جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۳۷ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۵۹۰
مجلس

نکات مثبت بودجه مصوب مجلس به روایت لاریجانی

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,علی لاریجانی
رئیس مجلس جلوگیری از افزایش قیمت فرآورده ها، افزایش مستمری کمیته امام(ره) و بهزیستی به ۲۰۰ تومان و افزایش سقف معافیت مالیاتی کارکنان بخش خصوصی و دولتی با دریافتی حقوق ماهیانه دو میلیون تومان را از جمله نکات مثبت مصوبات مجلس در بودجه ۹۶ عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در پایان جلسه بررسی لایحه بودجه ۹۶ به بیان نکات مهم در مصوبات مجلس در بودجه پرداخت.

 

وی توضیح داد: مجلس در بودجه ۹۶ از سهم صندوق توسعه ملی صیانت کرد، به طوری که طبق سیاست های کلی سهم صندوق ۳۰ درصد بود که این میزان در لایحه دولت به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد. ما در مجلس مجددا همان ۳۰ درصد را قرار دادیم چون این صندوق برای آینده کشور است ، از آن صیانت کردیم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی، تطبیق بودجه ۹۶ با برنامه ششم را از دیگر نکات مثبت مصوبات مجلس در بودجه عنوان و اظهار کرد: یکی از سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری توجه به عدالت اجتماعی است که نمایندگان نیز در شهرهای مختلف به خصوص در مورد بازنشستگان تحت فشار در مورد موضوع معافیت مالیاتی بودند به همین دلیل افزایش معافیت مالیاتی را از یک و نیم میلیون تومان به دو میلیون تومان رساندیم . آقایان در سازمان برنامه و بودجه کمک کردند تا با جابجایی منابع کمبود منابع جبران شود.  اکنون معافیت مالیاتی برای دریافت حقوق ماهیانه دو میلیون تومان اعمال می‌شود.

 

وی ادامه داد: در مجلس برای همسان سازی حقوق بازنشستگان تلاش هایی صورت گرفت تا به حقوق طبقات پایین تر در بازنشستگان رقم هایی اضافه شود که مطابق با قانون برنامه به سمت عدالت بیشتر حرکت کنیم.

 

وی افزایش سهم اعتبارات استان ها به بیش از ۳۰ درصد را از دیگر نکات مثبت بودجه ۹۶ دانست و گفت:‌ طبق قانون برنامه ششم سهم اعتبارات استان ها باید ۳۰ درصد باشد که همین موضوع در بودجه ۹۶ اعمال شد، با این مصوبه مشکلاتی که استاندارها و نمایندگان به آن استناد می کردند رفع می‌شود.

 

رئیس مجلس افزایش مستمری کمیته امام و بهزیستی را به عنوان نکته مثبت دیگر مصوبات مجلس در بودجه ۹۶ دانست و توضیح داد:‌قبل از مصوبه مجلس مستمری افراد تحت پوشش  کمیته امام (ره) و سازمان بهزیستی ۸۰ هزار تومان بود که آن را به ۲۰۰ هزار تومان رساندیم، این رقم در شرایط فعلی کمک جدی به طبقات پایین است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی شفاف سازی و تمرکز حساب های درآمدی دولتی را از دیگر نکات مثبت بودجه دانست و گفت:‌ طبق این مصوبه همه دستگاه ها باید منابع درآمدی شان را در خزانه واریز کنند که در این شرایط همه حساب ها شفاف می‌شود. همه دستگاه ها شامل این مصوبه هستند که باید درآمدهایشان را وارد خزانه کنند.

 

وی ادامه داد: مجلس مصوبه ای در مورد آموزش و پرورش داشت که دو روز گذشته وزیر آموزش و پرورش در تماسی از مجلس برای این اقدام تشکر کرد؛‌به موجب این مصوبه سه هزار میلیارد تومان به بودجه آموزش و پرورش اضافه شد، با توجه به مشکلات آموزش و پرورش این رقم قابل توجه است.

 

وی افزود: برای تربیت بدنی که امر مهمی برای سلامت مردم است و نشان دهنده جایگاه ورزش در کشور از نظر اقتدار ملی است ، ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار جدید اضافه و تصویب شد. همچنین برای مسئله سربازی نیز تعیین تکلیف کردیم.

 

لاریجانی خاطر نشان کرد: امسال مقام معظم رهبری با لطف‌شان به مجلس اجازه دادند  که درباره موضوع آب رسانی روستایی تصمیم گیری کنند که به موجب آن ۹۹۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای آبرسانی روستایی قرار دادیم، چون تعدادی از روستاها مشکل آبرسانی دارند . این کار در گذشته با عنایت رهبری انجام شد. این مصوبه برای آبرسانی  روستایی است، همچنین درباره آبیاری تحت فشار یا نوین در لایحه دولت رقم قابل توجهی ذکر شد. وزیر کشاورزی در همین رابطه طرح مهمی ارائه کرده که اگر چند سال این رقم را افزایش دهیم با همین مشکلات فعلی در بعد آب می توانیم محصولات مورد نیازمان را تامین کنیم، بنابر تمامی دلایل ۹۹۰ میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار اختصاص دادیم.

 

وی با اشاره به مشکلات رادیو و تلویزیون گفت:‌۳۳۰ میلیارد تومان به صدا و سیما برای تولید فیلم و سریال های مورد نیاز و رفع برخی مشکلات جاری اضافه کردیم.

 

وی افزود: از کارهای خوب به موقع و سنجیده مجلس درباره ریزگردها و مشکلات محیط زیستی که برای کشور به وجود آورده است،‌ می باشد؛ مشکلاتی که بیشتر برای مردم شریف خوزستان به وجود آمده و دچار آسیب شده است.

 

لاریجانی گفت: با توجه به این مشکلات ۳۳۰ میلیارد تومان برای مقابله با ریزگردها علاوه بر بودجه دولت در لایحه اضافه کردیم تا ان‌شاء‌الله با کمک دستگاه های مختلف هر چه زودتر این موضوع در ابعاد داخلی و خارجی مورد توجه قرار گیرد.

 

به گفته لاریجانی یکی دیگر از تصمیمات مهم مجلس در مورد راه روستایی و بهسازی روستاها است. پس از انقلاب گام های خوبی توسط دولت‌های مختلف جهت بهبود وضعیت روستاها به خصوص راه روستایی برداشته شد. اکنون مقداری از روستاها مانده که برای آن سه هزار میلیارد تومان جهت تامین قیر رایگان برای بهسازی راه روستایی اختصاص دادیم که ان‌شاء‌الله گام خوبی برای آبادانی روستاها باشد.

 

رئیس قوه مقننه ادامه داد: از دیگر نکات قابل توجه در لایحه بودجه جلوگیری از هرگونه افزایش قیمت فرآورده ‌ها است چون معتقدیم نباید قیمت ها افزایش پیدا کند و بر ای مردم مشکلاتی ایجاد کنند؛همچنین برای ازدواج جوانان وام ۱۰ میلیون تومانی برای هر یک از زوجین تصویب کردیم.

 

وی افزود:‌ کار نوی دیگری که مجلس انجام داد و در لایحه دولت آمده بود، توجه به اتمام پروژه های عمرانی است . مقداری زیادی از پروژه های عمرانی باقی مانده که با منابع موجود قابل تحقق نبود، لذا سازوکاری امسال در نظر گرفته شد تا مقداری اعتبارات بخش خصوصی و بانک ها گذاشته و از پروژه نیز صادر شود تا وضعیت پروژه ها به سامان برسد. اگر دولت تلاش کند می‌تواند شرایط در آینده برای طرح های عمرانی بهبود بخشیده شود.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: علاقه داشتیم در بخش های فرهنگی نیز بیش از این کمک می کردیم چون فرهنگ زیربنای کشور است، به هر صورت تلاش شد تا جایی که مقدور است کمک های لازم صورت گیرد.

 

وی افزود: با توجه به شرایط بین‌المللی و منطقه ای مجلس توجه ویژه و تام به بودجه دفاعی کرد؛ این سراسر  تیزهوشی نمایندگان را نشان می دهد که شرایط منطقه ای را در مسائل بودجه‌ای ترجمه کردید و نشان دادید نمایندگان ملتی هستید که با تمام توان از آرمان های انقلاب دفاع می‌کنند، ما کمک جدی به بودجه دفاعی کشور کردیم که جای تشکر دارد.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با قدردانی از همه نمایندگان و خانواده هایشان گفت: امسال فشار زیادی به نمایندگان وارد آوردیم . نمایندگان مواد دائمی برنامه توسعه و ششم و بودجه را تصویب کرده و کمک کردند این امور با همراهی انجام شود، امیدواریم هر چه سریعتر نظر مجمع تشخیص و شورای نگهبان را نیز دریافت کنیم.

 

وی در پایان از نواب رئیس مجلس،‌ اعضای هیأت رئیسه ، کمیسیون های تخصصی ،‌کمیسیون تلفیق، رئیس جمهور، اعضای هیأت دولت،‌سازمان برنامه و بودجه ،‌مرکز پژوهش ها ،‌دیوان محاسبات، معاونت های مجلس و خبرنگاران برای موضوع بودجه تشکر کرد.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش