احمد توكلي نماينده ادوار مجلس و رئيس سازمان غيردولتي «ديدهبان شفافيت» به روال هميشه از لزوم مبارزه با «فساد سيستماتيك» در كشور گفت و از«صدمات جبرانناپذير» آن براي كشور و اينكه اراده به مبارزه با فساد «محدود به يك جناح سياسي يا يك مذهب نيست، بلكه هر كسكه«مرد» است، بايد با اين معضل مقابله كند». در اين میان اما نقش«رسانههاي آزاد و مستقل» آنچنان اساسي است كه اگررسانههاي آزاد وجود نداشته باشند، «مردم نميتوانند به درستي وظيفه امر به معروف و نهي از منكر را انجام دهند و به دنبال آن اشرار بر مردم حاكم ميشوند». بر اين اساس است كه همگان از جمله رسانهها و «صدا و سيما» بايد بدون مصلحتانديشي به مبارزه با فساد بپردازند و چنين است كه رئيس ديدهبان شفافيت و عدالت «در بحث فساد شهرداري مبارزه با فساد را قرباني مصلحتانديشي نكرده و البته مصلحت عمومي را در نظر گرفته است.»
دولتي بودن اقتصاد فسادزاست
احمد توكلي رئيس ادوار مجلس در همايش «نهادهاي ديدهبان و فساد» بر لزوم مبارزه با فساد ساختاري تاكيد كرد و گفت: به هنگام تصدي وزارت كار و امور اجتماعي دليل اختلاف بنده با نخستوزير وقت، دولتي شدن كارهاي اقتصادي بود كه اين نگاه ناشي از واهمه واگذاري مسائل اقتصادي به بخش خصوصي به ويژه با توجه به تجربه سرمايهداري دوران شاه بود. وي اضافه كرد: دولتي بودن اقتصاد فسادزاست، چرا كه اقتصاد دولتي توزيع امكانات ميكند و جوازها خريد و فروش ميشوند. وزير اسبق كار و امور اجتماعي كوتاهي در برخورد مناسب با مفاسد را يكي از دلايل فساد گسترده كنوني دانست و گفت: كودتا و انقلاب مخملي جمهوري اسلامي را سرنگون نميكند، حتي تجاوز نظامي هم برعكس جواب ميدهد، چون مردم پشت حكومت ميايستند، ولي اگر با فساد مبارزه نشود اين امر منجر به صدمه جبرانناپذيري ميشود.
توكلي دليل ايجاد سمن «ديدهبان شفافيت و عدالت» را مبارزه سيستماتيك با فساد سيستماتيك بيان كرد و افزود: مبارزه با فساد محدود به يك جناح سياسي يا يك مذهب نيست، بلكه هر كس كه «مرد» است بايد با اين معضل مقابله كند. رئيس سمن«ديدهبان شفافيت و عدالت» دو مورد از اقدامات اين سازمان مردمنهاد را جلوگيري از خروج پتروشيمي از بورس كالا در زمان تصدي نعمتزاده و همچنين اصلاح قراردادهاي نفتي ايران(IPC) بيان كرد و گفت: اين قرارداد پيش از اصلاح بدون هيچ منطق اقتصادي و سياسي، امتياز به بيگانه ميداد و موجب اضمحلال شركتهاي داخلي ميشد.
نماينده سابق مردم تهران در مجلس ضمن اشاره به لزوم وجود رسانههاي آزاد و مستقل گفت: اگر رسانههاي آزاد وجود نداشته باشند، مردم نميتوانند به درستي وظيفه امر به معروف و نهي از منكر را انجام دهند و به دنبال آن اشرار بر مردم حاكم ميشوند و با قلم خود مردم را آزار ميدهند. وي افزود: آزادي و حفظ كردن آن مفت به دست نميآيد، بلكه هزينه ميخواهد. اگر ملتي نخواهد براي كسب آزادي و حفظ آزادي هزينه بدهد آدمهاي نامربوط بر آن جامعه حاكم ميشوند. توكلي در پاسخ به سوالي درباره سخن آقاي اكبر اعلمي نماينده مجلس هفتم درباره مصلحتانديشي درباره فساد شهرداري اظهار كرد: تكذيب نميكنم ولي به ياد ندارم و بعيد است چنين حرفيزده باشم، چرا كه عقل سياسي من به حدي است كه اين كار را نكنم و هيچگاه مبارزه با فساد را قرباني مصلحتانديشي نكردهام، البته مصلحت عمومي را در نظر ميگيرم.
صداوسيما شفافسازي را به درستي انجام نميدهد
نماينده پيشين مجلس نهم، عملكرد قوه قضائيه در برخورد با مفاسد اقتصادي را در زمان تصدي آملي لاريجاني بهتر از قبل دانست و ابراز عقيده كرد: قوه قضائيه در برابر انتقاد كمطاقت است و از نظر حقوقي در برخي موارد برداشت غلطي از نشر اكاذيب دارد. وي افزود: البته سرمايه قوه قضائيه آبروست و قاعدتا برخورد با آن كمي متفاوت است. به علاوه چون قوه قضائيه ضامن امنيت جامعه است، بايد با مراعات بيشتري با آن برخورد كرد. توكلي درباره عملكرد صداوسيما گفت: آگاهيبخشي و شفافسازي را صدا و سيما بهدرستي انجام نميدهد و در نتيجه حكومت بهترين وسيله ارتباطي خود با مردم را از دست ميدهد. اگر مسئولان صداوسيما به مصالح حكومت فكر بكنند، نبايد اين ملاحظات بيجا را انجام بدهند. بزرگترين ضرر اين اقدام اين است كه چون مردم حرف حكومت را نميشنوند، تصميم درستي نميگيرند.
- 12
- 6