سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۸ - ۰۱ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۰۷۸
مجلس

محمدرضا تابش:

پيش‌بينی نمی‌كرديم بيطرف رای نياورد

راي اعتماد به حبيب‌الله بيطرف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

بعد از راي اعتماد نمايندگان به ١٧ وزير پيشنهادي دولت و عدم راي اعتماد به حبيب‌الله بيطرف انتقادات زياد در فضاي مجازي روانه فراكسيون اميد و نحوه عملكرد آن شده است. به ويژه آنجا كه برخي از وزرايي كه مورد حمايت اين فراكسيون نبودند هم وارد كابينه شدند. درباره چرايي اين اتفاقات تابش نايب‌رييس فراكسيون اميد و عليرضا رحيمي، عضو اين فراكسيون تحليل خودشان درباره آراي نمايندگان به وزراي پيشنهادي را با «اعتماد» در ميان گذاشتند.

 

در رابطه با راي اعتماد به وزرا انتقاداتي به عملكرد فراكسيون اميد وارد است. از جمله اينكه فراكسيون اميد پيش‌بيني نمي‌كرد آقاي بيطرف راي نياورد...

 

ما پيش‌بيني نمي‌كرديم به اين دليل آقاي بيطرف از نحله انقلابيون بسيار منطقي و چارچوب‌دار و اصلاح‌طلب كاملا اصولي است. انسان پاكدستي كه اهل معامله نيست و زندگي كاملا شفافي دارد. به عهدي كه به مردم و انقلاب بسته پايبند است. اما متاسفانه جو منطقه‌اي غلبه پيدا كرد و آقاي مهندس بيطرف چون اهل قول و وعده دادن نبود هيچ قول و وعده‌اي نداد و خوب، راي كافي را هم نتوانست به دست بياورد.

 

البته به نظر من مي‌توانست بهتر توجيهات خودش را بيان كند. اگر مي‌توانست نمايندگان را توجيه كند كه محور كار ايشان قانون است و تصميماتي كه مجموعه حاكميت مي‌گيرد را ملاك عمل قرار خواهد داد، شايد راي مي‌آورد. يعني لابي‌گري ايشان خيلي كم بود و نتوانست آن‌طور كه بايد برنامه‌هاي خودش را عرضه كند و به نمايندگان اطمينان دهد مسائل و مشكلات حوزه‌هاي انتخابيه‌شان در كانون توجه ايشان است.

 

فكر نمي‌كنيد اگر پيش‌بيني درستي از فضاي مجلس داشتيد، مي‌توانستيد آقاي بيطرف را به كابينه بفرستيد؟

نخير؛ ما كه پيشگو نيستيم و مانند برخي از دولتمردان با اجنه سروكار نداريم. مبناي كار ما اتكا به خردجمعي است. اگر روزي آراي فراكسيون اميد منتشر شود آن وقت مي‌بينيد كه به طور دقيق منطبق بر رايي است كه نمايندگان در صحن مجلس دادند.

 

مساله آقاي بيطرف مساله خارق‌العاده‌اي بود. من نمي‌خواهم مسائلي را مطرح كنم كه كل مجلس را زير سوال ببرم. اما در آرايي كه الان بازشماري كردند خدشه‌هايي به راي آقاي بيطرف وارد است. از موضع كسي كه ٥ دوره تجربه نمايندگي مجلس دارم مي‌گويم كه سرنخ‌هايي نشان مي‌دهد كه يك‌باره اين امر اتفاق افتاد و قابل پيش‌بيني نبود.

 

يعني ائتلاف و تباني دو فراكسيون با هم؟

نه؛ يعني مساله منطقه‌اي شد. از اين منطقه‌اي شدن عده‌اي از افراد داغ مخالف آقاي بيطرف در جناح سياسي مقابل سوءاستفاده كردند و بر راي ايشان تاثير گذاشتند.

 

مورد ديگر از انتقادات به فراكسيون اميد راي‌آوري آقاي جهرمي است. فكر نمي‌كنيد لابي‌هاي فراكسيون اگر قوي‌تر انجام مي‌شد مي‌توانستيد مانع ورود ايشان به دولت شويد؟

اگر به همه مصاحبه‌هاي من قبل از راي‌اعتماد مراجعه كنيد، گفته بودم همه وزرا راي مي‌آورند و اگر وزيري بخواهد راي نياورد حداقل دو فراكسيون از سه فراكسيون مجلس بايد با او مخالف باشند...

 

خوب دقيقا موضوع همين است كه هم فراكسيون مستقلين و هم اميد از جهرمي حمايت نكردند. فراكسيون مستقلين رسما اين را در همان روز راي‌گيري اعلام كرد...

 

چه كسي مي‌گويد فراكسيون مستقلين با جهرمي مخالف بود؟! اصلا بخش اعظم راي جهرمي در فراكسيون مستقلين بود. آنها ملاك حمايت خودشان را دوسوم قرار داده بودند. با ملاك ٦٦ درصد شايد خود ربيعي هم از نظر آنها راي نمي‌آورد. اما بر مبناي ملاك نصف به علاوه يك كه در صحن مجلس جاري است ايشان در فراكسيون مستقلين راي ‌آورده بود يعني چيزي حدود ٥/٥٢ درصد.

 

يعني راي غيرفراكسيوني اعضاي اميد را در انتخاب ايشان موثر نمي‌دانيد؟

در فراكسيون اميد بخشي از آرايي كه به آقاي جهرمي تعلق گرفت بر مبناي دو موضوع بود. اول اينكه برخي نمايندگان مي‌گويند قسم ياد كرديم اگر به صلاحيت كسي پي برديم اين مقدم بر صلاحيت فراكسيون است.

 

تعدادي هم مسائل منطقه‌اي را بر مسائل فراكسيوني مقدم دانستند. به هر حال ما نمي‌توانيم نماينده را مجبور به كاري كنيم. البته در اين ميان اقداماتي هم از طرف برخي اعضاي فراكسيون صورت گرفته كه قرار است كميته داوري فراكسيون درباره آنها تصميم بگيرد.

 

زينب صفري

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش