یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۳۸ - ۲۱ آذر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۹۰۰۷۹۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

چرا جامعه تشنه اعدام بابک زنجانی نیست؟

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,بابک زنجانی
اولویت مردم بازپس گرفتن مبلغ واریز نشده به خزانه و شناسایی یا معرفی هم دستان احتمالی است نه این که بابک زنجانی کی اعدام می شود...

یک هفته پس از تأیید نهایی حکم اعدام بابک زنجانی متهم ردیف اول بدهی کلان نفتی احساس نمی شود که جامعه برای اجرای این حکم ،عطش داشته باشد یا برای آن روز شماری کند.

 

روشن است که قضات رسیدگی کننده بر پایه قوانین مربوط  به تشدید مجازات های مربوط به فساد اقتصادی حکمی جز این نمی توانسته اند صادر کنند و اکنون نیز اعلام شده چنانچه بخشی از بدهی کلان دو میلیارد یورویی را  بازگرداند احتمال دارد مشمول تخفیف قرار گیرد.

 

بر این اساس این گفتار با حکم کاری ندارد و مطلقا نمی خواهد از این منظر موضوع را بررسد چرا که هر گونه حکم خفیف تر شائبه ایجاد می کرد و شاکی هم دولت و وزارت نفت است که پول نفت تحویلی را می خواهد و طبعا برای بالاترین فساد اقتصادی و بدهی تاریخ ایران ناگزیر از صدور شدیدترین حکم بوده اند.

 

پرسش این است که چرا جامعه منتظر اعدام بابک زنجانی نیست و به عنوان یک مطالبه هم مطرح نیست؟

 

این پرسش از آن رو قابلیت طرح دارد که نظر سنجی ها هم از این واقعیت حکایت می کند.

 

دلیل اول می تواند این باشد که جامعه باور نکرده بابک زنجانی به تنهایی این نفت را تحویل گرفته ووعده داده پول آن را در وضعیت تحریم از طریق بانک خیالی خود در مالزی یا جای دیگر پرداخت می کند. هر چند تلویزیون اصرار دارد از اوبه عنوان « میلیاردر نفتی» یاد کند اما بابک زنجانی نفتی نبود و از چین سس گوجه فرنگی وارد می کرد و بعد ناگهان از حوزه نفت سر در آورد.

 

در نگاه غالب در جامعه بابک زنجانی یا یک بازی خورده افراد دیگر است که او را جلو انداختند و تنها او را می شناسیم یا یک دروغ گوی شیاد که سر همه کلاه گذاشت که در این صورت باید مشخص شود چرا به او اعتماد کردند و احیانا چه نفعی در این زمینه داشتند؟ پاسخ این پرسش هم با اعدام روشن نمی شود.

 

دومین دلیل این است که از اعدام مه آفرید امیر خسروی در پرونده امیر منصور آریا زمان چندانی نمی گذرد و اگر قرار بود اعدام در پرونده های اقتصادی مشکل گشا باشد از مه آفرید به بابک زنجانی نمی رسیدیم.

 

علت سوم می تواند این باشد که در نگاه جامعه این گونه پرونده ها دو رو دارد. یک روی آن متهم گمنامی است که به سرعت مشهور می شود مانند بابک زنجانی و مه آفرید و امثال اینها و یک روی دیگر احیانا صاحب منصبانی که یا معرفی نمی شوند یا اگر هم پای آنان باز شود در فرجام با مجازات سنگین مواجه نمی شوند یا مانند محمود رضا خاوری می گریزند.

 

 ممکن است این تلقی درست نباشد اما به هر حال وجود دارد تا جایی که بسیاری تصور می کنند متهم اصلی پرونده سه هزار میلیارد تومانی خاوری بود و برخی نام مدیر عامل بانک صادرات در دولت احمدی نژاد را مطرح می کنند و هر چه این دومی توضیح می دهد بعضی نمی پذیرند.

 

دلیل چهارم وضعیت فعلی شهرام جزایری است. او پس از ۱۱ سال زندان اکنون در برخی همایش های کارآفرینی درس می دهد و سخنرانی می کند و با سرمایه محدود باقی مانده هم فرد موفقی است. درباره بابک زنجانی البته چنین قضاوتی وجود ندارد و هوش جزایری را ندارد و بیشتر به دروغ گویی و لاف زنی شناخته می شود اما به هر حال این تلقی وجود دارد که اگر شهرام جزایری هم اعدام می شد اکنون او به جای این که در حال کار باشد زیر خاک خفته بود.

 

نکته پنجم این است که جامعه به جز موارد قصاصی که حکم شرع است نسبت به اعدام های دیگر تمایل چندانی نشان نمی دهد و حتی در موارد قصاص هم افرادی به دنبال اخذ بخشش هستند و از این رو از اعدام بابک زنجانی هم خرسند نمی شوند.

 

مهم تر از همه اینها اما این پرسش است که آیا با اعدام او به چند هزار میلیارد تومان می رسیم؟ به زبان دیگر اعدام، پول می شود؟ این پرسش اخیر را بسیاری مطرح کرده اند و البته مسوول پاسخ به آن دستگاه قضایی نیست و از منظر مصلحت کلی نظام باید به آن پاسخ داده شود و بر همین اساس می توان پیش بینی کرد که صدور حکم اعدام برای این فرد به این خاطر است که بداند قضیه جدی است و دست از دروغ ها و لاف های گزاف بردارد و واقعیت را بگوید و خیال نکند هم دستان احتمالی مجال بازگشت دارند.

 

این ماجرا وجه هفتمی هم دارد . این که آیا در بزرگ شدن امثال بابک و پدیده تنها خودشان مقصرند یا تلویزیون که این همه تبلیغ کرد نیز مقصر است؟ به یاد آوریم تبلیغات خاص او را که با هیچ منطقی برخوردار نبود و به سبک بخش های خبری دقایق متمادی اخبار پرواز و فرود را پخش می کرد یا آگهی های پدیده و بی گمان اگر این آگهی ها نبود این پرونده ها هم این قدر حجیم نمی شد. البته اصل آگهی در اقتصاد رقابتی بلا اشکال است اما از این گونه آگهی ها احساس می شد انحصاری در کار است و به خاطر اعتمادی که مردم داشتند دچار مشکل شدند.

 

به همین دلایل شاید جامعه تشنه اعدام بابک زنجانی نیست و اساسا او را خیلی ها خیلی جدی نمی گیرند و باور ندارند و بیش از انتظار برای آن که سر او بالای دار برود منتظرند پول ها بازگردد. به نظر می رسد قوه قضاییه کار خود را انجام داده تا این فرد بداند بیش از این نمی تواند پنهان کاری کند و دیگران باید تدابیری بیندیشند تا این مطالبه کلان دریافت شود..

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش