پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۷:۱۹ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۷۸۳
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

میرلوحی: مقامات ما به شدت نازک نارنجی هستند |حالا که تمام قوا هم صدا شده اند، خدا به خیر بگذراند!

محمود میرلوحی,نماینده شورای‌شهر تهران
محمود میرلوحی گفت: امروز با عوض شدن دنیا، مهم این است که اعتراضات به رسمیت شناخته شود. در قانون اساسی ما نیز گفته شده کسانی که می خواهند اعتراض کنند اگر اعتراض آنها مخل به اسلام و حمل سلاح نباشد، مجازند.

 پذیرفتن «حق اعتراض مدنی» از سوی مسئولین، علاوه بر تصریح در قانون اساسی، همواره مورد تقاضای بسیاری از کارشناسان، جامعه شناسان و فعالین سیاسی هم بوده است.

به ویژه پس از بروز اعتراضات مردم در خوزستان، بحث استفاده از این حق قانونی شهروندان مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.

در همین رابطه، یک فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است که هنوز در پذیرفتن حق اعتراض مشکل داریم و این حق پذیرفته نشده است. این روزها اعتراضات مردم خوزستان و پیشتر نیز بحث اعتراض به افزایش نرخ بنزین در کشور رخ داده است. هربار هم جریاناتی در کشور بلافاصله این اعتراضات را به منافقین و سلطنت طلبان و براندازان نسبت داده اند و صورت مساله را پاک کرده اند.

محمود میرلوحی در گفت و گو با جماران درباره حق قانونی راهپیمایی مدنی در کشور گفت: وقتی قانون اساسی ما تصویب شد، ساختار ارتباطی امروز و فضای مجازی نبود. در آن مقطع، دانشگاه پاریس مطرح بود که اعتراضات بیشتر در آنجا مطرح بود. یکی دیگر از نمادهای به رسمیت شناخته شدن مخالفت ها و اعتراضات مدنی، هاید پارک لندن بود. در هندوستان هم ایندیا گیت یا همان دروازه هند، جایی برای اعتراض بود. بنایی که در مقابل ساختمان های دولتی هندوستان قرار دارد.

وی افزود: اما امروز با عوض شدن دنیا، مهم این است که اعتراضات به رسمیت شناخته شود. در قانون اساسی ما نیز گفته شده کسانی که می خواهند اعتراض کنند اگر اعتراض آنها مخل به اسلام و حمل سلاح نباشد، مجازند. متاسفانه این نگاه قانون اساسی در دهه اول انقلاب به دلیل شرایط جنگی نادیده گرفته شد. بعد از جنگ نیز مسئولین انگار این موضوع را به مثابه یک قاعده پذیرفته اند که اعتراض را برنتابند.

هنوز در پذیرفتن حق اعتراض مشکل داریم

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: مسئولین هر گونه اعتراض را اعم از اعتراض احزاب، اصناف و ... را برنمی تابند. متاسفانه تا همین دو سال گذشته، اجازه نمی دادند که کارگران حتی به مناسبت روز کارگر دست به اعتراض بزنند. در صورتی که اعتراض در این روز در همه جای دنیا امری مرسوم است. ضمن اینکه جمهوری اسلامی به شدت معتقد است که کارگران حق دارند و برای این قشر احترام قائل است.

میرلوحی ادامه داد: باید گفت که هنوز در پذیرفتن حق اعتراض مشکل داریم و این حق پذیرفته نشده است. این روزها اعتراضات مردم خوزستان و پیشتر نیز بحث اعتراض به افزایش نرخ بنزین در کشور رخ داده است. هربار هم جریاناتی در کشور بلافاصله این اعتراضات را به منافقین و سلطنت طلبان و براندازان نسبت داده اند و صورت مساله را پاک کرده اند و به نظرشان هم مساله تمام شده است. در حالی که یکجا باید تکلیف خود را با قانون اساسی و حقوق اساسی مردم، جامعه و معترضین روشن کنیم و از این وضعیت بلاتکلیف رها شویم.

«اعتراض» حق شهروندی مردم ما است

او بیان کرد: در آبان ۹۸ اتفاق مهمی افتاد که مقام معظم رهبری، کشته شدگان در آن اعتراضات را شهید خواندند و ساختار دولتی قرار شد که به وضعیت خانواده های آنها رسیدگی کنند. امروز نیز مردم خوزستان در زمره کسانی هستند که پیش قدم دفاع از تمامیت ارضی کشور و مدافعین مرزهای ما در دوران جنگ بوده اند. همان ها در این ایام مشکلاتی نظیر کمبود آب و برق و اشتغال دارند و مطالباتی انباشته شده مردم این استان طی سالیان متمادی گریبان مسئولین را گرفته است. وضعیت در اصفهان و یزد نیز چندان چنگی به دل نمی زند و مردم این شهرها نیز اعتراض دارند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه گفت: به نظر می رسد که مسئولین باید تکلیف این موضوع را روشن کنند که اعتراض حق شهروندی مردم ما است و قانون اساسی کشور نیز این حق را به رسمیت شناخته است. مردم می توانند به هر روش مسالمت آمیزی که می توانند صدای خود را به گوش مسئولین کشور برسانند. گاهی از طریق اعتراض خیابانی، گاهی از طریق بیانیه یک جریان سیاسی و یا از طریق فضای مجازی. از هر روشی که مردم بتوانند مخالفت خود را با تصمیمات و اقدامات و روندها و اشکالاتی که وجود دارند به گوش تصمیم گیران برسانند، باید استفاده کرد و این مساله مورد تایید قانون اساسی است.

اهمیت نقش احزاب در پیگیری مطالبات مردم 

او با اشاره به نقش احزاب در پیگیری مطالبات مردم گفت: احزاب در دنیا ساختارهای فعالی در عرصه داشته و امکانات کارشناسی را هم در اختیار دارند و می توانند مسائل و قضایا را بررسی کارشناسانه کنند. همچنین می توانند مسائل را از طریق کارشناسان و مجریان ذی ربط، اعضای پارلمان و دستگاه قضا و سایر افراد و نهادهای موثر دنبال کنند. آنها تنها پس از آنکه اطلاعاتی دقیق از مساله بدست آوردند و به این نتیجه رسیدند که اعتراض مردم به جاست، از حق مردم دفاع می کنند. لذا این وظیفه احزاب بوده و در دنیا مرسوم است.

میرلوحی افزود: در کشورهای توسعه یافته پیش از هر اعتراضی، احزاب پیش قدم می شوند و اگر بتوانند موضوعی را با مذاکره حل کنند دیگر اعتراضی شکل نمی گیرد. ممکن است درجایی تقاضای افزایش حقوقی مطرح باشد و در جای دیگر موضوع اصلی، استیفای حقی باشد. در برخی مواقع هم می بینیم که احزاب تلاش می کنند مصوبه ای را لغو و یا حتی در تصویبش تسریع کنند. به عنوان مثال، امروز که طرح صیانت از سوی نمایندگان مجلس مطرح شده است، اگر احزاب بتوانند با مجلس مذاکره و آن را منتفی کنند، چه بسا نیازی به استفاده از حق اعتراض به شیوه دیگری نباشد.

مقامات ما به شدت نازک نارنجی هستند

وی ادامه داد: احزاب می توانند چنانچه مذاکره پاسخ نداد، برای اینکه افکار عمومی را از عوارض یک طرح یا مسائل دیگر مطلع کنند از شیوه های دیگری برای اعتراض استفاده کنند که در دنیا هم متداول است. متاسفانه مقامات ما به شدت نازک نارنجی هستند. ما در روایات داریم که پیامبر اکرم(ص) در مسجد اعلام می کند هر کس از من طلب یا اشکالی دارد یا در حقش اجحافی صورت گرفته بگوید تا همین جا به آن رسیدگی کنم. همانجا یک نفر می گوید روزی که شما وارد مدینه شدید، باعث آسیب به من شد. معروف است که آن فرد به پیامبر می گوید شما باید همین جا پیراهن خود را دربیاورید تا مشابه همان آسیبی که به من زده شده را به شما بزنم. پیامبر این کار را انجام می دهد و آن فرد از اقدام خود پشیمان می شود.

میرلوحی با بیان اینکه در سیره امیرالمومنین(ع) نیز از این روایات زیاد است، گفت: مسئولان ما بسیار حساس هستند. تا کسی کلمه ای حرف می زند فوری او را به براندازان نسبت می دهند. ببینید در همین اعتراضات خوزستان چه حرف هایی زده شد؟! در این طرح صیانت نیز همین شیوه را در پیش گرفته اند. تا کسی انتقاد می کند می گویند از منافقین آلبانی دستور گرفته است.

حالا که تمام قوا هم صدا شده اند، خدا به خیر بگذراند

او اظهار کرد: متاسفانه بخش هایی در قدرت وجود دارند که دانسته یا نادانسته سعی می کنند تا حرفی زده می شود در صف های مردم رخنه کنند. به نظر نمی رسد که هنوز آمادگی پذیرش «حق اعتراض مردم» در این طیف وجود داشته باشد. با اینکه مکرر هم گفته شده است. برای نمونه، دیدیم که در حوادث دی ماه ۹۶، رهبری گفتند صدای اعتراضات را همه بشنوند و خطاب شان همه بود. ولی دیدیم که همه دستگاه ها بعد از آن گفتند تنها «دولت» خطاب اعتراض مردم بوده است. هیچکدام از دستگاه ها نیز حاضر نشدند تغییری در روش خود انجام دهند. هنوز هم همین طور است.

وی در پایان گفت: حالا که تمام قوا هم صدا شده اند، خدا به خیر بگذراند. چرا که ممکن است همین که روزنامه نگاری، دبیرکل حزبی یا منتقدی حرفی بزند همه قوا به علاوه سپاه و اطلاعات و صداوسیما بگویند این حلقوم صهیونیست ها و بی بی سی است. همچنان که در گذشته نیز گفته اند. یادمان نمی رود که به مرحوم شجریان چه القابی دادند.

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش