چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۳۶ - ۲۱ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۱۲۶۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

هشدار محمدرضا عارف نسبت به سهم خواهی از دولت پزشکیان/ هاشمی طبا: چه کسی به جلیلی حکم داده «دولت سایه» تشکیل دهد؟

نژاد بهرام: پزشکیان صدای کسانی باشد که در انتخابات شرکت نکردند/ طعنه محمدتقی رهبر به طرفداران جلیلی

نژاد بهرام,صحبت های چهره های سیباسی درباره دولت پزشکیان
زهرا نژاد بهرام گفت: «آقای پزشکیان باید به این نکته توجه کند که نیمی از جمعیتی که به ایشان رأی داده اند زنان هستند و از سوی دیگر نیمی از کسانی که به ایشان رأی ندادند و حتی در انتخابات شرکت نکردند نیز زنان جامعه بودند.هنگامی که رئیس جمهور این واقعیت را درک کند مکلف است از حضور زنان به صورت پررنگی درکابینه خود استفاده کند.

در شرایط کنونی زنان زیادی که دارای تخصص و دانش کافی در حوزه های مختلف هستند در کشور وجود دارد و به همین دلیل این فرصت برای رئیس جمهور فراهم است که از این ظرفیت و توانایی در راستای مطالبات زنان استفاده کند.نکته دیگر اینکه حضور زنان در کابینه می تواند تصویر روشن تری از دولت آینده بین افکار عمومی جامعه و به خصوص زنان نشان بدهد.در واقع تصویر کابینه آینده با حضور زنان می توان تعریف جدیدی از عدالت در جامعه باشد که زنان نیز به جایگاه واقعی خود دست پیدا کنند».

جملات ذکر شده اظهارات دکتر زهرا نژادبهرام، عضو سابق شورای شهر تهران و فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت وگو با آرمان ملی است. نژادبهرام در این گفت وگو به مهم ترین چالش ها و فرصت های پیش روی دولت چهاردهم اشاره کرده که در ادامه ماحصل آن را می خوانید.

*انتخاب پزشکیان به عنوان رئیس جمهور بیشتر یک رویکرد ایجابی از سوی مردم بود و یا سلبی؟

من معتقدم رویکرد سلبی در این انتخاب بیشتر نقش داشته است اما جنبه های ایجابی مانند پاکدستی،شجاعت و صداقت آقای پزشکیان نیز در انتخاب مردم موثر بوده است.خصوصیاتی که در شرایط کنونی که فسادهایی در کشور وجود دارد برای مردم حائز اهمیت بود و به همین دلیل تز آقای پزشکیان حمایت کردند که فرد صادق و پاکدستی بود.از سوی دیگر آقای پزشکیان در گذشته وزیر بوده و تجربه حضور در دولت اصلاحات را به عنوان یکی از موفق ترین دولت های پس از انقلاب داشته و در کنار این پنج دوره نیز نماینده مجلس بوده که نشان می دهد ایشان تجربه حضور در دو قوه مجریه و مقننه را داشته و از تجربه کافی برای حل مشکلات کشور برخوردار است.پزشکیان از جمله افرادی بوده که مدام در معرض آرای مردم قرار داشته و مردم نیز هر بار به وی اعتماد کرده اند. این در حالی است که کاندیدای دیگر ریاست جمهوری از تجربه کمتری در این زمینه برخوردار بودند.البته رویکرد سلبی در انتخابات اخیر مشهودتر بود. مردم در انتخابات اخیر با دو نوع نگاه متفاوت نسبت به مشکلات داخلی و خارجی مواجه بودند.نگاهی که آقای پزشکیان به مقولات مختلف داشت نیز رو به جلو و مبتنی بر دغدغه های نسل جدید بود. این در حالی است که نگاهی که آقای جلیلی داشت بسیار متفاوت بود و به همین دلیل نیز مردم آقای پزشکیان را انتخاب کردند.یکی از شعارهای مهمی که آقای پزشکیان در انتخابات مطرح کردند عدالت و حق طلبی بود که مورد توجه مردم قرار گرفت.در سال های اخیر منافع ملی در ذیل منافع گروهی و جناحی قرار گرفته بود و به همین دلیل اگر مناقع ملی دوباره در اولویت اول دولت قرار بگیرد امکان اینکه شرایطی فراهم شود که مشکلات کشور حل شود وجود خواهد داشت.

*به نظر می رسد عیار واقعی پزشکیان برای تحقق وعده هایی که به مردم داده انتخاب مدیران قوی و تشکیل یک دولت قوی است. این در حالی است که دلسوزان نسبت به مجاهدان شنبه و هجوم افراد فرصت طلب برای گرفتن پست و مقام پس از پیروزی ایشان هشدار می دهند. دیدگاه شما در این زمینه چیست؟

واقعیت این است که حضور فرصت طلبان پس از پیروزی در انتخابات در کنار آقای پزشکیان مانند هر فرد دیگری که پیروز انتخابات شده بود مسأله ای جدی و واقعی است و برخی افراد تلاش می کنند برای گرفتن پست و مقام خود را به ایشان نزدیک کنند. البته این وضعیت درباره روسای جمهور دیگر نیز وجود داشته و تنها مختص به آقای پزشکیان نیست.به همین دلیل من کار آقای پزشکیان در انتخاب کابینه را کاری سخت و همراه با ضرورت به کار بردن دقت زیادی می دانم.نکته دیگر اینکه کسانی که در طول رقابت های انتخاباتی به ایشان نزدیک بوده اند به دلیل نزدیکی دیدگاه ها و دغدغه هایی است که نسبت به دیدگاه های آقای پزشکیان داشته اند. در نتیجه اینکه آقای پزشکیان از بین این افراد دست به انتخاب مدیران بزند نیز امری طبیعی است.در شرایط کنونی آقای پزشکیان باید پاسخگوی سه بخش جامعه باشد. نخست کسانی که در انتخابات شرکت نکردند و به این شکل پیام اعتراض خود را نسبت به وضعیت موجود را به حاکمیت و رئیس جمهور آینده اعلام کردند. دوم کسانی که به آقای جلیلی به عنوان رقیب ایشان رأی دادند و سوم کسانی است که در دور اول و دوم به آقای پزشکیان رأی دادند تا ایشان در نهایت به قدرت برسند.به همین دلیل کابینه آقای پزشکیان تصویری است که در پاسخ به مطالبات این سه بخش جامعه نشان خواهد داد.

در شرایط کنونی آقای پزشکیان باید پاسخگوی سه بخش جامعه باشد. نخست کسانی که در انتخابات شرکت نکردند و به این شکل پیام اعتراض خود را نسبت به وضعیت موجود را به حاکمیت و رئیس جمهور آینده اعلام کردند. دوم کسانی که به آقای جلیلی به عنوان رقیب ایشان رأی دادند و سوم کسانی است که در دور اول و دوم به آقای پزشکیان رأی دادند تا ایشان در نهایت به قدرت برسند.به همین دلیل کابینه آقای پزشکیان تصویری است که در پاسخ به مطالبات این سه بخش جامعه نشان خواهد داد.

*در زمینه زنان چه مطالباتی از دولت آینده وجود دارد و آقای پزشکیان باید به چه نکاتی درباره مطالبات زنان توجه کند؟

آقای پزشکیان باید به این نکته توجه کند که نیمی از جمعیتی که به ایشان رأی داده اند زنان هستند و از سوی دیگر نیمی از کسانی که به ایشان رأی ندادند و حتی در انتخابات شرکت نکردند نیز زنان جامعه بودند.هنگامی که رئیس جمهور این واقعیت را درک کند مکلف است از حضور زنان به صورت پررنگی درکابینه خود استفاده کند.در شرایط کنونی زنان زیادی که دارای تخصص و دانش کافی در حوزه های مختلف هستند در کشور وجود دارد و به همین دلیل این فرصت برای رئیس جمهور فراهم است که از این ظرفیت و توانایی در راستای مطالبات زنان استفاده کند.نکته دیگر اینکه حضور زنان در کابینه می تواند تصویر روشن تری از دولت آینده بین افکار عمومی جامعه و به خصوص زنان نشان بدهد.در واقع تصویر کابینه آینده با حضور زنان می توان تعریف جدیدی از عدالت در جامعه باشد که زنان نیز به جایگاه واقعی خود دست پیدا کنند.نکته دیگری که وجود دارد این است که در شرایط کنونی برخی روی مسأله قومیت در پیروزی آقای پزشکیان تأکید دارند که من معتقدم ما باید از قومیت در کشور در وجهه مثبت و وحدت بخش آن استفاده کنیم و از رویکردهایی که برخلاف این باشد حمایت نشود.ایران کشور تفاوت هاست و توانایی یک رئیس جمهور در هماهنگ کردن این تفاوت ها در راستای منافع ملی است.

*تحلیل شما از رفتارشناسی رقبای انتخاباتی پزشکیان پس از انتخابات و رویکردی که رئیس جمهور باید در این زمینه در پیش بگیرد چیست؟

آقای پزشکیان می بایست در راستای آشتی و وحدت ملی حرکت کنند.ایشان در مناظره های انتخاباتی همواره روی این نکته تأکید داشتند که باید به دعواهای سیاسی به سود منافع ملی پایان داد و شرایطی را فراهم کرد که همه گروه ها و جریان های فکری و سیاسی در تصمیم گیری های کشور سهیم باشند.رئیس جمهور باید به دو بخش کسانی که در انتخابات شرکت کرده اند و کسانی که شرکت نکرده اند توجه کند. از سوی دیگر عدالت جنسیتی باید مورد توجه رئیس جمهور قرار داشته باشد تا زنان جامعه بتوانند با توانایی و تخصصی که دارند در تصمیم گیری های جامعه نقش داشته باشند.در صورتی که رئیس جمهور در کابینه خود از زنان استفاده نکند با این سوال مواجه خواهد بود که چرا در حالی که نیمی از کسانی که به شما رأی دادند و نیمی از جمعیت جامعه که زن هستند در کابینه شما نماینده ندارند.این در حالی است که بیشترین مطالبات و اعتراض در اعتراضات سال۱۴۰۱ متعلق به زنان جامعه بود و در سال های اخیر زنان با چالش های مهم اجتماعی مانند گشت ارشاد مواجه بوده اند. در نتیجه مطالبات زنان از رئیس جمهور جدی است و آقای پزشکیان باید در این زمینه رویکرد مثبت و سازنده ای را در پیش بگیرد.

*مهم ترین مطالبات مردم از رئیس جمهور و دولت آینده چه خواهد بود؟

بدون تردید در شرایط کنونی مهم ترین مطالبه مردم اقتصادی است. در سال های اخیر مردم با تورم و گرانی های زیادی مواجه بوده اند و وضعیت معیشتی آنها از بسیاری جهات تحت تأثیر قرار داشته است. به همین دلیل تیم اقتصادی رئیس جمهور باید از قوی ترین افراد تشکیل شود. افرادی که دارای تخصص لازم باشند و از وضعیت اقتصادی کشور شناخت کافی داشته باشند.در این زمینه رئیس جمهور باید به کسب و کارهای موجود در فضای مجازی و بنگاه های خرد و متوسط توجه ویژه داشته باشد.در سال های اخیر بنگاه های خرد و متوسط با فیلترینگ مواجه شده اند که این مسأله باعث شده برخی کسب و کارهای خود را از دست داده و یا دچار ضعف های جدی شده اند.دولت چهاردهم نباید به راحتی از این مسائل عبور کند.تیم اقتصادی می تواند بدنه دولت را بالا بکشد و بتواند از ظرفیت های موجود در جامعه به سود تحقق برنامه های دولت استفاده کند.نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد این است که آقای پزشکیان باید از افرادی در کابینه خود استفاده کند که با مانع مجلس دوازدهم که در اختیار اصولگرایان قرار دارد، مواجه نشود. این در حالی است که طیف تندرو جریان راست نیز در مجلس حضور دارند و به نوعی تلاش خواهند کرد مانع از برخی انتخاب ها برای دولت آینده شوند.رئیس جمهور برای افزایش پایگاه با دو چالش جدی مواجه است. نخست وضعیت کسب و کارهای اینترنتی و فیلترینگ فضای مجازی است که تغییر این رویه می تواند در افزایش پایگاه اجتماعی دولت تأثیرگذار باشد.نکته دوم پاسخگویی به مطالبات است که بسیار جدی است.در شرایط کنونی جوانان،زنان،بازنشستگان و اقشار مختلف جامعه دارای مطالبات جدی هستند که رئیس جمهور باید به این مطالبات پاسخ بدهد تا بتواند پایگاه اجتماعی خود را تقویت کند.

***

هاشمی‌طباء: کسی که چوب لای چرخ دولت بگذارد یا خائن است یا نفوذی

مصطفی هاشمی‌طبا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نقد صریحی وارد می کند به آنها که رأی مسعود پزشکیان را قومیتی تحلیل می کنند و تاکید دارد: قومیت‌ها همگی برای کشور هستند و رأی آنها رأی مردم ماست، هیچ فرقی نمی‌کند و ما قومیت و غیرقومیت نداریم.

نژاد بهرام,صحبت های چهره های سیباسی درباره دولت پزشکیان

او گریزی نیز به تشکیل دولت سایه از سوی جلیلی می زند و به خبرآنلاین می گوید: چه کسی وظیفه سایه بودن را به جلیلی داده است، پس من هم یک دولت سایه تشکیل بدهم و هر کسی برود یک دولت سایه تشکیل بدهد. این یک عبارت خنده‌دار است که ما دولت سایه بودیم، حکم را از چه کسی گرفتند؟

هاشمی طبا هرگونه چوب لای چرخ دولت آینده گذاشتن را تقبیح می کند و صراحتا می گوید: باید به دولت کمک کرد و ایرادات و انتقادات را به او گفت اما هرکسی در هر مقامی چوب لای چرخ دولت بگذارد،خائن و نفوذی است.

در ادامه گفتگو با مصطفی هاشمی‌طبا، عضو کابینه دولت اصلاحات را می‌خوانید:

*آقای هاشمی‌طبا! بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری، برخی از هواداران از رأی قومیتی پزشکیان گفتند، طرح این ادعاها تا چه اندازه آسیب‌زا است؟

این حرف‌ها، حرف‌هایی است که از سر ناچاری و شکست‌خوردگی می‌گویند، کسانی که اخلاق ورزشی دارند می‌دانند که آدم باید در شکست‌ها به حریفش احترام بگذارد، مگر قومیت‌ها برای این کشور نیستند؟، البته فقط این مطلب نیست بلکه حرف‌های دیگر هم مطرح می‌کنند و برخی هم که متاسفانه لباس روحانیت دارند، برخوردهای زشتی می‌کنند، واقعا در شأن انسان نیست که اینجوری برخورد کند.

قومیت‌ها همگی برای کشور هستند و رای آنها رای مردم ماست، هیچ فرقی نمی‌کند و ما قومیت و غیرقومیت نداریم. در برخی استان‌ها نظیر خراسان و اصفهان رأی جلیلی بالاتر بود اما در برخی استان‌های رأی پزشکیان بالاتر بوده است، برای نمونه مگر رأی اردبیلی‌ها قومیتی است؟ اگر جمعیت ایران ۸۰ میلیون نفر است حدود ۳۰،۴۰ میلیون آذری زبان هستند . در مجموع اینها حرف‌هایی است که از خودشان درمی‌آورند و فکر می‌کنند با کارشکنی و تضعیف رییس جمهور می‌توانند در کشور کاری کنند، متاسفانه از سر ناآگاهی این کار را انجام می‌دهند.

*غیر از این جلیلی خطاب به پزشکیان مواردی را مطرح می‌کند که اذهان را به سمت خط و نشان کشیدن برای دولت جدید هدایت می‌کند، برای مثال می‌گوید در صورت مشاهده خطا وظیفه خود می‌دانیم که ورود پیدا کنیم، ارزیابی شما چگونه است؟

بنده متن صحبت‌های جلیلی را مشاهده کردم ‌و به نظرم صحبت او، صحبت هر آدمی است یعنی همه ما وظیفه داریم که اگر بنابر نظر خودمان کسی خلاف کرد، نظر خودمان را بگوییم، لذا به نظرم متن صحبت جلیلی چنین موردی بود، البته نمی‌خواهم بگویم عمق صحبت جلیلی چه بود چراکه برخی از حرف‌ها یک متن دارد و یک عمق، متن صحبت جلیلی این بود که اگر پزشکیان اشتباه کند، وظیفه ما این است که به او تذکر بدهیم.

معلوم است هر کسی وظیفه دارد اشتباهات فرد دیگر را تذکر بدهد، هر چند که برخی از اینکه اشتباهاتشان گفته شود، بدشان می‌آید کما اینکه جلیلی خودش اشتباهاتی در طول سال‌ها کرده اما بدش می‌آید بهش تذکر داده شود.

اما به نظر بنده متن حرف‌های جلیلی بد تعبیر شده است، اینکه عمق حرف‌های جلیلی چه بوده، یک حرف دیگر است اما به دلیل اینکه متن حرفش این بود که اگر ببینیم کاری خلاف است وظیفه داریم تذکر دهیم، خیلی هم به نظر بنده خوب است.

*البته جلیلی در شرایطی این موارد را مطرح می‌کند که خودش را دولت در سایه می‌داند و ...

من نمی‌دانم چه کسی وظیفه سایه بودن را به جلیلی داده است، پس من هم یک دولت سایه تشکیل بدهم و هر کسی برود یک دولت سایه تشکیل بدهد. این یک عبارت خنده‌دار است که ما دولت سایه بودیم، حکم را از چه کسی گرفتند؟

دولت سایه برای جاهایی مانند انگلیس است که دو حزب رقیب باشند، یکی برنده شود، در این شرایط بازنده‌ها دولت سایه تشکیل می‌دهند که تقریبا نیمه رسمی است و می‌گویند اگر این دولت از بین برود، دولت ما این خواهد بود. این حرف دولت سایه یک حرف خنده‌داری است ‌و در قانون اساسی و مقررات چنین چیزی نداریم.

دولت سایه خود ساخته است کما اینکه می‌گویند خود گفت و خود خندید، حرف دولت سایه حرف خنده‌داری است اینکه هر کسی بگوید من دولت سایه هستم.

*فکر می کنید از رفتارها و برخوردهای جلیلی بعد از اعلام نتایج انتخابات این برداشت می‌شود که به دنبال چوب لای چرخ دولت آینده است؟

من امیدوارم نباشد چراکه بالاخره جلیلی طرفدارانی دارد. به نظر بنده هر کسی چوب لای چرخ دولت اسلامی اعم از دولت احمدی‌نژاد،روحانی، خاتمی و غیره، بگذارد ، خائن و نفوذی است. باید به دولت کمک کرد و ایرادات و انتقادات را به او گفت اما هرکسی در هر مقامی چوب لای چرخ دولت بگذارد،خائن و نفوذی است.

***

هشدار محمدرضا عارف نسبت به سهم خواهی از دولت پزشکیان

محمدرضا عارف در همایش ملی تقدیر از حقوقدانان و وکلای حامی ستاد مسعود پزشکیان که در دانشگاه تهران برگزار شد، با تشکر از مردم به خاطر حضور معنادار و پیام‌دار در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: شاید مهمترین رمز موفقیت دولت‌ آینده در استفاده‌ از نیروهایی باشد که در انتخاب رئیس جمهور سهیم بوده‌اند. البته‌ خیلی باید دقت کنیم که تلقی سهم‌خواهی نشود و موضع طلبکارانه برای پست مطرح نشود.

نژاد بهرام,صحبت های چهره های سیباسی درباره دولت پزشکیان

وی همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیت مراکز علمی بویژه دانشگاه تهران برای حل چالش های کشور تاکید کرد و گفت: متاسفانه بخاطر سیاست های تنگ نگرانه نتوانستیم از دانشگاه تهران استفاده کنیم البته دانشکاه هم باید در خدمت مطالبات مردم باشد.

رئیس بنیاد امید ایرانیان با تأکید بر اینکه ما به خاطر کشورمان و تفکر اصلاح طلبی به میدان آمده‌ایم، به مرور انتخابات های مختلف بعد از انقلاب پرداخت و افزود: تلقی من این است که انتخابات اخیر رقابت دو دیدگاه بود؛ به جای اینکه رقابت دو نفر باشد. دیدگاه اول دیدگاه امام است که «جمهوری اسلامی» را مطرح کرد و دیدگاه دوم دنبال «حکومت اسلامی» و حاکمیت تفکر ایدئولوژیک آن هم با برداشت خودش است در این دیدگاه ماندگاری افراد مهم است نه حکومت و رای و نظر مردم در این دیدگاه اصالت ندارد. جالب اینکه تلقی این بود که در مشارکت بالای ۵۵ درصد دیدگاه اول پیروز می‌شود ولی دیدیم که با مشارکت ۴۰ درصد هم پیروز شد.

وی با تأکید بر اینکه مترقی‌ترین فصل قانون اساسی فصل سوم است، یادآور شد: اصول ۱۹ تا ۴۱ احکام بسیار مترقی در رابطه با حقوق ملت دارد و چون دیدگاه دوم آنها را قبول ندارد، بخش مهمی از این اصول نادیده گرفته شده است. اقوام در ایران یک مزیت است و نه تهدید و متأسفانه دیدگاه این جریان اقوام را یک تهدید می‌کند. باید مطالبه ما اجرای کامل قانون اساسی از جمله فصل سوم باشد.

عارف تصریح کرد: در دیدگاه اول نقش اصلی را مردم دارند و در دیدگاه دوم مردم مطیع اوامر هستند. متأسفانه دیدگاه دوم به صورت گزینشی می‌خواهد قانون را اجرا کند و ملاک این گزینش هم افراد هستند؛ نه پذیرش عمومی. در این دیدگاه تکلیف است که ما به هر قیمتی مردم را به بهشت ببریم. ما سیاست را جذب حداکثری می‌دانیم در صورتی که در دیدگاه دوم برخورد سخت و خشن با هرگونه اعتراض می‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اگر دیدگاه دوم فرصت عرض اندام در کشور پیدا می کرد به دور کشور دیوار می کشید تاکید کرد:مردم طرح خالص‌سازی و یکدست‌سازی را به شکست کشاندند.

وی خاطرنشان کرد: مزیت رئیس جمهور نسبت به دوره‌های قبل عدم وابستگی حزبی و تشکیلاتی است است و این یک فرصت طلایی برای کشور است. بگذارید در آرامش سیاسی، یک دولت شایسته ایجاد شود. برای اینکه رئیس جمهور موفق شود نیاز به همدلی حول مسائل مشترک داریم. اگر از امروز به جای رفاقت همان حرف‌ها و وعده‌های عجیب و غریب را شاهد باشیم، معلوم است چه می‌شود.

عارف با بیان اینکه گاهی متأسفانه به جای رسیدگی به مطالبات مردم آنها را قلع و قمع کرده‌ایم، افزود: ما امروز با بحران شکاف بین‌نسلی مواجه هستیم. واقعا باید هرچه سریعتر برای از بین بردن فضای امنیتی دانشگاه‌ها کاری کنیم و احساس می‌کنم شرایطی برای بهبود این وضعیت فراهم است.

وی همچنین با اشاره به عدم شرکت بیش از ۵۰ درصد جامعه در انتخابات گفت: این بخش از جامعه یعنی رای خاکستری ها را نتوانستیم به میدان بیاوریم چون به مطالبات شان بی توجه ای شده است این بخش از جامعه پیام خودشان را رساندند و باید آنها را جدی گرفت برای اینکه شرایط جدیدی که در کشور به وجود آمده است به خوبی پیش برود نیاز به همدلی حول محورهای مشترک داریم.

***

طعنه عضو جامعه روحانیت مبارز به طرفداران جلیلی: پزشکیان رئیس جمهور شما هم هست

حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر، گفت: شورای نگهبان جمعی از علمای دلسوز و خیرخواه کشور هستند که در امور کشور نظر دارند و در چارچوب قانون اساسی وظایف‌شان را به خوبی انجام می‌دهند.

نژاد بهرام,صحبت های چهره های سیباسی درباره دولت پزشکیان

بنابر گزارش ایسنا، وی با نکوهش هواداران نامزدهای انتخاب که شورای نگهبان را در پیروزی یا شکست نامزدهای مدنظرشان مقصر می‌دانند، اظهار کرد: این اخلاق اصلا درست نیست که هرگاه یک نامزد انتخابات پیروز می‌شود، هواداران آن نامزد همه چیز را گل و بلبل بدانند و وقتی نامزد مدنظرشان بازنده می‌شود، تقصیر را به گردن شورای نگهبان می‌اندازند. در انتخابات اخیر البته همه دیدند که نامزد شکست خورده هم به دیدار رییس‌جمهور منتخب رفت و هم با صدور بیانیه‌ای ضمن تشکر از حضور مردم، حمایتش را از رییس‌جمهور منتخب رسما اعلام کرد.

وی ادامه داد: نباید به اظهارات غیرمنصفانه هواداران نامزد شکست خورده اعتنا کرد، مهم واکنش و سخنان خودِ نامزد شکست خورده است که بحمدالله آقای جلیلی ضمن پذیرش پیروزی ایشان با رفتن به دفتر رییس‌جمهور منتخب از ایشان اعلام حمایت کرد. آقای پزشکیان رییس‌جمهور همه ملت ایران هستند چون شورای نگهبان در چارچوب قانون اساسی و منویات امام و رهبری صلاحیت ایشان را تایید کرد. بعد از انتخاب به عنوان رییس‌جمهور نیز مقام معظم رهبری ایشان را تایید کردند و توصیه‌هایی به ایشان برای بهبود امور کشور بیان کردند. همه این رفتارها و اتفاقات یعنی نباید به اظهار نظرهای نادرست و سخنان نامعقول و بعضا از روی بغض برخی هواداران نامزد شکست خورده اهمیت داد و توجه کرد.

عضو جامعه روحانیت مبارز تهران گفت: طرفداران با سخنان نادرست دل خود را خالی می‌کنند اما مهم موضع‌گیری خودِ رقیب است. آقای پزشکیان رییس‌جمهور این آقایان هم هست.

وی استفاده از منتقدان متخصص و دلسوز در ترکیب کابینه دولت چهاردهم را موجب گسترش روح همکاری و برادری و کاستن از کینه‌ها و دشمنی‌ها دانست.

***

درخواست هادی خامنه ای از پزشکیان در چینش اعضای کابینه

حجت‌الاسلام سید هادی خامنه‌ای عصر چهارشنبه در همایش انتخاباتی فعالان ستادی، حامیان و علاقمندان و اقشار و اقوام مختلف از جمله زاگرس نشینان مسعود پزشکیان در تالار رودکی اظهار کرد: پیروزی دکتر پزشکیان در انتخابات در حالی اتفاق افتاد که جریان اصلاحات نیمی از منابع انسانی خود را برای حمایت و پشتیبانی از رئیس جمهور منتخب به وسط میدان آورد.

نژاد بهرام,صحبت های چهره های سیباسی درباره دولت پزشکیان

وی تاکید کرد: جریان اصلاحات در حمایت در از دکتر پزشکیان بر اساس عقلانیت حرکت کرد نه تخریب و جهل.

دبیر کل مجمع نیروهای خط امام با بیان اینکه جامعه را با شعار و احساسات نمی‌توان حفظ کرد، ابراز کرد: الان زمان آن رسیده است که کار فرهنگی انجام دهیم تا بتوانیم اصلاحات را زنده نگه داریم.

وی تصریح کرد: برای رسیدن به اهداف سیاسی باید مسیر فرهنگی را طی کرد.

حجت‌الاسلام خامنه‌ای با اشاره به اینکه جریان اصلاحات در استان اصفهان سرمایه‌های بزرگی دارد که باید از آنها استفاده شود، گفت: انتظار داریم آقای دکتر پزشکیان در کابینه خود از نیروهای متخصص و کاربرد و با تحربه و از همه مهم‌تر راه بلد و مقید به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و رهبری استفاده کند.

وی با بیان اینکه فعالان جریان اصلاحات در استان اصفهان به مسئله تبیین به درستی بپردازند، ابراز کرد: جریان اصلاحات امروز باید تمام تلاش و همت خود را بدون هیچ چشم داشتی با مشارکت همه جریانات و احزاب استفاده کند، از نیروهای کارآمد و پاکدست استفاده شود تا بتوانیم به سمت اصفهانی سبز و ایرانی آباد حرکت کنیم.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش