به گزارش خانه ملت، حسینعلی شهریاری در نشست علنی امروز (یکشنبه ۱۵ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: جناب آقای رئیسی، وقتی رئیس جمهور شدند دولتی را تحویل گرفتند که می گفتند خزانه آن خالی است و در دو سال ابتدا تلاش کردند بدهی های دولت قبل را بدهند، دیپلماسی خارجی را فعال کنند این اقدامات قابل تقدیر و تشکر است. در این دو سال نطق نکردم و منتظر بودم ببینم بالاخره دولت آقای رئیسی برای سفره مردم و مشکلات مردم چه کاری انجام می دهد. سفرهای آقای رئیس جمهور به استان ها و ارتباط با مردم خوب است وقتی این ارزش دارد بعد از سفرها مشکلاتی از مردم حل شود. متاسفانه به طور جدی نمونه ای از رفع مشکلات بعد از انجام سفرها ندیدیم. ممکن است مقطعی کارهایی انجام شده باشد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس ادامه داد: به دلیل خشکسالی، سیستان و بلوچستان از بین رفت، طوفان های شن سیستان را پوشاند و کلی از روستاها زیر طوفان های شن از بین رفتند، متاسفانه دولت هیچ کار مهمی در رابطه با حقابه سیستان انجام نداد به جز شعار دادن و متاسفانه مردم روز به روز مهاجرت می کنند و تنگه احدی که حضرت آقا برای سیستان و بلوچستان فرمودند، خالی از سکنه می شود، نمی دانم چه کسی باید پاسخگو باشد و با چه نیرویی بتوان امنیت استان را برقرار کرد.
وی گفت: یکی از مطالبات جدی مردم حل مشکل کمبود آب است، در زمان سرکشی به حوزه انتخابیه تنها مطالبه مردم تامین آب است که ما نتوانستیم پاسخی به مردم در این زمینه بدهیم.
این نماینده مردم در مجلس تاکید کرد: مشکل اصلی سفره مردم است آقای رئیس جمهور دو مسئله را مطرح کردو گفت:"جان مردم و نان مردم را حفظ می کنیم" که متاسفانه نه نان مردم را تا حالا حفظ کردید یعنی سفره مردم کوچک نشده بلکه سفره مردم خالی شده است. اشاره داشتیم که برخی از مردم هر ۶ ماه یکبار رنگ گوشت را نمی بینند چه کسی باید پاسخگو باشد. در حوزه درمان هم مشکلات زیادی پیدا کردیم کمبود قابل توجه دارو را شاهد هستیم که سازمان برنامه و بودجه منابع مالی را به موقع تامین نمی کنند، بانک مرکزی و گمرک مشکلاتی به وجود می آورند. باید دعا کنیم که فرزندان مسئولان بیمار شوند تا به دارو احتیاج پیدا کنند و فکر جدی برای رفع مشکلات دارویی مردم داشته باشند.
شهریاری بیان کرد: استان زاهدان مشکل اشتغال دارد جمعیت قابل توجهی از استان ما بیکار هستند، اگر اشتغال دولتی اندکی اتفاق بیافتد متاسفانه از استان های دیگر آن شغل را اشغال می کنند. رئیس جمهور هر استانی که می رود دستور می دهد حتما نیروهای بومی بگیرید اما در استان ما این دستور تحقق پیدا نمی کند و نیروهای بومی جذب نمی شود.
وی افزود: معلمان حق التدریس و خرید خدمت، کسانی هستند که ۱۵ سال خدمت کردند اما سازمان امور اداری و استخدامی گفت این افراد باید کنار بروند و نباید آنها را به کار گرفت، این افراد سنی از انها گذشته است این چه سیاست گذاری است؟ عزیزانی که در سازمان امور استخدامی حضور دارند از مسائل اولیه برخی از استان ها اطلاع ندارند و فقط با مصوبات غیرکارشناسی برای مردم مشکل درست می کنند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: پاداش پایان خدمت نیروهای وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بعد از دو سال پرداخت نشده است. همسان سازی حقوق بازنشستان و شاغلین بارها تذکر داده شده است اما چیزی از آن در نیامده و مشکل مردم متاسفانه حل نشده است. این مشکلات جدی در استان ما است.
این نماینده گفت: تعداد زیادی از نخبگان کشور چه از جامعه پزشکی و غیر پزشکی مهاجرت کرده اند مشکل اصلی هم به کم فهمی تعدادی از مدیران در دولت و کم فهمی برخی از عزیزان در مجلس شورای اسلامی بر می گردد که با مصوبات غیرکارشناسی باعث مهاجرت نخبگان و نیروهای کارشناسی و خبره از کشور شدند که روز به روز تعداد مهاجران از ایران بیشتر می شود.
وی مطرح کرد: چرا سفر دوم رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان انجام نمی شود؟ استانی که آرامش داشت با سوء مدیریت دچار تنش کرده اند و تصمیمی نمی گیرند که آرامش را با استان برگردانند. با زور و قوه قهریه و با تنش آرامش به استان سیستان و بلوچستان بر نمی گردد باید تدبیر و مدیریت مشکل استان را واقعا حل کنند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس بیان کرد: با مسائلی که در استان رخ داده بخش خصوصی حاضر به سرمایه گذاری در استان نیست، قابل توجه است که در ۴۳ ماه گذشته بیش از ۴۰ نفر از عزیزان ما در نیروی انتظامی به شهادت رسیده اند و اکثر این عزیزان از نیروهای خارج استان هستند و تعدادی از آنها در استان های دیگر تشییع می شود و ذهنیت بدی برای استان سیستان و بلوچستان به وجود می آورد که این مسائل با سوء مدیریت و سوء تدبیر رخ داده است اما می شد از ابتدا با مدیریت این مسائل را کاهش داد و مشکلات مردم و استان را برطرف کرد.
این نماینده مجلس گفت: از رئیس جمهور می خواهیم شخصا وارد کار شود برخی مواقع دستورات خوبی می دهد اما زیر مجموعه فشل دولت خوب مدیریت نمی کند بسیاری از مدیران کشور در تمام استان ها توان مدیریت ندارند چرا که براساس شایسته سالاری و توان مدیریت انتخاب نشده اند و نه تنها مشکلات را حل نمی کنند بلکه با سوء تدبیر روز به روز مشکلات استان ها بیشتر می شود از این رو انتظار داریم آقای رئیس جمهور به طور جدی برای حل مشکلات بیکاری جوانان، درمان، پاداش پایان خدمت، همسان سازی حقوق ها اقدام عاجل به عمل آورد.
***
عضو هیات رئیسه مجلس: قیمت مرغ پر کشیده؛ مطالبات کشاورزان نیز پرداخت نشده است
عضو هیات رئیسه مجلس با انتقاد از افزایش بی رویه قیمت مرغ در کشور، گفت: قیمت مرغ پر کشیده است و مطالبات کشاورزان گندمکار نیز پرداخت نشده است.
علیرضا سلیمی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۱۵ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در اخطاری ناظر بر قانون اساسی، گفت: قانونگذاری برعهده مجلس است و مجلس نیز حکیم است و کار لغو انجام نمی دهد.
وی افزود: در مورد مصوبه گذشته مجلس در خصوص مناطق آزاد هیات نظارت نظر مخالف خود را به شورای نگهبان اعلام کرد و آن مصوبه رد شد اما حالا چه اتفاقی رخ داده است که دولت لایحه جدیدی آورده است و آیا این کار که مجددا مجلس رأی دهد و هیات نظارت با آن مخالفت کند با حکمت مجلس در مغایرت نیست؟
عضو هیات رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: در خصوص ۷ منطقه آزاد که با مصوبه قبلی مورد تصویب قرار گرفت و هیات نظارت نیز با آن موافقت کرد هنوز اقدام ویژه ای صورت نگرفته و باید دولت گزارش دهد که چرا اقدام مثبتی صورت نگرفته و آن مناطق چه وضعی دارد.
وی در بخش پایانی صحبت های خود با انتقاد از افزایش قیمت مرغ نیز، گفت: مرغ پر کشیده است و قیمت آن به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسیده و دولت و به ویژه وزارت جهاد کشاورزی باید اقدامات لازم را انجام دهد.
رحمت الله نوروزی نماینده علی آباد نیز در تذکری در جلسه علنی با اشاره به افزایش قیمت مرغ و مطالبات کشاورزان و گندمکاران خواستار رسیدگی سریع دولت به این موضوع شد.
***
حسینیکیا، نماینده سنقر: گوشت از سفره مردم پر کشیده است
نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت هنوز مطالبه گندمکاران کرمانشاه را پرداخت نکرده، گفت: خواستار برگزاری کارگروه یا جلسهای با دولت به منظور رسیدگی هر چه سریعتر به این مطالبه کشاورزان هستیم.
سیدجواد حسینی کیا در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تذکری با بیان اینکه دولت هنوز مطالبه گندمکاران کرمانشاه را پرداخت نکرده، اظهار کرد: باید هر چه سریعتر کارگروه یا جلسهای با دولت برگزار کرد تا به مطالبات کشاورزان، مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه که کشاورزان هر چه داشتهاند را با اخلاص تقدیم دولت کردند، تصریح کرد:اکنون حتی مغازهدارها دیگر به آنها اجناس مورد نیازشان را به صورت قرضی نمیدهند این در حالی است که قرار بود مطالبه کشاورزان طی دو هفته به آنها پرداخت شود اما این مدت زمان به ۳۵ روز رسیده است. لذا خواهشمندم دستور جدی برای پیگیری موضوع صادر کنید.
نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین عدم نظارت بر بازار کالاهای اساسی مشهود است، چرا که اکنون قیمت گوشت قرمز از ۵۰۰ هزار تومان عبور کرده، لذا لازم است این مسئله نیز پیگیری شود چرا که به نظر میرسد دولت بازار را به حال خود رها کرده، بنابراین مجلس باید جایگاه نظارتی خود را قویتر کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه امروز گوشت از سفره مردم پر کشیده است، افزود: سفرههای بسیاری از مردم در سراسر کشور به ویژه در استانهای محروم مانند کرمانشاه کوچک شده است و باید جهت تأمین حداقلهای زندگی به آنها کمک کرد.
حسینی کیا عنوان کرد: قیمت لبنیات نیز رو به فزونی است، لذا از مجلس تقاضا دارم به این موضوع ورود جدی داشته باشند تا انشاءالله سر و سامان پیدا کند.
***
معینالدین سعیدی: هر زمان در معیشت تنگناهای بیشتری ایجاد شده شاهد کاهش آرا بودیم/ مهدی اسماعیلی: امروز تورم، گرانی افسار گسیخته مردم را آزرده خاطر کرده است
معین الدین سعیدی نماینده چابهار گفت: مردم اگر احساس کنند کارکرد مجلس ملموس و مشخص است و در زندگی روزمره و معیشت آنها تاثیر دارد، طبیعتاً میزان مشارکت بیشتر میشود. هر زمان که احساس کردیم در شرایط معیشتی تنگناهای بیشتری ایجاد شده شاهد کاهش آرا بودیم که نمونه آن را در انتخابات سال ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ دیدیم.
به گزارش جماران، پس از پیگیری و تاکیدات مقام معظم رهبری بر اصلاح قوانین انتخاباتی، سرانجام و بعد از چندین دوره، نمایندگان مجلس اصلاح قوانین با تکیه بر سیاستهای کلی انتخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را در دستور بررسی قرار دادند تا اینکه پس از رفت و برگشتها بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان بالاخره شورای نگهبان طرح ۵۷ مادهای را تایید کرد.
در این میان یکی از بحثهای جدی در این این قانون تناسبی سازی انتخابات در تهران بود که در مجمع تشخیص مصلحت نظام به آن ایراد گرفته و دست آخر در کش و قوسهای بسیار در صحن علنی مجلس نیز رأی نیاورد و حذف شد. نمایندگان بر این نظر بودند که اگر بر تناسبی شدن انتخابات تهران پافشاری کنند، قانون جدید به انتخابات نمیرسد. اما در کنار رد این بخش قانون، پیش ثبتنام برای انتخابات مجلس رأی آورد.
هر زمان که احساس کردیم در شرایط معیشتی تنگناهای بیشتری ایجاد شده شاهد کاهش آراء بودیم
معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار به موضوع پیش ثبت نام پرداخت و گفت: موضوعی که باعث نقد نمایندگان شده است؛ در باب موضوع پیش ثبت نام است و این به آن معناست که ما خیلی زودتر وارد کارزار انتخاباتی میشویم و این نکته منفی قانون است. ما نمایندگان تا پایان دوره نماینده مردم هستیم، ولی وقتی رسماً کاندیدا شدیم دیگر آن ارتباط درست و نظارتی را که میتوانیم داشته باشیم، ممکن است محل اشکال باشد.
وی ادامه داد: مردم اگر احساس کنند کارکرد مجلس ملموس و مشخص است و در زندگی روزمره و معیشت آنها تاثیر دارد، طبیعتاً میزان مشارکت بیشتر میشود. هر زمان که احساس کردیم در شرایط معیشتی تنگناهای بیشتری ایجاد شده شاهد کاهش آرا بودیم که نمونه آن را در انتخابات سال ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ دیدیم.
سعیدی در پاسخ به این سوال که چند ماه آینده را چطور پیش بینی می کند؟ گفت: مردم به درستی میپرسند؛ زمانی که مرغ ۲۵ هزار تومان بود صدای اعتراض شما به گوش میرسید، اما حال قیمت مرغ چند برابر شده و سرانه مصرف مردم به شدت پایین آمده و ما به شدت نگران سوء تغذیه آنها هستیم و قیمت فرآوردهها لبنی نیز افزایش یافته و ما آنچه که باید متناسب با حجم موضوع ورود پیدا نکردیم. مردم دیگر از ما نمیپذیرند که پشت تریبون گلایه کنیم! مجلس در رأس قوا صرفا نباید به بیان مشکل بپردازد، باید در راستای دسترسی به حداقلهای معیشتی اقدام میکرد و متاسفانه این گلهمندی از سوی مردم وجود دارد.
نماینده مردم چابهار در خصوص راهکار جذب مشارکت بالا افزود: مهمترین کاری که دولت و همه ما میتوانیم انجام دهیم، در مورد التهاباتی است که در حوزه کالاهای اساسی وجود دارد و قیمت کالاهایی که هر روز سر به فلک می کشد. اگر این را بتوانیم کنترل کنیم و شرایط دهکهای پایین را کنترل کنیم، قطعاً تاثیر مستقیم و آثار مثبتی خواهد داشت.
قانون انتخابات نوآوری خوبی بود که مجلس آن را ارائه داد
اقبال شاکری نماینده مردم تهران نیز اظهار داشت: قانون انتخابات نوآوری خوبی بود که مجلس خود آن را ارائه داد. انتخابات تناسبی که قرار بود در تهران باشد به علت رفت و برگشت بین شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت ما نگران بودیم این قانون به این دوره نرسد، برای اینکه آن اتفاق پیش نیاید از تناسبی بودن خارج شدیم و ما دوباره میتوانیم در فرصت مناسب آن را مطرح و پیگیری کنیم. اگر دوباره تعدادی از نمایندگان انتخابات تناسبی را به عنوان طرح دو فوریتی امضا کنند، امکان برگشت آن وجود دارد. طی دو دوره قانون انتخابات در مجلس مانده بود و ما نگران آن بودیم که به دور سوم کشیده شود. حال با وجود اینکه نظرات شورای نگهبان تأمین شده است به نظر میرسد این دوره انتخابات با قانون جدید اجرا شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با ثبت نام زودهنگام مشکلی پیش میآید یا نه؟ گفت: مشکلی در مورد پیش ثبت نام نمیبینم. بحثی که وجود دارد؛ این حجم عظیمی از داوطلبان، ظرف مدت چند هفته و یک ماه بار سنگینی را ایجاد میکند. ما باید فرصت کافی به دستگاههای اجرایی بدهیم که کار خود را درست انجام دهند و دوباره با این مسأله مواجه نشویم که حجم زیادی از افراد رد یا قبول شدند. من فکر میکنم فرصت کافی به وزارت کشور داده می شود که کار خود را درست انجام دهد. این موضوع در نظم دادن به برنامه کاندیدا کمک میکند و فرصت کافی برای رسیدگی به اعتراض افراد داده می شود.
شاکری با بیان اینکه آثار کارکرد مجلس را ظرف یک سال آینده خواهیم دید، تصریح کرد: تمام ریل گذاریهایی که طی دهها سال گذشته در مجلس مسکوت مانده بود مجلس یازدهم آنها را به جریان انداخته است. من آثار تمام کارکردها را میبینم، اصل کار بر این است که مجلس قوانینی را بگذارد که مشکلات امروز تکرار نشود من از این حیث کار مجلس را موفق میدانم.
امروز تورم، گرانی افسار گسیخته مردم را آزرده خاطر کرده است
مهدی اسماعیلی نماینده مردم میانه هم در اینباره گفت: ما همواره به دنبال این هستیم که قانون انتخابات ما یک قانون رو به جلو و اثربخش در راستای انتخاب افراد اصلح برای ورود به قوه مقننه باشد که مهمترین ارکان نظام جمهوری اسلامی است. برای اینکه ما بتوانیم در انتخاب این افراد به مردم کمک کنیم باید قوانین ما اثربخش و پیشرونده باشد؛ به همین جهت نمایندگان با طرح اصلاح قانون انتخابات تلاش داشتند قوانین جدید را که برخی نقایص و کمبودهایی را که در قانون قبلی بود برطرف کنند و با استفاده از نقطه نظرات سایر دوستان ار طریق جلسات متعددی که هم در مجلس و هم با کارشناسان کشور و شورای نگهبان برگزار شد، به یک جمعبندی برسیم که یک قانون جامعی که بتواند در چنین زمانهایی که در آن هستیم اثربخش باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شروع پیش ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی در میزان مشارکت موثر است یا نه؟ گفت: در قوانین قبل عدهای بلاتکلیف میماندند و فرصتی نداشتند. مثلا، فرد فرصت چند ماههای لازم داشت تا مدارک خود را بیاورد و ممکن است سوابقی بوده باشد که نیازمند ارائه آن است و این فرصت مکفی لازم دارند که داده شده است. دغدغه عدهای از دوستانی نیز این بود که ما هم متذکر شدیم؛ وقتی از ۱۶ مرداد نمایندگان مجلس فعلی نیز ثبت نام میکنند، این تلقی نشود که اینها هم مثل کاندیداهای جدید در حوزه انتخابی خود که لزوما از نظر قانونی مجلس و دوره یازدهم تا خرداد ماه ۱۴۰۳ برابر وظایف قانونی باید به کار خود ادامه دهند. لذا این تلقی نشود که از امروز ثبت نام شد؛ محدودیتهایی برای وظایف نمایندگی که یکی از مهمترین بخشهای آن نظارت و حضور در حوزه انتخابیه است، ایجاد شود. امیدوارم برداشت دقیقی از این قانون شود که نمایندگان فعلی همچنان بدون محدودیت برابر ضوابطی که همواره بوده است، ادامه دهند.
اسماعیلی در واکنش به پاسخ به اینکه راهکار جذب مشارکت بیشتر در انتخابات پیشرو چیست؟ گفت: مردم ما بسیار شریف هستند و در طول ۴۴ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است، همواره کرامت، تدین، تعهد و اسلام مداری خود را نشان داده اند و در واقع ولی نعمت همه ما هستند. به همین جهت مردم به تکلیف خود به خوبی عمل کرده اند. ما همواره به دنبال آن هستیم که باید به این مردم خدمت کنیم و انگیزه و اعتماد مردم را از دست ندهیم. بزرگترین پشتوانه ما مسئولان اعتماد عمومی است که نباید خدشهدار شود. اما آن چیزی که امروز مردم را آزرده خاطر کرده است، بحث تورم، گرانی افسار گسیخته است که ما اگر بتوانیم با همراهی دولت خدمتگذار این مشکل را حل کنیم قطعاً شاهد حضور چشمگیر مردم در عرصه انتخابات خواهیم بود.
***
نماینده مجلس: ما از تأمین گوشت مرغ برای سفره مردم گذشتیم، مردم برای تأمین نان و دارو نیز مشکل دارند
غلامحسین کرمی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۱۵ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود خطاب به تیم اقتصادی دولت در خصوص وضعیت معیشتی مردم گفت: دولت محترم باز تکرار مکررات است، تورم کمرشکن زندگی را برای مردم سخت کرده است. ما از تأمین گوشت مرغ برای سفره مردم گذشتیم، مردم برای تأمین نان و دارو نیز مشکل دارند.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس خطاب به وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: خرید تضمینی محصولات کشاورزی منطقه مانند خرما و گوجه و پرداخت خسارت به کشاورزان و گوجهکاران دشتی مورد مطالبه و درخواست مردم منطقه است.
وی خطاب به وزیر بهداشت افزود: بیمارستانهای کاکی، خرمج و فهرج در حوزه انتخابیه به شدت از لحاظ داشتن پزشک متخصص و امکانات و تجهیزات پزشکی با کمبود جدی مواجه است و شبانهروزی شدن درمانگاههای شهرهای حوزه انتخابیه با توجه به جمعیت بالای آنها، مورد درخواست است و نیازمند دستور ویژه جنابعالی است.
کرمی بیان کرد: بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان از مطالبه این قشر عزیز است، همچنین تعیین تکلیف نیروهای شرکتی و حذف پیمانکاران در مجلس مطرح شد، متأسفانه رد شد اما امروز مورد مطالبه و درخواست تمامی کارگران است که نیاز است مجلس و دولت به شکل ویژه به این موضوع رسیدگی کنند.
- 15
- 1
کاربر مهمان
۱۴۰۲/۵/۱۶ - ۱۵:۱۹
Permalink