و نظارت بر تورم اقتصادی و عدم‌موفقیت در این هدف، باید گفت ما در یک مثلث برمودا گیر افتاده‌ایم؛ بخشی جنگ رسانه‌ای و افکار عمومی داخلی خود ما است و بخشی از آن، فشار تحریم‌ها و سنگ‌اندازی دشمنان است و ضلع دیگر مثلث، مدیران ناکارآمد هستند که کشور در حال فرو رفتن در این مثلث برمودا است.

رحیمی جهان آبادی می‌گوید: من به عنوان یک نماینده مجلس که سابقه دانشگاهی دارم و به عنوان یک کارشناس می‌گویم که مدیریت اقتصاد، سیاست، فرهنگ و رسانه، علم و تخصص است. استفاده و بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی یک کشور، یک تخصص است. اینکه بتوانیم از هر فردی در جای مناسب خودش استفاده کنیم و اینکه بتوانید آدم‌هایی با طیف فکری مختلف، نگاه و توانمندی‌های متفاوت را مدیریت کنیم، یک تخصص در جهان است. 

نماینده تربت جام می‌گوید: مشکل ما این است که به اینکه حکومت‌داری یک تخصص است، اعتقاد نداریم و فکر می‌کنیم همین که نیت ما خیر بود، قطعاً خدا در حل بحران‌های اقتصادی به ما کمک می‌کند. مثل این است که نیت خیر داشته باشیم و ماشین ما بنزین نداشته باشد، حال هرچه قدر استارت بزنیم و خدا را یاد کنیم، فایده ندارد. خداوند به ما عقل داده که بیندیشم ماشین برای حرکت به بنزین نیاز دارد نه دعا.

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش