چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۱۷ - ۲۵ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۱۶۱۵
مجلس

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

همه عاملان و سرپل‌‌های ترور شهید فخری‌‌زاده شناسایی و عده‌ای دستگیر شدند

مرتضی محمودوند,عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: همه عاملان و سرپل‌‌های پشتیبانی و لجستیک ترور شهید فخری‌‌زاده شناسایی و عده‌ای از این افراد نیز دستگیر شدند.

مرتضی محمودوند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، ضمن تشریح جزئیات جدیدی از ترور شهید محسن فخری‌زاده دانشمند هسته‌ای کشورمان، اظهار داشت: متأسفانه در بحث عملیات‌های تروریستی توسط سرویس‌های مخوف امنیتی-که دشمن شناخته شده جمهوری اسلامی ایران هستند- ما شاهد یک عدم هماهنگی بین مسئولان مربوطه و ذیربط هستیم.

*تشکیل کارگروه امنیتی کشور برای مباحث تروریستی

وی افزود: در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم این موضوع مطرح شد که ما حتما باید کارگروه مشترکی بین مسئولان حوزه نظارتی، امنیتی، نظامی و افرادی که دست‌اندرکار حوزه امنیتی هستند نه فقط در موضوع ترور اخیر بلکه در تمام مباحث این موضوع تشکیل دهیم.

محمودوند همچنین خاطرنشان کرد: اینکه مسئول شورای امنیت ملی موضوعی را مطرح کند و فرد دیگری خلاف آن مسئله‌ای مطرح کند، آسیب جدی به کشور است. هر کسی از جانب خود بدون کار کارشناسی و اشرافیت امنیتی مصاحبه کند قطعا مشکلاتی به وجود می‌آید.

عضو امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: بنده از همه مسئولان، وزارت خارجه، نهادهای امنیتی، نظامی، حوزه حفاظتی و نظارتی خواهش می‌کنم اگر هم مطلبی عنوان می‌کنند براساس اصول، چارچوب و موضوع علمی و اشرافیت باشد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در مسئله ترور موضوعی که خیلی برای من دردناک بود، این است که عده‌ای به اسم دلسوز کشور و نهادهای امنیتی رسما مصاحبه می‌کردند و می‌گفتند امنیت ما ضعیف است. در موضوع ترور، حفاظت شخصیت‌ها را مورد هدف قرار می‌دادند که اینها ضعیف هستند. این نوع نگاه و مصاحبه‌ها جز ضعیف کردن کشور و ملت هیچ رهاوردی ندارد.

وی افزود: بیست سال است که دشمن به صورت خاص -یعنی سرویس‌های امنیتی حریف- به دنبال این بودند که شهید فخری‌زاده را در یک عملیات تروریستی آسیب بزنند و مصرّ بودند که این بزرگوار را به شهادت برسانند. انواع ترفندها را هم به کار رفتند و بارها محیط‌های امنیتی را مدنظر داشتند؛ در همین رابطه هم وزیر اطلاعات مصاحبه می‌کرد و می‌گفت فلان تیم و فلان تیم جاسوسی دستگیر شد. این پروسه به جایی رسید که دشمن از زدن این شهید بزرگوار ناامید شد و برای اولین‌بار از یک طرح تروریستی و خلاقیت و نوآوری در جهان استفاده کرد که رسماً و عملاً در یک کار عملیاتی اجرا شده لذا از چنین طرحی برای به شهادت رساندن این شهید عزیز استفاده کردند.

مرتضی محمودوند,عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی در همین رابطه اضافه کرد:‌ وقتی تمام راه‌ها به روی دشمن بسته است، از یک طرح عملیاتی مخوف و با ابزار پیشرفته نرم‌افزاری استفاده می‌کند؛ آیا این نشان از ضعف امنیتی کشور ماست؟ یا نشان اقتدار و قدرتی است که تاکنون نتوانسته‌اند با این حربه و شبیخون موفق باشند و نهایتا با این شبیخون هدف خود را پیاده کردند.

* آقای ظریف و معاونانش با هماهنگی مطالب خود را مطرح کنند

وی افزود: کارشناسان امنیتی می‌گویند این طرح و با این کیفیت را برای چنین فردی پیاده کردند یعنی خود را لو دادند، به عقیده من، در حوزه کار کارشناسی حوزه امنیتی، نشان از اقتدار و عظمت امنیتی ماست کما اینکه حفاظت شخصیتی اینها که می‌گویند ضعیف هستند به لطف خدا هوشمندترین افراد از لحاظ فیزیکی و تجهیزاتی بوده و با این اقتدار انجام وظیفه می‌کنند.

وی گفت: از آن فردی که در وزارت خارجه این موارد را مطرح کرده می‌خواهم و البته خود آقای ظریف و معاونانش با هماهنگی نهادهای تخصصی مطالب خود را مطرح کنند، چرا که زمانی که یک مطلبی در تریبون رسمی مطرح شد، مطرح این موضع‌گیری و کتمان کردن آن فایده‌ای ندارد و عموما موارد با هماهنگی باشد.

مرتضی محمودوند,عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

* جزئیات جدید از شناسایی و دستگیری عاملان ترور شهید فخری‌‌زاده

وی در ادامه در خصوص عاملان حمله تروریستی شهید فخری‌زاده گفت: این موضوع در حد نصب آن اسلحه و خودرویی که در آن محیط بوده و منفجر شده و افرادی که این اقدامات پشتیبانی و لجستیک را برای دشمن انجام دادند و همچنین سرپلی که با اینها ارتباط داشته همه شناسایی شدند. اینکه بخواهم ریز مطلب را توضیح بدهم اجازه ندارم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خاتمه سخنانش بیان کرد: اصل موضوع این است که در این قضیه هم به لطف خدا اقدامات بسیار خوب و بازدارنده‌ای صورت گرفت و افرادی که هماهنگی تجهیزات و امکانات این عملیات تروریستی را داشتند شناسایی شدند و عده‌ای از این افراد نیز دستگیر شدند و نتیجه نهایی حتماً با صلاحدید مسئولان ذیربط نظام، در رسانه ملی اعلام خواهد شد.

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش