دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۲:۰۰ - ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۴۵۶۶
مجلس

توزیع داروی رایگان با کد ملی در مناطق سیل‌زده

کمیسیون بهداشت مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: تسهیلات ویژه‌ای در مناطق سیزده ارائه شده تا مردم بتوانند بدون دفترچه بیمه و تنها با ارائه کد ملی و به صورت رایگان دارو‌های مورد نیاز خود را در این مناطق تامین کنند.

به گزارش خانه ملت، حیدر علی عابدی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس در تشریح دستور کار امروز (یک شنبه ۲۵فروردین ماه) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از حضور میر صالحی معاون وزیر بهداشت و درمان و رئیس سازمان غذا و دارو، مهندس صفوی مدیر کل تجهیزات پزشکی، عبده زاده مدیر کل امور دارویی، ده دشتی معاون پارلمانی وزارت فناوری، فروزش معاون پارلمانی سازمان هلال احمر و نمایندگان مرکز پژوش‌ها خبر داد و گفت: جلسه امروز کمیسیون بهداشت برای استماع گزارش سازمان غذا و دارو، وضعیت تولیدات داخلی و واردات دارو و برنامه ها و چالشهای پیش روی آن و همچنین بررسی وضعیت دارویی در مناطق سیل زده بود.

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: اکثر خانه های مردم دچار تخریب شده و مدارکشان مفقود شده، به همین دلیل تسهیلات ویژه‌ای در این مناطق ارائه شده است تا مردم بتوانند بدون دفترچه بیمه و تنها با کد ملی و به صورت رایگان  دارو‌های مورد نیاز خود را در مناطق سیل زده تامین کنند. طبیعتاً به دلیل وجود سیستم های الکترونیکی توزیع از سوءاستفاده‌های احتمالی در بحث داروی رایگان جلوگیری می‌شود.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه سازمان غذا و دارو از بهورزان برای حضور دائمی و فعال در کمپ‌های مناطق سیل زده  قدردانی کرد و گفت: نگرانی‌هایی برای حضور دائمی آب در استان خوزستان وجود دارد، چرا که احتمال شیوع برخی از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، از طرفی  وجود مار، عقرب در اطراف کمپ ها مارگزیدگی و عقرب‌گزیدگی را افزایش داده است.

 

تجهیزات پزشکی که تولید داخلی دارند به جهت حمایت از تولید داخلی وارد نمی‌شوند

وی با اشاره به صحبت‌های رئیس ازمان غذا و دارو گفت: رئیس سازمان  غذا و دارو از برنامه‌ها و سیاست‌های کلی سازمان گزارشی ارائه کرد، در بحث تجهیزات پزشکی گفتند که ۳۵ درصد ارزش ریالی به تجهیزات پزشکی داخلی اختصاص داده شده و مابقی آن هم به صورت وارداتی است، برای واردات تجهیزات پزشکی نیز مقرر شد کمیته های مشترکی با حضور تولیدکنندهای داخلی تشکیل شود تا آن دسته از تجهیزاتی را که تولید کنندگان داخلی توان تولیدش را دارند وارد نشود تا فرصتی برای استفاده از توانمندی‌های داخلی باشد، حدود ۵۶ شرکت تولید تجهیزات پزشکی در داخل کشور وجود دارد که ۱۵ شرکت دارای تاییدیه اروپایی بوده و ۴۱ شرکت هم به دنبال اخذ این نوع تاییدیه‌ها هستند.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به چالش‌های سازمان غذا و دارو اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال گذشته نقدینگی داروسازان کاهش پیدا کرد، نمی‌توانستند مواد اولیه و سایر اقلام ضروری را در حد انبار و تامین نیازهای سال بیاورد، به همین دلیل برخی اقلام را قبل از سال و برخی را ممکن است در ابتدای همین سال بیاورند. خوشبختانه به جز چند قلم محدود کمبود دارو در کشور نداریم ، اما ممکن است به دلیل قاچاق معکوس کمبودهایی در آینده وجود داشته باشد. لازم به ذکر است که دار‌وهای بیماران خاص و داروهایی که برای دیالیز مد نظر است تامین شده و جای هیچ گونه نگرانی نیست.

 

تقسیم بندی دارویی سازمان غذا و دارو

عابدی تصریح کرد: سازمان غذا و دارو، دارو‌ها را به چهار دسته تقسیم کرده است، ۱-داروهایی که مشابه داخلی ندارند و باید تماماً از خارج کشور وارد شوند، که حدود ۳ درصد از کل داروهای مورد نیاز کشور است ۲- داروهایی که نمونه داخلی دارند، اما از کیفیت خوبی برخوردار نیست و برای تامین کمبودها دارو وارد می‌شود، ۳-داروهایی که تولید داخلی دارند و از کیفیت بسیار خوبی هم برخوردار است و هیچ دارویی از این دسته وارد نمی‌شوند ۴- داروهای خاص و سرطانی که تحت هر شرایطی باید تامین شود.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: یکی از مشکلات اساسی که سازمان غذا و دارو مطرح کرد این بود که به واردات مواد اولیه تولید دارو ارز دولتی تعلق می‌گیرد، اما برخی از تجهیزات داروخانه‌ای  و یا وسایل بازسازی صنعت دارو صرفاً با ارز نیمایی تامین می‌شود. نوسانات ارز نیمایی مشکلاتی را برای افراد وارد کننده به وجود آورده است، برای حل این مشکل درخواستی از هیئت دولت کرده اند که آن مبلغ خالص ارزی را در اختیار  خود وزارت بهداشت قرار دهد تا بانظمی بیشتر در اختیار صنعت دارو بگذارد.

 

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس خاطر نشان کرد: جلسه دوم کمیسیون بهداشت نیز در خصوص بررسی طرح حمایت از  آسیب دیدگان از سیل و سوانح طبیعی و پیگشیری از مخاطرات طبیعی بود که توسط برخی از نمایندگان تهیه و ارائه شده بود، ماده ۱۰ این طرح به کمیسیون بهداشت و درمان مربوط می‌شود، طبق این ماده اگر شرکت‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات بتوانند اپلیکیشن هایی اختراع کنند که مناطق خطر را شناسی و  نیازهای ضروری را در مناطق بحرانی  مشخص  و اعلام کند تا توزیع کالاها در محل‌های بحرانی نظم پیدا کند، کسانی که مخترع چنین برنامه های هستند می‌توانند در صورت واگذاری به مراکز امدادی با حفظ حق مالکیت معنوی مورد تشویق قرار بگیرد.

 

 

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش