یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۷:۵۴ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۳۳۳
مجلس

پيشنهاد شفاهي به ضرر كارگران تصويب شد

همدستي ٢ رئيس

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

دو رئيس دست در دست هم دادند و با حمايت خود از يك بند ضدکارگري، بخش اعظمي از نمايندگان مجلس را پشت‌سر خود بسيج كردند؛ دو رئيس، يكي از رؤساي كميسيون‌هاي مجلس و ديگري يك رئيس از جانب دولت. تا پيش از تصويب بند مربوط به معافيت مالياتي براي حقوق‌هاي پايين، همه‌چيز برابر بود. قرار بود حقوق‌هاي زير دو ميليون‌تومان از ماليات معاف شوند، اما اين ختم ماجرا نبود.

 

با پيشنهاد عجيب غلامرضا تاجگردون، رئيس كميسيون تلفيق و حمايت سيدكامل تقوي‌نژاد، رئيس سازمان امور مالياتي كشور، از درنظرگرفتن سقف ١,٥ ميليون‌توماني حقوق كارگران براي معافیت مالیاتی در مقابل سقف دو ميليون‌توماني کارمندان دولت براي همين معافيت، خيل عظيمي از نمايندگان با تصور كسب درآمدزايي بيشتر براي دولت و با ناديده‌گرفتن خط فقر گسترده ١١ميليوني در بين كارگران، به مصوبه‌اي نابرابر رأي دادند.

 

اين مصوبه اعتراض‌هاي گسترده‌اي را از سوي جامعه كارگري به دنبال داشت. البته اين فقط نمايندگان كارگري و برخي از نمايندگان مجلس نبودند كه نسبت به اين موضوع معترض بودند، بلكه با انتشار اخبار پيرامون اين موضوع، اعتراضات گسترده‌اي از سوي مردم نيز صورت گرفت كه در گروه‌هاي اجتماعي هم دست‌به‌دست شد.

 

پيشنهادي شفاهي به رأي گذاشته شد

جالب آنكه، پيشنهاد تاجگردون، قبلا نه مطرح و منتشر شده بود و نه اين پيشنهاد در قالب پيشنهادات كميسيون تلفيق مجلس، ارائه شده بود. همان‌جا، دقيقا در همان لحظه، الهام رسيد كه چنين كن و در نهايت بندي شفاهي، بدون پايه قانوني (بايد پيشنهادات به‌صورت مكتوب براي نمايندگان از پيش ارائه شود) از سوي آقاي رئيس، به رأي گذاشته و تصويب شد.

 

جالب آنكه يكي از نمايندگان در توجيه اين اقدام غيرمنطقي گفته از آنجا ‌كه حقوق كارگران زير يك ميليون‌تومان است، درنظرگرفتن معافيت مالياتي ١,٥ميليوني منطقي است. اين يعني، اگر چنين نكنيم، درآمد بيشتري از كف دولت مي‌رود.

 

بااين‌حال نمايندگان ديگري هم بودند كه حواسشان جمع بود و در همان لحظه اعتراض كردند. مهرداد لاهوتي، نماينده لنگرود، يكي از اين نمايندگان بود. لاهوتي در اين رابطه به «شرق» مي‌گويد: «به آقاي لاريجاني تذكر دادم كه اين بي‌عدالتي است. هيچ‌جا در لايحه نوشته نشده بود كه تفاوت در پرداخت ماليات بين كارگران و كارمندان وجود داشته باشد، اين از كجا آمده؟» او مي‌گويد: «در ادامه اين اعتراض، رئيس مجلس دستور رسيدگي دوباره به كميسيون تلفيق را داد».

 

تخطی کمیسیون تلفیق از دستور لاریجانی

به گفته لاهوتي، نمايندگان مخالف اين مصوبه، پيگير آن هستند اين موضوع دوباره در كميسيون تلفيق مورد بررسي قرار گيرد. اين سخن او در حالي است كه خبرها از مجلس نشان از آن دارد كه كميسيون تلفيق، وقعي به دستور آقاي رئيس نداده و با وجود درخواست تعدادی از نمایندگان و همچنین تأکید لاریجانی، مصوبه تبعیض معافیت مالیاتی حقوق بین کارگران و کارمندان که با پیشنهاد عجیب تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق، مصوب شده بود، ديروز در کمیسیون تلفیق بودجه بررسی نشد.

 

لاهوتي با بيان اينكه اين مصوبه به‌صورت غلط تصويب شده، مي‌گويد: «اعتراض كرديم چنين چيزي در قالب مصوبه كميسيون تلفيق مطرح نشده بود، پيشنهاد نمايندگي هم چاپ نشده بود و فقط آقاي تاجگردون شفاها نظر خود را مطرح كرد و نظر شفاهي او را آقاي رئيس به رأي گذاشت كه براساس آيين‌نامه جايگاه قانوني ندارد». او ادامه مي‌دهد: «آقاي لاريجاني نبايد اين كار را مي‌كرد. حالا هم فشار مي‌آوريم كه كميسيون تلفيق به اين موضوع دوباره رسيدگي كند و اميدواريم كه موفق شويم».

 

با اين مصوبه مخالفت كردم

محسن بيگلري، ديگر نماينده مجلس هم در گفت‌وگو با «شرق» مي‌گويد: «اعتراض كرديم، اما اين پيشنهاد به رأي گذاشته شد و رأي آورد اما بنويسيد ما رأي نداديم». بيگلري مي‌گويد: «حقوق كارمند و كارگر تفاوتي ندارد كه اين دو را جدا كردند. گفتند كارگران علاوه بر حقوق، به‌صورت جانبي دريافتي‌هايي دارند!».

او تأكيد مي‌كند: «بايد حقوق زير دو ميليون تومان معاف از ماليات باشد. جداكردن اين دو معنا ندارد».

 

جامعه كارگري در مقابل اين اجحاف آشكار سكوت نمي‌كند

علي خدايي، عضو شورای عالی کار هم در گفت‌وگو با «شرق» هنوز اميدوار است كه مجلس اين مصوبه را بازپس گيرد و اصلاحش كند. او در زمان گفت‌وگو نمي‌دانست كه اين مصوبه يك روز پس از تصويب هم با وجود تأكيد رئيس مجلس، قرار نيست بررسي شود.

 

خدايي مي‌گويد: «ظاهرا مجلس تصميم گرفته اين مصوبه را پس بگيرد و با تذكر آقاي لاهوتي به رئيس مجلس، مصوبه به كميسيون تلفيق برگشته است». او با بيان اينكه، جامعه كارگري نمي‌تواند در مقابل چنين اجحاف آشكاري سكوت كند، مي‌گويد: «چنين مصوبه‌اي، تبعيض آشكار است و اجحاف از اين واضح‌تر نمي‌تواند رخ دهد كه در بين حقوق‌بگيران تفاوت قائل شويم».

 

خدايي ادامه مي‌دهد: «با توجه به پايين‌بودن سطح دستمزد كارگران، كارگران مجبورند براي جبران فاصله دستمزد و هزينه‌هاي زندگي، با شيفت اضافه، اضافه‌كاري کنند تا خلأ درآمدي خود را پر كنند. حالا در چنين شرايطي، مجلس در اقدامي تأسف‌برانگيز، ماليات بر همين دستمزد اندك وضع كرده كه كاملا با روح ماليات‌ستاني كه بايد منطبق بر عدالت‌خواهي باشد، مغاير است».

 

حاكميت نگاه درآمدمحور به‌ جاي نگاه عدالت‌محور

عضو شورای عالی کار معتقد است: «دريافت ماليات بايد با محور ايجاد عدالت باشد، اما گويا نگاه‌ درآمدمحور حاكم است و به‌اين خاطر است كه شاهد چنين تبعيض‌هايي هستيم».

 

او در بيان استدلال خود اين‌گونه ادامه مي‌دهد: «توجيه يكي از نمايندگان درباره اين مصوبه آن بود كه چون حداقل دستمزد كارگران زير يك ميليون تومان است، سقف يك‌ونيم ميليون‌ تومان مناسب است و چون درآمد كارمندان بيشتر است، سقف دو ميليون. اين موضوع نشان می‌دهد چون دستمزد كارگران پايين‌تر است، اگر سقف دو ميليون را براي آنها در نظر بگيريم، ممكن است درآمد بيشتري را از دست بدهيم. بنابراين سقف را پايين‌تر گرفتيم كه درآمد بيشتري كسب شود».

 

خدايي با تأكيد بر اينكه اين اقدام، با روح ماليات‌ستاني مغاير است، تصريح مي‌كند: «ماليات بايد از افراد پردرآمد گرفته شود، زيرا افراد پردرآمد از خدمات اجتماعي بيشتري استفاده مي‌كنند تا افراد كم‌درآمد. بنابراين بايد ماليات از آنها گرفته شده و خرج فقرا شود. اما عملا اين نگاه ديگر وجود ندارد كه شاهد چنين تصميم‌هايي از سوي مجلس هستيم».

 

دستمزد پیشنهادی ۳میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی کارگران برای سال ۹۶

عضو شورای عالی کار همچنين شب تصويب اين مصوبه در مجلس با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری گفته بود: «برآورد پیشنهادی ما برای حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۶ حدود دومیلیون‌و ۶۰۰ هزار تومان تا سه‌میلیون‌و ۳۰۰ هزار تومان است».

 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش