چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۴۲ - ۰۸ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۰۹۳۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

وزیر دولت نهم:

رفتارهای سبُک احمدی‌نژادخطری برای نظام ندارد/ته‌مانده اعتبار سیاسی‌اش را از بین بُرد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,رفتارهای احمدی نژاد
 وزیر دولت نهم در واکنش به سخنان محمود احمدی‌نژاد در اهواز گفت که واقعا متأسفم کسی که روزی بالاترین مقام اجرایی و دومین مقام رسمی کشور بود چنین رفتارهای سبک دور از شأن رئیس‌جمهور سابق را انجام می‌دهد.

 نگاهی به ۸ سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد نشان می دهد که او از کوچکترین فرصتی برای دوقطبی سازی نمی گذرد حال چه رسد به اینکه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ در پیش باشد و او هم کاندیدایی را به میدان فرستاده باشد.

 

گرچه بیانیه داد و گفت نه در انتخابات نامزد می شود و نه از کسی حمایت می کند اما به فاصله ای کوتاه، حمایت خود از بقایی را علنی کرد با او درخت کاشت و پیام نوروزی مشترک منتشر کرد اما گویا می خواهد پا را در دوقطبی سازی فراتر بگذارد. سخنان اخیر او در اهواز که از نگاه برخی سیاسیون ساختارشکنانه و علیه کلیت نظام بود را شاید بتوان در همین راستا تفسیر کرد.

 

در همین راستا با پرویز کاظمی وزیر دولت اول احمدی نژاد به گفتگو نشستیم تا نگاهش درباره اهداف این نوع تحرکات سیاسی رئیس دولت نهم و دهم را جویا شویم.

 

مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.

 

حرکات سیاسی آقای احمدی نژاد در سال ۹۵ یک نمودار سینوسی را نشان می دهد که افت و خیزهای متناوب داشت، در حالیکه برخی تحلیلگران سیاسی معتقد بودند او بعد از توصیه رهبر معظم انقلاب سکوت خواهد کرد و بدون موضعگیری انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ را پشت سر می گذراند اما با ورود به ماه اسفند ابتدا شروع به نامه نگاری با ترامپ و صدور بیانیه علیه دولت یازدهم کرد، در روز درختکاری همراه بقایی و مشایی درختی سیاسی کاشت، ابتدای نوروز پیام تصویری سه نفره منتشر کرد و بعد نیز به اهواز رفت و آن سخنرانی معنی دار را انجام داد، ارزیابی شما از این اقدامات و رفتارهای آقای احمدی نژاد چیست؟ چه پیامی را می خواهد به حاکمیت ارسال کند؟

امسال آقای احمدی نژاد یکسری سفرهای استانی و شهرستانی را داشت و یکسری امکاناتی هم فراهم می شد تا در جاهای مختلف سخنرانی انجام دهد. وقتی به محتوای سخنرانی ها نگاه می کردیم می دیدیم مبنای علمی و مدیریت ندارد این روال دنبال شد تا روزی که مقام معظم رهبری به آقای احمدی نژاد گفتند «شما صلاح نیست در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ نامزد شوید»، بر همین اساس آقای احمدی نژاد رسما اعلام کرد که نه نامزد انتخابات ریاست جمهوری می شود و نه از نامزدی حمایت می کند اما متأُسفانه روند به شکلی شد که او آقای بقایی را جلو فرستاد تا نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.

 

خود من فکر نمی کنم این کار بیشتر از یک مزاح و شوخی سیاسی باشد چون آقای بقایی نه توان و نه کاریزمای انجام این کار را دارد. ضمن آنکه بحث پرونده اش هم است. منتها از طرف دیگر نحوه تبلیغاتی که آقایان احمدی نژاد، مشایی و بقایی شروع کردند بسیار سبک است. نوع تبلیغ و نوع فیلم هایی که دارند تهیه می کنند و از طریق فضای مجازی نشر می دهند خیلی سبک است یعنی این اقدام از طرف آدمی که فهم سیاسی داشته باشد بسیار به دور است که اینگونه برخورد کند.

 

یکی بگوید من درختم، یکی بگوید من فداکارم، بعد مسائل آریایی را مطرح کند اینها بحث های خیلی خیلی سبک است و اگر هم تَه مانده ای از اعتبار سیاسی برای آقای احمدی نژاد باقی مانده بود با این رفتارها و حرکات نامناسبی که در اهواز کرد همین مقدار اعتبار باقی مانده را نیز زیر سئوال برد.

 

آقای احمدی نژاد هنگام سخنرانی در اهواز لحن بیان و صدای خود را تغییر داد که اصلا در شأن یک آدم سیاسی نبود که بخواهد در عرصه سیاسی حضور پیدا کند. در مجموع بعید می دانستم آقای احمدی نژاد اینگونه رفتار کند.

 

البته او رفتارهای تخریبی می کرد اما به نظرم این رفتارهای تخریبی امروز به سمت خودش برگشته و با این کارها دارد خودش را تخریب می کند و من واقعا متأسفم کسی که روزی بالاترین مقام اجرایی و دومین مقام رسمی کشور بود چنین رفتارهای سبک دور از شأن رئیس جمهور سابق را انجام می دهد.

 

فکر می کنید رفتارهای احمدی نژاد برای نظام و کشور خطرناک خواهد بود؟

خیر اصلا این تصور را ندارم او با این رفتارهای سبک دارد ته مانده سیاسی خود را از بین می برد، یعنی اگر کسانی یا گروه هایی به احمدی نژاد توجهاتی داشتند با دیدن این رفتارها در نگاه خود تجدید نظر خواهند کرد. در مجموع نظام بسیار مستحکم تر از اینهاست که از این نوع حرکات سبک خدشه ای ببیند.

 

به نظر می رسد آقای احمدی نژاد می خواهد بین خود و نظام دو قطبی ایجاد کند، در این صورت چه طور؟

خیر خطری ایجاد نمی کند. روش آقای احمدی نژاد اینگونه است. معمولا آدم های کوچک تنه به آدم های بزرگ می زنند تا مطرح شوند. به لحاظ روانشناسی وقتی می بینیم رفتار آقای احمدی نژاد از اول همین طور بود. از زمانی که آقای احمدی نژاد با مرحوم آیت الله رفسنجانی آن رفتار را کرد در واقع می خواست خودش را بزرگ کند چون مرحوم هاشمی آنقدر بزرگ بود که احمدی نژاد به این نتیجه رسید که می تواند با تنه زدن به آقای هاشمی خود را بزرگ کند.

 

الان هم اگر می بینیم آقای احمدی نژاد مواضعی می گیرد یا صحبت هایی می کند از این منظر است یعنی در واقع می خواهد خود را بزرگ کند. مثال می زنم آقای احمدی نژاد عضو توئیتر شد و دارد توئیت می کند ادبیاتی که در شروع توئیتش به کار می برد و به زبان انگلیسی صحبت می کند، اصلا تلفظ درست نیست در مجموع خیلی مضحک است، در واقع این رفتارها فقط خود آقای احمد نژاد را تخریب می کند.

 

برخی می گویند آقای احمدی نژاد هنوز در حال و هوای ۲۴ میلیون رأیی است که سال ۸۸ به دست آورد و نمی خواهد این ظرفیتی که فکر می کند هنوز برایش باقی مانده بدون استفاده بماند، آیا واقعا ظرفیت رأیی وجود دارد یا خیر؟

به نظر من آقای احمدی نژاد تمام شده سیاسی است با این رفتارهایش هم ته مانده هایی اگر مانده از بین رفت.

 

به نظر شما سرنوشت آقای بقایی چه طور می شود آیا آقای احمدی نژاد با حمایت از بقایی می تواند آرایی را به او منتقل کند یا خودشان می دانند موفقیتی ندارند اما می خواهند مانور رسانه ای و سیاسی دهند که بگویند ما هم هستیم؟

اولا بحث صلاحیت آقای بقایی زیر سوال است و باید دید شورای نگهبان چه تصمیمی می گیرد. در مجموع حمایت آقای احمدی نژاد از آقای بقایی که اصلا کاریزمای مدیریت ندارد اثر چندانی هم نخواهد داشت.

 

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش