به گزارش خبرآنلاين، اولین جلسه مجلس بعد از چند روز تعطیلی، امروز برگزار شد و اهالی خانه ملت گوش شنوایی برای شنیدن گزارشهای انتخاباتی بودند. اولين گزارش با حضور وزير كشور كليد خورد. عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در همان دقايق اوليه مجلس پشت تريبون رفت تا گزارشی از اقدامات انجام شده ستاد انتخابات كشور در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر قرائت كند.
وزير كشور در ابتداي گزارش به موضوع تببين اصول حاكم در اجراي انتخابات و ايجاد ساختار مناسب براي برگزاي انتخابات پرداخت و بيشتر بر ارائه آمارهايي در مورد روند فعاليت ستاد انتخابات كشور اكتفا كرد. رحماني فضلي بخشهاي مهم گزارش را به سطوح پاياني اختصاص داد، چه آنكه در دقايق پاياني گزارش بود كه صحبت از برخي ادعاها در مورد تخلف به ميان آمد.
او گفت:« ابهاماتی از سوی برخی ستادها، کاندیداها و غیره در مورد کمبود تعرفه ها، عدم درج مهر انتخابات بر روی آنها یا شروع دیرهنگام اخذ رای مطرح شده که توسط سخنگوی شورای نگهبان پاسخ لازم داده شد. »
رحماني فضلي همچنين اين گزارش را فرصتي مناسب براي پاسخ به انتقادها يافت و در مورد كندي اخذ رأي اينگونه توضيح داد:«کندی اخذ رای از دیگر ابهامات بود که به دلیل انجام الکترونیکی احراز هویت رای دهندگان و تضمین سلامت انتخابات علی رغم افزایش سرعت کار نسبت به دوره قبل گریز ناپذیر بود.»
پس از صحبتهاي وزير كشور، علي لاريجاني فرصت را مناسب ديد و در كنار تشكر از وزير و برگزاري انتخاباتي آرام، به او براي رفع نقص، پيشنهادي داد: كميسيون شوراها و شوراي نگهبان جلسه بگذارند تا اين مسئله(صفهاي طولاني براي رأي دادن) براي انتخابات بعدي حل شده و انتخابات به شکل مكانيزه برگزار شود تا ديگر شاهد صف طولاني مردم براي راي دادن نباشيم.
روز انتخابات هم تغيير مهمي صورت گرفت که ثبت اطلاعات سجلي بود و بسيار وقت گير بود. اين هم از اين نوع مطالبي است كه اگر اصلاح آيين نامه اي مي خواهد، لازم است آيين نامهاش اصلاح شود تا اگر كد ملي را ثبت مي كنيد، ديگر نياز به ثبت اطلاعات شناسنامه اي نباشد. به نظرم الان زمان خوبي است كه اشكلات برطرف شود.
پس از اين گزارش نسبتا طولاني وزير، نوبت به احسان قاضي زاده هاشمي كه به عنوان نماينده مجلس در كميسيون نظارت بر تبليغات دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري رسيد، تا گزارش كميسيون متبوعش را بخواند.
در اين گزارش بر افزايش۵۵ درصدي اعتماد مردم به صدا و سيما در زمان پخش مناظرههاي تأكيد شد و قاضيزاده هاشمي نيز در رابطه با شكايتهاي ثبت شده در دوره تبليغات انتخاباتي گفت كه« ۴۳ شکایت از مواضع نامزدها انتخابات به کمیسیون تبلیغات واصل شد.
با عنایت به آنکه اگر همه شکایتها وارد دانسته شده و زمان پاسخگویی به همه آنها داده شد ضمن ایجاد یک دور تسلسل نافرجام بین شاکیان و نامزدها، سیر اصلی انتخابات و تبلیغات در مسیر دیگری قرار میگرفت و منجر به کشانیدن سایر موضوعات به موضوع انتخابات میشد و نتیجه کل این فرایند کاهش مشارکت انتخابات بود؛ زمانی برای پاسخگویی برای هیچ یک از شاکیان در نظر گرفته نشد.»
البته رنگ و لعاب انتخاباتي مجلس در جلسه امروز،با قرائت اين دو گزارش كم رنگ نشد، چه آنكه مصطفي كواكبيان و نادر قاضيپور نيز با دو تذكر انتخاباتي اين زنجيره را ادامه دادند.
نادر قاضي پور چهرهاي بود كه بعد از گزارش وزير كشور، در تذكري پاسخ گويي وزراي دولت به انتقادها در زمان انتخابات را امري خلاف شرع و قانون دانست، البته علي لاريجاني هم با لحن شوخي خاص خودش به اين نماينده گفت كه اين تذكرش مستند نيست.
كواكبيان هم در تذكري در مورد گزارش قاضيزاده هاشمي كه از بي طرفي و عدالت صدا و سيما تعريف كرده بود، انتقاد كرد:« صدا و سيما در دو روز آخر از مرز بي طرفي خارج شده بود و حق بود كه به صدا و سيما تذكر ميدادند.»
- 9
- 1