چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۴۵ - ۱۰ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۰۷۶۵
مجلس

پزشکیان:

اگر با احمدی‌نژاد برخورد کنند، یک مشکل است و اگر نه، مشکلی بدتر

مسعود پزشکیان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نایب رییس نخست مجلس در تحلیل رفتار احمدی‌نژاد در ماه‌های اخیر، تاکید دارد که خصائل و ویژگی‌های او تغییری نکرده، فقط زمانی علیه هاشمی و ناطق انتقاد می‌کرد و حالا علیه کسان دیگری اعتراض دارد. پزشکیان در عین حال معتقد است رسانه‌ها و افرادی که زمانی از احمدی‌نژاد تمجید می‌کردند نیز در وضعیت امروز مقصرند.

به گزارش ایلنا، بازداشت اسفندیار رحیم مشایی یار غار محمود احمدی‌نژاد در پی آتش زدن دادنامه ۷۷ صفحه‌ای حمید بقایی دیگر رفیق گرمابه و گلستان رییس‌جمهور پیشین، ازجمله مهمترین اخبار آخرین روزهای سال گذشته بود. اتفاقی که در شرایطی، بلافاصله با واکنش احمدی‌نژاد مواجه شد که این ۳ سیاستمدار تقریباً تمام طول مدت سال ۹۶ را به انتقاد صریح و بی‌سابقه از قوه قضاییه پرداختند. 

 

مسعود پزشکیان نایب که در دولت دوم سیدمحمد خاتمی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را عهده‌دار بود، پس از دو، سه سال دوری از عالم سیاست، با آغاز به کار مجلس هشتم از سال ۸۷ و همزمان با آخرین سال دوره اول احمدی‌نژاد وارد پارلمان شد و از آن زمان تا آخرین روزهای کار احمدی‌نژاد در نیمه ۹۲ و البته پس از آن تا به امروز، ازجمله منتقدان جدی سیاست‌های رییس دولت نهم و دهم بوده است.

 

پزشکیان که حالا از زمان آغاز به کار مجلس دهم، با رای فراکسیون امید و طیفی از نمایندگان میانه‌رو، در مقام نایب رییس نخست مجلس بیش از گذشته تاثیرگذار است، معتقد است علت این‌که پدیده احمدی‌نژاد این‌چنین بحرانی شده، سکوت توام با تحمل عده‌ای و حمایت همراه با تعریف و تمجید گروهی دیگر از سیاسیون است. پزشکیان در عین حال، به عملکرد رسانه‌ها نیز انتقاد دارد و سکوت برخی رسانه‌ها درقبال قانون‌شکنی‌های گاه و بیگاه احمدی‌نژاد را در وقوع این بحران بی‌تاثیر نمی‌داند. در ادامه مشروح گفت‌وگوی ایلنا با نایب رییس مجلس را می‌خوانید.

 

کسانی که از احمدی‌نژاد ناراحتند، زمانی که به هاشمی و ناطق انتقاد می‌کرد، خوششان می‌آمد

پس از صدور و انتشار دادنامه مفصل آقای بقایی و محکومیت این چهره نزدیک به رییس دولت نهم و دهم، آقای مشایی هم در روزهای پایانی اسفندماه سال گذشته بازداشت شد. تحلیل شما از این مسائل چیست؟

 

واقعیت این است که بنده از علت این اقدامات باخبر نیستم. اما آن‌چه مسلم است رفتاری که حالا منجر به بازداشت این افراد شده، رفتار تازه‌ای نیست. رفتار آقای احمدی‌نژاد و نزدیکانش از ابتدا همین‌طور بود. احمدی‌نژاد انسانی است با همین خصلت‌ها و رفتار مشخص. با این تفاوت که زمانی به آقای هاشمی رفسنجانی گیر داده بود یا به آقای ناطق نوری حمله می‌کرد و چون عده‌ای از این رویکرد احمدی‌نژاد خوششان می‌آمد، می‌گفتند او آدم خوبی است. حالا که آن‌ها حذف شده یا به هر دلیل نیستند و آیت‌الله هم که به رحمت خدا رفته است، احمدی‌نژاد به عده‌ای دیگر گیر داده و می‌دهد.

 

با این حساب به نظرم، رفتار احمدی‌نژاد امروز تغییر نکرده است. خصلت و رفتار احمدی‌نژاد و تیمشان همواره همین‌گونه بوده و شخصاً معتقدم اتفاق جدیدی نیافتاده است.

 

منظورتان این است که چون امروز به افراد دیگری انتقاد می‌کند، اوضاع تغییر کرده است.

تفاوتی در افراد نیست. اتهام زدن به هر کسی از نظر اعتقادی نادرست است. ایراد این‌جاست که اگر کسی به او اتهام می‌زنند، دشمن یا رقیب‌مان باشد، بگوییم اشکال ندارد و کار خوبی است اما اگر به خودمان و دوستانمان اتهام زدند، بگوییم بد است.

 

نمی‌شود همیشه پرونده افراد را در جیب نگه داشت!

اتهام‌زنی به هر نوع و به هر شکل نادرست است. اگر کسی پرونده‌ای از تخلف کسی دارد، چرا به دادگاه ارائه نمی‌کند. مگر می‌شود همیشه پرونده افراد را در جیب نگه داشت. هر کس جرمی داشته، حتی اگر ۸ سال رییس مملکت بوده است. اصلاً پیش از این‌که رییس شود، باید به دادگاه ارائه کند. این درست نیست که ابتدا در فضای افکار عمومی اعلام کند که علیه برخی افراد پرونده دارم و هیچ‌گاه هم این پرونده‌ها و اسناد را علنی نکند که شفاف شود. همین‌طور نادرست است که کسی هم به او نگوید چرا این پرونده‌ها را دست خود نگه داشته‌ای!

 

انگیزه و هدف آقای احمدی‌نژاد از طرح این مسائل چیست؟ درواقع به لحاظ سیاسی، چه تحلیلی پشت این اقدامات احمدی‌نژاد و نزدیکانش است؟

البته من انگیزه‌خوان نیستم اما همان‌طور که گفتم، تفاوتی در کلیت رویکرد و مواضع احمدی‌نژاد و تیمش نمی‌بینیم. خصلت همان خصلت است و تفاوتی ندارد که جایگاه افراد کجاست. شاید چون یک زمانی احمدی‌نژاد و نزدیکانش در قدرت بودند، عده‌ای از این حرف‌هایشان خوششان می‌آمد و همچنین شاید چون نوک پیکان انتقادات احمدی‌نژاد به سمت کسان دیگری بود که به تصور این‌ها باید حذف می‌شدند، چیزی نمی‌گفتند.

 

باید از همان ابتدا از احمدی‌نژاد به‌خاطر اتهام‌زنی‌هایش مدرک می‌خواستند

معتقدم نوع و نحوه بیان مدعیات احمدی‌نژاد به‌گونه‌ای است که از ابتدا باید از او دلیل و مدرک و حجت می‌خواستند. چرا و به چه حقی می‌توانست پرونده‌ها و دلائل مدعیاتش را پیش خود نگه دارد. اگر کسی رانت‌خواری کرده، رشوه گرفته یا به هر شکلی تخلف کرده، چرا همچنان در عرصه باقی مانده و مورد برخورد قضایی قرار نگرفته است.

 

احمدی‌نژاد آمد و گفت که عده‌ای ۲۷ سال در این کشور خوردند و بردند و دزدیدند

ما شاهد بودیم یک نفر آمد و گفت که عده‌ای ۲۷ سال در این کشور خوردند و بردند و دزدیدند و بعد هم خود این فرد مدعی تبدیل به رییس مملکت شد اما کسی نگفت حالا که رییس‌جمهور شدی، بیا این‌هایی که گفتی را به دادگاه ارائه کن که این افراد را محاکمه کنند.

 

کسانی که زمانی از احمدی‌نژاد تمجید کردند، باید پاسخگو باشند

چرا نگفتند؟ چرا از احمدی‌نژاد همان زمان خواسته نشد که مستنداتش را به دادگاه بدهد؟!

این را باید از همان کسانی بپرس که این حرف‌ها را زدند و از احمدی‌نژاد تمجید کردند و بعد هم نخواستند مدعیاتش را اثبات کند.

 

چه کسانی بودند؟ شما که می‌دانید بگویید چه کسانی آن زمان درقبال رفتار احمدی‌نژاد سکوت کردند؟

شما که خودتان می‌دانید. اصلاً همه رسانه‌ها! بروید از خودتان بپرسید چرا این همه سال از احمدی‌نژاد و رفتارش تعریف و تمجید کردید!

 

هرکس روند پیشرفت احمدی‌نژاد را تایید کرده، مقصر است

رسانه‌های بسیاری به‌خاطر انتقاداتشان علیه احمدی‌نژاد مورد برخورد قرار گرفته و تعطیل شدند. جنابعالی در نمایشگاه مطبوعات سال گذشته هم وقتی میهمان غرفه ایلنا بودید، همین مسئله را مطرح کردید، درحالی که خبرگزاری کار یک سال در دولت احمدی‌نژاد در توقیف بود. همان‌طور که می‌دانید آن زمان با رسانه‌های منتقد برخورد قهری صورت می‌گرفت.

 

شما تعطیل شدید اما بسیاری از رسانه‌ها هم سکوت کردند. هر کس که این روند را تایید کرده، مقصر است و شما می‌توانید به‌عنوان خبرنگار اسامی این افراد را احصاء و منتشر کنید.

 

اگر با احمدی‌نژاد برخورد کنند، یک مشکل است و اگر نه، مشکلی بدتر

امکان برخورد قضایی با شخص احمدی‌نژاد وجود دارد؟

 

به هر حال اگر برخورد کنند، یک مشکل است و اگر برخورد نکنند هم مشکلی بدتر پیش خواهد آمد.

درصورت برخورد با احمدی‌نژاد چه مشکلی وجود دارد؟

این‌که بسیار روشن است. ببینید در همین جامعه و نزد همین افکار عمومی، کسی که رییس‌جمهور مملکت بوده را مورد تمجید قرار داده و گفتیم اصلاً مشابه او نیامده و نماینده امام زمان (عج) است و پول‌هایی هم که به مردم می‌داده، از آن امام زمان (عج) بوده است. حال همین فرد را بگیریم و به زندان بیاندازیم، مشکلی پیش نخواهد آمد؟! آیا مردم نمی‌گویند شما چطور نتوانستید این آدم را بشناسید!

 

بسیاری از حرف‌هایی که احمدی‌نژاد می‌زند، حرف مردم است

با این حساب، نگرانی از پایگاه اجتماعی حامی احمدی‌نژاد سبب این عدم برخورد نیست؟

آن هم موضوع دیگری است و سر جای خود حائز اهمیت است. به هر حال بعضی از مردم از احمدی‌نژاد خوششان می‌آید و بسیاری از حرف‌هایی که می‌زند نیز حرف همین مردم است. در نتیجه اگر برخوردی صورت گیرد، مردم می‌گویند چون احمدی‌نژاد حرف ما را می‌زد، او را گرفته‌اند.

 

عدالت یعنی تفاوتی میان قومیت، جنسیت، دین و مذهب افراد قائل نشویم

آیا این دلیلی قانع کننده برای عدم اجرای عدالت است؟

ما اگر عدالت را اجرا می‌کردیم، به اینجا نمی‌رسیدیم. عدالت این نیست که فقط در مورد یک فرد و یک موضوع اقدام کنیم. عدالت یعنی در جامعه‌ای که زندگی می‌کنیم، بین قومیت، جنسیت، دین و مذهب افراد تفاوت قائل نشویم و به‌دنبال توسعه هماهنگ و پایدار باشیم. آیا ما چنین کرده‌ایم؟!

 

نظر خودتان به‌عنوان یکی از مسئولان کشور چیست؟!

شما (رسانه‌ها) هم آن‌چنان که باید به ما گوشزد نکردید. ما همه در یک کشتی نشسته‌ایم. اگر کسی بگوید دیگری نکرده، او هم می‌گوید نفر سوم کوتاهی کرده است. هر کس باید در حد توانش آن‌چه می‌تواند انجام دهد.

 

 

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش