سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۷ - ۲۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۵۹۸۶
مجلس

غلامرضا حیدری:

وقتی برجام به نتیجه نرسید برخی جشن و سرور برپا کردند

غلامرضا حیدری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت:چیزی که در این روزها ما باید به آن دقت داشته باشیم داشتن تدبیر است که در تله نیفتیم.

غلامرضا حیدری در گفت‌وگو با ایلنا، درباره تصمیم ایران برای برداشتن گام دوم در کاهش تعهدات برجام، گفت: معتقدم اگر یک مقدار به موضوعات عمیق‌تر نگاه کنیم می‌بینیم که پیچیدگی‌های خاصی پیدا کرده است. مهم‌ترین مساله‌ این است که این روزها چه اتفاقی افتاده که ما در یک چرخه عمل و عکس‌العمل قرار گرفته‌ایم، آن طرف خشونت می‌کند و ما هم برای این‌که تسلیم نباشیم، اقدام می‌کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دوره اخیر با خروج ترامپ از برجام شروع شد، عنوان کرد: توجه داشته باشید برجام یک معاهده بین‌المللی بود، گروه ۵+۱ و شورای امنیت سازمان ملل وقت بسیاری روی آن گذاشتند، اما متاسفانه رئیس‌جمهور آمریکا مثل برخی دیگر معاهدات بین‌المللی از آن خارج و به اصطلاح زیر آن زد.

وی با اشاره به اینکه ما پس از خروج آمریکا از برجام به انتظار اروپایی‌ها نشستیم، گفت: اروپایی‌ها ما را دعوت به صبر کردند و وعده می‌دادند که به تعهدات خودشان در قالب برجام عمل می‌کنند؛ به هر حال ما یکسری مشکلات در اقتصاد، روابط بانکی و فروش نفت داشتیم که باید برطرف می‌شد اما اروپایی هیچ اقدامی انجام ندادند.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هنگامی که ایران رفتار طرفین برجام را مشاهده کرد و دید هیچ اقدامی صورت نگرفته است، گفت من هم به کم کردن تعهدات برجامی خویش در قالب آنچه این معاهده بیان کرده دست می‌زنم.

وی گفت: ایران هنوز از برجام خارج نشده است و امیدوار هستم که چنین اتفاقی هم نیفتد زیرا در حال حاضر بهانه دست طرفین مقابل وجود دارد چه برسد زمانی که ما خارج شویم.

حیدری با بیان اینکه اروپایی‌ها هم به تعهدات برجامی خود علیرغم قول‌هایی که دادند عمل نکردند، گفت: نمی‌دانم اروپایی‌ها زورشان نمی‌رسد یا نمی‌خواهند مقابل آمریکا بایستند شاید هم  منافع‌شان ایجاب می‌کند که با ایالات متحده وارد چالش نشوند.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این میان چیزی که ما باید به آن دقت داشته باشیم، داشتن تدبیر است که در تله نیفتیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امیدوارم وارد جنگ تمام عیار نظامی نشویم، اظهار داشت: درست است که سابقه تاریخی نشان می‌دهد ملت ایران زیر بار زور نمی‌رود اما خب در حال حاضر در یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم که اگر طولانی شود به ضرر خواهد بود، زیرا اگر قلدرمآبی طرف مقابل وجود داشته باشد، ما چیزی برای از دست دادن نخواهیم داشت.

وی در پاسخ به این سوال که پس از آن‌که ایران اعلام کرد غنی‌سازی اورانیوم خود را افزایش خواهد داد و تعهدات خود را در برجام کمتر خواهد کرد در افکار عمومی این پرسش مطرح شد که در زمینه اقتصادی با مشکلات بیشتری به واسطه برخی از رفتارهای ایالات متحده رو به رو خواهیم شد، آیا این را می‌توانیم نوعی جنگ روانی قلمداد کنیم یا خیر، بیان کرد: به نظر می‌آید مطرح کردن چنین مسائلی نزد افکار عمومی یک جنگ روانی است.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: دنیای امروز دنیای ارتباطات، فضای مجازی، ارتباطات ماهواره‌ای و بمباران تبلیغات  است و جنگ روانی یکی از بدترین تخریب‌هاست که مورد استفاده قرار می‌دهند. اما امیدوارم گرانی‌ها بیشتر از این نشود و معیشت مردم به مشکل برنخورد. 

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که رفتار ایران بعد از برداشتن گام دوم چگونه باشد،‌اظهار داشت: تجربه تاریخی نشان می‌دهد خشن‌ترین جنگ‌های دنیا انتهایش میز مذاکره و گفت‌وگو است که این خودش یک هنر است.

حیدری ادامه داد: البته معتقدم خوب است در این مورد به سراغ کسانی بروید که هنوز جوهر برجام خشک نشده بود، شروع به هیاهو و آتش زدن آن کردند و هنگامی که برجام به نتیجه نرسید انگار جشن و سرور برپا شد.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم عوامل داخلی را در وجود وضعیت فعلی در نظر بگیریم همان‌هایی که برجام را آتش زدند تحریک‌کننده طرف مقابل بودند.

به گفته این نماینده مجلس متاسفانه گویا بعضی‌ها در هر دوطرف نان‌شان را در جنگ افروزی و خشونت می‌بینند، در حالی که صلاح و رستگاری منافع ملی و ملت در صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: هرآن‌چه اتفاق افتاده و می‌افتد باید برای این باشد که مردم در سختی قرار نگیرند.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
ده سال پیش یک عده دستمال بنفش به دست گرفتند و یک انقلاب مخملی به راه انداختند و با وعده تعامل، مذاکره، دیپلماسی و لغو تحریم ها برنامه اتمی ایران را از ریشه نابود کردند و جاده را برای ورود ناوهای جنگی انگلستان، فرانسه و امریکا به خلیج فارس هموار کردند. الان هم قصد ندارند استعفاء دهند و به شکست اعتراف کنند. مثل یک قمارباز پاکباز شده اند و هنوز هم منتظر اجرای برجام هستند، بعد از گذشت غریب به یک دهه!. ﺧُﻨُﻚ ﺁﻥ برجام ﺑﺎﺯﻱ ﻛﻪ ﺑﺒﺎﺧﺖ ﻫﺮﭼﻪ ﺑﻮﺩَﺵ ﺑﻪ ﻧﻤﺎﻧﺪ ﻫﻴﭽَﺶ ﺍِﻟّﺎ ﻫﻮﺱ برجام ﺩﻳﮕﺮ
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش