دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۳۱ - ۲۰ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۱۱۹۴
مجلس

پس از فساد چای نوبت به برنج رسید؟! اعتراض شدید نماینده رشت به «مافیای برنج»!

جبار کوچکی نژاد,صحبت های جبار کوچکی نژاد درباره طرح مافیای برنج
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: چرا مساله ۲ میلیون تن برنج را پیگیری نمی‌کنند؟ رئیسی کار اجرایی را در رأس آن مبارزه با فساد می‌داند. لذا هر کسی که این ۲ میلیون تن برنج را وارد کشور کرده است باید مجازات شود.

به گزارش جماران، جبار کوچکی نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در پاسخ به سوالی در مورد فساد چای دبش گفت: سالیان سال است که درگیر مافیای واردات که ارز ۴۲۰۰ گرفته، هستیم. در اوایل مجلس یازدهم من تحقیقاتی از بانک مرکزی انجام دادم که متأسفانه تا امروز همین مافیا اجازه ندادند تحقیقات ما به نتیجه برسد. به قالیباف نامه نوشتم که «ارز ۴۲۰۰ تومانی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی و دارو و... از بانک مرکزی خارج شده است و توسط وزارت بهداشت، کشاورزی، صمت به افرادی داده شده است که مایحتاج مردم را وارد کنند تا مردم بتوانند زندگی خود را اداره کنند؛ اما شما زندگی مردم را می‌بینید که تا چه اندازه به سختی می‌گذرد». سه الی چهار نامه ارسال کردم، اما در حالی که تحقیق و تفحص یک حق است و تعداد زیادی از نمایندگان این را امضاء کردند تا به امروز که خدمت شما هستیم، نگذاشته اند به این تحقیق و تفحص ورود کنیم.

طبق قانون هر کسی که با تحقیق و تفحص ممانعت می‌کند باید مجازات شود

وی ادامه داد: طبق قانون هر کسی که با تحقیق و تفحص ممانعت می‌کند باید مجازات شود، چرا که جرم بوده و کسی که با نماینده مجلس و ورود این تحقیق و تفحص ممانعت کند مرتکب جرم شده است. اما متأسفانه نه مجلس و نه خود دولت برخورد نکرده است و این تحقیق و تفحص همچنان ماند و این در حالی‌ است مجلس به انتهای کار خود رسیده. ما جلساتی با مدیرعامل سابق بانک مرکزی برگزار کردیم که تمام افراد طفره رفتند و در نهایت گفتند، که شما یک ساختمان بیرون بگیرید، زیرا در داخل بانک مرکزی نمی‌توانیم شما را استقرار دهیم که در مقابل گفتیم، نمی‌توانیم اسناد سری نظام را از بانک مرکزی به عنوان نماینده مجلس خارج کنیم و این تحقیق و تفحص را انجام دهیم!

دولت باید کمک کند که تحقیق و تفحص را انجام دهیم

کوچکی نژاد با تأکید بر شفافیت در ارزهای داده شده، گفت: معتقدم دولت باید کمک کند که ما این تحقیق و تفحص را انجام دهیم و فساد را که کام مردم را تلخ و نگران کرده است را ریشه یابی کنند. من در مجلس دهم تحقیق و تفحص در مورد فرهنگیان انجام دادم و جراحی عمیقی صورت گرفت و هزاران میلیارد تومان پول بیت‌المال به فرهنگیان بازگشت. در این‌جا نیز باید تحقیق و تفحص دقیقی انجام بگیرد و بحث ارز نیمایی و ۴۲۰۰ و ۲۸۵۰۰ تومانی را که در حال حاضر داده می‌شود را شفاف کنیم.

فسادی که در مورد چای پیش آمد فقط فساد فرد یا گروه نبود بلکه کشاورزان ما را نابود کردند

نماینده مردم رشت با اشاره به وضعیت بد کشاورزان، افزود: فسادی که در مورد چای پیش آمد فقط فساد فرد یا گروه نبود، بلکه کشاورزان ما را نابود کردند. ما یک روزی ۴۰ الی ۵۰ هزار تن چای خشک تولید می‌کردیم، اما امروز به علت مافیا ۲۸ هزار تن تولید می‌کنیم؛ در حالی که مصرف ما نزدیک به ۱۰۰ هزار تن است. یعنی مافیا رحم نمی‌کند که بخواهد چای تولید داخلی را حتی از همین منابع تامین کند!

آیا نیاز کشور ما ۲ میلیون تن است؟

وی سپس به آنچه «مافیای برنج» خواند اشاره و تصریح کرد: در بحث مافیای برنج هم همین وضعیت را داریم؛ ۲ میلیون تن برنج با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده است و کسب و کار تمام کشاورزان شمال کشور را نابود کرده است؛ اگر به شمال کشور بروید برنج آن‌ها روی دست‌شان مانده است. آنها نه می‌توانند شهریه فرزندان خود را بدهند، نه می‌توانند خانه بسازند و نه می‌توانند کاری انجام دهند. بحث ما این است که این ۲ میلیون تن را چه کسی مجوز داد؟ آیا نیاز کشور ما ۲ میلیون تن است؟ شما می‌دانید که برنج اگر یک‌سال بماند فاسد می‌شود و یا کشاورزان مجبور هستند برنج خود را در دریا بریزند که ماهی آن‌ها را بخورد.

چرا مساله ۲ میلیون تن برنج را پیگیری نمی‌کنند؟

کوچکی نژاد اضافه کرد: چرا مساله ۲ میلیون تن برنج را پیگیری نمی‌کنند؟ رئیسی امروز در دل دولت با فساد مبارزه می‌کند و کار اجرایی را در رأس آن مبارزه با فساد می‌داند. لذا هر کسی که این ۲ میلیون تن برنج را وارد کشور کرده است باید مجازات شود. حال چه معاون اول رئیس جمهور، چه وزیر کشاورزی و چه وزرای سابق هر کسی که باشد باید پاسخگو باشد. به هر حال ما مسئول هستیم و مدیریت جامعه را بر عهده می‌گیریم؛ مستضعفین و کشاورزان گرفتار را نگاه کنید؛ چای کاران و برنج کاران را ببینید که چگونه به خاک و ذلت نشانده اند؟! این درست خلاف قانون اساسی است. اصل ۳ قانون اساسی می‌گوید که ما کشاورزی را خودکفا کنیم، اما وقتی تولید تا سمت ۳ میلیون تن برنج می‌رود ناگهان ۲ الی ۳ میلیون تن برنج وارد می‌کنند که این رقم را پایین بیاورند. به اعتقاد من این نوع افراد مجازات‌های بسیار سنگینی دارند که باید انجام دهند.

انتظار داریم رییسی در فساد برنج وارد شود

نماینده رشت در مجلس در واکنش به ضعف مدیریتی در دولت‌های مختلف، گفت: من معتقدم رئیسی در حال عمل کردن است چون در قوه قضاییه هم بوده و با فساد هم مبارزه می‌کردند، اما ما انتظار داریم ایشان در مورد برنج هم تمرکز کنند. قطعا فساد برنج وجود دارد و آن‌هایی که وارد کننده برنج و چای هستند، کشاورزان شمال کشور و البته تولید و خودکفایی این محصولات را نیز نابود کرده است.

نمی گذارند این تحقیق و تفحص انجام بگیرد!

وی در پایان از نقش مجلس نیز گفت: یکی از راه‌ها تحقیق و تفحص از ارز ۴۲۰۰ تومانی است، اما نمی گذارند این تحقیق و تفحص انجام بگیرد! من دو بار به قالیباف تذکر دادم و سه بار کتبا نامه نامه نوشتم. طبق قانون، بانک مرکزی مجرم است و باید مسیر را باز کند و به ما اتاق بدهد که در آن جا متمرکز شویم، اما نزدیک به دو سال می‌گذرد که این کار انجام نگرفته است.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش