سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۲۲ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۰۲۰
مجلس

سلحشوری: لایحه حمایت از حقوق کودکان تصویب می‎شد،«سعید طوسی» تبرئه نمی‌شد

پروانه سلحشوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

به گزارش رویداد۲۴، پروانه سلحشوری، عضوکمیسیون فرهنگی مجلس بر این عقیده است که نقص قانون حمایت از حقوق کودکان در کشور ما وجود دارد و همین موضوع باعث شد تا سعید طوسی از اتهامات خود تبرئه شود، زیرا اگر لایحه حمایت از حقوق کودکان به تصویب رسیده بود، طوسی از این اتهامات تبرئه نمی‌شد.

 

سعید طوسی از اتهام آزار و اذیت جنسی نوجوانان «تبرئه» شد تا بار دیگر نبود نقص قانون و نبود قانون حمایت از حقوق کودکان شدیدا مورد توجه قرار بگیرد.

 

بیش از ۵ سال است که لایحه حمایت از حقوق کودکان در مجلس قرار دارد و به قول نمایندگان همچنان در حال «بررسی» است. لایحه حمایت از حقوق کودکان، که لایحه‌ای نسبتا جامع و کامل است، سعی دارد تا حقوق کودکان را در همه ابعاد تحت پوشش قرار دهد. 

 

به گفته بسیاری از کارشناسان لزوم چنین قانونی در جامعه کنونی ما واقعا نیاز است و جای سوال  دارد که تا چرا تاکنون چرا چنین لایحه مهمی همچنان در صف انتظار مجلس برای تصویب قرار دارد. آیا قانون حمایت اهمیتی ندارد یا کودکان و نوجوانان ما!

 

بعد از رسانه‌ای شدن پرونده سعید طوسی، مربی صوت و لحن قرآن که به دانش‎آموزان خود تعرض جنسی کرده بود، بسیاری از حقوق‌دانان و صاحب نظران این حوزه اعلام کردند که اگر قانون حمایت از حقوق کودکان مصوب شده بود، سعید طوسی هیچ‌گاه تبرئه نمی‌شد و قطعا به سزای اعمالش می‌رسید. اما نبود قانون مدون و صریح در این زمینه، باعث شده تا طوسی و امثال سعید طوسی‌ها به راحتی دست به چنین جرائمی بزنند و از هیچ دادگاه و قانونی هم ترسی نداشته باشند. 

 

پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران و عضوکمیسیون فرهنگی در گفت‎وگو با رویداد۲۴، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه حقوق کودکان در مجلس شورای اسلامی، گفت: من و سایر همکارانم همچنان پیگیر این موضوع هستیم. متاسفانه اکنون به دلیل بررسی لایحه برنامه و بودجه سال ۹۷، پرداختن به آن امکان پذیر نیست. اما ‌می‌دانم که در کمیسیون‌های مربوطه و تخصصی، این موضوع در حال بررسی است و از آنجایی که مواد آن زیاد است، امیدواریم سریعتر این بررسی‌ها در کمیسیون‌های مربوطه پایان یابد و برای رای‌گیری و بررسی بیشتر وارد صحن شود.

 

سلحشوری با تاکید بر اینکه وجود چنین قانونی در جامعه به شدت ضروری است، تصریح کرد: این لایحه موارد بیشتری را تحت پوشش خود دارد و به طور کلی جامعیت بیشتری هم دارد. این لایحه از منظر اینکه ابعاد حقوقی و اجتماعی دارد، فوریت بیشتری دارد و مسئله بسیار مهمی است که امیدوارم با همکاری نمایندگان، این طرح هرچه سریعتر به تصویب برسد. 

 

نماینده مردم تهران با اشاره به پرونده سعید طوسی و نبود یک قانون مدون و صریح در این خصوص، گفت: در پرونده سعیدطوسی، مربی صوت و لحن قرآن که کودکان را مورد آزار و اذیت جنسی قرار داده بود، موضوعی که مطرح شد، این بود که ما در این خصوص قانون مشخصی نداریم و براساس قانون فعلی، می‌توان این متهم را از کاری که انجام داده است، تبرئه کرد. خود طوسی به کاری که انجام داده است صراحتا اقرار کرده است، من واقعا نمی‌دانم چگونه فردی که به کار خود اقرار کرده است را تبرئه می‌کنند.

 

سلحشوری ادامه داد: بسیاری از کارشناسان و حقوق‌دانان بی‎طرف، بر این عقیده هستند که در خصوص پرونده سعید طوسی، «نقص قانون» کاملا نمایان است و در همین لایحه جدید که اکنون در دست بررسی مجلس است، این موارد نیز گنجانده شده است. این طرح ۵ سال است که به مجلس آمده اما برای تصویب آن مدام امروز و فردا می‌شود، من واقعا نمی‌دانم چه کاری مهم تر از تصویب لایحه حمایت از حقوق کودکان وجود دارد.

 

پروانه سلحشوری، در ادامه تصریح کرد: جرم انگاری یک طرف داستان است و آگاهی اجتماعی، طرف دیگر ماجرا. اگر در کشورهای توسعه یافته این قبیل موضوعات را ببینید، متوجه می‌شوید که قربانیان این موضوعات و اتفاقاتی که برایشان رخ داده است را اعلام می‌کنند و متهمان نیز با شدیدترین مجازات‌ها مواجه می‌شوند. مسئله مهمی که ما در جامعه با آن مواجه هستیم، «قربانیان» این اتفاقات هستند. در کشور ما بازگو کردن آزار و اذیت‌های جنسی از سوی قربانیان دارای یک قبح است که فرد قربانی این بار سنگین و آزار دهنده را تا آخر عمر به همراه خود دارد و به کسی هم نمی‌گوید. اگر قربانیان چنین فجایعی، مانند قربانیان سعید طوسی، چنین شجاعت و جسارتی را پیدا کرده و آن را بازگو کنند، می‌توانند صدای افرادی که در گذشته و آینده ممکن است قربانی شوند، باشند. 

 

عضوکمیسیون فرهنگی با اشاره به مجازات ۱۷۰ سال زندان مربی ژیمناستیکی که در آمریکا به نوجوانان تعرض کرده بود، خاطرنشان کرد: در آمریکا و برخی کشورهای دیگر هم، زنان و افرادی که قربانی خشونت جنسی قرار گرفته بودند هم آمدند و این موضوع را اعلام کردند. خود قربانیان برای حمایت شدن از سوی قانون، کمپین‌های را تشکیل دادند تا صدایشان شنیده شود. زمانی که افراد متجاوز، در جامعه رسوا شوند، درس عبرتی برای سایرین می‌شود که دست به این قبیل کارها نزنند. اما زمانی که فضا برای ارتکاب چنین جرم‌هایی باز باشد، سعی می‌کنند در هر شرایطی که می‌توانند دست به این قبیل کارها بزنند. 

 

سلحشوری ادامه داد: در این اتفاقات باید ابعاد اجتماعی و ابعاد حقوقی آن را، مورد توجه قرار داد. زمانی که قربانیان بتوانند به صورت صریح این اتفاقات را بازگو کنند و زمانی که قانون به حمایت از آن‌ها بپردازد، قطعا این قبیل جرائم به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. زمانی که ما در این خصوص یک قانون محکم و صریح داشته باشیم دیگر کسی نمی‌تواند چنین اقدامات خلاف عرف و اخلاقی را انجام دهد. قانون صریح می‌تواند حتی در قبال افرادی که نفوذ و قدرت دارند هم بازدارندگی داشته باشد. البته من معتقدم که حکم تبرئه سعید طوسی، یک ضربه و لطمه به جایگاه و اعتبار قوه قضاییه بود، زیرا زمانی که یک فرد خودش صراحتا به عملی که انجام داده است، اعتراف می‌کند، تبرئه او سوالات زیادی را در اذهان عمومی جامعه ایجاد می‌کند، که امیدواریم با تصویب قانون حمایت از حقوق کودکان، دیگر شاهد چنین اتفاقات تلخی نباشیم.

 

 

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش