دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۱۹ - ۱۱ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۵۵۰
مجلس

مجلس سازمان انرژی اتمی را مکلف به بهره‌برداری از کارخانه اورانیوم فلزی کرد/ کمالوندی: عدم اجرای پروتکل الحاقی باعث تردید نسبت به برنامه هسته‌ای می‌شود

بهره برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی
نمایندگان مجلس سازمان انرژی اتمی را مکلف به بهره برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان کردند.

به گزارش خبرگزاری موج، نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزئیات طرح دوفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت ایران، با ماده ۳ این طرح موافقت کردند.

بر اساس ماده ۳، برای تحقق هدف مندرج در ماده ۲، سازمان انرژی اتمی ایران مکلف است حداکثر ظرف مدت ۳ ماه پس از تصویب این قانون عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای موردنیاز، با حداقل ۱۰۰۰ دستگاه ماشین های نسل دوم پیشرفته IR-۲m آغاز کند و همچنین در همین بازه زمانی، عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشین های نسل ششم IR-۶ را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را ظرف مدت یکسال پس از تصویب این قانون به ۱۰۰۰ دستگاه ماشین توسعه بدهد.

همچنین در تبصره این ماده آمده است: سازمان انرژی اتمی ایران مکلف است برای انتخاب و تعیین مکان نصب و استقرار ماشین‌های ذکرشده، استانداردهای سازمان پدافند غیرعامل را اخذ و اجرا کند.

وکلای ملت ماده ۴ این طرح را هم تصویب کردند که بر اساس آن، سازمان انرژی اتمی مکلف است نسبت به بهره برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان ظرف مدت ۵ ماه پس از تصویب این قانون اقدام کند.

مخالفت مجلس با الزام دولت به خروج بلافاصله از پروتکل الحاقی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با الزام دولت به خروج بلافاصله از اجرای پروتکل الحاقی منع گسترش سلاح هسته ای مخالف کردند.


 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و بررسی ماده ۶ طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، پیشنهاد وحید جلال زاده عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به منظور الزام دولت به توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی منع گسترش سلاح هسته ای بلافاصله پس از تصویب این قانون را بررسی کرده و در نهایت با آن مخالفت کردند.

سید غنی نظری در مخالف با این پیشنهاد تاکید کرد: همه ما داغدار ترور شهید سلیمانی و شهید فخری زاده هستیم اما ما باید فرصت دو ماه برای توقف اجرای پروتکل الحاقی به دولت دهیم که دیگر بهانه ای نداشته باشد. قطعا دولت بلافاصله اقدام به این کار نخواهد کرد. اگر دوماه فرصت دهیم دیگر جای بهانه ای نبوده و این ماده موثرتر واقع خواهد شد.

سید سلمان ذاکر در موافقت با این پیشنهاد بیان کرد: ما نباید اجازه دهیم که دشمن ما را گیج کند. اگر دو ماه به آنها فرصت دهیم یعنی ما در تصمیم خودم مردد هستیم. باید پاسخ کوبنده ای به دشمن داده شود و تعللی نباید صورت گیرد. تا به حال برجام چه ثمره ای داشته است؟ آیا مشکل اشتغال را حل کرده است؟ باید قاطعانه در برابر دشمن ایستاد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز در خصوص این پیشنهاد تصریح کرد: در خصوص زمان توقف اجرای پروتکل الحاقی زمان های متعددی در کمیسیون مطرح شده است. این آخرین فرصتی است که به طرف های برجامی برای کنار زدن تحریم های بانکی و نفتی داده می شود. نیاز است برای این موضوع مهم از مجلس صدا واحدی بلند شود و اجماع ملی در خصوص این تصمیم شکل بگیرد. نباید به گونه ای تصمیم گرفت که این مصوبه به شورای نگهبان رفته و مجددا به مجلس شورای اسلامی برگردد و فرصت را از دست دهیم. نظر کمیسیون بر روی فرصت دوماهه است.

کمالوندی: عدم اجرای پروتکل الحاقی باعث تردید و ابهام نسبت به برنامه هسته‌ای ایران می‌شود

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه اجرای پروتکل الحاقی هیچ مشکلی را در روند برنامه غنی سازی ایجاد نمی‌کند در عین حال تاکید کرد که عدم اجرای پروتکل الحاقی باعث تردید و ابهام نسبت به برنامه هسته‌ای ایران می‌شود.

بهره برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی

به گزارش ایسنا، بهروز کمالوندی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس در جریان بررسی کلیات طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» با تبریک و تسلیت شهادت مظلومانه دانشمند هسته ای و دفاعی دکتر محسن فخری زاده و تبریک سالروز مجلس گفت: در این شرایط سخت آنچه مهم تر از همه چیز است حفظ و تقویت انسجام ملی است. دشمن از تمامی امکاناتش از جمله فشار اقتصادی و ترور و سیاست های شیطانی علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده می کند. لازم است برای انسجام، امید را در بین مردم تقویت کرد، تزریق ناامیدی در جهت منافع کشور نیست و مایوس کردن مردم باعث می شود در زمین دشمن بازی کنیم.

وی افزود: یکی از نقاط قوت کشور صنعت هسته ای است که مایه مباهات افتخار و اقتدار است. صنعت هسته ای امروز شاداب و فعال کار خودش را ادامه می دهد. متاسفانه برخی افراد چه آگاهانه و چه ناآگاهانه پیشرفت های صنعت هسته ای را زیر سوال می برند و می گویند که این صنعت نابود شده است. بهترین دلیل نادرستی این ادعا طرح امروز است.

کمالوندی یادآور شد: شما توقع دارید در مدت کوتاهی اقداماتی مثل نصب ۱۰۰۰ سانتیریفیوژ آی آر ۶ توسط این سازمان انجام شود یا انتظارات دیگر مربوط کارخانه اورانیوم فلزی  و فعال کردن بسیاری از بخش ها که خودش دلیلی بر این است که این صنعت به صورت شاداب به کار خود ادامه می دهد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اظهارات خود در کمیسیون های امنیت و انرژی خاطر نشان کرد: اگر برخی به نابودی صنعت هسته ای اشاره می کنند سه موضوع را می گویند؛ یکی راکتور آب سنگین اراک است یکی از مواردی که قبلا در همین طرح بود و آن را کنار گذاشتند احیای قلب راکتور اراک در مدت ۴ ماه بود؛ من می خواهم بگویم این کار در دو ماه هم قابل انجام است. قلب راکتور که می گویند سیمان ریخته اند و نابود شده با دلایلی که آقای صالحی توضیح داد کاملا واضح است که قابل احیا است.

وی همچنین ادامه داد: راکتوری که ۶ کامپوننت اصلی مثل ماشین سوخت گذار،  اتاق فرمان، پمپ های اصلی ، پمپ های خنک کننده، مدار دوم و غیره و ذالک را نداشت. یا بحث کاهش سانتریفیوژها که امروز این امکان را داریم که هم سانتریفیوژهای قدیم و هم جدید را نصب کنیم و کاهش ذخایر که در حال حاضر چیزی حدود ۳۸۰۰ کیلو مواد داریم که با قبلا ۴ تا ۱۰۰ تن داشتیم تفاوت آنچنانی ندارد.

کمالوندی با بیان این که در اکتشاف از معدل ۴ تن به ۴۰ تن رسیده ایم اضافه کرد: در اکتشاف صدها هزار کیلومتر اکتشاف و استخراج شده و برای اولین بار دو سال پیش بعد از ۱۰ سال کارخانه تبدیل را داشتیم که یو اچ اف تولید کرد؛ در حالی که ۱۰ سال خوابیده بود. در حوزه غنی سازی تیل هایی که از آن استفاده نمی شد را به کار بردیم و کار جدیدی بود که باعث شد ۲۵ تا ۳۰ تن کیک زرد و مواد جدیدی داشته باشیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان این که برق هسته ای نیروگاه اول کاملا توسط پرسنل ایرانی اداره می شود گفت: دو نیروگاه جدید در حال ساخت است . در پزشکی هسته ای هم رادیو داروهایی صادر می شود .

وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به این که من باید نظر دولت را هم مطرح کنم عرض می کنم که اجرای پروتکل الحاقی هیچ مشکلی را در روند غنی سازی ایجاد نمی کند، اما عدم اجرای آن باعث تردید و ابهام نسبت به برنامه هسته ای ایران خواهد شد و به همین دلیل احتمالا در مواد، نماینده وزارت خارجه ملاحظات خود را نسبت به این موضوع مطرح خواهد کرد.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش