یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۳:۰۴ - ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۰۳۹۴
مجلس

نماینده مجلس: شب استیضاح فاطمی امین در ساختمان وزارت صمت حواله ۷۰ تا ۷۵ خودرو شاسی بلند به نمایندگان داده شد

سید رضا فاطمی امین,وزیر صنعت
استیضاح وزیر صمت در اواخر سال گذشته مطرح شد، اتفاقی که این روزها با حواشی روبرو شد و تعدادی از نمایندگان مجلس ادعا کردند که اختصاص حواله خودرو به تعدادی از نمایندگان مجلس از سوی وزارت صمت مانع استیضاح او شده است.

به گزارش ایسکانیوز، سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت معدن و تجارت در اواخر خرداد ماه سال ۱۴۰۱ هم به منظور پاسخگویی به سوال نمایندگان در صحن مجلس شورای اسلامی حضور یافت و نتوانست نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در خصوص «علت ضعف عملکرد این وزارتخانه در کنترل قیمت کالاها و عدم توانایی در پشتیبانی از صاحبان صنایع و بهره‌برداران معدن» قانع کند و بدین ترتیب نخستین کارت زرد نمایندگان مجلس یازدهم به دولت سیزدهم نصیب وزیر صنعت، معدن و تجارت شد.

وی برای بار دوم نیز در اواخر آذرماه ۱۴۰۱ در صحن مجلس حاضر شد و این بار نیز با کارت زردی دیگر جلسه نظارتی مجلس را ترک کرد. فاطمی امین دومین کارت زرد خود را به دنبال ناکامی در اقناع نمایندگان درباره «علت افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان علی‌رغم دستور و تاکید صریح رئیس‌جمهور و مخالفت مجلس» دریافت کرد.

استیضاح وزیر صمت یک مطالبه عمومی است

درحالی که بحث‌هایی درباره استیضاح وزیر صمت مطرح بود، اما این اتفاق رخ نداد و تعدادی از نمایندگان مجلس معتقدند که اختصاص حواله خودرو به تعدادی از موافقان استیضاح نمایندگان مجلس مانع موفقیت استیضاح وزیر شده است.

احمد رسولی نژاد عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این باره اظهار کرد: در دوره قبل که موضوع استیضاح وزیر صمت مطرح شد، طبق برآوردهایی که داشتیم تا شب آخر تعداد موافقان استیضاح ۶۰ به ۴۰ بود و تنها ۴۰ درصد از نمایندگان مجلس مخالف استیضاح وزیر صمت بودند.

وی افزود: در روزی که قرار بود وزیر استیضاح شود، اسناد زیادی با خود به همراه آورده بودم و دفاع ما با سند و مدرک بود اما دفاع وزیر شعاری با آمارهای ساختگی بود. در آن روز اگر یک نماینده مجلس بی‌طرف هم بود و صحبت‌های موافقان استیضاح را می‌شنید کاملا با استیضاح وزیر موافقت می‌کرد. در آن روز قبل از شروع سخنرانی من یکباره اعلام شد که رای‌ها به استیضاح وزیر برگشته است و در همان روز مباحثی مطرح شد که شب قبل از استیضاح وزیر در خیابان سمیه در ساختمان وزارت صمت حواله ۷۰ تا ۷۵ خودرو شاسی بلند به نمایندگان مجلس داده شده است.

رسولی نژاد بیان کرد: بعد از این اتفاق تعداد موافقان استیضاح ۸۵ و مخالفان ۱۸۵ نفر شد، که در تاریخ مجلس این اتفاق در آرای استیضاح رخ نداده بود، اگر استیضاح وزیری مطرح می‌شد یا وزیر برکنار می‌‎شد یا با اختلاف کمی برکنار نمی‌شد نه با ۱۰۰ نفر اختلاف. همیشه این سوال برای من بود که ما موافقین استیضاح با دست پر وارد مجلس شدیم، چرا این اتفاق افتاد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: من آن روز را روز سیاه در تاریخ مجلس می‌دانم. البته امیدواری زیادی به جلسه بعدی استیضاح دارم و این بار ما دست رو می‌کنیم. این هشدار را به مسئولان می‌دهم که توقع نداشته باشند در دفاع از مردمی که بی کیفیت‌ترین خودروها را سوار می‌شوند، با ملاحظه صحبت کنیم.

رئیس جمهور وزیر صمت را برکنار کند

وی با اشاره به اینکه وزیر صمت فقط مربوط به خودرو نیست،‌ گفت: در لوازم خانگی نیز صدای مردم در آمده است. استیضاح وزیر صمت یک مطالبه عمومی است. استیضاح در این دوره برخلاف جلسه قبل که ۴ صفحه داشت، ۲۹ صفحه در ۴ محور دارد.

رسولی نژاد عنوان کرد: هنوز دیر نشده وزیر صمت ظرف امروز و فردا استعفا دهد یا رئیس جمهور محترم او را عزل کند. عزل یک وزیر ناکارآمد نه تنها لطمه‌ای به دولت نمی‌زند بلکه سبب تقویت آن می‌شود.

استیضاح وزرا بین دولت و مجلس به یک تابو تبدیل شده است

 احمد علیرضابیگی نیز یکی دیگر از نمایندگان مجلسی است که موضوع اختصاص حواله خودرو به تعدادی از نمایندگان مجلس برای مخالفت با استیضاح را مطرح کرده است.

علیرضابیگی مدعی شده که بنا ندارد از امتیازاتی که داده شده است صحبت کند، اما خوب است هیات رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی بیاید تکلیف آن خودروهایی که به نمایندگان داده شد را مشخص کند، چرا قریب به ۷۰ تا ۷۵ دستگاه خودرو در اختیار نمایندگان قرار گرفت و تکلیف و ارتباط آن را با موضوع استیضاح نمایندگان روشن کنند.

وی با طرح این ادعا که این خودروها در استیضاح گذشته داده شده است، ادامه داد: تکلیف آن ۷۰ خودرو شاسی‌بلندی که در اختیار مجلس قرار گرفت و ارتباطش با منتفی شدن استیضاح باید مشخص شود، انتظار این است که هیات رئیسه در این خصوص ورود پیدا کند و موضوع ۷۰ دستگاه را به صورت نقد مشخص کنند که چه بوده است؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا در مورد خودروهایی که عنوان شد، اسناد و مدارکی برای اثبات دارید، گفت: یک نماینده مجلس دارد این را به شما عنوان می‌کند که ۷۰ خوردو شاسی بلند به نمایندگان و تعدادی از کارکنان مجلس تحویل داده شده است. بیایند مشخص کنند که مبنایش چه بوده است. عاشق چشم و ابروی چه کسی بودند؟ به چه کسانی داده شده است؟

***

نماینده مجلس: حمایت بیش‌ازحد دولت از فاطمی‌امین ریشه در موضوعات «درون‌گروهی و باندی» دارد 

حیدری می‌گوید: مشورت‌های اشتباه به آقای رئیسی، باعث انتصابات ضعیف و ناپخته و بی‌در و پیکر شد و همین رویکردها منجر به این شده که امروز جامعه در شرایطی بدی قرار بگیرد.

به گزارش رویداد۲۴، شهریار حیدری نماینده قصرشیرین و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در نقد عملکرد دولت سیزدهم می‌گوید: دولت در تعیین کابینه از همان ابتدای امر، دچار اشتباه محاسباتی شد. دولت به بهانه جوان‌گرایی، افراد بی‌تجربه را روی کار آورد، در حالیکه جوان‌گرایی به معنی استفاده از افراد بی‌تجربه و کم‌تجربه نیست. استفاده از جوانان ناپخته در سطوح بالا مثل وزرا، معاونان و استانداران اشتباه محض بود. اگر این‌ها را تجمیع بکنید، همین موضوعات، امروز موجب نگرانی و نارضایتی مردم به خاطر عملکرد دولت شده است، از این‌رو عملکرد دولت امروز مورد رضایت مردم نیست.

وی می‌گوید: اگر در مورد دولت و آقای رئیسی بخواهید بین مردم نظرسنجی بکنید، یک چهارم رای گذشته را هم ندارند، چون دولت به دلیل عملکرد ضعیف استاندارها، وزرا و مدیرانش، از چشم مردم افتاده است. اما مردم، حاکمیت و نظام را دوست دارند و حافظ این انقلاب هستند. مردم را نباید به دلیل رفتار غلط مدیران ناتوان و بی‌تجربه به نظام بدبین کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌گوید: فشارهای مردمی و نماینده‌های مجلس که وکلای ملت هستند، باعث شد که دولت رویکردش را با جابجایی مدیران، تغییر دهد. رییس سازمان برنامه و بودجه تغییر کرد، ولی مثلاً وزرای جهاد کشاورزی و وزیر آموزش و پرورش که تغییر کردند، ضعیف‌تر از بعضی وزرا نبودند، بلکه توانمندتر هم بودند، ولی سوخت شدند. مثلاً آقای نوری وزیر آموزش و پرورش، قربانی بی‌برنامگی سازمان برنامه و بودجه شد. آقای نوری گفته بود که تمام معوقات آموزش و پرورش یکجا پرداخت شود و این‌ها وعده امروز و فردا می‌دادند و در آخر عملی نشد و در نهایت نوری قربانی این چالش شد.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه می‌گوید: از کل کابینه دولت دفاع نمی‌کنم یا نمی‌گویم همه آن‌ها ضعیف هستند. دولت نیاز به تغییر رویه در کابینه دارد، هرچند که بعضی وزرا هم افراد خوبی هستند. وزیر اطلاعات از بدنه وزارت اطلاعات است و او را فردی پخته می‌دانم؛ وزیر کشور و وزیر خارجه هم همین‌طور. وقتی می‌گوییم کابینه، نباید همه را زیر سوال ببریم. من بیشتر روی وزرای حوزه اقتصادی انتقاد دارم. مثلا وزیر صمت نشان داد که این کاره نیست، ولی مدام از او به شدت دفاع می‌شود، اما این حمایت از روی وزیر جهاد کشاورزی برداشته می‌شود که برای من جای تعجب دارد.

نماینده قصرشیرین می‌گوید: حمایت بیش از حد دولت از برخی وزرا مثل وزیر صمت ریشه در موضوعات درون‌گروهی، حزبی و باندی دارد که درون دولت شکل گرفته است و باعث گمراهی دولت در تعیین استاندارها و وزرا شده است. آقای رئیسی شخصی است مثل بقیه انسان‌ها و چهار نفر از همین گروه‌ها با او صحبت می‌کنند و تحت تاثیر قرار می‌گیرد. ایشان مشاوران خوبی ندارد و گروه‌های خوبی اطرافش نیستند، چون اصلاً تجربه و توان مدیریت کشور را ندارند و انتصابات از چارچوب تفکر آن‌ها شکل می‌گیرد که چارچوبی نیست که بتوانند مدیریت جامعه را در دست بگیرند. نگاه‌ها متفاوت است. گاهی چهار نفر اشراف کافی و کاملی روی جامعه، توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها دارند، اما یک موقع است که کسی چنین نگاهی ندارد و حتی توان انجام کارها را هم ندارد. متاسفانه گاهی چنین افرادی مشورت اشتباه می‌دهند.

حیدری می‌گوید: مشورت‌های اشتباه به آقای رئیسی، باعث انتصابات ضعیف و ناپخته و بی‌در و پیکر شد و همین رویکردها منجر به این شده که امروز جامعه در شرایطی بدی قرار بگیرد. الان نفت ما فروش می‌رود و دلارها برمی‌گردد و پول‌های بلوکه شده در حال آزاد شدن است، پس امروز وضعیت اقتصادی دولت از نظر منابع بهتر از ۱۰ سال گذشته است، ولی از نظر مدیریت، بدتر از ۱۰ سال گذشته است. مدیریت منابع از خود منابع، مهمتر است و این نکته مهمی است و امیدوارم آقای رئیسی مدیرانی با نگاه مردمی و با نگاه رضایتمندی خدا و مردم بر سر کار بگذارد، نه رضایت برخی افراد و گروه‌ها.

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
یعنی وقتی مجلس یه کشور اینطوری باشد هزاران مرتبه باید تاسف خورد به حال مردم کشورمان ،آقایان و خانمهای مسئول بادریافت هر یک تومان معادل میلیونها تومان ضرر تحمیل می کنند به این سرزمین و جیب خود را پر از پول
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش