دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۳۳ - ۰۲ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۰۱۶۶
مجلس

سلحشوری: ترس از رد صلاحیت باعث شد نمایندگان به طرح کودک همسری رای ندهند

پروانه سلحشوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران در مجلس می‌گوید: ترس از رد صلاحیت باعث شد بسیاری از نمایندگان به طرح مقابله با کودک همسری رای ندهند. اصلا آن روزی که قرار بود رای دهیم، بسیاری از نمایندگان در صحن حضور نداشتند و فضا به سمت ما نبود.

سال ۹۷ تمام شد، اما پرونده زنان و حقوق آن‌ها همچنان باز است. «حق ورود به ورزشگاه» «کودک همسری» «منع خشونت علیه زنان» «مهریه» و ... مسائلی است که زنان مجلس و جامعه برای رسیدن به آن‌ها از هیچ تلاشی فرگذار نکردند. نتیجه، اما چیزی جز ناکامی نبود. هرچند که فعالین این حوزه بر این عقیده هستند می‌توان با پافشاری و تمرکز بر این موضوعات و کوتاه نیامدن در قبال سیاسی‌کاری‌ها و فشار‌ها به نتیجه مطلوب رسید.

 

پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با رویداد۲۴، با اشاره به وضعیت زنان که به نظر می‌رسد هیچ اقدام مناسبی برای آن‌ها از سوی مجلس صورت نمی‌گیرد، گفت: اجازه دهید سه نکته را در ابتدا برای شما متمایز کنمو یکی بحث لایحه حمایت از زنان است که از سوی دولت به ما ارائه شده است و همانطور که می‌دانید این لایحه نزدیک به یکسال است که آماده است، اما نمی‌گذارند که به مجلس برسد. ما در فراکسیون زنان پیگیر این لایحه هستیم و بار‌ها اعلام کردیم که این لایحه اگر به مجلس برسد، هم کار بزرگی توسط مجلس صورت گرفت است هم توسط دولت. اما باید بدانید که سنگ اندازی در این مسیر بسیار زیاد است و به همین دلیل به مجلس نرسیده است. ولی ما بازهم تلاش می‌کنیم تا این لایحه سریعتر به مجلس برسد.

 

سلحشوری گفت: من و برخی از نمایندگان خانم در مجلس سعی کردیم مسائل زنان را مطرح و به نوعی جریان سازی کنیم. اگر در دو سه سال اخیر می‌بینید که بحث زنان بیش از هر زمان دیگری مطرح می‌شود، به دلیل اقدامات نمایندگان زنی است که در مجلس حضور دارند و برایشان اهمیت دارد. همین که جامعه نسبت به حق و حقوق زنان آگاه شوند، گام بسیار مهمی است. شاید به جرات بتوانم بگویم که یکی از زنانی که در مجلس پیشگام احقاق حقوق زنان بود، من بودم.

 

این نماینده مجلس ادامه داد: در رابطه با بحث سن ازدواج، من از همان زمان که وارد کمیسیون زنان شدم، این موضوع را پیگیری کردم. معتقدم کودک همسری واقعا یک جنایت و ظلمی است که در حق یک بچه رخ می‌دهد. ما می‌خواهیم کودکان را از اتفاقی که آن‌ها را از دنیای کودکیشان دور می‌کند، در امان نگاه داریم. اتفاقا مجلس در این رابطه عملکرد بدی هم ارائه نداد. طرح را ما آماده کردیم و طرح را به صحن بردیم که با اکثریت آرا یک فوریت آن رای آورد. اما متاسفانه شانتاژ‌ها و فضای بیرونی علیه ما بود و بحث کودک همسری بازیچه دعوا‌های جناحی شد. مخالفان به جای آنکه به محتوای طرح بپردازند و آن را بررسی کنند، به این پرداختند که طرح را چه کسانی امضا کرده‌اند. بنابر این به دلیل فشار‌ها و ملاحظات سیاسی که وجود داشت، اجازه ندادند که به این طرح رای داده شود.

 

سلحشوری ادامه داد: به قول آقای مازنی که گفته بود ما از شورای نگهبان بیشتر از خداوند می‌ترسیم. واقعا ترس از رد صلاحیت باعث شد بسیاری از نمایندگان به این طرح رای ندهند. اصلا آن روزی که قرار بود رای دهیم، بسیاری از نمایندگان در صحن حضور نداشتند و فضا به سمت ما نبود. من جلسات و میتینگ‌های بسیار زیادی را در این رابطه شرکت کردم و حتما با جدیت این طرح را دنبال می‌کنم. از سمت مخالفان این موضوع بسیار دنبال شد، کیهان تیتر و گزارش‌های بسیاری را در این رابطه رفت و باعث شد کمیسیون قضایی نیز عقب نشینی کند.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تلاش نمایندگان برای ورود بانوان به ورزشگاه‌ها گفت: برخی به ما می‌گفتند تمام مشکلات حل شده است که شما خواهان رسیدگی به این موضوع هستید؟ نمی‌توان موضوع را اینگونه مورد قضاوت قرار داد بالاخره این موضوع هم مطالبه گروهی از جامعه است. زنان ما سال‌هاست که قربانی برخی از قوانین هستند. زنان نمی‌توانند خودشان حق طلاق داشته باشند، حق مسکن، حق اشتغال و ... داشته باشند، زنان ما حتی ابتدایی‌ترین حقوق را طبق قانون ندارند.

 

سلحشوری در رابطه با طرح ۱۴ سکه برای مهریه زنان، گفت: در کشور‌های دیگر مهریه مانند کشور ما باب نیست، اما در عوض اموال تقسیم می‌شود. من خودم می‌گفتم حقوق زنان را مانند سایر کشور‌ها به زنان بدهید، اما مهریه را ندهید، اما نکته حائز اهمیت این است که جامعه ایرانی این مسئله را برنمی‌تابد و در جامعه ایرانی مهریه همچنان مانند پشتوانه زن محسوب می‌شود. خصوصا زنان محروم. به همین دلیل نمی‌توان مهریه را به یکباره قطع کرد. موضوعی که باید توجه کرد این است که چگونه در تمام این سال‌ها که زنان از حقوق اولیه خود محروم بودند، کسی صدایش در نیامد، اما به محض اینکه بحث مهریه کمی به مردان فشار آورد، سریعا به فکر تغییر قانون افتادند؟ این رفتار‌ها جای سوال و تامل دارد که جامعه مرد سالار یعنی این! که مشکلات و مسائلی که او را تهدید می‌کند را می‌بیند یا مسائلی که زن را آزار می‌دهد، نمی‌بینند.

 

 

  • 20
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش