یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۸:۵۲ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۴۵۲
مجلس

نوبخت به نمایندگان:

بگویید کدام بند بودجه جاری را حذف کنم، با کمال میل آن رابه عمرانی اضافه می‌کنیم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,محمد باقر نوبخت
سخنگوی دولت گفت که میزان رشد بودجه جاری از سال ۹۲ که دولت مستقر شد تا گزارشی که اکنون نمایندگان برای بررسی در دست دارند، رشد ۵۹درصدی داشته و میزان رشد اعتبارات عمرانی رشد ۶۷درصدی داشته است.

به گزارش خبرآنلاین، در جلسه علنی امروز مجلس، محمد باقر نوبخت به نمایندگی از دولت درباره بودجه سخن گفت. او البته سخنش را با موضوع استیضاح وزیر راه و شهرسازی شروع کرد و گفت:‌ قبل از اظهار نظر درباره گزارش کمیسیون تلفیق، پیرو تقدیر و تشکر رئیس جمهور در جلسه هیات وزیران از نمایندگان محترم و فهیم مردم در مجلس، من هم قدردانی داشته باشم. تصمیم سنجیده، واقع بینانه و متناسب با مطالبات مردم در رای اعتماد مجدد به دکتر آخوندی انجام شد و بر من فرض است این سپاسگزاری را بار دیگر اعلام کنم.

 

سخنگوی دولت سپس درباره بودجه سال آینده کل کشور با تاکید بر اینکه این لایحه آخرین لایحه بودجه در دولت یازدهم است، به چند سوالی که ازسوی نمایندگان موافق و مخالف مطرح شد، پاسخ داد. نوبخت گفت:با توجه به برخی ارقامی که اشاره کردند، به نظرم رسید لازم است اطلاع رسانی اعداد دقیق و درست از تریبون مجلس است.

 

وی ادامه داد: سوالی که با آن آغاز می کنم که گفته می شود طی سال های ۱۳۹۲ تا بودجه ای که الان در اختیار شما برای سال ۱۳۹۶ است، بودجه خیلی زیاد شده است؟ آیا واقعا همینطور است؟ چقدر بودجه منبسط شده است؟ نکته دیگر این بود که هزینه های جاری طی سال های گذشته، رشد بیشتری از اعتبارات عمرانی بود. همینطور است؟

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه توضیح داد: در سال ۱۳۹۲ که در شهریور ماه دولت مستقر شد، بودجه عمومی و منابع ۲۱۰ هزار و ۴۰۰میلیارد تومان بود. در سال جاری به ۲۹۴هزار میلیارد تومان افزایش یافته است یعنی ۴۰ درصد. و این مرهون لطف شماست وگرنه لایحه دولت سقفش ۲۵هزار میلیارد تومان کمتر از مصوب شماست. آن دوستان محترمی که گفتند بودجه خیلی زیاد شد، این خیلی یعنی ۴۰درصد و اگر تورم متوسط ۱۰ درصد را درنظر بگیریم بودجه نه تنها انسباطی نبود بلکه کمی هم انقباضی بود.

 

نوبخت ادامه داد: ممکن است بگویید بودجه جاری اضافه شد. در سال ۹۲، بودجه جاری ۱۲۰هزار میلیارد تومان بود و در سال ۹۵ مجلس این رقم را به ۱۹۰هزار میلیارد تومان افزایش داد یعنی ۵۹ درصد. اما اعتبارات سرمایه ای، یعنی اعتبارات عمرانی در سال ۹۲، ۲۲هزار و ۲۰۰میلیارد تومان بود و در سال جاری به ۳۷هزار میلارد تومان رسیده یعنی ۶۷ درصد رشد داشته است.

 

وی اظهار کرد: ممکن است سوال شود چرا بودجه جاری کمتر نشد تا به عمرانی اضافه کنیم. من از شما می خواهم به من کمک کنید و بگویید کدام یک از بندهای جاری را حذف کنیم که با کمال میل حذف کنم.

 

محمدباقر نوبخت گفت: نمایندگان تا پایان دوره رسیدگی به لایحه بودجه ۹۶ وقت دارند هر کدام از ردیف های جاری را کم که نیاز می بینند کم و به اعتبارات عمرانی اضافه کنند، این کمکی است که مجلس می تواند برای تسریع طرح های عمرانی به دولت بکند.

 

وی افزود: نخستین موضوع جاری مربوط به امور رفاهی است که در سال۹۲، ۳۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود و در لایحه بودجه ۹۶ این رقم به ۷۲ هزار و ۴۰۰ یعنی ۹۳.۵ درصد افزایش یافت. این اعتبار قرار است صرف امور رفاه اجتماعی یعنی صندوق های تأمین اجتماعی و بازنشستگی، کمیته امداد و بهزیستی شود.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یادآور شد: سال ۹۲ اعتبار امور آموزش و تحقیقات ۲۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود این رقم در لایحه بودجه سال آینده به ۴۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد یعنی ۱۱۶ درصد افزایش یافت.

 

وی ادامه داد: کسانی که می گویند اعتبار امور دفاع و امنیت از نگاه دولت مغفول بود توجه کنند در سال ۹۲ اعتبارات این بخش ۱۷ هزار و ۱۵۵ میلیارد تومان بود و در لایحه بودجه سال آینده به ۳۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان یعنی ۱۳۸ درصد افزایش یافت در واقع بیشترین رشد را این رقم داشت.

 

وی ادامه داد: در سال ۹۲ بودجه سلامت ۱۱ هزار و ۵۴۸ میلیارد توماند بود امسال به ۱۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد یعنی ۴۶ درصد افزایش یافت.

 

معاون رئیس جمهور تأکید کرد: اگر مجلس مصلحت بداند اعتبار هر کدام از امور یادشده را کم و به امور عمرانی اضافه کند دولت این تصمیم را فصل الخطاب می داند و آن را در کارها و برنامه های خود لحاظ می کند.

 

وی افزود: در مجموع بودجه از سال ۹۲ تا سال ۹۶ در لایحه فقط ۵۲ درصد یعنی هر سال ۱۰ درصد اضافه شد که این رقمی کمتر از متوسط نرخ تورم است. بودجه جاری نیز ۵۹ درصد اضافه شد. حالا اگر نمایندگان تشخیص دهند که می توان بودجه جاری را کم کنیم همین کار انجام می شود.

 

وی ادامه داد: افزایش مالیات مطابق بند ۱۷ سیاست های اقتصاد مقاومتی است. برخی می گفتند چه قرابتی بین لایحه با سیاست های اقتصادی مقاومتی است؟ دولت در لایحه بودجه ۹۶ نسبت به رقم بودجه سال ۹۵ ، ۲۳ درصد درآمدها را افزایش داد. برخی نمایندگان برای رفع رکود پیشنهاد داشتند مالیات ها کم شود. یادآور می شوم آنچه دولت ارائه داد مجلس محترم بر آن افزود اما اگر مجلس در کل منابع درآمدی را کم یا زیاد و مصارف را کم یا زیاد کند دولت این نظر را فصل الخطاب می داند.

 

معاون رئیس جمهور افزود: وقتی مجلس به کلیات رأی داد من در خدمت شما هستم هر رقمی را خواستید کاهش یا افزایش دهید فصل الخطاب نظر مجلس است هر تغییر بدهید ما اجرا می کنیم. رئیس جمهور به تمام اعضای دولت یادآور شدند با مجلس همکاری کامل انجام شود.

 

 

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش