جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۱۶:۲۶ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۱۹۲۶
مجلس

نماینده مجلس: ظریف باز هم «محافظه‌کاری» می‌کند و خیلی از حرف‌ها را نمی‌زند / نکته «بسیار دردناک» سخنان او، این است که ...

جلیل رحیمی‌جهان‌آبادی,نماینده مجلس
رحیمی جهان‌آبادی گفت: اگر برجام خیانت بود امروز چرا به دنبال احیاء آن هستیم؟! اگر نبود چرا آنقدر بلا بر سر تیم مذاکره کننده و ظریف آوردیم؟! این یک نمونه از رفتار جناحی و طیفی به امنیت ملی ما آسیب زده است.

به گزارش جماران، چند روز قبل محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه دولت حسن روحانی در اتاقی در کلاب هاوس با عنوان «ناگفته‌های برجام» طی ۶ ساعت به سوالات کاربران پاسخ داد. در پی آن نیز کانال تلگرامی رئیس جمهور پیشین کشورمان حسن روحانی آمد: شهادت می‌دهم ظریف، رسول امین نظام بوده و هست. اما تا امروز شاد هجمه‌هایی از سوی جبهه مقابل بوده‌ایم که ظریف را متهم به خیانت کردند.

در این رابطه جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر من صحبت‌های ظریف یک درد نامه است؛ دردنامه ی یک طیف گسترده از آدم‌های دلسوزی که برای منافع و امنیت ملی دل می سوزانند و تلاش می‌کنند و متأسفانه در سطح جامعه بازتاب کارها و اقداماتشان کاملا برعکس تعبیر و تفسیر می‌شود. می‌توانم در مثالی بگویم؛ ظریف مسأله برجام را به سرانجام رساند و امضاء شد. اما برجام در صحن علنی مجلس آتش زده شد. حال یک سوال از افرادی که این کار را کردند دارم. اگر برجام خیانت بود امروز چرا به دنبال احیاء آن هستیم؟! اگر نبود چرا آنقدر بلا بر سر تیم مذاکره کننده و ظریف آوردیم؟! این یک نمونه از رفتار جناحی و طیفی به امنیت ملی ما آسیب زده است.

باید دید ملی داشته باشیم، نه طیفی

 وی ادامه داد: خلاصه صحبت‌های ظریف این است که در سیاست خارجی و مسائل کلان کشور باید دید ملی داشته باشیم نه دید طیفی. دید جناحی به کشور آسیب می‌زند، کما اینکه در برجام هم آسیب زد. نکته دیگر که در صحبت‌های ظریف بسیار دردناک بود این است که وقتی برجام شکل گرفت یکی از اصلی‌ترین ضمانت‌های آن که سرمایه‌گذاری غربی‌ها در ایران بود اتفاق نیفتاد؛ زیرا بسیاری به صراحت و در لفافه بعد از برجام در کشور علیه آن موضع گرفتند و این را ظریف طرح و مطرح کرد. نکته دیگر که در صحبت‌های ظریف درد داشت این است که ما زمانی کاری را انجام می‌دهیم، تلاش می‌کنیم جناح رقیب را با هر اقدام، تصمیم و دستاوردی خراب کنیم و این از سوی هر جناحی پذیرفتنی نیست.

افراد تا زمانی که مسئولیت دارند بهتر است که از حقوق مردم دفاع کنند

 جهان آبادی در خصوص اینکه افرادی تا زمانی که در عرصه قدرت هستند باید از حقوق مردم دفاع کنند، افزود: مجلس یازدهم هم کارهای خوبی انجام داده است و هم کارهایی انجام داده که من به عنوان اصلاح طلب ممکن است قبول نداشته باشم، اما چون قبول ندارم نباید یکسره این مجلس را تخریب کنم، بگویم ما با این کارها مشکل داریم و کارهای درست نیز بوده است. ما هم‌فکر رییسی نیستیم، ولی رییسی دستاوردهای زیادی در سیاست خارجی چون تنش زدایی با عربستان و همسایگان در عرصه‌های مختلف داشته است. این انصاف نیست که چون هم‌فکر رییسی نیستیم هر کار مثبتی را که انجام داده است را تخریب کنیم که به نظر من ضرورت داشت که این حرف‌ها گفته شود. منتها یک گلایه‌ای وجود دارد؛ افراد تا زمانی که در اریکه قدرت هستند و مسئولیت دارند بهتر است که از حقوق مردم دفاع کنند، ولی اینکه بعد از دوران وزارت و یا ریاست جمهوری از مردم دفاع کنیم، شاید خیلی جالب نباشد.

ظریف باز هم محافظه کاری می‌کند و خیلی از حرف‌ها را نمی‌زند

 عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه از ظریف توقع می‌رفت در دوران وزارت خود صریح‌تر صحبت کرده و سریع‌تر دفاع می‌کردند، گفت: همان زمان وی محافظه کاری و رعایت خیلی از افراد و موضوعات را می کرد که الان هم این کار را انجام می‌دهد، شاید خیلی از کسانی که ظریف را نمی‌شناسند و از حوادث سیاست خارجی خبر ندارند، فکر می‌کنند این صحبت‌ها خیلی صریح است، نه! ظریف باز هم محافظه کاری می کند و خیلی از حرف‌ها را نمی‌زند؛ زیرا فردی شخصیتا اخلاقی و دلباخته نظام جمهوری اسلامی است و نظام جمهوری اسلامی را قلبا قبول دارد و نمی‌خواهد آسیبی به نظام وارد شود؛ ولو اینکه خودش در معرض اتهام و آسیب قرار بگیرد.

صحبت‌های ظریف می‌تواند نقطه عطفی برای این آشتی، گفتگو، نقدهای عاقلانه و دست برداشتن از این تخریب باشد

نماینده مردم تربت جام در مجلس در ادامه به نقطه عطف صحبت‌های ظریف پرداخت و تصریح کرد: صحبت‌های ظریف درد و دل خیلی از افرادی است که حاشیه نشین هستند و گوشه عزلت گزیدند. من بحثی را در مجلس با عنوان آشتی ملی داشتم. کشور به آشتی میان مردم با حاکمیت و طیف‌ها و جناح‌ها نیاز دارد. صحبت‌های ظریف می‌تواند نقطه عطفی برای این آشتی، گفت و گو، نقدهای عاقلانه و دست برداشتن از این تخریب باشد. اما عده‌ای با نطق‌هایی ظریف را مورد هجمه قرار داده و تخریب کردند. ظریف و امثال او جز برای نجات جمهوری اسلامی و دفاع از منافع و امنیت مردم واقعا نه نیتی و نه کاری کرده اشت و شاید یکی از بزرگترین اشتباهات ما در کشور این باشد که با آدم‌هایی از این سطح از باور عمیق به نظام و مردم را مورد هجوم قرار دهیم.

در تاریخ ایران نام دکتر ظریف در مجموعه خادمان کشور خواهد بود

 وی با بیان اینکه نام ظریف در تاریخ خواهد ماند، گفت: زمانی که ظریف در مجلس دهم آمد یک نطقی داشت که خیلی‌ها از آن انتقاد کردند و فضای مجلس مقداری ملتهب شد، من یادداشتی را به او دادم و گفتم، «تاریخ ایران شما را فراموش نمی‌کند و خیلی نگران این هجمه‌ها نباش!» تاریخ ایران ظریف و کسانی که کارهای بزرگ در حق دیپلماسی ما کردند فراموش نمی‌کند؛ ولو اینکه افرادی در جامعه نگذارند مردم واقعیت‌ها را ببینند، اما مردم ما زرنگ و آگاه هستند و از ما بهتر تشخیص می‌دهند که چه کسی خدمت و چه کسی خیانت می کند، قدر مسلم در تاریخ ایران نام دکتر ظریف در مجموعه خادمان کشور خواهد بود و این بزرگترین سرمایه هر فعال سیاسی است که تاریخ او را به عنوان کسی که خدمات بزرگ انجام داد بشناسد، حال این مقاطع و تندروی‌ها و تخریب‌ها می‌گذرد.

ظریف چهره انتخاباتی نیست/ ظریف برای وزارت امورخارجه آفریده شده است

 جهان آبادی در پاسخ به این سوال که آیا هجمه عده‌ای به ظریف آیا برای شایعات ورود ظریف به انتخابات است، گفت: ظریف چهره انتخاباتی نیست. هر آدمی برای یک کاری آفریده شده است، اما من فکر می کنم ظریف برای انتخابات آفرید نشده است. انتخابات آدم خاص خود را می‌خواهد، اما ظریف برای وزارت امورخارجه آفریده شده است. وی در طول تاریخ جمهوری اسلامی جزو معدود افرادی بود که در پست وزارت امور خارجه واقعا بی‌مانند بود و حیف شد. من خودم علاقه‌مند بودم در دولت جدید ظریف وزیر امور خارجه بماند، اما فضا به گونه‌ای پیش رفت که نشد. این دولت باید بحث وزارت امور خارجه‌اش را با بخش‌های دیگر تفکیک کند.

 وی اضافه کرد: وزارت امورخارجه رییسی انصافا خوب کار میکند؛ تنش زدایی‌های مهمی را انجام داده است و کارهای بزرگی انجام داده تلاش‌های زیادی صورت گرفته است، سفرهای که رییس جمهور می‌رود دستگاه دیپلماسی کارهای او را انجام می‌دهد و به طبع سفرها آثار مثبت دارد؛ در صادرات، واردات، رفع سوتفاهمات سیاست خارجی دولت قابل دفاع است؛ ولی طیفی که با دکتر ظریف درگیر بودند به جرأت می‌توانم بگویم که آقای ظریف اگر تمام مشکلات را حل کند باز هم به او فحش می‌دهند، چون نیت دارند امثال او را در این کشور قبول نکنند و متأسفانه از این دسته از افراد هنوز هم هستند.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش