چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۳ - ۱۲ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۳۰۰۶
مجلس

افشای لیست بدهکاران عمده بانک سرمایه توسط محمود صادقی

محمود صادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

زمانی که می‌خواستم گزارشی در باب اقدام جدید محمود صادقی پیرامون افشای بدهکاران عمده بانک سرمایه بنویسم، برخی همکاران تحریریه انذار دادند که «نمی‌شود روی صادقی حساب کرد. او از حرف‌هایش برمی‌گردد.» حتی همکار دیگری از این گفت که «من به صادقی مشکوکم». 

 

این دست انتقادات البته نقدهایی بود که در یک تحریریه چندنفری به صادقی وارد شد. نقدهای پرشمار دیگری در توئیتر به سبب توئیت‌هایش به او وارد شده است. چهارشنبه گذشته صادقی با بازگویی توئیت خبرگزاری ایسنا که در آن از آیت‌الله مکارم شیرازی نقل قول شده بود «ورود زنان به ورزشگاه نباید مطرح شود/ رهبری و مراجع مخالف هستند/ مگر مشکل کشور ما ورود زنان به ورزشگاه است؟» اینگونه نوشت:«خوب است جناب ایشان درباره بدهی‌های کلان معوق جناب مدلل به بانک سرمایه هم توضیح بدهند.» صادقی اما روز گذشته هم‌زمان با افشای نام بدهکاران عمده بانک سرمایه، حرفش را پس گرفت و توئیت کرد:«لازم به ذکر است یکی از بدهکاران عمده بانک سرمایه، آقای سامان #مدلل است؛ بنابر اطلاعات اولیه تصور براین بود که این فرد دارای رابطه کاری با آیت‌الله #مکارم_شیرازی دارد اما با تحقیقات بعدی و نیز توضیحات فرزند ایشان، محرز شد نا‌مبرده هیچ‌گونه رابطه مالی یا نسبتی با ایشان ندارد.» زیر این توئیت بسیاری به نقد صادقی پرداختند. بیشتر نقدها حاوی یک پیام بود: تا در مورد چیزی مطمئن نشده‌ای اظهارنظر نکن. 

 

در موردی دیگر، صادقی ۱۴ آبان در واکنش به بازداشت بسیاری از شاهزادگان سعودی به اتهام فساد، اینگونه توئیت کرد:«آن‌قدر در مبارزه با #فساد #دانه_درشت_ها تعلل کردیم که اینک با شنیدن اقدامات کمیته مبارزه با فساد در #عربستان، غبطه می‌خوریم!» پس از این، بسیاری از کاربران به نقد این توئیت پرداختند و خیلی‌ها از این گفتند که بازداشت‌ها در عربستان «تسویه‌حساب سیاسی» بوده است و نه «مبارزه با فساد»(چیزی که با گذشت زمان هم ثابت شد.) صادقی البته به این گروه از کاربران اینگونه پاسخ داد:«باسپاس از نقد شما، شاید عبارت من نارسا باشد اما مقصود، افسوس از تعلل در برخورد با فساد دانه‌درشت‌ها بود که کار را به جایی رسانده که مردم نسبت به اقدامات حکام فاسد عربستان غبطه می‌خورند؛ فساد در کشور ما خاص یک طیف سیاسی نیست. مبارزه با فساد هم نباید سیاسی شود.» 

 

اما چنین اظهارنظرهایی، تنها نقدهایی نیست که به صادقی می‌شود. بخشی از توئیت‌های او به این اختصاص دارد که در کشور باید فلان کار بشود و بهمان کار نباید بشود. در مقابل اما بسیاری، از این می‌گویند که وظیفه نماینده پیگیری همین موارد است و نه توئیت کردن. به‌عنوان مثال، محمود صادقی توئیت کاربری به نام Abestanioos‏ را در صفحه خود بازنشر کرده است با این محتوا:«کاش یکی صادقی رو توجیه کنه که ما خودمون هم هیچ‌کاره‌ایم. اگر مشکلی چیزی داره از طریق همون مجلس پیگیری کنه احتمالا زودتر کارش راه می‌افته.» 

 

صادقی چه کرده است؟ 

اما ورای چنین نقدهایی، سوالی که مطرح می‌شود این است که محمود صادقی کجای پازل خواست‌های انباشت‌شده تاریخی ایرانیان است؟ رفتار او در دو سال گذشته چه چیزی را پیش برده است؟ وقتی از بالا به عملکرد او نظر می‌کنیم و اقدامات او را با دیگر هم‌سلکانش مقایسه می‌کنیم، چه چیزی از همه بیشتر جلوه می‌کند؟ در پاسخ، صادقی گرچه عضو فراکسیون امید است و ارادتی به اصلاح‌طلبی و اصلاح‌طلبان دارد و خود را در این جبهه سیاسی می‌بیند و تعریف می‌کند اما برجسته‌ترین اقدامات و مواضع او نشان می‌دهد که او عمده‎ترین مشکل برخی نهادهای کشور را فسادی می‌داند که در آن رخنه کرده است و لابد همین جمع‌بندی بود که او را مجاب کرد با شروع مجلس دهم، فراکسیونی ورای دسته‌بندی‌های سیاسی شکل دهد؛ فراکسیون شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد و انضباط مالی. چنین جمع‌بندی‌ای هم البته بیراه نیست. اکنون در کوچه و بازار بسیاری از این می‌گویند که «اصلاح‌طلبی و اصول‌گرایی سر و ته یک کرباسند و همه وقتی بر سر کار آمدند، می‌برند و می‌خورند و شکر خدا می‌کنند.» چه اینکه مردم دیده‌اند بسیاری را که با شعار مبارزه با فساد به قدرت رسیدند اما اسیر این فساد شدند و عدد است که روزانه از فسادهایشان منتشر می‌شود. 

 

در طول عمر جمهوری اسلامی ایران، بسیاری آمدند و از این گفتند که لیست بدهکاران عمده اقتصادی را در جیب خود دارند و افشا می‌کنند اما چنین نکردند. لابد تهدید شدند که در صورت اقدام، با آن‌ها برخورد می‌شود. شاید هم از همان‌هایی که قرار بود نامشان افشا شود چیزی به آن‌ها رسیده و دهانشان را بسته بود. بعید نیست در چند روز آینده برخی نمایندگان هم‌طیفی او در نقد این اقدام صادقی، از این بگویند که لازم بود این مسئله با «گفت‌وگو» و «به دور از جنجال‌سازی رسانه‌ای» حل و فصل شود.

 

بسیار محتمل است که در روزهای آینده برخی‌‎ از این بگویند که باید این اقدام صادقی را پیگیر قضایی کرد. در تمام این نقدهای احتمالی یک معنا نهفته است: بیا بنشینیم؛ بالاخره یک‌جوری با هم حل و فصل می‌کنیم. صادقی منتقد چنین رویه‌ای است. رویه‌ای که در آن مردم نامحرم تلقی می‌شوند و می‌توان هر مشکلی را با «گفت‌و‌گو» -بخوانید با زدوبند – حل کرد که اگر نشد، نوبت برخوردهای شبه‌قانونی می‌شود.

 

محمود صادقی تنها نماینده‌ای است که علیه زدوبند برای افشا نشدن پرونده‌های فساد شوریده است؛ شورشی علیه زدوبند و محافظه‌کاری. لابد چنین روحیه و خواستی بوده است که در دو سال نمایندگی صادقی، بخشی از آنچه در برخی نهادها می‌گذرد برای مردم روشن شده است. زمانی صادقی درباره‌ احتمال ردصلاحیت خود در دوره‌ بعد گفته بود:«من دور بعد کاندید نخواهم شد. اصولا اگر می‌خواهی نماینده‌ مردم باشی باید فکر دوره بعد را از سر بیرون کنی.»

مجید مسعودی

 

hamdelidaily.ir
  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش