سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۹ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۱۸۱
مجلس

عوامل تروریستی تهران؛

مثلث‌داعش،عربستان‌وجاسوسان‌دفاتر

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,شهدا
با گذشت یک هفته از دوحادثه تروریستی تهران، ده‎ها نفربازداشت و فرمانده عملیات به هلاکت رسید

 ساعت حوالی ۱۰:۲۰ صبح چهارشنبه را نشان می‌داد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال الغای قوانین قدیمی بودند که صدای شلیک و گلوله بهارستان را در خود پیچید.

 

الهه محمدی: خبر عجیب بود؛ عجیب‌تر از آنکه بشود در همان لحظات اولیه باورش کرد. مجلس و حمله تروریستی؟! ابتدا تصور شد معترضانی که همیشه جلوی مجلس تجمع می کنند حالا باز هم آمده اند تا درباره یک پرونده یا درخواست‎شان دادخواهی کنند اما پای تیراندزای هم به میان آمده! اما موضوع جدی تر از این ها بود. ساعت حوالی ۱۰:۲۰ صبح را نشان می داد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال الغای قوانین قدیمی بودند که صدای شلیک و گلوله بهارستان را در خود پیچید. هر لحظه خبری می آمد و بازار شایعات حسابی داغ بود. حوالی ظهر بود که دیگر همه می دانستند چه کسانی به مجلس حمله کرده اند: داعشی‌ها! 

 

هنوز خبر موثقی از تعداد زخمی ها و شهیدان این حمله تروریستی در مجلس شورای اسلامی منتشر نشده بود که خبر حمله تروریستی دیگر در حرم امام(ره) به گوش رسید و همین خبرها از شهادت یک باغبان حرم و مجروح شدن ۵ نفر حکایت داشت. 

 

حوادث اما از این سو همچنان در مجلس ادامه داشت. برخی خبرها هم حکایت از آن داشت که دو محافظ مجلس زخمی شده اند؛ اگرچه خبر شهادت این محافظان ابتدا تکذیب شد اما یکی از نمایندگان مجلس از شهادت ۸ نفر در پارلمان خبر داد. 

 

التهابات و دلهره های این حمله تروریستی همچنان ادامه داشت تا اینکه نهایتا با حضور نیروهای امنیتی حاضر در مقر پارلمان، این عملیات تروریستی در ساعت ۱۵:۲۰ با کشته شدن مهاجمان به پایان رسید. رئیس مجلس نیز همراه با نیروهایی که برای پاکسازی و چک و خنثی، وارد ساختمان پارلمان شد و از فعالیت نیروهای امنیتی بازدید کرد. سپس نمایندگان و خبرنگارانی که در صحن مجلس محبوس شده بودند از مجلس خارج شدند و بالاخره ناجا اعلام کرد اوضاع کاملا تحت کنترل است.  

 

اطلاعیه پشت اطلاعیه

تقریبا حوادث به پایان رسیده بود اما هر لحظه خبری از افزایش شهیدان حوادث تروریستی به گوش می رسید. در پی این حوادث وزیرکشور جلسه هیات دولت را ترک کرد و جلسه شورای تامین استان تهران تشکیل شد. (اینجا)

از طرفی وزارت اطلاعات هم در همان ساعات اولیه این حوادث اطلاعیه ای صادر کرد و از مردم خواست که درصورت دیدن فعالیت و یا اشخاص مشکوک به تروریست، با شماره ۱۱۳وزارت اطلاعات تماس بگیرند و در اطلاعیه دیگری اعلام کرد که صبح چهارشنبه چند تیم تروریستی در شهر تهران اقدام به عملیات تروریستی کردند که عوامل یک تیم قبل از هرگونه اقدام دستگیر شده اند. 

 

با وجود این اطلاعیه ها تنور شایعات در فضای مجازی همچنان گرم بود و در حین حملات تروریستی خبری دست به دست می شد که در آن به نقل از وزارت اطلاعات از مردم خواسته شده بود از مترو استفاده نکنند. البته بلافاصله بعد از انتشار این شایعه، وزارت اطلاعات در اطلاعیه ای آن را تکذیب کرد. 

 

طمانینه لاریجانی

جلسه علني روز چهارشنبه به ریاست مسعود پزشکیان اداره می‎شد. اما رئیس مجلس در پايان جلسه خودش را به صحن رساند و ضمن تشكر از نمايندگان برای ادامه دستور کار مجلس و عدم توجه به تروریست‎ها گفت: چند نفر از تروريست هاي بزدل به ساختماني در مجلس نفوذ كردند که البته با آنها برخورد جدي شداو سپس از امن بودن فضای مجلس پس از پنج ساعت مواجهه با تروریست‎ها خبر داده و تک تک نمایندگان را برای خروج از صحن علنی و رسیدن به حیاط امن مجلس، همراهی کرد. آرامش و طمانینه او در کنترل این حادثه و مدیریت پزشکیان در آن روز بارها مورد تمجید نمایندگان قرار گرفت.

 

البته سرلشگر محمدعلی جعفری فرمانده سپاه نیز به همراه سردار غیب پرور و سردار سلامی بعد از ظهر چهارشنبه در صحن مجلس حضور پیدا کردند و با نمایندگان گفت وگو کردند. 

 

از اعلام جزییات حوادث تروریستی تا واکنش‌های توئیتری فعالان سیاسی

عملیات مقابله با تروریست ها به پایان رسیده بود و همه آن ها به هلاکت رسیده بودند که وزارت کشور در بیانیه ای با بیان جزییاتی از این حوادث تروریستی، تعداد شهیدان این حوادث را  ۱۲ نفر و تعداد مجروحین را هم ۴۲ نفر اعلام کرد. 

 

همزمان با اعلام اخبار لحظه به لحظه از حوادث تروریستی، برخی از مسئولان و فعالان سیاسی در شبکه‌های اجتماعی و صفحات توئیتر و اینستاگرام خود نسبت به این حادثه واکنش نشان دادند و از نیروهای امنیتی تشکر کردند. 

 

تعابیر سیاسیون و نظامی‌ها از حمله تروریستی تهران

هنوز زمان زیادی از این حوادث نگذشته بود که موج پیام ها و بیانیه ها از سوی چهره های سیاسی- نظامی کشور منتشر شد که همگی نشان از محکومیت حملات تروریستی داعش داشت. پیام هایی که بعضا هرکدام با عناوین خاصی این حملات تروریستی را محکوم کرده بودند. از عنوان ترقه بازی که برای توصیف این حملات از سوی رهبر معظم انقلاب به کار برده شد تا واژه‌های دیگری همچون حملات بزدلانه و رذیلانه. 

 

در حالی پیام های اعلام انزجار از این حادثه و اعلام حمایت از نیروهای امنیتی و تاکید بر وحدت میان قشرهای مختلف مردم در پی این حوادث ادامه داشت که تعدادی از چهره های تندروی اصولگرا از این فرصت برای تاختن به دولت و وزیر اطلاعات سود جستند. اقدامی که از سوی فعالان عرصه مجازی و دیگر چهره های سیاسی نقد شد. 

 

شناسایی هویت تروریست‌ها، یک روز بعد از حادثه

ظهر پنج شنبه و یک روز بعد از حملات تروریستی در مجلس و حرم امام بود که وزارت اطلاعات در اطلاعیه ای اعلام کرد که هویت عاملان حملات تروریستی را شناسایی کرده و اعلام کرد که حمله کنندگان ۵ نفر از عناصر تروریست سابقه دار وابسته به گروه های وهابی و تکفیری بودند که به گروهک تروریستی داعش پیوسته، از کشور خارج شده و در عملیات این گروهک تروریستی در موصل و رقه مشارکت داشته اند. 

 

پلان آخر، تشییع شهدا

دو روز از حمله‎های تروریستی مذکور گذشته بود و تعداد شهدای این حوادث نهایتا به ۱۷ نفر رسید و زمان تشییع شهدا روز جمعه اعلام شد. مراسمی در مجلس شورای اسلامی با حضور سران سه قوه و چهره های شاخص نظام برگزار شد (اینجا) و پیام رهبر معظم انقلاب هم در این مراسم قرائت شد.

 

ادامه مراسم تشییع پیکر شهدای حادثه تروریستی تهران پس از اقامه نماز جمعه از مقابل دانشگاه تهران برگزار شد تا با بدرقه جمع کثیری از مردم و مقامات پیکر شهدا در بهشت زهرا(س) قطعه شهدای مدافع حرم آرام بگیرند. 

 

روایت‌های شاهدان عینی

از عصر چهارشنبه روایت های شاهدانی که از نزدیک حادثه تروریستی در مجلس را از نزدیک لمس کرده بودند منتشر شد. از روایت مشاور نماینده خوی که بعد از حادثه تروریستی چهارشنبه مجلس خود را به طبقات دفاتر نمایندگان رسانده بود و پیکر دوست شهیدش را به بیرون انتقال داده بود  تا روایت روز حمله تروریستی به مجلس از زبان نماینده‌ای که پدرش او را آرام کرده بود. 

 

معمای حضور یک زن در حمله به مجلس

سه روز از حوادث تروریستی تهران گذشته بود که خبری مبنی بر دست داشتن یک زن در حمله به مجلس و حرم امام منتشر شد. در ساعات اولیه روز چهارشنبه گفته شد که چهارنفر وارد مجلس شدند اما ساعاتی بعد این موضوع تکذیب شد و عنوان شد افراد وارد شده به ساختمان پارلمان فقط سه نفر بودند. در روزهای بعد اما مطرح شد که یک زن نیز میان حمله کنندگان به ساختمان مجلس بوده است اما این هم تکذیب شد و گفتند فقط یک زن در حرم مطهر دستگیر شده است. 

 

هلاکت فرمانده اصلی عملیات تروریستی تهران

روز شنبه همین هفته بود که وزیر اطلاعات از هلاکت فرمانده اصلی عملیات تروریستی تهران خبر داد. او گفت: تیم‌های تروریستی که قصد اقدامات ضد امنیتی و انفجار بمب داشتند در این مدت پی‌درپی شناسایی و دستگیر شدند. در سال ۹۴ حدود ۳۰ تیم و در سال ۹۵ حدود ۴۵ تیم و در این دو ماه ونیم سال ۹۶ بیش از ۲۵ تیم تروریستی را شناسایی کردیم.

 

باز هم پای عربستان در میان بود

در حالیکه از همان روز حادثه احتمال دست داشتن عربستان در حوادث تروریستی تهران به گوش می رسید، بالاخره سردار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران اعلام کرد که طبق اطلاعات دقیقی که داریم، عربستان علاوه بر حمایت از تروریست‌ها، انجام عملیات در ایران را از آنها مطالبه کرده است. 

 

نفوذ داعش به دفتر برخی مسوولان

اظهارنظر درباره حوادث تروریستی تهران همچنان ادامه دارد و هر روز ابعاد جدیدی از آن کشف می‎شود. محمد دهقان عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس هم اخیرا با تاکید بر اینکه مسائل ضد امنیتی و تروریستی بدون اجرای پروژه نفوذ قابل تحقق نیست به مهر گفته که حتماً افرادی که به مجلس حمله کردند، همین چند نفر نبودند و بازوهای متنوعی در داخل کشور داشتند که از آنها حمایت کرده و آنها را تغذیه اطلاعاتی کرده‎اند. او مدعی شده که داعش بازوان و جاسوسانی در دفتر برخی مسئولان کشور دارد که باید با آنها برخورد شود.

الهه محمدی

 

 

.khabaronline.ir
  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش