به گزارش سرپوش و به نقل از مرکز پژوهش های مجلس، نتایج یک پژوهش که از سوی مجلس شورای اسلامی انجام شده است نشان می دهد که تعریف عرفی از حجاب بر تعریف شرعی آن پیشی گرفته و بیشتر افراد تلقی عرفی از حجاب دارند.
در این گزارش که مرکز پژوهش های مجلس انجام داده است ضمن اشاره به اینکه تنها ۳۵ - ۴۵ درصد افراد موافق مداخله کنونی و ورود دولت به مساله حجاب هستند، مینویسد: نتایج نشان می دهد دامنه ۶۰ تا ۷۰ درصدی از زنان جامعه در گروه محجبه های عرفی (بدحجاب با تعریف شرعی) قرار دارند که از این میان ۱۰-۱۵ درصد در وضعیت حاد و یا به عبارتی بدحجاب هنجارشکن بوده و سایر افراد در گروهی هستند که میتوان آنها را دارای حجاب عرفی و یا بدحجاب معمولی تلقی کرد.
۳۰ تا ۴۰ درصد از زنان نیز در گروه باحجاب ها قرار دارند که از این میان حدود ۱۳درصد به صورت سنتی حجاب خود را رعایت می کنند و مابقی زنان باحجاب از شیوه های جدیدِ حجاب، از قبیل چادرملی و... استفاده می کنند. بنابراین نزدیک به ۷۰ درصد از زنان جامعه در قشر خاکستری قرار دارند.
همچنین در این گزارش به رابطه تحصیلات و حجاب نیز پرداخته است. در بخشی از گزارش آمده است: «تحصیلات» رابطه معنادار و مثبتی با بدپوششی زنان دارد و با افزایش تحصیلات میزان حجاب زنان کاهش می یابد.
نتایج تغییرات پوششی در «مشاغل متفاوت» نشان می دهد که ۳ گروه از افراد، یعنی زنان بیکار، محصلها و کارمندان شرکتهای خصوصی جزء گروههای آسیب دار هستند؛ در میان شاغلان نیز کارمندهای شرکتهای خصوصی، بازاریها، کارگران و فعالان رسانه ای بیشترین آمار بدپوششی را دارند.
بررسی رابطه «وضعیت تأهل» و میزان حجاب نشان می دهد، متغیر تأهل تأثیر قابل ملاحظه ای در تغییرات پوششی زنان جامعه ندارد و اختلاف بین زنان مجرد و متأهل بدحجاب جامعه، تقریباً ۱۰ درصد است.
مرکز پژوهشهای مجلس همچنین با اشاره به اینکه با افزایش مصرف محصولات سينمایی بدپوششی زنان نيز تشدید میشود، میافزاید: در كمترین ميزان بدپوششی ۵۴/۸ درصد از زنان قرار دارند كه اصلا به سينما نمیروند و در بيشترین حالت ۸۱/۸ درصد زنان بدپوشش هستند و هر هفته به سينما میروند.
- 17
- 4