یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۲۸ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۶۰۲
مجلس

در آینده مذاکرات جدیدی خواهیم داشت، تیم مذاکره کننده ما با عزت برود مذاکره کند نه با ذلت

رئیس کمیسیون انرژی درباره دور جدید مذاکرات صحبت کرد/ واکنش عباس عبدی به طرح مجلس برای خروج از برجام

دور جدید مذاکرات و خروج از برجام
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز تلاش می کنند فخری زاده را به عنوان یک فرد برجامی معرفی می کنند، گفت:در آغاز دولت یازدهم با فخری زاده خوب برخورد نکردند و مزاحمت برای او و مجموعه زیر دست او ایجاد کردند.

فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عصر روز سه شنبه در نشست طرح اقدام راهبردی مجلس برای لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت ایران، گفت:برای این مصوبه تبلیغات سوء ایجاد شده و برخی افراد که در دولت کار می کنند، دخالت در قوه مقننه کرده و قوه مجریه حق تکلیف برای قوای دیگر ندارد و جای شکایت از این افراد وجود دارد. این مصوبه برای آن است که اگر در آینده مذاکرات داشته باشیم، تیم مذاکره کننده ما با عزت برود مذاکره کند نه با ذلت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان داشت:در برجام و مذاکرات اصل بر برداشته شدن تحریم ها بود. بعضی زمزمه ها در کشور وجود دارد که برخی به دنبال ارتباط با بایدن هستند که خود از طراحان تحریم است.

عباسی با تاکید بر اینکه امروز دارند فخری زاده را به عنوان یک فرد برجامی معرفی می کنند، گفت:اساساً به نوعی من فخری زاده را جذب کردم و رساله دکترای وی با من بوده است و عمده تخصص وی هسته ای بوده و حتی صداوسیما را هم تحت فشار قرار دادند که او هسته ای نیست.

عباسی بیان داشت:در آغاز دولت یازدهم با فخری زاده خوب برخورد نکردند و مزاحمت برای او و مجموعه زیر دست او ایجاد کردند. چقدر تلاش شده مجموعه تحت مدیریت آقای فخری زاده را ضعیف کنند، البته نقطه تقویت خود را از جای دیگر آورد. ایشان در دهه ۶۰ مسئول بود نقشه راه صنعت هسته ای را طراحی کند و اگر می بینیم در دهه ۷۰ این صنعت جان گرفت بخاطر آن بود که این صنعت از دست جناح کارگزاران رها شد.

وی اظهار داشت :این مصوبه مجلس برای بهبود زندگی مردم است و حربه برجامیان این است که این مصوبه می تواند تحریم بیاورد در حالی که عده ای سعی میکنند سایه جنگ را به سر کشور بیاورند. ما یک روشی را در این هفت سال رفتیم که منجر به مشکلات برای مردم شد و حالا هم می خواهیم مسیر دیگری برویم.

عباسی بیان داشت:یک هشدار به عناصر دولت می دهم که اگر بخواهند فخری زاده را حامی برجام وانمود کنید که اینکار را هم کرده اند و صحبت خود را پس نگیرید من وارد عمل می شوم و آن زمانی من به روزنامه ها چیزهایی را خواهم گفت. کسی بنده را مخل امنیت ملی معرفی نکند نکاتی را میدانم در خصوص آقای فخری زاده و کارهایی که دست داشتند و می خواست انجام دهند و تهدید می کنم اگر بخواهند این طایفه و قبیله برجامی، این شهید بزرگوار را برای مطامع خود مصادره کنند من اقدام شدیدی خواهم کرد من حاوی اطلاعات هستم و می گویم اینها با فخری زاده می خواستند چه کنند.

یشنهاد عباس عبدی به اصلاح طلبان: تعهد بدهید در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا نمی دهید، تا مجلس از سر برجام دست بردارد و اقتصاد کشور نفس بکشد

دور جدید مذاکرات و خروج از برجام

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:انتخاب بایدن از نظر اصولگرایان تندرو غیرمنتظره بود و تقریبا همه محاسبات آنان را برای ۱۴۰۰ به‌هم زد، زیرا با وجود ترامپ از یک‌سو تحریم‌ها ادامه می‌یافت و آنان مستمسکی برای حمله به دولت داشتند و از سوی دیگر چالش اصلی انتخابات بر محور برجام و بازگشت به آن شکل نمی‌گرفت، زیرا برجام عملا با خارج شدن امریکا، زمین‌گیر شده بود و با وجود ترامپ همچنان زمین‌گیر می‌ماند، بنابراین در صورت انتخاب ترامپ، حتی اگر انتخاباتی رقابتی را در سال آینده شاهد می‌بودیم، مساله سیاست خارجی و برجام نمی‌توانست محور رقابت‌ها باشد.

اکنون با شکست ترامپ و آمدن بایدن، صورت کلی ماجرا تغییر کرده است، زیرا بازگشت امریکا به برجام مشکل اصلی نیست، بلکه مشکل اصلی این است که آیا ایران می‌خواهد برجام را ادامه دهد یا خیر؟ از این رو توپ مساله خارجی کشور به زمین ایران می‌افتاد و به‌طور طبیعی، این مساله به موضوع محوری چالش‌های انتخاباتی ۱۴۰۰ تبدیل می‌شود.

روشن است که رای مردم به طور قطع در این چالش به سود منادیان برجام و ادامه دادن آن است و به طور طبیعی اصولگرایانی که در این سال‌ها چهار نعل در مسیر مخالفت با آن حرکت کرده‌ و شعار داده‌اند،شکست خواهند خورد. البته این به شرطی است که شاهد انتخاباتی رقابتی باشیم و اگر چنین رقابتی نباشد، نتیجه فرقی نمی‌کند و یکی از تندروها و دوستان اصولگرای آنان به آرزوی خود می‌رسد. رقابتی بودن و نبودن انتخابش نیز برایش اهمیتی ندارد همچنان که برای دوستان نماینده آنان اهمیتی ندارد.

با این حال از آنجا که این بخش از اصولگرایان این احتمال را می‌دهند که به عللی این انتخابات رقابتی برگزار شود و شانس آنان چون گذشته کم‌رنگ شود، در نتیجه درصدد هستند که احتیاط کنند و موضوع برجام را به نقطه غیر قابل برگشت برسانند و کاری را که ترامپ چند سال کوشید و نتوانست انجام دهد، اکنون به نام ایران و با یک قیام و قعود انجام دهند. 

هر چند بعید است که به مجلس اجازه داده شود که در این سطح از مسائل ورود موثر کند، در همین مدت نیز در موضوعات کم‌اهمیت‌تر چنین اجازه‌ای را نیافته‌اند چه رسد به موضوعات مهم، ولی فراموش نکنیم که کار از محکم‌کاری عیب نمی‌کند، لذا پیشنهاد می‌شود که مطابق آن داستان مشهور درباره ادعای دو زن درباره مادری یک کودک عمل شود که حاکم، حکم به نصف کردن کودک می‌دهد و مادر واقعی ازخیر ادعای خود می‌گذرد تا بلکه کودک زنده بماند. از این رو پیشنهاد می‌شود که اصلاح‌طلبان و سایر نیروهای خیرخواه ملت و کشورصریحا اعلام کنند که هیچ ادعایی در جریان انتخابات۱۴۰۰ نخواهند داشت و راه را به طور کامل برای این جریان بی‌مسوولیت و قدرت‌طلب باز می‌گذارند،مشروط بر اینکه از این اقدامات تخریبی دست بردارند و اجازه دهند برجام برگردد و اقتصاد و جامعه و مردم ایران نفسی تازه کنند و از این وضع موجود خلاص شوند.  

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
دوستان زیاد نگران این موضوع نباشند دمکراسی ما دمکراسی مصلحتی است بعد از تصویب توسط ارکان قدرتمند نظام رد میشه مثل استیضاح ریس جمهور
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش