احمد جباری در گفتوگو با تسنیم در خصوص کلیات بودجه سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: به اعتقاد بنده و طبق بررسی لایحه بودجه پیشنهادی دولت به مجلس، متأسفانه بودجه با سیاستزدگی بسته شده است.
وی افزود: این لایحه در وهله اول قدرت خرید مردم را نسبت به شرایط فعلی کمتر خواهد کرد و ضمنا چالش جدی پیشروی دولت آینده قرار میدهد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه بودجه دولت در بحث ایجاد اشتغال و اشتغالزایی هم بهشدت مشکل دارد.
وی تصریح کرد: این برنامه با برنامه پنج ساله توسعه کشور نیز همخوانی ندارد و متاسفانه اتکا بودجه به نفت در این لایحه خیلی بالا رفته است.
جباری گفت: متأسفانه در این سالها معیشت، سفره و نان مردم و الان هم بودجه کل کشور قربانی لجاجتهای افسار گسیخته دولت شده است.
نماینده مردم غرب هرمزگان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این مسئله مشکلات و آسیبهای جدی بهدنبال خواهد داشت، لذا با توجه به چنین اشکالاتی در لایحه بودجه پیشنهادی دولت، امکان اینکه کلیات لایحه رأی نیاورد زیاد است.
***
مخالفت مجلس با تخصیص ارز ۴۲۰۰ برای واردات کالاهای اساسی
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از مخالفت مجلس با تخصیص ارز ۴۲۰۰ برای واردات کالاهای اساسی خبر داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم اثرگذاری تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار داشت: از ابتدای مجلس یکی از موضوعاتی که خیلی روی آن تاکید میشد، این بود که اگر قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص پیدا کرده یا منابعی مصرف شود، باید اثر آن در زندگی مردم روشن باشد، ولی متاسفانه با وجود اینکه امسال نزدیک به ۷ میلیارد دلار با نرخ ارز ترجیحی تخصیص داریم که بخشی از آن هم در ۶ ماهه اول تخصیص پیدا کرده و صرف واردات کالاها با نرخ ارز ترجیحی شده ولی اثر آنرا در زندگی مردم نمیبینیم و این نقد مجلس یازدهم به عملکرد ارز ۴۲۰۰ تومانی است.
او ادامه داد: با صرف ارز ۴۲۰۰ تومانی در واردات یک رانت به واردکننده دادهایم و مشخص نیست که چقدر به کجا وارد کرد و با چه نرخی توزیع کرده است و متاسفانه از ابتدا تا انتهای این فرایندها قابل رصد نیست و سامانهای برای کنترل این فرایندها وجود ندارد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پیرامون مطرح شدن پیشنهادی جهت استفاده مردم از ارز ترجیحی تصریح کرد: پیشنهادی در کمیسیون کشاورزی در حال بررسی است به این شکل که به جای اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی را در واردات صرف کنیم آن را در قالب کالاهای اساسی به مصرفکننده نهایی بدهیم.
او افزود: امیدواریم که این طرح به زودی تصویب شود و به زودی نرخ ارز ترجیحی را به شکل یارانه به مردم یعنی مصرفکننده نهایی در قالب کالا بدهیم تا بهرهبرداری کنند و واردکننده با نرخ نیما واردات داشته باشد و این رانت از بازار واردات ما خارج شود.
- 11
- 1