دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۷ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۳۸۳۲
مجلس

حال‌وهوای انتخاباتی صحن مجلس/ پاسخ وزیر کشور به شائبه‌های تخلف در انتخابات/ بازهم انتقاد از صداوسیما

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,صحن مجلس
صحن مجلس امروز حال و هوای انتخاباتی به خود گرفته بود. هم وزیر کشور به نمایندگان گزارش انتخاباتی داد، هم برخی نمایندگان از مشی انتخاباتی صداوسیما انتقاد کردند.

به گزارش خبرآنلاين، اولین جلسه مجلس بعد از چند روز تعطیلی، امروز برگزار شد و اهالی خانه ملت گوش شنوایی برای شنیدن گزارش‌های انتخاباتی بودند. اولين گزارش با حضور وزير كشور كليد خورد. عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در همان دقايق اوليه مجلس پشت تريبون رفت تا گزارشی از اقدامات انجام شده ستاد انتخابات كشور در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر قرائت كند.

 

وزير كشور در ابتداي گزارش به موضوع تببين اصول حاكم در اجراي انتخابات و ايجاد ساختار مناسب براي برگزاي انتخابات پرداخت و بيشتر بر ارائه آمارهايي در مورد روند فعاليت ستاد انتخابات كشور اكتفا كرد. رحماني فضلي بخش‌هاي مهم گزارش را به سطوح پاياني اختصاص داد، چه آنكه در دقايق پاياني گزارش بود كه صحبت از برخي ادعاها در مورد تخلف به ميان آمد.

 

او گفت:« ابهاماتی از سوی برخی ستادها، کاندیداها و غیره در مورد کمبود تعرفه ها، عدم درج مهر انتخابات بر روی آنها یا شروع دیرهنگام اخذ رای مطرح شده که توسط سخنگوی شورای نگهبان پاسخ لازم داده شد. »

 

رحماني فضلي همچنين اين گزارش را فرصتي مناسب براي پاسخ به انتقادها يافت و در مورد كندي اخذ رأي اينگونه توضيح داد:«کندی اخذ رای از دیگر ابهامات بود که به دلیل انجام الکترونیکی احراز هویت رای دهندگان و تضمین سلامت انتخابات علی رغم افزایش سرعت کار نسبت به دوره قبل گریز ناپذیر بود.»

 

پس از صحبت‌هاي وزير كشور، علي لاريجاني فرصت را مناسب ديد و در كنار تشكر از وزير و برگزاري انتخاباتي آرام، به او براي رفع نقص، پيشنهادي داد: كميسيون شوراها و شوراي نگهبان جلسه بگذارند تا اين مسئله(صف‌هاي طولاني براي رأي دادن) براي انتخابات بعدي حل شده و انتخابات به شکل مكانيزه برگزار شود تا ديگر شاهد صف طولاني مردم براي راي دادن نباشيم.

 

روز انتخابات هم تغيير مهمي صورت گرفت که ثبت اطلاعات سجلي بود و بسيار وقت گير بود. اين هم از اين نوع مطالبي است كه اگر اصلاح آيين نامه اي مي خواهد، لازم است آيين نامه‌اش اصلاح شود تا اگر كد ملي را ثبت مي كنيد، ديگر نياز به ثبت اطلاعات شناسنامه اي نباشد. به نظرم الان زمان خوبي است كه اشكلات برطرف شود.

 

پس از اين گزارش نسبتا طولاني وزير،‌ نوبت به احسان قاضي زاده هاشمي كه به عنوان نماينده مجلس در كميسيون نظارت بر تبليغات دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري رسيد، تا گزارش كميسيون متبوعش را بخواند.

 

در اين گزارش بر افزايش۵۵ درصدي اعتماد مردم به صدا و سيما در زمان پخش مناظره‌هاي تأكيد شد و قاضي‌زاده هاشمي نيز در رابطه با شكايت‌هاي ثبت شده در دوره تبليغات انتخاباتي گفت كه« ۴۳ شکایت از مواضع نامزدها انتخابات به کمیسیون تبلیغات واصل شد.

 

با عنایت به آنکه اگر همه شکایت‌ها وارد دانسته شده و زمان پاسخگویی به همه آنها داده شد ضمن ایجاد یک دور تسلسل نافرجام بین شاکیان و نامزدها، سیر اصلی انتخابات و تبلیغات در مسیر دیگری قرار می‌گرفت و منجر به کشانیدن سایر موضوعات به موضوع انتخابات می‌شد و نتیجه کل این فرایند کاهش مشارکت انتخابات بود؛ زمانی برای پاسخگویی برای هیچ یک از شاکیان در نظر گرفته نشد.»

 

البته رنگ و لعاب انتخاباتي مجلس در جلسه امروز،با قرائت اين دو گزارش كم رنگ نشد، چه آنكه مصطفي كواكبيان و نادر قاضي‌پور نيز با دو تذكر انتخاباتي اين زنجيره را ادامه دادند.

 

نادر قاضي پور چهره‌اي بود كه بعد از گزارش وزير كشور، در تذكري پاسخ گويي وزراي دولت به انتقادها در زمان انتخابات را امري خلاف شرع و قانون دانست، البته علي لاريجاني هم  با لحن شوخي خاص خودش به اين نماينده گفت كه اين تذكرش مستند نيست.

 

كواكبيان هم در تذكري در مورد گزارش قاضي‌‎زاده هاشمي كه از بي طرفي و عدالت صدا و سيما تعريف كرده بود، انتقاد كرد:«‌ صدا و سيما در دو روز آخر از مرز بي طرفي خارج شده بود و حق بود كه به صدا و سيما تذكر مي‌دادند.»

 

 

khabaronline.ir
  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش