چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۰۲ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۰۰۶۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

فلاحت‌پیشه: مسئولان شعار سال را به هم تبریک گفته و آن را اجرا نمی‌کنند

حشمت الله فلاحت‌پیشه,انتقاد حشمت الله فلاحت‌پیشه از مسئولان
نماینده پیشین مجلس گفت: واقعیت این است که اگر نام‌گذاری سال با یک نظام مدیریت پاسخگو و ارزیابی همراه نباشد، این نام‌گذاری‌ها کمکی به توسعه کشور نخواهد کرد و سال جدید هم بدون آنکه به اهداف خود برسد به پایان خواهد رسید.

حشمت الله فلاحت‌پیشه نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که چرا رهبری امسال شعار «تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» را مطرح کرده‌اند، گفت: اینکه رهبری تقریبا هرسال شعار سال را بر مبنای اقتصاد مطرح می‌کنند، نشان‌دهنده ضعف برنامه‌ای اقتصادی کشور است. یعنی دولت‌ها در رسیدن به اهداف اقتصادی قوانین فرادستی ناکام بودند. 

فلاحت‌پیشه تاکید کرد: معنی شعار امسال به طور مشخص، اقتصاد دانش بنیان و اشتغال‌زا و قرارگرفتن کشور در مسیر توسعه نوین است. توسعه نوین در دنیا امروز توسعه‌ای است که بر بنیاد علم و حق مالکیت فکری شکل می‌گیرد. مهم‌ترین بهره‌وری خود را در حوزه اشتغال نشان می‌دهد. امروز ۷۰ درصد سود ناشی از توسعه در دنیای امروز، سود دانش و حق مالکیت فردی است. به همین دلیل کشورهای پیشرفته و پیشگام که در حوزه‌های مختلف به تولید و صنعت می‌پردازند، همچنان موفق عمل می‌کنند. چراکه علم یا دانش توسعه را در حوزه‌های مختلفی از جمله دارو، صنعت و فناوری در اختیار دارند. 

وی افزود: قسمت دوم مربوط به حوزه بهره‌وری است. بالاترین اثر توسعه در حوزه بهره‌وری به اشتغال اختصاص دارد. یعنی در حوزه‌های مختلف، مردم و جوانان یک کشور با توجه به رشته‌ای که تحصیل کردند، آموزش دیدند و مهارت دارند  بتوانند کار کنند. معتقدم شعار امسال با شرایط کنونی کشور در ارتباط است چرا که ایران در حال گذراندن دوران تحریم است. 

فلاحت‌پیشه گفت: معتقدم برجام احیا خواهد شد و بعد از آن اتفاقاتی خواهد افتاد که کشور برای تحریم‌زدایی می‌تواند دو راه داشته باشد. راه اول این است که کشور وارد فضای خام‌فروشی شده و دوباره سیاست‌های تجارتی در دستور کار قرار بگیرند. گروه‌های تاجر و غیربهره‌ور به شکل رسمی و غیررسمی شکل بگیرند و درآمد ناشی از لغو تحریم‌ها در حوزه جاری مصرف شود و صرف توسعه بهینه کشور نشود که این مسیری است که باید از آن پرهیز کرد. راه دوم این است که کشور از قرار گرفتن در دنیای جدید و بدون تحریم استفاده کرده و اصول چشم انداز ۲۰ ساله و سیاست‌های کلی را تامین کند. امروز قانون برنامه ششم، خیلی از احکام و قوانین برنامه‌های گذشته اجرا نشده است. یعنی بسیاری از احکام قوانین برنامه توسعه اقتصادی از برنامه سوم تا به امروز خوب اجرا نشده و باید دوباره به آن برسیم. علاوه بر آن سیاست‌های کلی توسعه کشور به ویژه سیاست‌های کلی مربوط به توسعه دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی، چشم انداز ۲۰ ساله ایران در برخی حوزه‌ها از جمله حوزه دفاعی خوب عمل کرده اما در حوزه اقتصادی به هیچ وجه قابل دفاع نیست. 

وی افزود: یک جمله‌ای در مصاحبه‌هایی که درباره شعار سال می‌گویم این است که تعجب می‌کنم، مسئولان سال‌های نام‌گذاری شده را به هم تبریک می‌گویند، بنرهای سال جدید را در شهرها و استان‌ها برافراشته‌اند اما در نهایت هیچگونه گزارش عملکردی درباره شعار سال ندارند. واقعیت این است که اگر نام‌گذاری سال با یک نظام مدیریت پاسخگو و ارزیابی همراه نباشد، این نام‌گذاری‌ها کمکی به توسعه کشور نخواهد کرد و سال جدید هم بدون آنکه به اهداف خود برسد، به پایان خواهد رسید. 

فلاحت‌پیشه تصریح کرد: بنابراین، مدیریت پاسخگویی و ارزیابی مستلزم آن است که از ابتدا که نام‌گذاری شروع شد، دستگاهی در نهاد رهبری تحت عنوان پاسخگویی و ارزشیابی شکل می‌گرفت و پاسخگویی از دولت‌ انجام می‌شد. در گذشته تعدادی از نمایندگان این کار را انجام می‌دادند و قوانین فرادستی و احکام سال را از دولت می‌پرسیدند. 

وی افزود: معتقدم بخشی از ضعف عملکردی شعارهای سال مربوط به مجلس است که از دولت سوال نپرسیده است. بخش عمده هم مربوط به دولت است که در حوزه اجرا واقعا این سال را به یکدیگر تبریک گفتند و در عمل پاسخگویی شکل نگرفته و در این قالب از مدیران سوال، عزل و نصب انجام نمی‌شود. بنابراین مقام معظم رهبری باید افرادی را در داخل نهاد مسئول کنند تا پاسخگویی و ارزشیابی از دولت و مجلس را انجام دهند. به همین علت این سوال پیش می‌آید که چرا دولت‌ها و مجالس به وظیفه خود در تامین شاخص‌های شعار سال عمل نمی‌کنند. 

فلاحت پیشه گفت: معتقدم سال پیش رو را بدون تحریم آغاز خواهیم کرد. آن موقع اگر منابعی که آزاد می‌شود را در حوزه توسعه به ویژه توسعه دانش بنیان و اشتغال آفرینی به کار نبریم، اگر برجام هم اجرا نشود، مزایای آن نصیب توسعه کشور نخواهد شد. باید خوشحال بود که مسئولان کشور نگاه به توسعه دارند. اما باید به همه نهادها توصیه کرد، باید مدیریتی شکل بگیرد تا دولت را در این رابطه پاسخگو کنند. این پاسخگویی باید به شکل اعداد و ارقام نه آن که در قالب شعار باشد.

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش