دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۵:۳۶ - ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۶۲۸۹
مجلس

غلامرضا حیدری: بازگشت تحريم‌ها برای عده‌ای «سود» دارد

غلامرضا حیدری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام، شاهد واکنش‌های زیادی در داخل و خارج از کشور بودیم. کشورهای اروپایی و دیگر طرف‌های برجام ضمن محکوم کردن عملکرد ترامپ در خروج از برجام برحفظ این معاهده بدون آمریکا تاکید داشتند اما در این میان عهدشکنی آمریکا خوشحالی صهیونیست‌ها و متحدان عرب منطقه‌ای آنان را در پی داشت و در داخل نیز دلواپسان نتوانستند خوشحالی خود را از این موضوع پنهان سازند. البته جریان دلواپس که همواره منافع خود را بر منافع و مصالح ملی ارجح می‌بینید، در طول این چند سال از هرگونه کارشکنی و مانع تراشی در راه دولت و ملت کوتاهی نکرده و تمام سعی خود را در جهت بی‌اثر کردن سیاست‌‌های تنش‌زدایی دولت به‌کار برده است. رفتارهای این گروه دلواپس نه تنها در عرصه سیاست خارجی بلکه در عرصه داخلی نیز بر خلاف مصالح ملی بوده است. کما اینکه در ماجرای استعفای شهردار تهران و فشارهای وارده بر شورای شهر تهران رد پای دلواپسان همیشه دیده شده است.

 

پیرامون این موضوع آرمان با غلامرضا حیدری نماینده مردم تهران در مجلس شورا به گفت‌و‌گو پرداخته که در ادامه می‌خوانید.

 

پس از خروج آمریکا از برجام شاهد واکنش‌های زیادی از طرف سیاستمداران داخلی و خارجی نسبت به این اقدام ترامپ بودیم. در این میان و در زمانی که اجماع جهانی در محکومیت ترامپ به وجود آمده بود شاهد رفتارهایی در مجلس بودیم که اذهان جهان را از عملکرد آمریکا به داخل ایران منحرف کرد. ارزیابی خودتان را پیرامون این موضوع بیان کنید.

برجام یک معاهده بین‌المللی است که تصویب و تایید شورای امنیت سازمان ملل را نیز دارد و اینکه ترامپ به صورت یکطرفه از آن خارج شده به طور قطع یک عمل مغایر با قوانین بین‌المللی مرتکب شده است. البته نقض معاهدات بین‌المللی توسط آمریکا تازگی ندارد کما اینکه در سال‌های گذشته این کشور از معاهده کیوتو و اخیرا نیز از معاهده پاریس خارج شد و از نگاه جهانیان اینگونه رفتارهای خلاف عرف بین‌الملل در شأن مردم آمریکا نبوده است و باعث تنزل بیشتر جایگاه ایالات متحده در اذهان عمومی جهانیان می‌شود. به طور قطع رفتارهای ترامپ موجب سرشکستی مردم آمریکا شده کما اینکه حزب دموکرات و بسیاری از شخصیت‌های سیاسی آمریکا از جمله اوباما رئیس جمهور سابق و جان کری وزیر امورخارجه سابق این کشور در بیانیه‌هایی رفتار ترامپ را برخلاف مصالح ملی آمریکا قلمداد کردند. از طرف دیگر رهبران اروپا، روسیه و چین به عنوان دیگر طرف‌های برجام به شدت رفتار ترامپ را محکوم کردند و بر حفظ برجام بدون آمریکا تاکید داشتند. واکنش‌های جهانی به این رفتار عهدشکنانه آمریکا حکایت از آن دارد که نه تنها اذهان عمومی جهان رفتار ترامپ را تایید نمی‌کند بلکه آن را محکوم نیز می‌کند. همزمان با چنین رویدادهایی در کمال تاسف برخی از همکاران ما در مجلس در اقدامی هیجانی پرچم آمریکا را آتش زدند و این کار در شرایط فعلی و از لحاظ تبلیغاتی به طور کامل در جهت اهداف تندروهای آمریکا انجام شد. تمام سعی و تلاش ترامپ و تندروهای آمریکا در طول این مدت بر آن بود تا به ملت آمریکا تلقین کنند که ایران نه تنها با دولتمردان آمریکا بلکه با ملت آمریکا دشمنی دارد و تهدیدی برای تمامیت ارضی آمریکا محسوب می‌شود. پرچم هر کشوری به عنوان نماد ملی جایگاه ویژه‌ای در میان ملت‌ها دارد و آتش زدن پرچم یک کشور توهین به همه مردم یک کشور محسوب می‌شود. در واقع هیچ کسی منکر دشمنی سیاستمداران آمریکا با ملت ما نیست اما باید تفاوت زیادی بین رفتارهای دولتمردان و ملت آمریکا قائل شد. بنابراین اتفاقی که در روز چهارشنبه در مجلس رخ داد در شأن خانه ملت و در شأن نمایندگان مجلس نبود. البته این رفتارها مربوط به اقلیتی است که پیش از این نیز چنین حرکاتی از خود نشان داده بودند و همیشه فریادشان بلند بوده است. حرکت اقلیت مجلس در آتش زدن پرچم آمریکا شباهت زیادی داشت به حمله مشکوکی که به سفارت عربستان صورت گرفت. آن زمان نیز درست در یک برهه حساس که افکار عمومی با ما همراه بود، این اتفاق رخ داد و موجب شد دشمنان کشور از این حادثه بیشترین بهره‌برداری را انجام دهند. این بار نیز در زمانی که کشورهای جهان رفتار آمریکا را نکوهش می‌کردند، با انعکاس تصاویر آتش زدن پرچم آمریکا در مجلس، اذهان جهانیان تحت تاثیر قرار گرفت و دشمنان از این رفتار استفاده تبلیغاتی فراوانی کردند. چنین رخدادهای مشکوک که به ضرر منافع ملت ما تمام می‌شود به طور کلی دارای پشت‌پرده‌ای است و امیدواریم خدای ناکرده پشت این قضایا یک خط مشکوک متصل به خارج از کشور نباشد.

 

به نظر شما اینگونه حرکات که برخلاف منافع و مصالح ملی است و بازتاب منفی در عرصه بین‌المللی خواهد داشت، از روی ناآگاهی و یا هدفمند و برنامه‌ریزی شده صورت می‌گیرد؟

امیدواریم که حرکت‌های هیجانی مانند آتش زدن پرچم آمریکا در مجلس از روی نا‌آگاهی باشد چرا که چنین رفتارهایی تنها به سود استکبار، صهیونیست‌ها و دشمنان ملت ایران خواهد بود و مسببان این حوادث غیر مستقیم در جهت منافع دشمنان دست به چنین رفتارهایی می‌زنند. آتش زدن برجام کار درستی نبود و کسانی که مدعی تبعیت از رهبر انقلاب هستند در واقع با رفتار خود به سندی جسارت و بی‌حرمتی کردند که مورد تصویب رهبر انقلاب قرار گرفته بود. بنابراین در خوش‌بینانه‌‌ترین حالت می‌توان از رفتارهای اقلیت پرهیاهوی مجلس این نتیجه را گرفت که عملکرد آنان از روی نا‌آگاهی صورت گرفته است. تمام مذاکرات برجام با نظر مستقیم رهبر انقلاب صورت گرفته و وزیر امور خارجه تنها مجری اوامر رهبری در برجام بوده و جایگاه تصمیم‌گیرنده و یا سیاستگذار نداشته است. بر همین اساس نیز این اقدامات صورت گرفته در مجلس مورد تایید افکار عمومی نیز قرار نگرفت و واکنش‌های منفی جامعه را با خود به همراه داشت. مساله‌ای که باید به آن نیز در این خصوص اشاره داشت رفتار رئیس مجلس در برخورد با این رویداد است. نمی‌توان قضاوت کرد که آقای لاریجانی در جریان این قضایا بودند یا نه اما این انتقاد بر ایشان وارد است که نباید اجازه چنین رفتارهایی را در مجلس می‌دادند که برخلاف منافع و مصالح ملی و در جهت اهداف تبلیغاتی دشمنان قرار دارد. کمترین انتظاری که می‌توان از ریاست مجلس داشت، اعتراض و انتقاد وی به این رفتار بود و نباید ایشان به سادگی از کنار اینگونه حرکت‌ها بگذرند. همصدایی دلواپسان با نتانیاهو، صهیونیست‌ها و سعودی‌ها در چنین رفتارهایی به طور کامل واضح است، اما اینکه آیا این همصدایی و همراهی دلواپسان برنامه‌ریزی شده و هماهنگ با جریان‌های معاند خارج از کشور باشد، نمی‌توان قضاوت کرد و باید دستگاه‌های اطلاعاتی کشور این مساله را پیگیری کنند. با توجه به مساله نفوذ که مورد تاکید رهبر انقلاب نیز بوده، دستگاه‌های اطلاعاتی نباید ساده از کنار این قضیه بگذرند و با حساسیت ویژه‌ای این مورد را پیگیری کنند. از جهت دیگر در چند سال اخیر و به خصوص در طول مدتی که کشور با تحریم‌های ظالمانه‌ای دست‌ به گریبان بود، ما با یک پدیده نوظهور مواجه شدیم و آن پدیده تکنولوژی دور زدن تحریم‌ها بود. در سایه دور زدن تحریم‌ها با نوعی غارتگری و چپاول بیت‌المال و سرمایه‌های کشور روبه‌رو شدیم که از دل آن افرادی همچون خاوری و بابک زنجانی بیرون آمدند. این دو نفر تنها عنصر ناچیزی در فسادهای اقتصادی مبتنی بر دور زدن تحریم‌ها بودند و چه بسا افراد زیادی که از وضعیت تحریمی کشور به سودهای کلانی رسیدند. در حال حاضر نیز پرونده برخی از آنان در محاکم قضائی باز است و عده زیادی نیز همچنان آزادانه و در سایه امنیت بوده و منتظر فراهم شدن فرصتی دوباره برای چپاول ملت هستند. بر همین اساس مردم از دستگاه‌های اطلاعاتی انتظار دارند تا با کاسبان تحریم بدون درنظر داشتن جایگاه و وابستگی آنان به افراد خاص، برخورد قاطع داشته باشند و اجازه ندهند عده‌ای با سوء استفاده از شرایط تحمیلی به کشور، سرمایه‌های ملی را تصاحب کنند.

 

ارزیابی شما از عملکرد مجلس شورا پیرامون برجام چیست و آیا مجلس برنامه‌ای ویژه در همراهی با دولت در نظر دارد؟

در مجموع عملکرد مجلس در موضوع برجام، عملکرد مثبتی بوده است. مجلس نهم به‌رغم فراز و نشیب‌های فراوان برجام را تصویب کرد و مجلس دهم نیز در راستای رفع موانع موجود به تصویب قانون مبارزه با پولشویی اقدام کرد که کار بزرگی بود چرا که برخی موانع و تنگناهای بانکی کشور در عرصه بین‌المللی به دلیل نبود این قانون به وجود آمده بود. بر همین اساس می‌توان گفت فضای عمومی مجلس با دولت و منافع ملی همراه است و هرجایی که لازم باشد و نیاز به مصوبه مجلس وجود داشته باشد، مجلس همراه دولت خواهد بود.

 

برخی سخنرانان در تریبون‌های مهم اظهاراتی داشتند مبنی بر اینکه تصویب قانون پولشویی در مجلس خیانت است و بر خلاف سیاست‌های کلی نظام است. نظرتان را در این خصوص بفرمایید؟

ما امیدواریم کسانی که در این موضوع تاثیرگذار هستند، به اهمیت سخنرانی از تریبون‌های موثر واقف باشند و در صورت لزوم بزرگان چارچوبی برای آن مشخص کنند. ما در بحث قانونگذاری ابتدا سیاست‌های کلان ابلاغ‌ شده از طرف رهبر انقلاب را داریم و در مرحله بعد سیاست‌های کلی اعلام شده از طرف دولت که مجلس بر اساس این سیاست‌ها و در چارچوب این ابلاغیه‌ها به بررسی قوانین می‌پردازد. بر همین اساس انتظار می‌رود شورای عالی سیاستگذاری در موضوع سخنرانان با هماهنگی بیشتری در جهت سیاست‌های کلان داشته باشد و نسبت به توجیه آنها اقدام کند. گاه در مواردی دیده می‌شود که سخنان برخی از خطبا با سیاست‌های کلی نظام انطباق ندارد و می‌توان گفت محصول چنین رویکردی کاهش چشمگیر حضور مستمعان است. سخنران باید به این مساله توجه داشته باشد که این تریبون مقدس است و باید نسبت به حفظ حرمت جایگاه آن اهمیت ویژه قائل شد. بر همین اساس لازم و ضروری است در جهت حفظ انسجام ملی و کاهش آسیب‌های اجتماعی و جلوگیری از بی‌اعتمادی عمومی، چارچوبی بر اساس توصیه‌های رهبر انقلاب تعیین شود تا شاهد برخی رفتارها و گفتارهای متناقض با سیاست‌های کلی نظام و بر خلاف منافع و مصالح ملی از هیچ تریبونی نباشیم.

 

در ماه‌های اخیر انتقادهای زیادی نسبت به عملکرد فراکسیون امید در مجلس مطرح شده است. چندی پیش نیز آقای عارف در سخنانی از افرادی سخن گفتند که با لیست امید وارد مجلس شدند اما پس از ورود به مجلس به گونه‌ای دیگر رفتار کردند. نظر شما در این باره چیست؟

این مطلب در گذشته نیز مطرح شده است. در کمال تاسف برخی از نمایندگان با مناسب دیدن جایگاه اصلاحات در میان مردم در زمان انتخابات در لیست امید قرار گرفتند اما بعد از آنکه وارد مجلس شدند نه تنها به فراکسیون امید وفادار نبودند بلکه برخی از آنان موجب تضعیف فراکسیون امید نیز شدند. جدا از این واقعیت که این رفتار از نظر عمومی بسیار غیراخلاقی و غیر حرفه‌ای است از لحاظ سیاسی نیز بزرگ‌ترین لطمه را به خود این اشخاص در آینده وارد می‌کند و باعث مرگ زودرس سیاسی این افراد می‌شود. با چنین رفتارهای دوگانه و فرصت‌طلبانه‌ای به طور قطع هیچ گروه و جریان سیاسی کمترین سرمایه‌گذاری روی این افراد در آینده نخواهد کرد و آنان هرگز مورد اعتماد عموم قرار نخواهند گرفت. از نظر عمومی افرادی از این دست دچار دوگانگی شخصیتی هستند و در عرصه سیاست هیچ جایگاهی نخواهند داشت.

 

با توجه به این موضوع که شورای شهر تهران نمایندگان جریان اصلاحات شناخته می‌شوند و کارکرد آنان در این شورا به پای این جریان سیاسی گذاشته می‌شود‌، عملکرد شورای شهر تهران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اگر بخواهیم نسبت به عملکرد شورای شهر یک ارزیابی کلی داشته باشیم باید گفت شورای شهر تهران در طول این مدت وحدت و همدلی را از خود به نمایش گذاشت. شورای شهر تهران در ۲ ماه گذشته با تمام قدرت از شهرداری و جایگاه شهرداری تهران دفاع کرد. برخی انتقاداتی نسبت به انتخاب آقای نجفی توسط این شورا مطرح می‌کنند. اگر منتقدان کمی انصاف به خرج دهند متوجه می‌شوند که انتخاب آقای نجفی توسط شورای شهر یک انتخاب خوب و کارشناسی شده بود. آقای نجفی یک شخصیت تحصیل‌کرده و فارغ التحصیل دانشگاه شریف هستند که از اول انقلاب مسئولیت‌های زیادی در عرصه مدیریتی داشته‌اند. نجفی در مسئولیت‌های خود در طول این سال‌ها به عنوان وزیر، معاون رئیس جمهور، مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه موفق ظاهر شده بود و در طول مدت کوتاهی که به عنوان شهردار تهران در خدمت مردم بود توانست اقدامات خوبی از خود نشان دهد و می‌توان گفت کسانی که به اشکال مختلف باعث شدند او نتواند به عنوان شهردار تهران ادامه خدمت دهد در واقع خیانت بزرگی به مردم تهران کردند. در مدتی که نجفی شهردار بود جریان‌سازی‌های زیادی را علیه او شاهد بودیم و گاهی دخالت افراد غیر مسئول عرصه را بر شهرداری و شورای شهر تنگ کرد و موجب استعفای نجفی شد. در مقابل شورای شهر تهران نشان داد با یک سیاست دقیق نه تنها تحت تاثیر اهرم‌های فشار قرار نمی‌گیرد بلکه با طی نمودن یک روند دموکراتیک و در چارچوب شایسته‌سالاری و دور از شتاب‌زدگی به بررسی گزینه‌های معرفی شده پرداخت و در نهایت توانست یک گزینه برتر را به عنوان شهردار معرفی کند. آقای افشانی که به عنوان شهردار تهران انتخاب شده‌اند کارنامه‌ای موفق در مدیریت خود دارند و ما امیدواریم که وی به عنوان شهردار تهران با تمام ظرفیت‌های موجود در خدمت شهروندان باشد. انتخاب آقای افشانی با رأی قاطع اعضای شورای شهر حکایت از اجماع کلی این شورا در انتخاب شهردار دارد. این یک سرمایه با ارزش برای آقای افشانی محسوب می‌شود که با چنین رأی خوبی به عنوان شهردار انتخاب شده وباید قدر این سرمایه را به خوبی بداند و در حفظ آن کوشا بوده و در حل مشکلات و معضلاتی که کلانشهر تهران با آن درگیر است تلاش فراوانی داشته باشد.

 

چه انتظاری می‌توان از شهردار جدید تهران داشت و او چه اولویت‌هایی را باید در مدیریت شهر تهران در نظر داشته باشد؟

در حال حاضر تهران با مشکلات فراوانی همچون آلودگی هوا، ترافیک و معضل بزرگ شهرفروشی مواجه است که شهردار باید نسبت بر برطرف نمودن این معضلات اقدام کند اما مهم‌ترین مساله شهر تهران بحث حمل و نقل و توسعه خطوط ریلی است که می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی و مشکل ترافیک داشته باشد. تهران امروز نیازمند یک تحول بزرگ در امر حمل و نقل و ترافیک است و باید نسبت به بهره‌برداری از تکنولوژی روز حمل و نقل اقدام شود. به عنوان نماینده تهران و یکی از شهروندان این انتظار را از افشانی دارم که با تدبیر و تامل پیش برود و ضمن حفظ ساختار فعلی مدیریت شهرداری برای تسلط بر اوضاع این سازمان، پیگیر روند شفاف‌سازی و مبارزه با فساد بوده و اجازه ندهد روند فسادخیز گذشته و شهرفروشی نامشروعی که در یک دوره طولانی وجود داشت ادامه یابد و در پی منافع پایدار برای سامان‌بخشی به شهر تهران باشد.

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
دقيقا درسته. ي سري سواستفاده كننده و كينه توز وجود دارند كه با رفتارهاي غلط خودشون به پايه هاي نظام هم آسيب مي زنند و اعتماد مردم را نسبت به نظام در همه ابعاد كم مي كنند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش