چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۴ - ۲۳ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۴۳۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

راست فتنه‌انگیز

دروغهای اصولگراین,گشت ارشاد در تهران
عبدالله گنجی درنهایت ساده‌دلی فکر می‌کند، اصلا چرا باید سه تا ون گشت ارشاد این همه مشکل ایجاد کند، حتما کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه‌ای هست. و همه مشکل این‌جاست. بیایید در ابتدا فرض آقای گنجی را بپذیریم. گشت ارشاد سه تا ون بیشتر ندارد. آیا نیروی انتظامی با این سه ون می‌خواهد معضلی به‌زعم خودش به‌نام بدحجابی را سروسامان دهد؟ آن هم در شهری ۱۲-۱۰میلیونی؟

آقای گنجی در جمعی دانشجویی می‌گوید، پنج وَنِ گشت ارشاد در تهران موجود است که اغلب دو تا آن خراب است. این را می‌گوید و حاضران می‌زنند زیر خنده. آقای گنجی ناراحت می‌شود و می‌گوید، در عمرم دروغ نگفته‌ام. این را می‌گوید و حاضران را بیشتر به خنده می‌اندازد.

در بسیاری از کانال‌های تلگرامی و واتس‌آپی دیدم که این فیلم را گذاشته‌اند و اغلب به آن خندیده‌اند. خیلی‌ها هم پرسیده‌اند: آقای گنجی این حرف‌ها را از سر سادگی می‌زند یا منظور و مقصود دیگری دارد؟ ندیدم کسی را که بگوید این حرف‌ها باور آقای گنجی است. حتی بین دوستان همفکر او. آقای گنجی برای اثبات حرف‌هایش متنی را منتشر کرد. متنی را که در آن به جست‌وجوهایش اشاره کرده بود تا باردیگر اثبات کند آن آمار و ارقامی که داده بود، واقعی بوده است.

راستش را بخواهید من همان بار اولی که فیلم آقای گنجی را دیدم، در صدق او تردید نکردم. یعنی فکر نکردم آقای گنجی به‌عمد در حال دروغگویی است. در بدترین شکل با خودم گفتم شاید به او اطلاعات نادرست داده‌اند، اما نگفتم که دروغ می‌گوید. این را از وجنات آقای گنجی حدس زدم. بعد هم که متن‌اش منتشر شد، یقین پیدا کردم حدسم درست بوده. اما مشکل اصلا در دروغگویی یا راستگویی او نیست. خود آقای گنجی متوجه نیست مشکل کار در جای دیگری است. این را هم باز از مشاهده وجنات‌اش می‌گویم.

عبدالله گنجی درنهایت ساده‌دلی فکر می‌کند، اصلا چرا باید سه تا ون گشت ارشاد این همه مشکل ایجاد کند، حتما کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه‌ای هست. و همه مشکل این‌جاست. بیایید در ابتدا فرض آقای گنجی را بپذیریم. گشت ارشاد سه تا ون بیشتر ندارد. آیا نیروی انتظامی با این سه ون می‌خواهد معضلی به‌زعم خودش به‌نام بدحجابی را سروسامان دهد؟ آن هم در شهری ۱۲-۱۰میلیونی؟

نیاز به هوش چندانی نیست تا بفهمیم سروسامان دادن به پوشش بانوان با این تعداد ون میسر نیست. پس کارکرد این تعداد ون چیست؟ حرکتی نمادین تا به دیگران بگوییم حکومت اسلامی حواسش به همه‌چیز هست؟ آن هم با سه تا ون؟ شوخی داریم؟ با خودمان یا با دیگران؟ این همه بودجه فرهنگی و غیر فرهنگی صرف امری به‌نام امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر می‌شود. امری که ما همه آن را خلاصه کرده‌ایم در مانتو و روسری. نمی‌توانیم بخشی از آن بودجه عظیم را بدهیم، چندتا ون دیگر هم بخریم یا دست‌کم آن دو، سه ون دیگر را تعمیر کنیم تا این همه پیش دوست و دشمن سرافکنده نشویم؟ یعنی ما بابت سه تا ون داریم این همه هزینه می‌دهیم؟ یعنی کسی نیست آن بالاها تا بگوید حالا که این همه گشت ارشاد بهانه داده دست مخالفان، معاندان و منتقدان، لااقل تعداد ون‌ها را بیشتر کنید؟ نمی‌شود که. نمی‌شود نظامی بابت سه تا ون این همه هزینه بدهد. می‌شود آقای گنجی؟

برادر گنجی! اخوی! مشکل شما و دوستان‌تان همین است که با نگاه کمی‌گرای‌تان به همه امور می‌نگرید. فکر می‌کنید اصلا سه تا ون ارزش این همه سروصدا را ندارد. درحالی‌که دارد. اگر پایه و اساس یک چیز غلط باشد یا به صلاح عموم نباشد، سه تا ون که چه عرض کنم، یک ون هم زیادی است. شما با همین نگاه است که به موضوع مهسا امینی نگاه می‌کنید و هنوز که هنوز است، نمی‌توانید درک کنید که مرگ یک دختر جوان چرا به چنین فرجام هولناکی بدل شد. با خودتان می‌گویید، این همه آدم در شبانه‌روز می‌میرند چرا باید مرگ یک‌نفر این‌قدر اهمیت داشته باشد. در‌حالی‌که دارد. خیلی هم دارد. به شرط آن‌که از آن نگاه مکانیکی و مهندسی‌تان فاصله بگیرید و به دنیا از چشم‌انداز دیگری نگاه کنید.

مشکل شما دروغگویی و راستگویی نیست. چه‌بسا شما حقیقتا در زندگی‌تان دروغ نگفته باشید اما این موضوع واقعا چه اهمیتی دارد؟ خیلی‌ها هستند که مثل شما دروغ نمی‌گویند اما هر راستگویی لزوما صلاحیت تکیه زدن بر منصب قدرت را ندارد. ‌ای‌کاش این‌قدر‌ها هم راستگو نبودید اما قدری صلاحیت کاری را که برعهده گرفته‌اید، داشتید. ‌ای‌کاش هیچ‌وقت به خودتان دروغ نمی‌گفتید.

سیدعبدالجواد موسوی

hammihanonline.ir
  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
واقعا جای تاسف است که الان غالب مردم به صدا سیما به عنوان سخن گوی مقامات اطمینان ندارند و این را بعضا مقامات هم می دانند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش