حدود ۱۰ سال از اتفاقات سال ۸۸ میگذرد اما گویی برخی هنوز در همان فضا زندگی میکنند و با تحت فشار قرار دادن اصلاحطلبان هر روز موضوعات تکراری که مربوط به ۱۰ سال گذشته بوده است را مطرح کرده و تصورشان آن است که با این روش میتوانند در میان مردم برای خود جایگاهی ایجاد کنند اما مانند همیشه این تصورات با هیچ راهی جز آنکه اشتباهات خود را پذیرا باشند نمیتوانند اعتماد مردم را نسبت به خود جلب کنند.
برخی نهادهای قدرت کرسی دارند و از این کرسی به جای عبور مردم از شرایط سخت تنها به دنبال تسویه حسابهای سیاسی با رئیس دولت اصلاحات هستند، چرا که بارها و بارها به رئیس دولت اصلاحات توهین کردهاند و مدعی هستند که نباید هیچ شخصی با او ملاقات کند. این افراد گویی خود را قاضیالقضات میپندارند که برای هر شخص یا گروهی تصمیمگیری میکنند. در مقابل رئیس دولت اصلاحات همیشه مطرح میکند که «زندهباد مخالف من». یعنی باز هم مانند همیشه با آنها به روی خوش برخورد میکند و پاسخ بدی را تنها با خوبی میدهد.
رسانههای همسوی دلواپسان هم در ادامه مسیر این گروه تیترهای توهینآمیز علیه اصلاحات استفاده میکنند. روز گذشته میان نمایندگان فراکسیون امید و فراکسیون ولایی بحثهای لفظی درباره دیدار اعضای فراکسیون امید و رئیس دولت اصلاحات ایجاد شد. جرقه این بحث در صحن علنی روز گذشته خورده شد اما رسانههای همسو با دلواپسان به گونهای تیتر زدند که پایه و اساس این بحث را با لغت فتنه به اصلاحطلبان نسبت دهند. یکی از این رسانههای همسوی دلواپسان در تیتر خود نوشت: «تشنج در مجلس براي يك فتنهنمايي». باید به برخی از افراد در رسانهها این موضوع را تذکر داد که با این گونه تیترها تنها مردم را از خود دور خواهید کرد.
ماجرا از چه قرار بود؟
دلواپسان مجلس را از حالت عادی خارج کردند و به موضوعاتی پرداختند که تکراری است؛ موضوعاتی که در نهایت مشخص میشود در پشت پرده آن یک تسویه حساب سیاسی قرار دارد. روز گذشته محمدمهدی زاهدی از نمایندگان دلواپس مجلس در بخشی از نطق میان دستور خود اظهار داشت: دیدار جمعی از اهالی مجلس با فردی که به تعبیری در فتنه ۸۸ باقی بوده حمایت از طغیان است. امید و انتظار است که این نمایندگان مجلس منافع ملی را بر منافع گروهی و جناحی ارجح دانسته و همراهی لازم و کافی با آرمانهای امام عزیز و رهبری گرانقدر انقلاب داشته باشند ضمن آنکه از دستگاههای نظارتی انتظار اقدام مقتضی میرود.
در ادامه محمدعلی وکیلی به عنوان اولین تذکردهنده خطاب به زاهدی گفت: آقای زاهدی، خلاف منافع ملی آنجایی صورت گرفت که تنگنظری برخی، سرمایههای انسانی را به حاشیه برد. خلاف منافع ملی آنجایی صورت گرفت که رئیسجمهوری ۸ساله این کشور همچنان در گوشه و کنار کشور سخنرانی میکند و مرزهای رسمی کشور را زیر سوال برده است؛ نه رئیسجمهوری که سالها گوشهای نشسته و جز دعوت به وحدت کاری نمیکند. پس از آن برخی نمایندههای اصولگرا به جایگاه هیات رئیسه هجوم بردند.
مجتبی ذوالنوری میکروفون وکیلی را به سمت خود کشید تا سخنرانی کند، اما وکیلی این اجازه را به او نداد.ذوالنوری سپس به سمت صندلی مطهری رفت و از میکروفون مطهری فریاد میزد که از صبح تذکر اصل ۷۵ داریم اما نوبت ندادید. چرا به وکیلی اجازه دادید؟ تعداد نمایندگان در جایگاه هیات رئیسه لحظهبهلحظه رو به افزایش بود. در این هنگام کریمی قدوسی به سمت میکروفون وکیلی رفت و گفت: رئیس دولت اصلاحات این همه خون ریخته و فتنه کرده، همچنین مجتبی ذوالنوری در ادامه سخنان کریمی قدوسی، خطاب به وکیلی گفت: شما قسم خوردهاید که بیطرف باشید. اعتراضات بالا گرفت و ابطحی نماینده دیگر مجلس هم لب به اعتراض گشود.
گویی که فضای مجلس را با این حرکات تنها میخواستند متشنج کنند و اجازه اداره مجلس را به مطهری ندادند. پس از هیاهویی که اصولگرایان مجلس در صحن علنی بپا کردند، اصلاحطلبان مجلس سکوت را جایز ندانستند و به جایگاه هیات رئیسه رفتند. عبدالکریم حسینزاده عضو فراکسیون امید برای دقایقی با جواد کریمی قدوسی بحث کرد. علی مطهری، رئیس جلسه در واکنش به حواشی ایجاد شده، اظهار داشت: اخطار آقای وکیلی وارد بود. رئیس دولت اصلاحات ممنوعالملاقات نیست بلکه ممنوعالتصویر است که آن هم مبنای قانونی ندارد.
لطفا بنشینید سرجایتان. او از امیرآبادی خواست تا تذکرات شفاهی را ادامه دهد، اما هیچکدام از اعضای هیات رئیسه جز رئیس در صندلیشان حضور نداشتند. سخنان مطهری اعتراض برخی نمایندههای اصولگرا و محمدمهدی زاهدی را به دنبال داشت و مطهری تاکید کرد: مطلب روشن است آقای زاهدی. شما صحبتی کردید که تلویحا توهین به برخی از نمایندگان بود و آقای وکیلی هم جواب داد و تمام شد. در پایان این هجمههایی که دلواپسان در مجلس ایجاد کردند، اعضای فراکسیون امید به جایگاه هیات رئیسه آمده و از محمدعلی وکیلی تشکر کردند.
اصل ۷۵ اجرا شد
نماینده تهران در واکنش به حواشی روز گذشته در صحن علنی اظهار داشت: تعدادی از اعضای فراکسیون امید با رئیس دولت اصلاحات دیدار داشتند. این موضوع از طرف زاهدی، نماينده كرمان مورد اعتراض قرار گرفت، ولي نمایندگان رفتار زاهدی را توهین تلقی کردند. زیرا کلمات و صحبتهایی که ایراد شد، توهینآمیز بود. پروانه مافی افزود: نمایندگان هم در واکنش به سخنان توهینآمیز او اصل ۷۵ را متذکر شدند. اصل ۷۵ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی میگوید که اگر نمایندهای به نمایندگان دیگر توهین کند، نمایندگانی که مورد توهین قرار گرفتهاند در همان جلسه میتوانند پنج دقیقه وقت بگیرند و از خودشان دفاع کنند. از همین رو اصل ۷۵ اجرا شد.
راضیه فراهانی
- 16
- 4