دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۴:۲۵ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۵۳۲۳
مجلس

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس عنوان کرد

احتمال استیضاح وزیر صمت برای وضعیت قیمت‌ خودرو/ ضربه شدید دولت در ۵ سال گذشته به دانشگاه فرهنگیان

محمدمهدی زاهدی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با انتقاد شدید از افزایش قیمت‌های خودروهای داخلی از جمله پراید گفت: از وزیر صمت مجدانه خواستیم که این مسئله را رسیدگی کند و اگر به نتیجه نرسند احتمال دارد که وزیر به خاطر این موضوع استیضاح شود.

به گزارش فارس، محمدمهدی زاهدی پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: چند ماهی است که قوه قضائیه در برخورد با مفاسد پای کار آمده و امیدواریم روندی که شروع کرده ادامه دهد، اما از دولتمردان آنچه را انتظار داشتیم انجام نداند از جمله افسارگسیختگی که در حوزه قیمت‌ها شاهد هستیم.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان داشت: بسیاری از محصولاتی که ۱۰۰ درصد تولید داخلی هستند با قیمت‌های بسیار گزاف به دست مردم می‌رسند و بازدیدی که اخیرا با اتاق اصناف از بازار کرمان داشتیم، هم بازاری ما ناراحت است و هم مردم گلایه دارند.

 

زاهدی ادامه داد: مردم گمان می‌کنند بازاریان گران می‌فروشند و بازاریان عنوان می‌کنند که قیمت کالاها افزایش یافته و اصلا روی انها کنترل و نظارتی نیست.

 

وی عنوان کرد: دولت باید در این زمینه محکم پای کار بیاید و نظارت و کنترل داشته باشد، نمی‌شود اینگونه با مردم بازی کرد در حالی که مردم همیشه در صحنه هستند و برای نظام سنگ تمام گذاشتند.

 

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: ما مجلسی‌ها هم به جای سیاسی‌کاری و سیاسی‌بازی باید حوزه نظارتمان را بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی قوی کنیم که یقینا خیلی از مسائل و مشکلات کاهش پیدا می‌کند، اما مجلس آنچه انتظار داریم نیست.

 

باید قبول کنیم که ما به معین‌های اقتصادی امتیاز نمی‌دهیم

زاهدی در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه فعالیت معین‌های اقتصادی در استان کرمان گفت: جای رزم‌حسینی استاندار سابق کرمان که فردی خلاق و نوآور بود در استان کرمان خالی است.

 

وی افزود: در حوزه شهرستان‌های کرمان و راور معین‌های اقتصادی فعال هستند و در چترود به دلیل اینکه هنوز فولاد بوتیا به ثمر س فعال نشده‌اند، اما امیدواریم تا انتهای سال آینده فولاد بوتیا به نتیجه برسد و ما اثربخشی آن را ببینیم.

 

زاهدی عنوان کرد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در شهرستان راور پای کار است و قول دادند تا پایان سال مشکلات را حل کنند، ضمن اینکه رصد مباحث را برای رفع مشکلات داریم.

 

وی خاطرنشان کرد: باید قبول کنیم که ما به معین‌های اقتصادی امتیاز نمی‌دهیم، بلکه از آنها امتیاز می‌گیریم و باید از آنها تشکر داشت که پای کار آمده‌اند.

 

زاهدی بیان کرد: قبول کنیم که اگر به اطراف کرمان و شهرهای کوچک برسیم، فشار روی کرمان برداشته می‌شود، بسیاری از این حاشیه‌نشینی‌های شهر کرمان از اطراف آمده‌اند، چون نتوانستیم امکانات را به اطراف ببریم.

 

پیگیری املاک و زمین‌های درآمدی بنیاد قدس

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس در خصوص فعالیت بنیاد قدس عنوان کرد: این بنیاد قبل از انقلاب اسلامی، املاک و زمین‌های درآمدی زیادی را برای امور فرهنگی آموزشی پیش‌بینی کرده بودند که بعد از انقلاب به حکم شورای انقلاب مصادره شد و در حکم مصادره عنوان شده که به وزارت آموزش و پرورش جهت فعالیت‌های آموزشی و توسعه فضاهای عمرانی آموزش و پرورش داده شود.

 

زاهدی ادامه داد: بنیاد قدس در کرمان در اختیار جمعی به عنوان متولی خارج از سیستم آموزش و پرورش قرار می‌گیرد و از آن زمان از دست آموزش و پرورش بیرون می‌آید.

 

وی خاطرنشان کرد: ما هیچ آمار دقیق و درستی از اینکه این املاک چگونه فروش رفته و کجا مزایده آن برگزار شده نداریم و حتی گزارشاتی داریم که بخشی از آنها به افراد خاص فروخته شده است.

 

زاهدی افزود: از بازرسی کل کشور و وزارت آموزش و پرورش درخواست کردیم به این مسئله وارد شوند و پیگیری این مسئله هم از سوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به عهده بنده گذاشته شده است.

 

احتمال استیضاح وزیر صمت برای قیمت‌های نابهنجار خودروها

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی همچنین به مسئله واردات خودروهای خارجی و خودروهای داخلی پرداخت و گفت: نمایندگی‌های خودرو در استان‌ها کاره‌ای نیستند، شرکت‌های بزرگی مانند پارس خودرو، ایران خودرو، بهمن خودرو، کرمان خودرو و ... باید پاسخگوی مردم باشند که پیش فروش داشته و قرارداد با مردم بسته‌اند.

 

وی ادامه داد: یکی از مطالبات ما از وزیر کنونی صنعت، معدن و تجارت برای حضور این مسئولیت این بود که وقت زیادی را برای خودروسازی‌ها بگذارد و مسائل را بررسی و حل کند.

 

زاهدی تصریح کرد: بعضی از خودروها از جمله پراید ۹۵ درصد قطعات آنها ساخت داخل است، نمی‌شود به خاطر یک قطعه کوچک قیمت را دو تا سه برابر کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: از وزیر صمت مجدانه خواستیم که این مسئله را رسیدگی کند و اگر به نتیجه نرسند احتمال دارد که وزیر به خاطر این موضوع استیضاح شود، اما امیدواریم بتواند بر خودروسازی‌ها مسلط شود و وضعیت  نابهنجار قیمت‌ها را برگیرد، ضمن اینکه باید برای خودروهای خارجی هم ساماندهی صورت گیرد.

 

بسیاری از فسادها به دلیل این است که نظام حزبی نداریم

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از پاسخ به سوالات خبرنگاران در ارتباط با انتخابات گفت: نظام انتخاباتی ما از ناکارآمدترین نظام‌های انتخابی در دنیا است، باید قبول کنیم هیچ جای دنیا اینگونه بی‌حساب و کتاب نیست.

 

وی اظهار داشت: در کشورهایی مانند عراق و حتی افغانستان که سال‌ها درگیر جنگ است، نظام حزبی دارند و احزاب قوی وارد انتخابات می‌شوند، اما چرا در کشور ما احزاب را در انتخابات کنار گذاشتیم.

 

زاهدی افزود: بسیاری از فسادهایی که در کشور ایجاد شده به دلیل این است که نظام حزبی نداریم و به احزاب بها ندادیم و نتیجه این می‌شود که در یک شهر برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی بیش از ۳۰۰ نفر ثبت‌نام می‌کنند و فردی که یک روز سابقه کار نداشته الان نماینده مجلس است.

 

وی ابراز داشت: مجلس شورای اسلامی ریل‌گذار است و قطار اجرایی کشور باید روی این ریل سوار شود، اگر ریل‌گذاری دقیق و با برنامه‌ نباشد، نمی‌توان کشور را نجات داد و نتیجه آن می‌شود مانند اکنون که سه گروه در مجلس هستند اما هیچ کدام اکثریت را ندارند، بنابراین نطارتی که باید در مجلس انجام نمی‌شود.

 

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: در توسعه استان همه گروه‌های سیاسی با هم متفق هستند که باید دست در دست هم دهند.

 

وی در پاسخ به این سوال که نماینده‌ها سهم‌خواهی در انتصابات استانی دارند، بیان کرد: از طرف شخص من چنین مسئله‌ای وجود ندارد، اما بعضا نماینگان فکر می‌کنند که اگر عوامل خودشان را در جایی پست دهند، موجب رای‌سازی برای آنها می‌شود در حالی که با ناکارآمدی فرد موجب ریزش رای می‌شوند.

 

دولت در ۵ سال گذشته ضربه شدیدی به دانشگاه فرهنگیان زد

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ارتباط با افزایش مدارس غیردولتی ابراز داشت: در برنامه ششم توسعه فقط یک بند برای آموزش و پرورش و واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی عنوان شده است، اما دولت در لایحه بودجه ۹۸، واگذاری مدارس دولتی را سالی ۱۰ درصد عنوان کرده است.

 

وی عنوان کرد: اینکه مقابله با بخش خصوصی داشته باشیم هم درست نیست، اگر بخش خصوصی سرمایه‌گذاری کند و مورد استقبال مردم هم قرار گیرد، هیچ جای اعتراض و نگرانی نیست، اما شرط اصلی این است که دولت در مدارس خودش کوتاهی نکند.

 

زاهدی افزود: باید کیفیت مدارس دولتی بیش از جاهای دیگر باشد و همه افتخار کنند که وارد مدرسه دولتی می‌شوند، مخالف مدارس غیردولتی نیستیم اما دولت را هم بر این امر تشویق نمی‌کنیم و حتی مقابل آنها هم ایستاده‌ایم که اینگونه نباشد که به دست خودمان مدارس دولتی را تعطیل کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: دولت در پنج سال گذشته ضربه شدیدی به دانشگاه فرهنگیان زد و هر سال تعداد دانشجویانش را کم کرد که معلم برای مدارس دولتی کمتر تربیت شود و این از مباحث چالشی ما با وزاری آموزش و پرورش بود که دانشگاه فرهنگیان باید قوی شود تا مدارس دولتی خودمان را قوی کنیم.

 

اروپایی‌ها ما را فریب دادند

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با FATF عنوان کرد: از رئیس جمهور و وزیر امور خارجه شفاف سوال پرسیدیم که یکی از مزایای آن را برای ما بگویید، اما وزیر امور خارجه به صراحت گفت که هیچ تضمینی در ارتباط با آن نمی‌دهیم.

 

وی ادامه داد: اروپایی‌ها ما را فریب دادند و ۹ ماه بحث بسته حمایت‌های مالی را مطرح کردند اما بعد دوباره مطرح کردند که به ازای دلار به شما دارو و غذا می‌دهیم.

 

لزوم روشن شدن حقایق شرکت پسته ایرانیان

زاهدی در خصوص شرکت پسته ایرانیان ابراز داشت: در سال ۸۴ استانداری کرمان تصمیم می‌گیرد که شرکت پسته‌ای به موازات شرکت پسته خاندان رفسنجانی ایجاد کند، لذا شرکت پسته ایرانیان را تشکیل می‌دهند.

 

وی ادامه داد: این شرکت وام کلانی را از بانک‌های استان می‌گیرد که پسته را از مردم با قیمت خوب خریداری و صادر کند و از محل فروش ارز بدهی بانک را بپردازد.

 

زاهدی افزود: این شرکت پسته را به چند کشور صادر می‌کند و بعد ادعا می‌شود برخی از این پسته‌ها خراب بوده و بیماری داشته و برگشت خورده‌اند و بخشی هم که به مکزیک و هنک‌کنگ صادر شده، طرف مقابل پول را پرداخت نکرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: مستنداتی داریم که نشان می‌دهد پول به ایران برگشته است، اما ادعای مسئولان شرکت این است که پولی برنگشته است.

 

زاهدی ادامه داد: بانک با شکایت درخواست مطالبات خود را می‌کند و املاکی متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری مس ضبط شود و در حقیقت پول از بیت‌المال برای بانک داده می‌شود.

 

وی عنوان کرد: در این مسئله یا اختلاس شده و یا کوتاهی صورت گرفته است و باید حقایق این مسئله روشن شود که با بیت‌المال بازی نشود.

 

۹ هزار میلیارد تومان وام‌های مشکوک الوصول در صندوق ذخیره فرهنگیان

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس در ارتباط با سایت نمایشگاهی کرمان گفت: ۵۰ درصد از سهام این سایت به شکل غیرقانونی به افرادی واگذار شده بدون اینکه آورده‌ای داشته باشند و در کنار اینکه گزارش‌هایی به ما رسیده که سوءاستفاده‌های مالی صورت گرفته است.

 

وی عنوان کرد: ما خواسته‌ایم که مسائل بررسی شود، مستنداتی هم در اختیار داریم که در اختیار نهادهای نظارتی قرار دادیم که بر اساس آن کار کنند و اگر اختلاس و سوءاستفاده‌ای شده برخورد شود.

 

زاهدی اظهار داشت: با خود متعهد شده‌ایم که در مبارزه با فساد در هر جایی که وجود داشته باشد، کوتاهی نکنم، حال مربوط به هر شخصی و در هر مقامی باشد.

 

وی افزود: در سطح ملی چند کار مهم را انجام دادیم که یکی سوء‌استفاده‌های مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان است، فقط در بانک سرمایه ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان وام گرفته شده که بیش از ۹ هزار میلیارد تومان آن وام‌های مشکوک الوصول است.

 

زاهدی ادامه داد: در خصوص حسین فریدون از رئیس قوه قضائیه درخوست کردیم که چرا محاکمه نمی‌شود و برادر جهانگیری را هم درخواست کردیم که محاکمه شود.

 

وی افزود: خواهش ما این است که دستگاه‌های نظارتی و قوه قضائیه بی‌رحمانه در این امر و مبارزه با فساد وارد شوند.

 

اجرای پروژه پتروشیمی کرمان از سال آینده

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در خصوص کارخانه پتروشیمی کرمان عنوان کرد: طی مذاکرات و پیگیری‌های صورت گرفته، ۱.۱ میلیارد دلار تسهیلات بانکی برای پتروشیمی کرمان قرار شد که پرداخت شود تا از سال آینده شاهد اجرای این پروژه باشیم.

 

وی افزود: البته پتروشیمی پروژه سنگینی و در حد ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است که چهار سال اجرای آن زمان می‌برد.

 

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
به نظر م هرچه زودتر وزیر استیضاح شودچون بازار را رها کرده
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش