چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۱۴ - ۲۰ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۱۳۲۹
مجلس

رد صلاحیت گسترده نامزدهای شاخص منتقد دولت | واکنش‌ها به خالص‌سازی و منطق سیاسی عریان

رد صلاحیت گسترده نامزدهای منتقد دولت رئیسی,مجلس دواطدهم
در ایران و به‌ویژه در سال‌های اخیر، تجربه ثابت کرده است که تأیید نامزدهای انتخابات بر اساس سابقه و سلامت آنها نیست و همیشه براساس محاسبات مهندسی انتخابات صورت می‌گیرد. به عبارتی انتخاب نامزد را باید بر اساس درک و رمزگشایی از برنامه ‌انتخاباتی سرمهندس انتخابات صورت داد و نه تصور وهمی از معیارها، احساس و ذهن بررسی‌‌کنندگان صلاحیت اعم از وزارت کشور یا شورای نگهبان.

به گزارش «توسعه ایرانی» ظریفی می‌گفت، شورای نگهبان در زمینه نامزدهای ریاست جمهوری نقش عصایی را بازی می‌کند که در بازار با نوک آن به کالاهای قابل ابتیاع اشاره می‌کنند. اعلام‌کننده رسمی انتخاب شده‌هاهست صرفا! دیروز اما وزارت کشور نیز نقش مشابهی بازی کرد.

باری با اعلام پایان «بررسی صلاحیت» داوطلبان انتخابات مجلس، دوباره این مباحث داغ شد و سخنگوی ستاد انتخابات اعلام کرد بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در هیات‌های اجرایی پایان یافت.

محسن اسلامی گفت: بعد از پایان ثبت نام نهایی در سوم آبان ماه، اسامی متقاضیان به مراجع پنج‌گانه (وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سازمان ثبت احوال، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی و قوه قضائیه) ارسال شد و تا ۱۳ آبان‌ماه فرایند استعلام‌ها به اتمام رسید.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور افزود: اگر داوطلبی به بررسی‌های هیات‌های اجرایی اعتراض داشته باشد، بر اساس ماده ۶١ قانون انتخابات می‌تواند اعتراض خود را به شکل کتبی به فرمانداری‌های مراکز حوزه ارایه دهد.

ستاد انتخابات اعلام کرده بود که در مرحله «پیش ثبت نام» بیش از ۴۸ هزار نفر برای راهیابی مجلس ثبت نام کردند. در مرحله نخست حدود ۲۴ هزار نفر رد صلاحیت شدند و ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر اجازه داشتند که برای ثبت نام مرحله دوم اقدام کنند. 

مخالفت با طرح صیانت  و   لایحه  حجاب هزینه‌ساز   شد؟

دیروز اما با ردصلاحیت ۷ نماینده شاخص منتقد دولت در مجلس یازدهم، اولین شوک انتخاباتی به عرصه جامعه وارد شد. 

دیروز با ردصلاحیت ۷ نماینده شاخص منتقد دولت در مجلس یازدهم، اولین شوک انتخاباتی به عرصه جامعه وارد شد. نمایندگان منتقد دولت از رد صلاحیت خود توسط هیأت اجرایی وزارت کشور خبر دادند و ضمن انتقاد از چینش هیأت اجرایی، عدم تایید صلاحیت خود را سیاسی دانستند

نمایندگان منتقد دولت از رد صلاحیت خود توسط هیأت اجرایی وزارت کشور خبر دادند و ضمن انتقاد از چینش هیأت اجرایی، عدم تایید صلاحیت خود را سیاسی دانستند.

به گزارش خبرآنلاین، با پایان یافتن فرصت رسیدگی به بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات در هیات‌های اجرایی ، از دیروز ۱۹ آبان ماه، نتایج بنا بر اعلام وزارت کشور و پیامک ارسال شده به نمایندگان از طریق پست به آنان اعلام شد.

هر چند این پایان کار نیست و نامزدهای رد صلاحیت شده می‌توانند در مدت تعیین شده اعتراض خود را به بررسی صلاحیت‌ها از سوی هیأت اجرایی ثبت کنند و در نهایت منتظر پاسخ نتایج نهایی اعتراضات باشند اما تا همین جای کار، دوازدهمین دوره از انتخابات مجلس خاصه در قسمت بررسی صلاحیت‌ها در هیات های اجرایی پرحاشیه شده است.

انتخاباتی که تا همین جای کار یادآور یازدهمین دوره از انتخابات مجلس است که ۹۰ نماینده توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند. اما نکته اساسی اینجاست که این بار هیأت اجرایی پیش از شورای نگهبان مُهر قرمز رد صلاحیت را بر پرونده نمایندگان منتقد دولت زده و آنان را رد صلاحیت کرده‌اند

هیأت اجرایی منتقدان را تحمل   نکرد

پیش از اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی انتخابات، برخی کاندیداهای انتخابات مجلس از نحوه چینش این هیأت در استان‌ها ابراز نگرانی کرده بودند و نسبت به شائبه مهندسی شدن انتخابات هشدار داده بودند. چنانچه، یحیی ابراهیمی، نماینده دلفان و سلسله در مجلس یازدهم، با تایید شائبه مهندسی در انتخابات، گفته بود؛ «متاسفانه در بعضی شهرستان‌ها چینش‌های هیات نظارت و اجرایی کاملاً یک‌ طرفه است. از همین الان شائبه مهندسی انتخابات در بعضی حوزه‌ها مطرح است البته شائبه است و به یقین نرسیده ولی باعث می‌شود که مشارکت پایین بیاید.»

عزت‌الله یوسفیان ملا، نماینده سابق که از کاندیداهای انتخابات مجلس دوازدهم است، نیز در گفتگو با خبرآنلاین بیان کرده بود: «فقط امید به این است که اگر در هیات های اجرایی اتفاقی بیفتد، هیئت مرکزی نظارت و شورای محترم نگهبان بتواند جلوی آن اتفاق را بگیرد.» نگرانی‌هایی که گویی امروز رنگ حقیقت پیدا کرده و تاکنون ۷ نماینده منتقد دولت از که از ساکنان فعلی مجلس هستند از رد صلاحیت خود خبر داده‌اند.

غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مردم بستان آباد، اولین نماینده‌ای بوده که دیروز و پس از اعلام نتایج از رد صلاحیت خود خبر داد.

سپس جلیل رحیمی جهان‌آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ردصلاحیتش را رسانه‌ای کرد و نوشت: «بنده هم مثل شما خبر رد صلاحیتم را در هیات اجرایی تربت جام شنیدم. هر نظام سیاسی حق دارد کارگزاران خود را انتخاب کند اگر نظام جمهوری اسلامی بنده را لایق خدمت به مردمم نداند فرصت خدمت از من گرفته می شود اما ناراحت نیستم ۸ سال جوانی و انرژی و استراحت و همه زندگیم را گذاشتم تا خدمت کنم و اگر این همه خدمات را بندگان خدا نبینند خدا دیده است و همان کافی است. از همشهریان خودم در هیات اجرایی تربت جام و روسای اداراتی که عضو هیات اجرایی بودند توقع نداشتم زحمت و تلاش‌هایم را برای مردمی بی پناه نبینند. گلایه دارم و شکایتم را به خدا میبرم. اعتراضم را به مقامات قانونی نظارتی و شورای نگهبان ارائه و از قانون تمکین می‌کنم و چنانچه تا اخر رقابت‌ها تایید نشوم برای همیشه از این عرصه می‌روم.»

در ایران و به‌ویژه در سال‌های اخیر، تجربه ثابت کرده است که تأیید نامزدهای انتخابات بر اساس سابقه و سلامت آنها نیست و همیشه براساس محاسبات مهندسی انتخابات صورت می‌گیرد. به عبارتی انتخاب نامزد را باید بر اساس درک و رمزگشایی از برنامه ‌انتخاباتی سرمهندس انتخابات صورت داد و نه تصور وهمی از معیارها، احساس و ذهن بررسی‌‌کنندگان صلاحیت اعم از وزارت کشور یا شورای نگهبان

جلال محمودزاده، مسعود پزشکیان و علیرضا منادی سپیدان و البته معین‌الدین سعدی از دیگر نمایندگانی بودند که دیروز توسط هیأت اجرایی رد صلاحیت شدند.

منتقدان دولت را با دلایل سیاسی رد  صلاحیت   کرده‌اند

نماینده مهاباد از جمله ردصلاحیت‌شدگان از سوی هیات‌های اجرایی، درباره علت ردصلاحیت خود توسط هیأت اجرایی وزارت کشور به خبرآنلاین گفت: «با توجه به بحث‌هایی که با دولت داشتم و انتقاداتی را مطرح کرده بودم، رد صلاحیت من در این مرحله قابل پیش بینی بود.»

جلال محمودزاده، افزود: «چند ماه پیش نیز روزنامه ایران در مطلبی چند نماینده را تهدید کرده بودند که باید با آنان برخورد شود. متاسفانه به دلایل سیاسی رد صلاحیت شدیم. در اعلام کتبی هیأت اجرایی به بند ۴ ماده ۳۳ اشاره شده است که این بند مربوط به افرادی که به جرم اقدام علیه امنیت ملی و داخلی محکوم شدند، است. این درحالی است که بنده در هیچ محکمه‌ای حضور پیدا نکرده و محکوم نشده‌ام. به نظر می‌رسد که رد صلاحیت تعدادی از نمایندگان جنبه سیاسی داشته و اکثر نمایندگان منتقد دولت مانند آقایان بیگی، پزشکیان، رحیمی جهان‌آبادی و نوری قزلجه رد صلاحیت شدند.»

رد صلاحیت نمایندگان  منتقد،به فرمانداری‌ها  دیکته شده  بود؟

این نماینده فعلی مجلس با اشاره به نحوه چینش هیأت اجرایی وزارت کشور گفت: «دولت برای این موضوع برنامه ریزی کرده و در بیشتر شهرستان‌هایی که مدنظرشان بود، اینکار انجام شده است. اگر رد صلاحیت‌ها بر اساس استعلام تنبیه‌گرایانه صورت بگیرد، هیأت اجرایی طبیعتا باید به این استعلامات تن بدهد. اگر ردصلاحیت‌ها بدون مدرک باشد دلایل سیاسی داشته و دولت به تعدادی از فرمانداران این مورد را دیکته کرده که در هیأت‌های اجرایی ردصلاحیت ها را انجام بدهند.»

همچنین علیرضابیگی به جماران گفت: فرماندار تبریز طی تماس تلفنی با بنده خبر داد که من به دلیل محکومیت پرونده فیدلیتی‌ها رد صلاحیت شده‌ام.

جنجال کنید،رد صلاحیت می‌شوید!

نگاهی به اسامی نمایندگان رد صلاحیت شده توسط هیأت اجرایی نشان از آن دارد که نمایندگانی که منتقد دولت و مهمتر از آن منتقدان تصمیمات جنجالی مجلس چون طرح صیانت و لایحه حجاب در لیست ردصلاحیت ها هستند یا در موردی دیگر افشاگر ماجرای واگذاری خودروهای شاسی بلند در این لیست حضور دارد.

جالبتر آنکه چند روز پیش روانبخش، عضو جبهه پایداری نیز درخواست کرده بود که مخالفان این طرح و لایحه از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شوند. درخواستی که به نظر می‌رسد زودتر به گوش هیات‌های اجرایی که از قضا همفکران او در آن حضور پررنگ دارند شنیده شده است.

کسانی که ردصلاحیت شدند« نظام را  زیر سوال   نبرند»!

دیروز همزمان با اعلام نتایج صلاحیت‌ها از سوی وزارت کشور، احمد خاتمی در نماز جمعه امروز تهران از کسانی که صلاحیت‌شان برای نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی رد شده، خواست که «در شأن فرهیختگان عمل کنند و نظام را زیر سوال نبرند» و تاکید کرد که «حفظ حرمت نظام واجب است.»

امام جمعه موقت تهران با اشاره به همزمانی انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی از افراد رد صلاحیت شده خواست «ناامید نشوند و مردم را هم ناامید نکنند».

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
من دیگه هرگز رای نمیدم هرگز هرگز هرگز
بعید نیست در میزان استقبال مردم از انتخابات ثاثیر منفی بگذارد
مگر کسی میخواهد رای بدهد که اینها اینقدر تنگ نظرانه دارن رد صلاحیت هم می کنند برید هرکه را خواستید نصب کنید بلاخره همشون سر تا پا یه کرباسن به هیچ کدام امیدی نیست
بعید نیست در میزان ا...
کسی دیگه رای نمیده،و هر کسی هم رای بده یعنی تایید میکنه هر کاری که حکومت انجام داده و خواهد داد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش